- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati3x
senior tag
Khm. Csak súgok: em5 +markolat. (ráadásul az ára is elindult szépen lefelé, legalább is itt. Ugyanaz az ára mint az em10-nek) vagy em1. Most nézem az em10-hez is van kiegészítő markolat. Vagy pana gh3 vagy olcsóbb vari g6. Szal ne gyertek mán a fogással. Ennyi erővel össze lehetne hasonlítani fogásra a canon 100d-t meg a Canon 1D-t is. Canon, canon meg tükörrefis is.b
-
ati3x
senior tag
válasz
DarknessHope #329 üzenetére
Nagyon off
ézd! Mindenki előtt ott áll a lehetőség. En pl külföldön dolgozom, és jelenleg nem is rossz fizuért. Lehet irigyelni, nagyjából az utóbbi pár hónapba kerültem "sínre" és mondjuk akár most bemeheznék a bótba és vehetnék egy komplett renccert. De mások a prioritások (csalad, hazvásárlás). Ami viszont nem látszil hogy mennyi szívás volt a háttérben. Pl ma is melózom, és éppen most tartok egy kis szünetet, mert felfedeztem egy bazi nagy problémát, ami azt jelenti, hogy jövő héten ülhetek 12-14 órákat a gép előtt. Sőt, jővö hétvégén jöhetek szombat vasárnap.
Kicsit on: ha mondjuk azt nézzük mennyi embernek a hobbija pl a motorozás, akkor nem is vészes. Egy jobb motor ára, kotorosszerkó, fentartási költségek.. Szal minden csak viszonyítás kérdése!
-
ati3x
senior tag
Valóban. A pl1 is műanyag volt. De minőségérzetben köröket vert az 1100d-re vagy pl a d3100-re. Az em5 pedig.. De mondhatnám az xz2-t. Vagy ma láttam a stylust.. Hát. Öröm kézbevenni az oly-kat. Sajna a panáról már nincs ilyen jó véleményem. Egyedül a gx1 jött be az nagyon!
-
ati3x
senior tag
Mint irtam, engem nagyon meglepett az em-5 keresője. Az más kérdés, hogy még 70-30%-ban az lcdt használom. Ugye rossz beidegződés a kompakt-pl1 korszakból. Az más kérdés, ha valami dlsr kerül a kezembe (értem ez alatt xxxd, vagy, dxxx) egyből kukucska. Mert ugye botrányosan lassú a live-view.
Másrészt pár hónapig volt nálam egy d3100 dupla kit. Ismerősnek vettem. Kb 2-3x kapcsoltam be. Először azért, hogy működik e? Egyszer meg azért hogy érzésre milyen az af. Nohát pdaf ide, vagy oda. Nem nagyon éreztem különbséget. Sőt!
-
ati3x
senior tag
válasz
Mercutio_ #220 üzenetére
Jam, bírom ami itt megy eccer az, hogy pl a 12-40/2.8 Mft obi igazából, FF-en vmi ekvivalens 4 5.6 körül felel meg. Dof miegymás, majd amikor valaki rámutat hogy a nikkor 24-70 2.8 on nem igazán rajzol a széleken, akkor sebaj, le kell rekeszelni 5.6-ra oszt ok..
Kb árban ugyanaz a 2 obi.. Meg így meg úgy az A7.. csak 450 a váz. Bezzeg az em1 kitben a 12-40-el 750. (persze azt nem teszi hozzá az emberünk, hogy a 8000 ért kiváltott klubbtagságival már 600 kiló. Az is nagyvonaluan elfelejtődik, hogy pl 24-70/2.8-as obi az másik 400 az a7-re.. (most olyan lényegtelen featureokra nem is térek ki mint az AF sebesség mind az a7 en és az em1-en.. PD-af ide vagy oda) Akkor arrol máe nem is beszélek, hogy itt jelenleg az EM-5-öt is megkapod kitben a 12-40-el kb 470-ből..(plusz akcióba jelenleg adnak ehhez a kithez egy 40-150-es zoomot ajándékba)
-
ati3x
senior tag
Khm. Most már azért megkérdem: milyen géped is van? Én pl szmena8-al kezdtem, majd zenit b-e. Majd kompaktok (nem röhögni!) nikon4600 canon ixus80. Persze mindig folyott a nyálam a canon4xx,5xx sorozatra. De mire oda jutottam hogy veszek egy tükörcsattogtatót, rájöttem hogy a méret igenis lényeg! Lett egy kifutó e-pl1-em. Majd nem sokon múlt az oly xz2, elektronikus keresővel. Csak véletlen belefutottam egy félárú Em-5 be. És biza a 45-ös obival kellően kompakt. Képminőségben meg magasan az igényeim felett teljesít.
-
ati3x
senior tag
Akkor néz meg egy 45/1.8-at igaz nem nagylátó de nekem ezzel van tapasztalatom. De ott van mftre a 12/2.0 nem occó de vélemények szerint teszi a dógát rendesen. Vagy van a sami 12/2.0 af nélkül fele áron. (itt nem érzem kritikusnak az af-et éppen a dof miatt.) Vagy van a 12-40/2.8, ami szintén jól nyomja egész tartományon teljesen nyitva is..
-
ati3x
senior tag
válasz
Marseille199 #167 üzenetére
Nem értem ezt a 4FE-t. Szerintem a 2.8 az FF-en is Apscn mft-n is 2.8. Mármint az egységnyi területre gyűjtött fény mennyiségére gondolok. Persze a DOF az más téma!
-
ati3x
senior tag
Jam. A régi filmes obik sem voltak nagyok. Pl apám szmenáján az a 8 milis objektiv is kirajzolta az ff-et. Persze barátunk azt felejti el hozzátenni, hogy a filmnél nagyjából mindegy volt a feny beesési szöge. A szenzorok meg különösen érzékenyek erre a dologra. No az a7 kicsi bázistávja pont ezen nem segít..
-
ati3x
senior tag
Mikor meglett az em5, én voltam legjobban meglepve, amiko a teljesen sötét szobában, kb 3-4 méterröl tudtam élességet találni asszony arcán egy 1.4-es 50-es canon ssc obival. Az egyetlen fényforrás az ifon 4-s kijelzője volt éjszakai üzemmódban.
Más:
Az azért jól mefigyelhető, hogy az zemberek nagy része azért vesz dslrt mert a "nagy" fotósok is ilyennel nyomják. Az ismeretségi körömben is rengeteg példa van rá, megveszik, mert majd ez a gép "jó" képeket csinál. Persze a legműanyagabb kitobival. Majd fél év múlva vadul fotóznak mobillal. Az egyik ismerősöm eljutott addig hogy megkérdezzen, milyen gépet ajánlanák neki. Mert tudja, hogy érdekel a fotózás, és fotózgatok. És kéne egy gép, amivel jó képeket lehet csinálni. Mondom oly xz2, vagy pana lx7, esetleg sony rx100. De hát ő tükrösre gondolt. No, mondom neked tök mindegy canon, vagy nikon. Vett egy 650D-t. Ennek kb egy éve. Első időkben jöttek, fotózgattunk. Meg nqgyjából próbáltam magyarázni mi, merre hány méter. Majd egy idő után egyre kevesebbszer került elő a gép a tatyóból. Elötte valamilyan pana kompaktjuk volt, és azt azért használták. Mft-t, milcet jóval kevesebben vesznek ilyen módon, mivel ugye kisebb, tehát "gagyibb". Magyarul, akinél milcet látsz jó eséllyel " tudatosan" választott. Persze nem szabad általánositani. Mert igenis van néhány terület ami jobb dslr-en: c-af, igen a dof de ez azért inkább ff-en. Néha, pedig az ergonómia. Persze, pl az én igényeimnél a méret és a súly előny (ez is egyfajta "ergonómia") kompenzálja a fogás hiányosságait. (egész addig amig nem lesz gripem) -
ati3x
senior tag
Ne pörögj már ezen az FF-en annyira.. Nem fogja kinyírni a jövőben sem a kisebb szenzorokat, bármennyivel is olcsóbb lesz maga a szenzor meg az zelektronika. Bezony a héten láttam élőben egy A7R-t. Nem mondom faja kis váz.. Egy zeiss 24-70 el. De azért érzékelhetően nagyobb mint egy EM5 12-40/2.8-al. Ha pedig az árát nézzük, jelenleg az A7R duplája, még az EM1-nek is, ez a Zeiss meg 35-40%-al drágább mint a 12-40. Most olyan finomságokról nem is beszélünk mint az AF, de ami a legfontosabb az optikák.. Apropó optika. Lehet bármennyire olcsó a jövőben a fullframe szenzor.. De az azt kiszolgáló optikák bezony nem lesznek "markánsan" olcsóbbak.. Mondhatjuk sarkosan azt is, hogy az optikák gyártása nem fejlődött ugrásszerűen az elmult 100 évben.. És nem is várható ugrásszerű változás.. Tudod a fizika.. Másrészt elmondható az is, hogy a nagyobb érzékelő=nagyobb átmérőjü optika, és bizony az átmérő és az ár között nem lineáris összefüggés van..Minnél nagyobb átmérőd van, annál pontosabb megmunkálás kell adott fényerőhöz.. (Van némi fogalmam, már csiszoltam távcsőtükröt) Szóval bárhogy is próbálod erőltetni, ezt a "fullframe a jövő" Nem fog menni.. Réteg termék fog maradni. Nem lesz az ifon 6-ba sem FF érzékelő.. Csak egy példa: sokan elkezdték temetni az MFT-t, mert a Canyon kijött valami kompaktal, amiben kb ugyanakkora érzékelő volt, ráadásul valami über kompakt optikát hegesztettek rá, ami 2.8-ról indult..No, hát kiderült, hogy a fizikát nem lehet átugorni.. Persze aki sokszor megnézi a Mátrixot, az talán beveszi..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- Fuji 33mm f/1.4 WR obi
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest