- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
Tehát arról írsz, hogy mindenképpen lesz egy "moire" effekt, ha nincs valamilyen egyszerű szűrés, ami ezt kizárná? (csak megfelelő képtartalom kell, hogy előjöjjön a hiba. ...erre nem gondoltam eddig)
Ezt így már értem, de ettől még mindig szükség lesz a nagyobb felbontásra, hogy a "kettő között valamilyen szürke" pixeleket ne lehessen látni, mert arra nincs más megoldás. -
-
El Kebir
őstag
Oké, de ha az az aliasing csak 1 pixelen látszik, és az viszont olyan kicsi, hogy a szemed nem látja, akkor már nem is kell vele foglalkozni, nemlátható dolgokat nem kell "szűrni", alsószűrésnek jó lenne a szem és az agy korlátja.
Erre utaltam itt végig, hogy felesleges azokat a "kettő között valamilyen szürke" pixeleket kiszámolni, mert úgyse lesz látható a vonalon az aliasing, hiába van ott, ha a szemed nem tudja csak a fekete meg a fehér pixelt együtt látni, gyakorlatilag megvalósítja azt a AA-t, amit ki akarsz számolni.
-
El Kebir
őstag
akkor még ez is fel van nagyítva, mert ugyanúgy látszik
szerk.:
nem kell pörögni, ha azt nézem, hogy az S3 virge kártyám mit tudott, és a mostani apu-m igp-je mit tud... én úgy gondolom, hogy megoldják a gyártók, pár év és 4k2k lesz az a felbontás, mint ami most a fullHD...
-
El Kebir
őstag
"De ahhoz, hogy ne legyen aliasos a kép, nem kell feltétlenül retinafelbontású kijelzőkben vagy taknyolós AA-kban gondolkodni"
sikerült számomra magasra tenned a lécet
, de arra azért kiváncsi lennék, hogyan tudnád azt megoldani, hogy látható pixelméretű monitoron fehér alapon egy ferde 1 pixelszéles vonal ne legyen "aliasos" és homályos se! (ha már az utolsó kijelentésed az, hogy nem szükséges ehhez a nagy felbontás
)
-
El Kebir
őstag
nem, nem kell végtelen pixelmennyiség, csak a láthatóság határa alatt kell legyen. nem végtelen a szemed felbontása, hanem véges.
szerk.:
AA csakis azért kell, mert régebben, meg még most, is nem volt megoldott a nagyfelbontású megjelenítés, semmi másért nincs szükség AA-ra. Nehogy már a farok csóválja a kutyát, az AA a kis felbontás miatt létezik, probléma megoldása nem az AA eljárások finomítása, hanem a felbontás növelése.
szerk.: nem olvastam a hozzászólásod, de te pont azt írod, hogy csóválja a farka a kutyát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest