- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cqr
aktív tag
Első tesztek alapján (glbench) a tegra 2 50%-al erősebb az sgx535/sgx540-nél opengl 1.1-ben.
Bár az opengl 2.0 lesz az igazán érdekes, lehet hogy ott a galaxy s egész jól fog állni még a tegra 2 "fényében" is. Ráadásul ezek tabletek voltak, elképzelhető, hogy a telefonokban vissza kell venni az órajelből.
-
s7or4x
csendes tag
Nem tudtok olyan telefon külsőre ami olyan mint a samsung és kapható Magyarországon?
-
DemonDani
addikt
Androidon majd fejlesztenek úgy mint PCre... keresik a középutat ami jelenleg mjuk 600Mhzes akarmi cpu meg z430 így jolmegy a nagyokon, és még elindul a régebbieken is.
Más járható út nem nagyon van... Fejleszteni nem éri meg a csúcsra, eladások miatt, lowra meg nem lehet fejleszteni, ill. nem úgy ahogy szeretnék. -
Bdanyy
addikt
Látom samsung nem csak symbianen hanem androidon is szeret crashelni
-
cqr
aktív tag
Ez természetesen igaz, de akkor gyorsan hozzátenném, hogy én az "érdekes" szót a saját szemszögemből írtam, vagyis hogy milyen erős lesz az adott gpu, milyen hatékony az adott arch (ppc, ppw), milyen gyorsan futtatja majd az általam illetve mások által írt benchmark illetve 3D-s programokat : ).
A topichoz: ebből érdekesebb lett volna hírt csinálni, hamarosan elérhető lesz a program, és kiderül mekkora a galaxy s előnye, de az előzetes eredmények alapján úgy tűnik hogy árnyalásban a droid x-re ~70-80%-ot fog verni. (A droidnál és a z430-nál kb.: 3.2-szer gyorsabb.) Ha valaki esetleg nem látta volna, akkor a videót érdemes megnézni. : )
-
erdoke
titán
Azonos OS és kijelző felbontás esetén mindig a leggyengébb GPU családot szem előtt tartva fogják a játékokat belőni. Ebből a szempontból az összes új mobil OS közül az Android lesz a legnagyobb hátrányban az OS és HW fragmentáltság miatt. Mind az iOS, mind a bada és a WP7 kétféle kijelző felbontással és csak kétféle CPU-GPU párosítással lesz majd kapható.
-
cqr
aktív tag
válasz
DemonDani #46 üzenetére
Bár a droid x nem 50%al erősebb hanem 100%al mint a nxs1
így helyesebb, vagy akkor a z430 a droidx teljesitmenyének flére képes
Az 50%-ot mint "worst case"-t írtam, van olyan z430-ra optimalizált teszt amiben a droid x "csak" 50%-al gyorsabb, az esetek többségében viszont természetesen megvan 100% : )
Érdekes lesz, hogy hogyan sikerül a z460, mert a scorpion 1.3ghz-en versenyképes lesz a hummingbird-el, de vajon sikerül-e annyit javítani a z430-on, hogy a gyakorlatban is elérje az sgx 540 szintjét.
-
válasz
Lotusomega #51 üzenetére
Lehet kapni, de CDMA-s, úgyhogy ha nem Észak-Amerikában élsz, szivacs.
GSM-es változatról még nem volt szó eddig. -
Lotusomega
senior tag
Lehet hogy a leglassabb, de nekem akkor is a droid x kéne. Nagyon tetszik az a telefon. Meg jó rajta az a forgó izzó füstölgő alapképernyő... Ez mikor jön egyébként? Vagy már lehet is kapni?
-
DemonDani
addikt
Igazából ez annak tudható be, hogy a Samsung SOCja a legújabb. És mivel ezek a SOCok olyanok mint egy legó így az nem számít, hogy ki a gyártója. (illetve pontosítok mert megharapnak
Nem annyira számít a gyártó, mint az egyes részegységeknél. a Samu a Hummingbirdben meg szerint csak a memória részen érdekelt a tervezési folyamatban.
Persze elismerésre méltó, hogy ők is itt vannak, és most egy ideig övék még a korona is.
Majd ha megjön az Nvidia
Nameg a Snapdragonnál a Qualcommnak valamit ki kell találnia a z430ra illetve helyette... a z460ról meg egyenlőre én nem sokat tudok, ha valaki felhomályosít azt megköszönöm. -
erdoke
titán
válasz
DemonDani #46 üzenetére
A Z430 teljesítménye normális driverekkel valahol az SGX530 és 535 között van. Sajna normális driverek sem a HTC WinMo-s, sem az androidos készülékeibe nem nagyon kerülnek.
A Toshiba G01-ből és Acer F1-ből hackelt driver csomaggal némelyik játék bő négyszeres (!) sebességgel fut a HD2-n.
Szerk: A 45 nm-es Snapdragonban (aminek a CPU-ja 1,3 GHz-en fut) a GPU is kapott ráncfelvarrást, és az órajele közel duplája lesz. Végeredményben a Z430 22 poly/s-a helyett 40-et tud majd. -
DemonDani
addikt
Azért reméljük el tudtad olvasni amit írtam
CortexA8 ALAPÚ. Nahogy azt mond már, hogy nem. a Qualcomm feltételezem első lépésben fogta az A8at, és annak az áttervezésével, és kiegészítésével jött létre a Scorpion.
Amúgy cqr-el vagyokBár a droid x nem 50%al erősebb hanem 100%al mint a nxs1
így helyesebb, vagy akkor a z430 a droidx teljesitmenyének flére képes
-
erdoke
titán
Ja, az az egy, aminek kilépett a böngészője az első indításkor...
(#35) Karma
Szerintem is egy módosított Cortex-A8 a Snapdragon, a Qualcomm az ARM-től licenceli az alapot, csak erősen módosította a magasabb órajel érdekében (míg az OMAP3 45 nm-en 1 GHz-es csúcsot ad, a Snapdragon 1,3-at fog, mindezt alacsonyabb fogyasztás mellett). A GPU is saját, amit ugye az ATI-tól vettek meg pár éve. -
kutkut
addikt
Ez egyértelmű Galaxy S. Mellesleg sokkal jobb képe van. És olcsó is.
Csak irigyelni tudom a tulajokat... -
Badb0y
addikt
Hmm, ez a samsung eléggé alázza mindkét gépet
Érdekes, érdekes ... Ennyire jó lenne ? -
HardRic
addikt
Öcsém, ezek a kockaviták...
-
cqr
aktív tag
-
cqr
aktív tag
A 3630 vs 3640-hez:
Nem biztos, hogy a kettő között csak az órajel a különbség (most "az a hír járja", hogy a 3630-nak pl. jobb a memóriakezelése). Így választhatta a motorola a 3630-at (pl.: a zárójeles vagy ahhoz hasonló indok miatt..) de a procit nyugodtan húzhatta (és húzta is) 1ghz-re, (a 45nm a lényeg).
(A kódnév is erre utal: 3630-1000, és az előző hsz-ben linkelt tesztben is van erről szó) -
cqr
aktív tag
A Snapdragonnak semmi köze az A8-hoz
Fogalmazzunk úgy, hogy a semmi köze egy "kicsit" erős...
Noha a dizájn során nem csak a layout változott (~mint pl a TI esetén), de ettől függetlenül elég sok a hasonlóság.#34: A gpu-kat nem is kell tesztelni
Még a droid x 200mhz-en járó 530-a is 50% erősebb a z430-nál (az utóbbira optimalizált tesztben), az sgx-re optimalizáltban pedig több mint kétszer.. : )
(egy link az érdekesség kedvéért) -
DemonDani
addikt
A Snapdragon is CortexA8 alapú. Egyszer.
A Motorola Droid Xtrem meg az én tudomásom szerint is alap OMAP3630ra épít ami 720Mhz. És igen a Droid 2ben lesz OMAP3640 ami 1Ghz. Szóval vagy 90%ban rosszúl tudják, és 1Ghz az X vagy blődség a teszt, és inkább utóbbira tippelnék, mert gyanusan hasonló minden téren a sebességbeni lemaradása.
Nameg nem értem, hogy a grafikus rész miért nincs tesztelve holott a CPU és a RAM mindben igen csak hasonló, viszontpont a grafikus mag az ahol mindegyik különbözik!
OMAP SGX530 Hummingbird SGX540 ,s a Snapdragon AMD Z430... ellentétben a Ram 512MB, és CortexA8as a cpu... -
FRENK1988
veterán
Jó ez a videó csak nem jó semmire
Vagyis igen ujra elbizonytalanodtam
-
Straw
senior tag
Na most elbizonytalanodtam, az lenne logikus amit Karma írt mert az hivatalosan is 1Ghz-es, viszont tényleg mindenhol még a PDADB-n is OMAP 3630-at írnak. Viszont van egy kis anomália, mert a teló spec-nél ott van hogy 1Ghz a processzor leírásnál meg az van hogy maximális ajánlott magfrekvencia 720 Mhz, ember legyen a talpán aki talál valami hivatalos infót ezzel kapcsolatban.
-
Gengi
senior tag
Pl itt.:
http://gadgetsdna.com/wp-content/uploads/2010/06/iphone4_droidx_incredible_evo4g_nexusone.jpgvagy itt
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2172&c=motorola_droid_x__droid_xtreme_motorola_shadowAmit kimásoltam az konkrétan ez:
http://news.cnet.com/8301-13924_3-20008725-64.htmlDe valahol megtaláltam hivatalosabbnak tűnő forrásnál is ezt már mikor a cucc megjelent.
Karma: Lehet ,hogy a moto most nem lefelé szabályzott ,hanem felfele
. Nem lehet ,hogy mérlegeltek? Elég nagy a kijelző ,de erőt meg akartak. Nem elképzelhető ,hogy sikerült úgy kialakítaniuk és olyan feszültség szabályzást megvalósítani ,hogy fogyasztásban jobban megéri így? A motorola azért nem a telekommunikációval kezdte múltjuk van ilyen területen.
-
AS
félisten
CPU GPU mérésben viszont Nexus One legalul van utána jön hatalmas fölénnyel a Droid x és Utána a Galaxy S.
Ez teszt nagyon nem volt jó ez nem CPU rol szolt valóban. -
Na igen, egészen releváns összehasonlítani 3 sok szempontból különböző telefont és rámondani, hogy az 1 GHz egyezik bennük. Értelme nincs, de legalább egymás mellett láthatjuk őket.
Ha nagyon szőrszálat akarnék hasogatni: nem a processzorok vannak a videón, ahogy a cím mondja, hanem telefonok.
-
peterk
senior tag
Nekem ez a video inkább a telefonok sebességéről mond valamit, nem a processzorokéról. Ahhoz ugyanannak a rendszernek és ugyanannak az UI-nak kellene futnia mindhármon, három különböző android inkarnáció helyett.
De mindhárom telefon impresszív a maga módján.
-
törölt tag
nekem a nexus tetszik
-
David75
őstag
Arm cortex a-8 az nem is versenyezhet annyival gyengébb???
-
Nem estem hanyatt a Galax S-től. Amennyit beszéltek a teljesítményéről, azért jóval többet vártam. Anyaghasználatra sem egy csúcs.
Számomra nem érné meg az árát... -
Straw
senior tag
Korrektebb lett volna ha a Nexuson is Eclair van, de így legalább azt tudni lehet hogy valóban sokat gyorsul a rendszer, és nem csak duma.
-
MittuDomain_
őstag
Engem mint mezei usert nem érdekel hogy hogy a 2.2-e az oka, de egyértelműen a Nexus és a Samu a gyorsabb, az omap-os moto "csalódás".
A két legjobb közt viszont alig érzékelhető a különbség.szerintem
-
bok92
addikt
A Samsung Captivate az valami gyönyörű.
Kár, hogy nem az van a Galaxy S helyett
-
Mappa
addikt
galaxy-s nél nagyon gány hogy a képernyőt húzod el a billentyű felnyitásához
-
AS
félisten
Iponhoz legközelebb a Galaxy S áll (multitouch stb)
2.2 Rendszer miatt néha gyorsabb töltött be a nexus. de különben abban van leggyengébb hardver utána a Droid és Utána jön a Galaxy S.Ez a Amcsik Galaxy S nagyon szép
De a Droid X is szép meg nem kicsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest