- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Légies iPhone halvány színei
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Minecraftban voxelrács van
Amúgy Hololensben baromi jó lehet, hogy az asztalodon építesz valamit.
Mellesleg szerintem a kombinált eszközöké a jövő...
Hololens árnyékolóval = VR szemüveg.
Vagy lehajtható fekete palást, vagy egy sötétedő transzparens üveg, pl LCD réteg.Sajnos még pár évet kell várni egy 16K-s 200 fok látószögű FOV, Holoculusra
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#54625216 #36 üzenetére
Persze, ezt mondom én is, nyomják ezerrel, hiszen úgy lehet csak fejlődni ha piacot csinálnak.
Egyelőre nekem még kezdetleges picit... és inkább az AR érdekel és ott is az ipari, medical alkalmazások.
Jön a Hololens 2 dupla akkora FOV-al, cimbimék megkapják idő előtt... na arra kíváncsi leszek.Egyébként mi is "VR fejlesztők" vagyunk kicsiben..., egereknek csinálunk VR kísérleti környezeteket agykutáshoz, szóval érdekel a téma
Viszont a Minecraftot nagyon kipróbálnám Pimax 8K-val. Kíváncsi lennék ott milyen.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#54625216 #34 üzenetére
Vicces, mert mai napig játszok 800*600-as Dosbox játékokkal
Nincs ezzel semmi gond, csak nekem a Virtual Reality mást jelent. Nem akarok pixelrácsot bámulni... sajnos az igények felvitték a megjelenítők speckóit... Pl van egy alacsonyabb PPI kínai tabletem, és egyszerűen nem értem hogyan bírtam használni évekig.
Sajnos ha megszokod a jobbat, akkor nincs visszaút.
Ismétlem, nekem magával a ~400 PPI/szem dologgal van a bajom. Ha a tartalom Minecraft, az is jó, csak ne lássam a rácsot.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#54625216 #22 üzenetére
Amikor felveszel egy Hololenst azzal a PPI-al, majd egy Oculust, elhánynád magad Te is, hidd el. Akkora a különbség. Mondom, Hololensnek is van hibája, a kis FOV, de cserébe nagyon jó a felbontás.
Jelenleg ezek demó eszközök, és még nagyon gyerekcipő.
Ezeket nem én mondtam, hanem egy VR/AR szakember srác, aki benne van az elit fejlesztői körökben.
A megoldás, 8K/szem, pulillakövetés... és a rendszer csak az éleslátás helyén rendereli ki full felbontásban a jelenetet.
Ehhez még fejlődni kell, mert iszonyú kicsi input lag kell az eye tracking + renderhez.Teljesen felesleges 16K-t kirenderelni, mikor a szemed csak egy nagyon kis szögben lát élesen, és pásztáz folyamatosan.
Egyébként inkább AR... baromi érdekes, hogy ott van referencia pont a valóságban, és emiatt nem kell kicsi input lag sem. Egy VR szemüvegben már rég széthányod magad ha nem fullon pörög. Itt nem gond.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Tigerclaw #12 üzenetére
Teljesen esélytelen, annyira gyengusz a felbontás VR cinemához, hogy egy 800*600-as CRT-t idéz a cucc. Jó én hozzá vagyok szokva a 4K OLED-hez és telefonban is a tűélés PPI-hoz... de a VR cinema tipikusan olyan amihez sokkal nagyobb felbontás kéne, mint ami van... úgy számoltuk, FHD-hoz kéne 8K/szem... de legalább 4K/szem natív.
...de próbáld ki valahol, nekem a screen door effekt a halálom kb.
-
Ren Hoek
veterán
Ezek a VR szemüvegek annyira alacsony felbontásúak, hogy egy kalap sz.r az egész.
Mintha egy csirkehálót bámulnál. VR fejlesztő cimborám szerint is minimum 8K/ szem kéne.
Minimum Hololens PPI...azt is próbáltam, az elegendő már. igaz az meg egy aprócska FOV-ban tudja csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest