- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez rendben van, a feldolgozó azt számol, amit tud, ez eddig sem volt atomfizika.
Engem csak az zavar, hogy mindenhol azt olvasom, hogy 2x annyit tud feldolgozni (FP32->2 FP16), nálad viszont azt, hogy 4et. Hogy ez most minek a módosításával, az ebből a szempontból lényegtelen. (Nv blog: "Mixed-precision computing enables Pascal architecture-based GPUs to compute at 16-bit floating point accuracy at twice the rate of 32-bit floating point accuracy." )Egyes helyeken meg azt, hogy emellett fix és lebegő egyszerre is mehet, így jöhet ki a 4x gyorsulás. (Mondjuk most már nem találom, ahol ezt írták... : / )
Ezért nem értem, hogy most mi van.
-
válasz
Geri Bátyó #17 üzenetére
Átgondoltam. Te a HPC spéci területről beszélsz, oda még csak nem is 32bit kell, hanem inkább 64. Ez nincs Maxwellben, mert nem is erre készült.
Egyébként szó nincs arról, hogy eldobták volna. Csak arról, hogy a 32bites (egyszeres) lebegőpontos feldolgozó órajelenként 2 16biteset (félszeres?) tud majd feldolgozni. Ez ARM vonalon egyébként régi dolog. A 64-esről szó sincs, de nagyon nem hagyhatják el, mert 2017-ben szuperszámítógépet kell szállítaniuk.Kicsit szerintem katyvasz a cikk. Sehol nem találok rá utalást, hogy a fixpontos feldolgozó lebegőpontosan tudna számolni, csak arról, hogy a fix és az FP egyszerre lesz feldolgozható. A többi cikk meglátása szerint legalább is, ezek a pontosságok elegendőek a cikkben is szereplő deep learning felhasználáshoz, itt lesz majd előny, hogy többet és egyszerre mindkettőből is tud számolni.
(Itt: "Pascal architektúra az aktuális információink szerint még ennél is továbblép, így a CUDA magon belüli fixpontos skalárfeldolgozó is képes lesz két 16 bites lebegőpontos operációt futtatni, így az új CUDA mag egy órajel alatt összesen négy darab, egymástól nem függő 16 bites lebegőpontos operációra képes.") -
Már évek óta GPGPU felé megy a cég, nem értem a rácsodálkozást. Ez nem jelenti azt, hogy játszani nem lehet rajta...sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Napelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest