- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
válasz
makkmarce #53 üzenetére
fogalmam sincsen hol van nekem egy MAC pro-ra 10-20 millióm?
Azt se tudom ez egybe szerelt két kártya vagy egy kártya, amire 2 GPU rakható.... minden esetre be van burkolva egy doboz szerű izébe így nem látszik. Minden esetre árulják RX 580X GPSU változatot, van valami kisebb teljesítményű van hozzá valami kisebb teljesítményű VEGA van ez a nagy teljesítményű VEGA GPU és van e dual verzio ahol a 2 kilos modulban 2 GPU van beszerlve e leggyorsabb változatúból. A CPU-ból is van hozzá tizen valahány száltól 28/56 ig. Mint ahogy a meória is igen széles sávban varriálható. én csak a legalapabb modellről láttam egy videót, hogy pakolják ki szerelik össze és probálják ki. az egy gyengébb xeonnal volt és RX 580X grafikával és valami kisebb RAM-mal és háttértárral. Az volt a kapható legkarcsúbb változat potom 3,2 millió körül...
valahol fent van a youtubon róla a videó magyarok csinálták. De úgy dereng nem vették, hanem marketingből kapták kipróbálásra az Apple-től. Úgy csomagolták ki, mint a hímes tojást. Gondolom, ha elbaxák ki kell fizetni és kinek van 3,2 milliója...
simán össze lehetett volna rakni egy jó munkaállomás mondjuk AMD 3950X vagy 3960/3970/3990 procival sokkal erősebbet fél áron. Viszont azon nincsen megharapott alma...
a valós teljesítményéhez képest mocskosul túl van árazva. viszont kurva jól néz ki. Csak a háza vagy 300 ezer.... vagy elvarázsolt milliárdosoknak való gép vagy totálisan hülyéknek, akik semmit nem értenek az informatikához.
-
Shing
őstag
válasz
makkmarce #55 üzenetére
Nem lassítana az APU, mert ez már nem SLI/CF lesz. Nem kell egyenrangúan elosztani a feladatokat. Már a VRAM is rendesen összeadódhat nem úgy mint régen. A lényeg az lenne, hogy beteszed az extra hardvert és onnantól a motor megoldja.
Amennyivel tudja terhelni mondjuk az APU-t, annyival terheli. Kicsit besegít és gyorsabb lesz a játék 30-50%-al.Erről már a DX12 elején is szó volt, nem tudom miért halt ki egyébként a koncepció. Az igaz, hogy az APU-k végül nem lettek általánosak. De pár év múlva újra lángot kaphat ez az egész.
-
PROTRON
addikt
válasz
makkmarce #55 üzenetére
Annyira sokszor írjátok be ezt a trabantos hasonlatot hogy nem tudok elhajtani mellette szó nélkül...[LINK]
xDAmúgy viccet félretéve eleinte a hyperthreadinget se tudták rendesen kihasználni a programok, mostanra ez megváltozott, holott ott sincs teljes értékű fizikai mag, csak a megfelelő algoritmusok elosztják a számolni valót hogy a megfelelő ütemben maradva a rendszer adott idő alatt jobban fusson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest