- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Neked az office 2007 bejön???
Ritka egy "madár" vagy. A legtöbb embwr aki használt 2003-at és meglátja a 2007-et azt hiszi rossz helyen jár. És a megszokott dolgokat percekig, órákig keresgeti. A fiatalok tényleg értenek hozzá, és a legújabb officet akarják. De az idősebbek nem óhajtanak 2007-tel vagy újjabbal dolgozni, csak ha nagyon muszály. -
nem az átszokás nehézségétől félek, hanem azt tartom lehetetlennek, hogy a kézzel tapizásra megálmodott csempés felület a nagy gombjaival stb. meg lehetne valósítani egy ugyanolyan gyorsan és kényelmesen használható enterprise szoftvert.
ribbon pl. sztem egy abszolút kezdőnek biztos jobb, mert logikusan össze vannak szedve a dolgok stb. viszont ha összehasonlítanánk két embert, aki évek óta használják az egyik illetve a másik megoldást és fejből tudják, hogy mi hol van, akkor az jönne ki, hogy a ribbon-on lassabban lehet dolgozni, egyszerűen azért, mert sok minden egyel, vagy kettővel több lépésből érhető el. (mondom, ha persze nem tudod, hogy hova is akarsz nyúlni, akkor a ribbon-on könnyebb megtalálni).egyszerűen arról van szó a Modern UI esetén, hogy amire megfelel egy 20*20-as gomb, mivel úgy is egérrel kattintasz rá (vállalati környezetben senki nem fog tapizva fejleszteni/rajzolni/sok adatot bevinni ez asszem egyértelmű), ha ez a gomb a Modern UI dizájnjához igazodóan 50*30-as lesz, hogy jól rá lehessen bökni, akkor valami más elől veszi el a képernyőterületet és az veszteség, miközben ténylegesen nem nyersz vele semmit. már win7-ben és win8-ban (reg szerkesztéssel) az elsők között szedem le az ablakok fejlécének méretét, amit valamiért megnöveltek a XP óta. mire jó? még így is akkora, hogy bőven rákattinthatók egérrel, a gombok is elég nagyok, egyébként meg csak olvasni való van rajta.
ugyanez igaz a gesztusokra is, mért akarnám felvinni az egeret a képernyő tetejére, kattintani és utána húzni még lefele, hogy bezárjak egy programot, mikor az hogy eddig csak elég volt a jobb felső sarokig elmenni (=teljes képernyős alkalmazásnál nem kellett pozicionálni csak "eldobni" az egeret a jobb felfele irányba és kattintani, nem teljes képernyősnél meg ugye annyival kevesebbet utazik az egér minél közelebb van az 'X')
és akkor még nem is beszéltem arról, hogy a menüből nyíló menük (megint eclipse-re kell gondolni, vagy gimpre) még egy menü alá kerülnének modern ui-on, ami csak jobb egérkattra jönne fel, ezzel a helyi kontextus menüt is megölve, ami megint az egér mellett jött fel, azaz pár centit kellett mozgatni, itt meg akárhol is vagy le kell menni a képernyő aljáig. ezek egyszerűen egérrel mind pazarlások.
az ember szeme gyorsabb mint a keze egy bizonyos zsúfoltságig hamarabb találsz meg valamit a szemeddel és pozicionálod oda az egeret mint, hogy végigkattintgatod a menüket. kb amikor ezt a zsúfoltságot eléred, akkor raksz be valamit egy menü alá (vagy tabra a ribbon-on) ha már ebben a menüben is nagy a zsúfoltság, akkor még egy menü stb. értem én, hogy szép, hogy a teljes képernyőn csak a forráskódot látom, de enterprise környezetben és az asztali pc-nek egy jó darabig ez még mentsvára lesz (vagy máshogy fogalmazva, ez lesz a mentsvára) pont, hogy nem tartalomfogyasztás történik (szemben a trendi hordozható eszközökkel), hanem előállítás.
-
nem tudom mi számít soknak, de a tálca újragondolása a peek-kel, a homegroup-ok, a szoldiabb UAC, (talán az aero gesztusok is bővültek, de ebben nem vagyok biztos), sokkal gyorsabb Vista-nál, helyenként XP-nél is, memóriakezelés jobb lett [pl. prefetch], indexszelésen optimalizáltak, megint több aktív WDDM driver lehet, meg a kényszerített előnyök (új IE, új dX).
az aláhúzottak tipikusan azok, amiért a legtöbb kritika érte a Vista-t, igaz ezeknek egy részét a Vista SP1 is orvosolni igyekezett, de addigra (az egyéb, nem egyértelműen MS hibájából adódó problémák miatt is) már eljátszotta az emberek bizalmát a Vista.
egyébként, mikor az XP megjelent és használtam már egy pár hete, akkor a sok év Win98SE és WinMe után azt gondoltam, hogy ha az XP lenne a legelső Windows, akkor az MS-nek nem lenne ennyire negatív visszhangja. addig az volt a rutin, hogy minden mondat végén ctrl+s, mert bármikor fagyhat.
persze sokak szerint meg, ha az XPSP2 anno nem SP-ként, hanem új verzióként jött volna ki, akkor az XP bekerült volna a legrosszabb OS-ek körébe.
a tick-tock-ra reagálva: érdekes elgondolás, de szerintem a Vista esetén a koncepció jó volt (és szerintem mások is így voltak vele). a megvalósítással volt a probléma (beleértve a bevezetés megkezdését akkor, amikor még 1, nem voltak rendes driver-ek; 2, sok gyártó nem is nyilatkozott még, hogy készít-e drivert XY termékhez). ezzel szemben a win8-nál nem a megvalósítást kritizálják sokan (el se jutnak talán addig), hanem a már a koncepció is zavarja őket. (persze a kettő -- megvalósítás és koncepció -- nem teljesen független, mikor megítéljük a végeredményt.)
én továbbra se tudom elképzelni, hogy modern UI-on egy gimp/photoshop, eclipse, visual studio, stb. a hatmillió menüpontjukkal hogy tudna úgy kinézni, hogy ugyanolyan gyors legyen használni. (ennyi funkciónál már nem játszik az, hogy megtanulod mindegyiknek a bill-kombóját).
ahhoz is sokat kéne faragni a metrón, hogy miközben a böngészőben elindul egy youtube zene, közben előtte az explorer-ben épp átírom a az előadóhoz tartozó fájljaim nevében az elgépelést, miközben egy pillantásra látom, hogy hol tart a steam-en a játék letöltése és a jobb alsó sarokban várja a winamp/kmplayer, hogy a yt videó után folytassam a lejátszást. (és közben a tálcán nyitva lévő négy pdf és két word doksi emlékeztet arra, hogy igazából házit kéne írnom.)
ja és persze szolidan fel-fel ugrik a skype figyelmeztetés, hogy haverom belépett, merthogy a tálcán látom, hogy ott a kis szám (amiből azt is tudom, hogy fut a skype... és a steam... és van új java update és....) -
BiP
nagyúr
Így van, az első XP ementáli volt, meg nem voltak driverek, sok esetben lassabb volt, mint a 98SE, de hosszútávon (köszönhetően az SP2-nek) mégiscsak sikertörténet volt. Elég sokáig húzta. (persze köszönhető a későn érkező Vistának)
A Vista megelőzte a korát, valóban, új alapok. Meg abból a szempontból is megelőzte, hogy az akkori gépeken nagy volt a hardverigénye, meg persze ott volt ugyanaz a probléma, mint a korai XP-vel, hogy nem voltak rá normális driverek.
Mire jött a Win7, már voltak driverek, a vasak is erősebbek lettek, meg azért optimalizáltak a rendszeren is. Ezek az apróságok adták a Win7 sikerét.Jövőbemutató: 8 jövőbe mutat, kérdés, hogy jó fajta jövőbe-e. (nekem egyelőre nem tetszik ez a jövőkép)
ME: én azt inkább éreztem egy öszvér rendszernek, mint jövőbemutatónak. Az az XP szeretett volna lenni az NT alapra helyezéssel. ME-nek voltak jó újításai, mégis megosztotta a közönséget. Az XP jobban bejött a népnek.
(amúgy fura, hogy pont az ME volt az evolúciós fejlődés szerinti rendszer, míg az XP volt gyakorlatilag az öszvér rendszer (ME+2000 egybegyúrva), mégis fordítva éreztem.) -
virkir
veterán
Mégegyszer, amit motorháztető alatt megléptek a Vistával, most a kozmetikában lépik meg. Az rohadtul bejött, az xp egy szégyenfolt a Windowsok történetében, a Vista meg talán a legjobb lett.
Ez valahogy nem tiszta nekem de nézzük pontonként.amit motorháztető alatt megléptek a Vistával, most a kozmetikában lépik meg
Konkrétan mi köze van a kettőnek egymáshoz arról nem beszélve, hogy amit a vistával megléptek az khm... enyhén szólva sem volt egy sikertörténet a maga idejében. Az lett belőle a 7-el tehát akkor majd a 9 lesz megint egy kiforrott userfriendly rendszer.
Ja, meglépték kozmetikába, mint amikor hamipipőkéből vasorrú bába lesz, mert kb ilyen irányú a fejlődés a 256 színű csempékkel meg az xp klasszik style desktopppal.megléptek a Vistával, most a kozmetikában lépik meg. Az rohadtul bejött
Lásd mint fent, én valahogy nem így emlékszem rá.az xp egy szégyenfolt a Windowsok történetében, a Vista meg talán a legjobb lett.
Na ez meg igencsak esélyes a heti facepalm díjra. -
BiP
nagyúr
"Mégegyszer, amit motorháztető alatt megléptek a Vistával, most a kozmetikában lépik meg. Az rohadtul bejött, az xp egy szégyenfolt a Windowsok történetében, a Vista meg talán a legjobb lett."
XP szerintem meg sikertörténet. Az első rendszer tényleg nem a legjobb volt (de talán csak a nagy ugrás miatt, meg lemaradtak a gyártók is), de hosszútávon kicsit sem szégyenfolt.
A Vista inkább. Nagyon jó dolgokat hozott a motorháztető alatt, viszont szarul volt tálalva. Mire kiforrott, ott is volt az utód.De a többivel én is ezen a véleményen vagyok. A win8 most a Vista meg az első XP szerepét játssza el, a nagy váltások első rendszere, ami kicsit félkész még. Hadd szokja a nép, a következőnél majd kiforr.
XP-nél az SP2, Vistánál az SP1-2 ill. maga a Win7 hozta el a kiforrottságot. Win8-nál meg majd a 9 talán. (szerintem a Blue még mindig átmeneti lesz, mint XP-nél az SP1.)Konklúzióhoz: Igen, a nagy váltás megvolt, benn van a metró. Viszont a használhatóság pont ezeken a finomításokon múlik. Tudod, az ördög a részletekben rejlik
-
BiP
nagyúr
A desktop és a Metro házassága alapból óriási redundanciát hoz magával. És a Metro fejlesztésével egyre nagyobb lesz. Aztán majd ahogy építik le a desktopot, úgy ez csökkenthet. (ez nagy félelmem amúgy, hogy amint a Metro alatt elérhetőek lesznek bizonyos dolgok, úgy desktopról kiveszik, pl. control panel.)
-
BiP
nagyúr
Pont az az 50pixel hely hiányzik?
Szerintem inkább foglalja a helyet, minthogy ott trükközni kelljen a sarokban. Lassú, virtuálgépben meg macerás. (fullscreenben valóban könnyebb).
De a legjobb az, ha kapcsolható lesz, aztán mindenki el tudja magának dönteni, hogy kell-e neki az az 50pixel hely vagy inkább kell a gomb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest