- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Ugyanannak a gyártónak (ATI) az előző generációs videokártyájával (5970, ami nem más mint egy downclockolt 5870 CF) nem volt ilyen probléma. A program közben nem változott. Miért nem tudja akkor ugyanazt a mutatványt az újabb generációs kártya? Tudtommal ugyanaz a felépítése, csak az ilyen-olyan részegységek számát növelték-csökkentették, aminél némi lassulást még elképzelhetőnek tartanék, ha a program épp a csökkentett számú egységet használja ezerrel, nade hogy totál semmi?
-
Dr. Akula
félisten
Olyan lehet ez az OpenCL mint a DirectX, a programozó megírja a DX parancsot, aztán az alatta levő videokártya drivere meg olyan saját utasításokra szedi szét, amilyenre akarja. A programozó felel a DX kódért, a hardvergyártó a DX >> GPU kód konverzióért, és mindenki boldog.
Gondolom a CPU driver arra kell hogy ha nincs videokártya, akkor legyen mivel (CPU) emulálni azt. Mint a 3dfx korában a szoftveres renderelés, akinek nem volt pénze Hercules / Orchidra, csak Tseng ET6000-re. Nade itt minden (Intel + AMD) proci ugyanazt tudja, nincsenek külön utasítások, miért kell külön CPU driver, miért nem jó 1 általános CPU driver, amit mindenki szépen belepakol a saját GPU driverébe, és probléma megoldva? Netán az AMD ilyenkor a beépített "fosradeont" akarja munkára fogni, az Intel meg csak CPU-zik a GMA helyett?
-
Dr. Akula
félisten
Azt azonban továbbra se értem minek kell 2 féle driver hozzá. Volt már itt MMX meg SSE, ott is meg volt oldva hogyha nem tudja a proci, akkor más utasításokat használ helyette, max lassabb lesz. Eleve nem értem minek egy JVM szerű valamit a CPU elé rakni, miért nem elég csak a GPU-s utasításokat kiszervezni egy egységes felületre (OpenCL), mert ott azért valóban nem ugyanazt nyújta az Nvidia mint az AMD, de procinál nincs ilyen lassítófelület közbeiktatásának igénye.
Hol érdekelte valaha is a gyártókat a vásárló érdeke?
Hát a pénztárnál. Mindent azért csinálnak. Mindent azért csinálnak hogy legyen kedvem megvenni, és pont az ő szajréjukat. Ellenkező esetben játszhatnának BSA/RIAA-t, és csak fenyegethetnének minket hogy ha nem náluk vásárolunk, akkor megyünk a sittre, de ők még nem a kommunizmusban élnek - szerencsére.vagy hívjuk APU-nak
Vagy ABU-nak.Ezzel a platformmal csak az a baj hogy árukapcsolás, ami jobb helyeken tilos (az MS-t még megkúrták érte hogy az IE-t hozzákapcsolta a Windowshoz), de ami mégnagyobb probléma hogy nem a jót kapcsolják a jóhoz, hanem a szart. Mindegyik platform fele szar, azért kell kapcsolgatni. Az AMD prociban nincs sehol (az Nvidia meg pláne), az Intel meg GPU-ban. Nekem mindegyikből csak a jobbik fele kell, azért fizetek érte luxusárat.
-
Dr. Akula
félisten
A gyártónak lehet hogy érdeke, de nekünk vásárlóknak nem. Úgy fognak járni mint az Nvidia a Physx-el: Szép meg jó, de ezért nem fog senki feleolyan gyenge kártyát venni azonos pénzért. Inkább nem lesz kihasználva.
Én nem az Intel mellett tartok ki, hanem a jobbik mellett, ez pedig most az Intel. Volt már AMD-s procim is párszor, de akkor meg azok voltak jobbak (jó, a K6 az nem, azzal csak átvert az AMD).
-
Dr. Akula
félisten
Maximális támogatáshoz az "igenis vegyél platformot elv érvényesül"
Az eladó részéről. De ezzel olyan dolgot feszegetnek, amivel nem biztos hogy megéri szórakozni. Mert ha az ember kitart az Intelnél, akkor lehet hogy inkább Nvidiát vesz videonak, ha az mondjuk támogatja.
Elhiszem hogy lehet 2 driver, meg mittudomén, annyira nincs kedvem belemélyedni a témában, de mivel azt írtad hogy az AMD nem teszteli, ebből szakmai hozzáértés nélkül is az jön le hogy kéne tesztelni, különben meg se kéne említeni a dolgot. Ha meg valami nincs, és kéne, az nyilván nem jó.
-
Dr. Akula
félisten
Hát nemtom, Abu kifejezetten ezt aírta a cikkben: "az AMD külön kiemeli, hogy az OpenCL 1.1-es meghajtó működését csak a saját processzoraira teszteli, így ha egy program a driver hibájából nem, vagy hibásan, illetve esetlegesen lassan fut az Intel CPU-in, akkor ezzel kapcsolatban nem érdekeltek a javítás elkészítésében"
LordX:
Mond már meg, minek tesztelje az AMD a saját CPU-s OpenCL driverét, hogy ha az Intelnek van saját, CPU-n futó OpenCL drivere?
Mert sokaknak van Intel CPU + AMD Radeon, és akkor már nem az integrált GMA "erejét" akarná kihasználni, hanem a Radeonét. Sztem elég logikus. -
Dr. Akula
félisten
Ez oké, de a vita abból indult ki, hogy az AMD nem teszteli más gyártók procijával a kompatibilitást (ez nyilván csak az Intelre vonatkozhat, más valós konkurrenciája nincsen). Tekintve az Intel vs AMD procik teljesítménykülönbségét és elterjedtségét, a többségnek Intel van. Főleg ahol van pénz komolyabb videokártyára is. Így pont a csúcskategóriás Radeont vásárlókat szopatja az AMD, mert azoknak nagy valószínűséggel futja Intel procira is, és nem azért vettek csúcsradeont hogy prociból ne a csúcsot vegyék.Ilyen szempontból sztem öngól. Bár tudom hogy a legnagyobb eladások az alsókategóriában vannak, de a legkisebb haszon is azokon van. Aki AMD procit vesz, az csúcsradeon helyett beéri középkategóriával is. ez nemtom miért jó nekik. Engem konkrétan érint(ene, ha használná vmi az OpenCL-t) a dolog, és nem szívesen vennék AMD procit. Persze ha a Bulldozer tud majd annyit mint az SB, akkor simán váltok, de az Athlon 1 óta nem ez a helyzet, és ilyen értelmű előrejelzést se nagyon láttam még (leszámítva az AMD marketinget, de az nem mérvadó).
-
Dr. Akula
félisten
az AMD külön kiemeli, hogy az OpenCL 1.1-es meghajtó működését csak a saját processzoraira teszteli, így ha egy program a driver hibájából nem, vagy hibásan, illetve esetlegesen lassan fut az Intel CPU-in, akkor ezzel kapcsolatban nem érdekeltek a javítás elkészítésében.
Akkor ez is csak annyit ér mint az nvidia only physx. Szart se. Pedig jó ötletnek tűnt. Ismerve a jelenlegi AMD procik "csodálatos" teljesítményét az Intelhez képest, nyilván nem fogok ezért AMD-re butítani. Meg gondolom sokan mások se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bittorrent topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Képregény topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Tesla topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest