- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pgraph
aktív tag
válasz
quailstorm #489 üzenetére
Nálam az E6420-as Core2 Duo-n az utolsó róka (Firefox 52.9 ESR) pár lapbetöltés után betérdel keményen... Beszippant 1 GB RAM-ot, aztán csak nyögdécsel... Mondjuk, én nem is böngészek az XP-s gépeimen. Egyébként pont az utolsó XP-s kiadásokra pusztult így le a róka, nyilván nem véletlenül...
-
Pgraph
aktív tag
válasz
SchumiBácsi #456 üzenetére
+1. Íróasztali környezetben nem tudok praktikusabbat elképzelni, mint egy számológép. Irodán kívül nyilván az okostelefonok appjai.
-
Pgraph
aktív tag
1983-ban, elsős gimnazistaként kaptam az első számológépemet: Sharp EL-230. Mai napig itt van az íróasztalomon. A gyári elemei(!) 2 éve merültek le... De hetedik-nyolcadikban már volt icipici gombos számológépes kvarcórám. Hamar bedöglöttek a gombjai, csak ceruzaheggyel lehetett nyomkodni egy idő után.
-
Pgraph
aktív tag
Valami abakuszos dolog rémlik nekem is, de arra már nem emlékszem, hogy ez valami számtan órai fícsör volt, vagy csak az 1/B-s osztályképhez, meg táblánál fotózkodáshoz volt-e kellék... Mindenesetre van képi bizonyíték róla, hogy bőszen tologatom a golyókat...
Nyisziati: Jaja, egész sokáig nyomták azzal. Pedig Lenin szkazal: ucsitszja, ucsitszja, ucsitszja...
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Szirtimorc #437 üzenetére
Nálam Windows 3.0 volt a belépő az ablakokba, ha a C64-es GEOS-t nem számolom...
-
Pgraph
aktív tag
válasz
SchumiBácsi #423 üzenetére
Ebben a legnagyobb szerepe a 27%-os ÁFÁ-nak van.
-
Pgraph
aktív tag
A hardvereken is nagyon kicsi a haszonkulcsa (egyre kisebb) a kereskedőknek, túl nagy kedvezményeket nem igazán lehet már ebből kiszedni nagyobb tételben se. Ráadásul itthon a pályázatok körül is megy a keverés, túlárazás, okosba visszaosztás, szóval na... Egyébként én is visszaigénylem az ÁFÁ-t a cégemben az informatikai eszközeim után, úgyhogy nettó a dolog, Mari néninél jobb a helyzetem.
De ezek is lényegtelenek, elbeszélünk egymás mellett... -
Pgraph
aktív tag
Vagy vegyük a hivatalokat, intézményeket, iskolákat, ahol száz- vagy több darabos nagyságrendű a gépállomány.
Ott az informatikus általában hiába köhög bele a levegőbe, hogy ócsó mán az SSD, venni kéne vagy százat...
Majd ha a fejlesztés odaér, majd ha pályázat lesz, majd ha jön a mikulás – mondja a gazdasági vezető. És ezt is meg kell érteni, ő adja a pénzt lóvéra.
Nyilván olyan területen, ahol konkrét gazdasági előny származhat a cseréből, a gyorsulásból, ott hamarabb lesz SSD is. De addig sem kell sóval behinteni semmit, mint itt sugallva van. -
Pgraph
aktív tag
Persze, új gépet összerakni / építtetni / vásárolni pl. ma már nem érdemes SSD nélkül. De nagyon sokan dolgoznak és fognak még dolgozni jó ideig kizárólag HDD-s gépeken – akármi miatt is. Ettől még a feladatukat el tudják látni, nem áll meg az élet.
A konzumer világ nyilván érzékenyebben reagál pl. a W10 „bajaira”, teljesen érthető, baj sincs ezzel. -
Pgraph
aktív tag
Nem az SSD ellen vagyok, egy szóval nem mondtam ilyet.
2014 óta csak a NAS-omba vettem HDD-ket, az újabb asztali gépeimben mindegyikben csak SSD van.
Csak arra utalok, hogy ne essünk át a ló túloldalára, hogy SSD nélkül megáll az élet. Nem áll meg.
A régi XP-s gépemben viszont például nincs SSD, és amire használom, arra elég a benne lévő HDD. Az SSD-re migrálást azért már nem lenne olyan egyszerű túlélni egy ilyen rendszerrel... Nem is erőltetem.
A többször ide citált Windows 10-et is lehet használni SSD nélkül, ahogy fentebb (lentebb – kinek hol...) írtam, más kérdés, hogy komfortosabb SSD-vel. A lassabb boot után, általános feladatokra használva lehet HDD-vel élni bőven. De ez is kinek-kinek vérmérséklete szerint. -
Pgraph
aktív tag
Nem, a szoftver sem kivétel. Értem a magyarázatod, technikai oldalról alá lehet támasztani, de nem ez a lényeg. Hanem az elv, ahogy működik. És erre lehet legyinteni, hogy konteó, de sajnos nem az, függetlenül attól, hogy ki mit gondol róla.
És ezzel a berendezkedéssel az a legnagyobb baj racionális oldalról, hogy véges erőforrásokra alapozva akar végtelen, folyamatos növekedést. Ilyen nincsen. A természet folyamatosan nyújtja be a számlát, már mi is érezzük keményen, a gyerekeink, unokáink még jobban fogják. És nekik vélhetően a legkisebb gondjuk lesz áptudét-nek lenni, örülnek, ha lesz pl. tiszta ivóvizük...
Ez szerintem sokkal közelebb van, mint gondolnánk.
A használd és dobd el elvvel a saját sorsunkat pecsételtük meg. -
Pgraph
aktív tag
Villanykörte összeesküvés elmélet, ha esetleg valaki nem látta volna még. Igazi alapmű. Itt eliminálódik a linux vs. windows vita, meg a többi „hülyeségünk”...
És nem a technikai fejlődés ellen beszélek, nehogy félreértés essék... -
Pgraph
aktív tag
válasz
nyisziati #265 üzenetére
Kemény a videó...
A jó öreg C64-re még bérszámfejtő programot is írtunk egy barátommal assembly rutinokat is használva, egy nagy tsz vitte rajta a számfejtést. VC-1541-es floppy direkt rekordeléréssel, Citizen mátrixnyomtatóval. Ejh, szép idők...
Amúgy a nosztalgiarohamomon túl ez az egész csak annyiból lehet érdekes, hogy minimális erőforrásokbóll is meg lehet oldani korrektul feladatokat. Ezek fényében ami ma folyik a szoftverfejlesztésben (is), az mérhetetlen pazarlás és slendriánság... -
Pgraph
aktív tag
Amúgy a komplett CS3 Design Premium csomagot használom, Photoshop-al, Illustratorral, Acrobat-tal. InDesign-ja tényleg avítt már azért a CS3-nak. Amúgy 400k körül volt ez a pakk anno, cserébe örökérvényű licence.
Köszönöm a tippet az Affinity-re, ez ígéretesnek tűnik, komolyabban ránézek! -
Pgraph
aktív tag
Józan gondolkodás, jó meglátások.
Már pedig a usereknek a programok a fontosak, nem az opre. Téved, aki úgy gondolja, hogy ez nem így van.
Ez lényegi dolog! Az op.rendszer tulajdonképpen egy „szükséges rossz”, egy héj, ami „csak” arra kell, hogy vigye a hátán az alkalmazásokat. Jómagam is tartok egy XP-s gépet, amin az Adobe CS3-asom fut. Ő XP-n érzi jól magát, nem fogom kivenni alóla. Ha kihal a vas, amin fut, akkor beköltözik egy másik gépembe VM alá.
Ha végleg elveszti a CS3-as szoftverem használata a létjogosultságát, akkor mehet nyugdíjba az XP nálam.
Addig az egyik teljes értékű grafikus munkaállomásom. Egy ilyet legálisan felszoftverezni grafikus programokkal nem olcsó mulatság.
Mint grafikus, a Linux nálam ki is esik szépen. Ahogy írod Te is, nincs komolyan szóba jöhető Adobe/Corel/stb. alternatíva. VM alatt futtatok én is egy Linux Mint-et, meg próbálgatok néha ezt-azt, hogy legyen némi linuxos tapasztalat is..., de nálam kb. ennyi. Ettől függetlenül a linuxnak is megvan a maga felhasználási területe természetesen, csak nem az én területemen. -
Pgraph
aktív tag
Feladatorientált környezetben használva van létjogosultsága az XP-nek.
A _mindig_újabbat_és_újabbat konzumer világ persze megmosolyogja ezt. Az XP-t használó meg visszamosolyog... Peace.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged