- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
"ha egy képpont az érzékelési küszöb alá kerülne (...) és egy csomó erőforrás is maradna, amit fel lehet használni másra..."
Nem olyan biztos az.
Egy 2x felbontáshoz kell kb. 2x számítási teljesítmény.
Egy 2x AA szűrőhöz kell kb. +5%-50% teljesítmény. Legyen 4xAA, akkor is +10%-100%. Kb. ugyanolyan végeredményt jóval kevesebb prociból oldja ez meg.(Tudom a számokon lehetne pontosítani, but you got my point..)
-
-
Löncsi
őstag
De van MSAA (4X-es), csak annyira éles a szög, hogy az MSAA nem találja meg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az MSAA erőforrásigénye az jó, csak a deferred render motorokhoz deferred AA is kell. Ilyenkor szinte az összes render targetre lefut az MSAA, ami nyilván többszörös munka, mint egy forward render motoron. Emellett brutálisan feltolja a VRAM-igényt is. Ezért érzed, hogy egyes játékokban többet vett le a teljesítményből, mint más programokban.
(#102) Löncsi: A driverből kényszerítettel csak az a gond, hogy a végső képkockán dolgozik, míg a beépített a HUD felhelyezése előtt szűr. Ennek megfelelően a driveres megoldás leszűri a szöveget is, míg a beépített nem. Ha csak a textúrákat nézem, akkor a driverből benyomott MLAA2.0 mindig élesebb eredményt adott bármilyen FXAA-nál. SMAA inject szintén. Szóval MLAA2.0 vagy SMAA mellett jobb az eredmény, és nyilván játékba építve ezeknél is meg lehet oldani úgy a szűrést, hogy a HUD-ot és a betűket a szűrés után dobja be.
A Max Payne 3 deferred render. Szinte mindegyik render targetre le kell futtatni az MSAA-t. Pont ilyen a BF3 is. A Dirt Showdown például forward render, ott jóval kisebb erőforrásigénye van az MSAA bekapcsolásának.
-
Löncsi
őstag
De azért nem kellene álomvilágban sem élni.
Fejlesztők/Chip gyártók is meg kell éljenek valamiből, nem véletlen rakosgatják az extra dolgokat a motorba. És igen is sztem jó az FXAA ha jól meg van csinálva, csak legyen beépítve, mert nekem megfelel, ennyi, nem vagyok erre olyan finnyás, csak legyen valami értékelhető AA. Driverből kényszerítve nem ad jó eredményt, igaz ezt nem néztem.Hogyne lenne fontos az erőforrás, MP3-ban felezi az FPS-t az MSAA, ez nagyon sok.
-
Löncsi
őstag
De most erre mit mondjak?
Ha jól megvan csinálva akkor:
- Elmossa az éleket, azokat is amiket az MSAA nem
- Éles marad a kép
- Nagyon kevés erőforrást igényel.Nekem ez bőven megfelel, csak eddig sajnos eléggé implementációfüggő a dolog.
Rossz megvalósítás: Skyrim, BF3 (ide még azért jó)
Jó megvalósítás: MP3, SS3 (+TSW esetén is jónak néz ki, de ezt nem láttam élesben).Ennyi. Játékban beépítve nagyon nincs is mostanság más Post-AA, vagy legalábbis nem láttam (Deus Ex-ben MLAA az még jó.. ?)
Abu85
Nekem ez már jó szint és megfelel, ha lesz jobb, akkor implementálják azt.
Hol van a játékba épített SMAA és MLAA ? Sehol nem láttam egyet sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- VoIP telefonálás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest