- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
#85552128 #188 üzenetére
Úgy látom, hogy te tényleg nem vadászni jársz ide. Hanem ......
Majd ha a medve (valamelyik modi) elküld téged 1 hónap mozigépész tanfolyamra, akkor lehet el fogsz tűnődni egy bolhatökényit.
---
Hja kérem, ha valaki már az e-penisze ellenére sem jó az ágyban és a barátnője is leszólja a teljesítményét, akkor nem marad más hátra, mint a gyíhetes trollkodás. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
#85552128 #182 üzenetére
Ciki? Kinek? Nekem nem. A húgomnak sem az A8-6600K esetében. Neki elég az, amit tud.
A Kaverinek meg ocsmányul szar az árazása.
Engem nem zavar, ha FM2 kell akkor Richland A8-6600K-t fogok venni.A legolcsóbb i3-nak meg fosabb az IGP-je, mint a legolcsóbb A4-nek, pedig azt egy visszafogott Celeron is elveri CPU erőben. Oszt? Naés van.
----------
Vigyázz vadász ezzel a topikkal, sűrű erdő ez, aztán ha jön a medve és ellőtted az összes puskaporodat, akkor olyasmit kell tenned, amit magad sem akarsz.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
#85552128 #178 üzenetére
Látom, hogy téged fel kell valaki világosítson az FM2(+) APU-k procik mibenlétéről.
Egyikben sincs L3 cache, ami pedig a core i sorozatba tartózó leggyengébb prociban is van. Miért ? Feláldozták azért, hogy az IGP beférjen.
Pro secundo: moduláris felépítésűek, azaz 1 modul az nem egyenlő 2 db Intel típusú teljes értékű maggal. Teljesen más architektúra.De ha továbbra is ontani akarod, akkor kénytelen leszek elmenni unikumot inni, de nem fogok sikerrel járni, mert a te szintedre lerészegedni baromi sok pia kéne.
Aviszonylátásra, alászógálya.
-
Zsivaagoo
őstag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Whysperer #172 üzenetére
Mindenki arra vált, amire akar.
Én azért --> AMD, mert megutáltam az LGA-t első látásra, továbbá AMD olcsóbb azonos teljesítmény kategóriában, könnyebben szerelhető be, tuningopció van - nem kell külön fizetni érte - , és Phenom II X4 965BE-ről - mert baromi kíváncsi voltam és teljesítmény fanatikus - FX-8320-ra ugrottam. Az egyik 965BE-s masinám eladása fedezte a költségeit.
Ha játszanék, akkor 965BE-ről i5-re váltottam volna. --- Ennyi, nem több.
-
Zsivaagoo
őstag
-
Zsivaagoo
őstag
Hubertus az egyetlen, amitől még sohasem hánytam életemben, de nem bírok ránézni sem 18,5 éves korom óta. Nagyban tettem a szépet az egyik leányzónak egyetemi gólyatáborban, amikor az egyik szó közepén rajtaütés szerűen elaludtam. Reggel ébredéskor a következő betűnél folytattam, de a nő már sehol.
-
Zsivaagoo
őstag
Sajnálatos módon ma már nem vagyok szakmailag igazán kompetens, lévén megajándékoztam magam a bolti bevásárlás után némi Unikummal és sörrel a közeli "étteremben", így az "on-the-fly"-ról már csak az jut eszembe, hogy az egyik társkereső szájton egy időben a "Legyet röptében" nicken gurultam változatos sikerrel, utána váltottam a "Guruló Krumplit is" nickre.
----- u.i.: ----
A Windows ütemező meg sz0pja le magát térden állva. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Oliverda #132 üzenetére
Ja, a HT, az első 2 inch szöveg alapján eszembe jutott...
Üresjárati feldolgozás....
Ez a régi Magyar Néphadseregben a következőket jelentette:
- Elvtársak! 10 perc cigarettaszünet. Aki dohányzik lépjen ki balra, aki nem, az jobbra.
- Parancs értettem!
- Na, nemdohányzók! Vételezzenek seprűt és söpörjék fel az alakulóteret.Nagy határ fos, mert a Host Operating System a HT szálat is külön processzor(mag)ként értelmezi és ha egy taskot arra oszt ki, bizony az a task várni fog BAKKER, amíg nem lesz cigarettaszünet.
Pláne, ha az elágazásbecslés téved, és az üresjárati szálhoz újra kell tölteni az utasítás és adat cache-t.Na erre mondtam a több, különféle folyamatok egyszerre futtatásánál a HT szálak beragadását. Lám, az AMD a ZEN buddhizmus ( a motorkerékpárszerelés művészetéhez nem ért) félreértelmezésével megint tökön fogja rúgni magát, mert a jelenlegi moduláris felépítés pont az SMT hiányosságait volt képes kiküszöbölni némi várakozás árán a megosztott erőforrásokra és 14 nm-es gyártástechnológiával + fejlettebb L1+L2+L3 cache kezeléssel + az egy órajelciklus alatt végrehajtható utasítások számának növelésével a technológiában elsőrangú szereplővé léphetett volna elő, de ELBASZTA. Már megint.
Köszi a linket.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
#85552128 #127 üzenetére
Tyájjj, Intel troll elmagyarázza az AMD trollnak.
A baromságot...
Oliverda: SMT, mint Simmetrical Multi Tasking? Mert a Bulldózer/Vishera jelenlegi felépítése alapján erre is és az SMP-re (Simmetrical Multi Processing) is megfelel.
Az, hogy az AMD a moduláris felépítés helyett visszatér a teljes értékű magokra, de valami HT jellegűt hegeszt a magokba pluszban majd kiderül mire jó.
Már megint kapkodnak, ahelyett, hogy bevált koncepciót fejlesztenék tökéletesre. Ez a ZEN lehet, hogy nem lesz más, mint visszatérés a Phenom X4/6/8 érába pepitában sárga színű selyemnyakkendővel. -
Zsivaagoo
őstag
Minden egyezett.
Különben is csak OFFolunk ebben a tocsikban.
--------- szerk ----------
Ó wazze, az AMD is feltalálta az egyenrangú végrehajtó szálakat a moduláris felépítéssel és ezek a szerencsétlenek is közös erőforrásokon osztoznak...
Egyébként meg -témától függetlenül - maxi respect neked és munkásságodnak.
-
Zsivaagoo
őstag
Olyan meredek, mint a júzerek által idézett sehonnai tesztek.
Egyébként gyakorlatban tapasztaltam a HT szálak berohadását i3-2120-on melóban, míg az előző szériás E8400-on nem és ott fürgébbek voltak az átváltások.
A berohadt HT szálakat a fizikai magnak kell életre tákolni megint és ez pedig viszi az időt. Nem tudományos amit írok, csak tapasztalat. -
Zsivaagoo
őstag
Na, amit eddig leszűrtem:
- az AMD végre felfogta, hogy nem kell a "szartól az aranyig" terjedő összes szegmenst megpróbálni lefedni, és csak a közép-csúcs résszel kell foglalkozni. -- Mi ebből a haszon? Jobban lehet összpontosítani a kevesebb termékcsoportra.
- lesz továbbra is a teljesítményéhes AMD rajongóknak processzor - az FX - 8(?) maggal + 8 "HT szerű" virtuális szállal. Hogy milyen lesz a megvalósítás, az még kérdéses, továbbá a tervezett órajelek, szorzó lock mentesség sem ismert.
- lesz APU azoknak a "középszerű népeknek" akik sem a hardcore gamer, sem a professzionális videófeldogozás, sem a CAD, stb. témakörben nem érintettek. Ezeknek az embereknek bőven megfelel egy A8-as APU most is.
- jó hír, hogy az APU-ban is lesz L3 cache - hát eddig sem az Athlonban, sem az APU-ban nem volt -, továbbá az, hogy rágyúrnak erőteljesen az egy órajel ciklus alatt végrehajtható utasítások számának növelésére.
(Az Intel előnyét főképpen ez a két dolog biztosítja jelenleg - nem véletlenül van levédetve és licenc nuku a konkurrenciának.)-----------
Azt majd meglátjuk, hogy az SMP - egy magon két szál - hogyan valósul meg, mert ez az Intelnél is neuralgikus pont, csak az i7-nél működik igazán - illetve nem veszed észre, ha a HT időnként "becsuklik - a P4 és i3-ak esetében 80-120% ingadozó teljesítményt hozott a pucér core 100%-ához képest.
------------
Az AMD sok lehetőséget kihagyott az AM3 Phenom-okban rejtőző és a jelenlegi FX-8xxx-ben rejtőző potenciálból.
Most talán arra indult el, hogy némi Phenom + FX-8xxx technológiát ötvöz "Intel HT jellegű" boszorkánysággal.Kiváncsi vagyok, hogy úgymond "teljes értékű" magok lesznek a ZEN FX-ben? Lesz-e 4 GHz környéki működési frekvencia? ...etcetera etcetera ...
-------------
A legalább 4 db teljes értékű magban hiszek a meglévő Athlon II X4 640 ; Phenom II X4 965BE és FX-8320 birtokában.
----------- szerk. -----------
(#81) Oliverda : erősen bólogatok, 1 magon 2 szál csak a jól optimalizált alkalmazásoknál hatékony, egyébként "bűn rossz" megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motoros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged