Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluki
senior tag
válasz
quailstorm #348 üzenetére
G5ös powermacen 3-4 éve próbáltam YT-ot nézni, böngészőből esélytelen volt, viszont flashtoplay vagy valami hasonló nevezetű addonnal faszán ment akadás nélkül.
-
hunluki
senior tag
válasz
Dr. Romano #339 üzenetére
Ha tippelnem kéne akkor VGA gyorsítással.
-
hunluki
senior tag
Én tennék egy pluszegyet az új ízzók mellett. Asztali lámpámban van egy 4-5W körül zabáló "melegfényű" ledes izzó, 2010-ben vettem, napi szinten kapcsolgatom 2-3-szor legalább fel/le, ha megy akkor 4-5 órán át, van hogy este úgy felejtem. Cserébe alig eszik valamit, akármikor át lehet ölelni magát az ízzót, kellemesen langyos több óra után is.
És még nem is valami nagy név, amikor vettem volt kb 1800 huf ha jól rémlik, be is szereztem belőle 4-5 darabot mert én is féltem hogy meddig bírja. Azóta az összes be lett paszírozva valahova, teljesen jól működnek. A ma gyártottakról sajnos nem tudok nyilatkozni, ~9 éve nem vettem ízzót.
-
hunluki
senior tag
Érdekes látni a trendeket, nálam pont hogy visszaszorulóban van a windows (párhuzamosan használom linuxot és macos-t is). A gépemen egyre kevesebb időt töltök (család, meló, játékra inkább konzol), szóval szépen lassan átfordult szerver jellegű felhasználásra, tabletre/telóra/tv-re filmet osztani, távoli fájlelérésre, egyre több automatizált feladatra, virtualizációra (nem nagy, inkább sok kicsi gépre pl hálózatok tesztelésére), ilyesmikre. Szerintem nem sok híjja van már hogy csináljak valami headless linux szerót és bevágjam valami jól szellőző de nem feltűnő helyre és kalap, meg max valami budget laptop egy random disztróval hogy könnyebb legyen pl fórumon pötyögni.
-
hunluki
senior tag
Egy ilyen gépet én is hajtok, a jó öreg N450, igaz az enyémben 2 giga ram van.
Anno ilyet vettem suliba mert fontos volt az üzemidő, ellenben kicsi cucc kellett, ki is szolgált, sose volt gondom vele. Nyilván nem egy vadállat de célnak megfelelt
Eleinte XP-vel, utána rá kb 2 héttel mindenféle linux distroval hogy mivel lehet belőle kicsavarni a legtöbbet. Jelenleg egy 64 bites mint mate fut rajta, mindent tud amit elvárok tőle. Meg igazából egy remek lecke volt mindenből megtalálni/megtanulni a lehető leghatékonyabb megoldást és kifacsarni mindent a vasból, most is keresem a határait mire lehetne még befogni (médialejátszó, backup szerver, netrádió, youtube)XP-re RIP, mókoltuk nagyon sokat anno, első verziója egy 416 Mhz-es celeronra 256 ram társaságában került fel és meglepően jól is bírta, pedig rá volt engedve a kor minden bája, msn, winamp, age of 2, rakat régebbi játék. Sőt, SP3-as XP-vel mind a mai napig tök jól elvannak unokatesóim valami egymagos athlonon 1 giga rammal meg valami ócskva VGA-val, winyót telepakoltam a korabeli játékokkal, olyan jól sikerült oda se akartam adni nekik miután kipróbáltam. Természetesen sose látott és nem is fog internetet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged