Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • PowerBuldog

  addikt

  A 43e kicsit vastag lett azért ezért a készülékért. :U

  Shop.Builder - Mi arra gyúrunk, hogy Te izmos legyél!

 • ghiottone

  veterán

  Csöppett :K

  "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui) | OnePlus kód: https://bit.ly/3efqlp7

 • Obyboy

  addikt

  El tudom képzelni mekkora dömping indul meg a vállalatok részéről, hogy minden dolgozójuk jelenlegi telefonját lecseréljék erre... :DDD

  "Mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval birkózni a sárban. Idővel rájössz, hogy ő ezt élvezi."

 • Stabi83

  aktív tag

  Gondolom nem a vezetőségnek szánják ;)
  Frissen belépett, alacsony beosztásban lévő munkatársaknak viszont ideális lehet. Gondolom komoly kedvezményeket kapnak a nagyobb cégek, illetve eleve szolgáltatón keresztül kerül ki hozzájuk, úgy meg már a béka segge alá mehet az ára.

  Mate 20 Pro -> iPhone XS Max -> Note 10+ -> OP 7T Pro + CAT S61-> Z Flip

 • zizidor

  aktív tag

  2/16 GB? Ettől kicsit elfogott a nosztalgia... ;]
  Ez a "ne használd, csak mutasd, hogy neked is okostelefonod van" kategória.

 • weberzolee

  aktív tag

  Tekintve, hogy benne van EBBEN a listában, nem feltétlenül drága. A Xiaomi készülékei például nincsenek benne, aminek nyilván oka van. De Samsung sincs benne, nyilván mert a Google szemét. Ha pedig a vásárlónak számít hogy a készüléke Android Enterprise Recommended legyen akkor elég karcsú a választék, és árban nem nagyon van olcsóbba a mindössze 95 készülékes listán. Vállalati környezetben pedig az ár nem elhanyagolható tényező, ahogy a biztonság sem. És itt ne egy CBA -ra gondoljunk, mert a raktárosnak pont mindegy hogy min rendeli a farhátat...

  szerk:
  Ha mondjuk leszűrjük a listát
  -Android 9+
  -3GB RAM+
  -NFC
  -Ismert márkák (Samsung/LG/Acer/Asus/Google/Sony/Huawei/Xiaomi/Nokia)

  akkor máris csak 29 -re szűkül a lista...

  [ Szerkesztve ]

 • janeszgol

  veterán

  Sose értettem, miért kell ez a titulus. Már akkor is marhaság volt, amikor bejelentették. Ráadásul ez a Nokia 2.2 sem egy valami.
  Drágultak a telefonok, ezért jöttek vissza (vagy a vártakkal ellentétben ki se mentek) az 50 ezer ft körüli kategóriába a 2/16 kiszerelés.

  Intel 2020: Nem a tesztprogramok a legfontosabb beszédtémák. Beszélgessünk inkább a hüvelygombáról! Ja, és az Intel egy csicska.

 • weberzolee

  aktív tag

  "Sose értettem, miért kell ez a titulus. Már akkor is marhaság volt, amikor bejelentették."

  Akkor nézd meg ezt a VIDEÓT. A listában szereplő készülék tudja, a többi meg nem, vagy valamiben nem felel meg ENNEK a követelménynek. Azért látható hogy kevés olyan dolog van a felsorolásban, aminek egy random mai mobil nem felel meg, így valószínű hogy a videóban szereplő funkció lehet az egyik.

  "Drágultak a telefonok, ezért jöttek vissza (vagy a vártakkal ellentétben ki se mentek) az 50 ezer ft körüli kategóriába a 2/16 kiszerelés."

  A cikk is írja, a 2/16 pont nem felel meg az Android Enterprise Recommended feltételeinek.

  [ Szerkesztve ]

 • vicze1

  nagyúr

  "aminek nyilván oka van"
  Igen nem fizették ki a bevizsgálást. An Android One modelljeik simán megkapnák minden gond nélkül pusztán SW oldalról. Ennyi erővel Samsung sincs...

  De az egész teljesen elméleti, mivel Magyarországon nincs reseller aki Zero-Touch Enrollment-et támogat, így teljesen érdektelen az egész, Android Enterprise-t nem fogsz látni, csak az alap Work profilozást.

  "itt ne egy CBA -ra gondoljunk"
  De pont arra, mert a raktáros valószínű egy Zebrát, kap ami pontosan arra van kitalálva.

  [ Szerkesztve ]

 • Stabi83

  aktív tag

  Ha cégvezető lennék akkor kb annyi érdekelne az alsóbb szinteken dolgozók telefonjával kapcsolatban hogy:
  -Legyen olcsó
  -Legyen rajta email kliens
  -Bírja az akku
  -Lehesen rajta telefonálni
  -Ne legyen túl kényes
  -Legyen megbízható
  -Az alkalmazottak ne a PUBG-t nyomják rajta munkaidőben
  -Ja és legyen OLCSÓ!!!

  [ Szerkesztve ]

  Mate 20 Pro -> iPhone XS Max -> Note 10+ -> OP 7T Pro + CAT S61-> Z Flip

 • jorgoszka

  tag

  És sorra kapnád vissza a telókat, hogy használhatlan, lassú, lefagy, túlmelegszik, megfáradt benne vmelyik hardverelem, szoftveresen bugzik stb. Szemetet osztogatni nem túl jó móka, hisz azzal az IT-t szopatod meg. Egyébként az Android Enterprise MDM tekintetében egy borzalom, viszont a Nokiák Android One-megfelelősségének igenis van értelme, ha az "IT-biztonság" fontos. Sajna az iPhone-okat több helyen nem is anyagi megfontolás végett mellőzik, hanem olyat egyszerűen nem akarnak osztogatni az egyszeri dolgozónak, hisz az "luxuscikk".

  Jobb ma egy gombóc fagyi, mint holnap egy se.

 • prolad

  őstag

  Azt hittem kihagyják a kamerákat és azért mondják rá, hogy vállalati és biztonságos :D

 • e-newsee

  őstag

  LOGOUT blog

  Nálunk (összeszerelő multi) régen globálisan Lumiákat osztogattak a dolgozóknak (persze nem a sori operátoroknak), mert a cég ugye a Microsoft-tal partner a Windows, Office, stb miatt, így kézenfekvő volt, és olcsó. Mikor azok kifutottak, ment is a fejvakarás, mert a cég policy-ja elég szigorú, és az Androidtól eleve irtózik. Ekkor egy időre megdöccent a telefoncsere, és próbálták a Lumiákat életben tartani addig, amíg csak lehet. Még most is fut pár belőlük, de támogatás híján már levették róluk a céges email elérést, és a készülék felügyeletet. Mivel az Apple volt a másik partnercég a telefonokhoz (felső vezetőknek), így eléggé megnőtt az egyszerű alkalmazottak telefonjára fordított költség. Csak azoknak cseréltek telefont, akiknek muszáj volt, mert megdöglött a régi, és nem volt a polcon egy levetett Lumia. Azok is kaptak egy iPhone SE-t, mert az volt a legolcsóbb, még ha a kijelző mérete miatt a használhatósága elég korlátozott is. És még az is 100k fölött volt darabonként a cégnek. Most már ugye az sincs, szóval megint megy a kapálózás, mert annál már csak drágább típusok vannak a piacon Apple-ből. Jelenleg asszem iPhone 7s-t "osztogatnak". Persze havonta 1-2 db-ot hagynak csak jóvá itt Mo.-on, szóval a csere nem mostanában fut végig. Plusz akinek van régebbi, annak természetesen marad. Még ha Lumia, akkor is.
  Ez szerintem egy elég jellemző életkép a nagyobb multiknál, akik anno a Microsoftnál tették le a voksukat, és elég nagyok ahhoz, hogy az Android nehezen szivárogjon be hozzájuk a nehézkes IT-s approválási folyamatok és policyk miatt. Az ilyen cégeknek még az általatok drágának tartott 43k is nagyságrendekkel olcsóbb, mint a 150k-s legolcsóbb iPhone-ok. És ezeknél a multiknál nem pár telefonról beszélünk, mint egy magyarországi vállalatnál, hanem globálisan, vállalati szinten több ezerről.
  Szóval két lehetőség van. Vagy megteremtik a lehetőségét szoftveresen és policy szinten is a saját eszköz bevitelének a céghez (BYOD - Bring Your Own Device, nálunk már pl dolgoznak rajta), vagy kapva kapnak egy ilyen alkalmon, és beneveznek ezekre az enterprise Google mobilokra. A HMD meg nem hülye, hogy a hasonló helyzetben lévő multikhoz így tegye be a lábát, ezzel is növelve a fix eladásokat.

  "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

 • Sirus86

  csendes tag

  Teljesen egyetertek. Ez a telefon ennyiert nagyon olcso es nagyon csabito egy Enterprise-nak. Nalunk is megy a fejvakaras,hogy iPhone helyett mit hasznlajunk. Mert egy egy iOS telefon tamogatva van 3-5 evig (lasd iPhone 5s 2013-bol) es csak most lesz depreciated. Erre talalj alternativat Android alatt. Ugye nem fogunk, mert Samsung flagship is max 3 evig tamogatott. De az flagship, ami aranyarban van, mint az Apple. Tehat Apple megint nyert, mert ott raadasul egyseges az interface. Akkor nezzunk also kategoriaban: Ki az a gyarto, aki ad 3 evet supportra? Na-na-na valaki? Nem nagyon ad senki sem. Szoval ha lesz par ilyen technikailag is elavult, de tamogatott telefon, akkor az a gyarto tarolhat egy oriasit.

  És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!

 • Baggins86

  aktív tag

  Azért az alsó és a felső között ott van ám még a középkategória is. Ráadásul egy középkategóriás telefonra jönnek mondjuk 3 évig a biztonsági frissítések, aztán kidobjátok a francba, vagy megveheti a dolgozó a kölöknek és vesznek egy újat és ez még mindig az iPhone árának a 2/3-a.

  Jobb helyeken meg vesznek egy nyamvadt MDM rendszert bepakolják oda a telefonokat, betolják azt a pár apk-t ami kell, letiltják a playt, a settings menüt vagy bármit ami szemnek s szájnak ingere aztán csókolom. A hozzászólások alapján elképesztő mértékű az a dilettantizmus ahogy cégeknél a döntéshozók a mobilflottát kezelik. Kivéve persze ha ezek ilyen 40 fős Vargáné és Társa BT-k.

 • weberzolee

  aktív tag

  "An Android One modelljeik simán megkapnák minden gond nélkül pusztán SW oldalról. Ennyi erővel Samsung sincs..."

  Írtam, hogy Samsung sincs. Amin pedig elcsúsznak az valószínűleg a terméktámogatás.

  "a raktáros valószínű egy Zebrát kap"

  Meglepődnék, ha Icuka a boltvezető Zebrát adna annak az alkalmazottnak, aki miután átvette az árut, jó eséllyel ki is pakolja a polcokra, és miután végzett, mehet kasszázni, és ha Icukának szar napja van, akkor még a takarítást is megnyerte magának...

  "De az egész teljesen elméleti mivel Magyarországon nincs reseller aki Zero-Touch Enrollment-et támogat,"

  Azért mert nem működik out of the box attól még egyenként beállítható (javíts ki ha tévednék)

  [ Szerkesztve ]

 • vicze1

  nagyúr

  Xiaomi Android One készülékeivel kb. 0 probléma van SW támogatásból, kapják gyorsan és rendszeresen. A probléma inkább ott van, hogy US-ben és a világ elég nagy részén egyszerűen nincs forgalmazva egyáltalán, és a reseller infrastruktúra hiány inkább a fő ok.
  Samsung azért nincs mert nekik saját van a KNOX révén, ami egy külön platform, és rengeteg mindent átvett belőle a Goolge az Android Enterprise-hoz, de mivel bevétele van a Samsungnak belőle, így jó ideig nem fogják támogatni az Android Enterprise-t ha valaha is.

  Ott van a BQ mint hatalmas márka az ajánlottak között, egyszerűen csak azon múlik, hogy átveri-e a cég certificationt vagy sem.

  "Azért mert nem működik out of the box attól még egyenként beállítható"
  Beállítható az alap Android for Work, amit átneveztek ugye "Android In The Enterprise"-ra, de az csak egy külön Work profil és ennyi. Nem ad semmi többet mint egy BYOD készülék, nincs pl. kontroll a fő Google profil felett, és egyéb fontos beállítási lehetőségekre se ad lehetőséget.
  Zero touch nélkül csak "Personal devices with work profile" lehetséges(ez működik bármilyen 5.0+ készülékkel), Zero touch-csal lehet csak "Corporate-owned, fully managed user devices".

  Apple esetében DEP nélkül is full kontroll lehet az eszköz felet a cégnek, csak az account a kénye kérdés. Mondjuk a DEP megint csak mocsok macerás, de legalább van rá lehetőség...

  Jelenleg Androidon G Suite + Android Enterprise Zero Touch 100% kontrollt ad minden gond nélkül. DE személy szerint Pixelt kivéve nem használnék vele semmit, megelőzve rengeteg SW problémát.
  Minden más MDM vagy kevesebb opciót ad, vagy egyáltalán nem is támogatja a Zero Touch-ot, és marad a Work profilos bohóckodás.

  Igazából a Windows Phone megszűnésével, az egyszerű, olcsó, jó kezelhető mobil management megszűnt. Az Apple és Android is egy konkrét fos, a drága és macerás DEP vagy Android Enterprise Zero-touch nélkül.

  Aki Androidot, akar az menjen a Samsung KNOX-szal, az a legolcsóbb és a legjobb kontrollt nyújtó megoldás általánosan.

  [ Szerkesztve ]

 • e-newsee

  őstag

  LOGOUT blog

  Abban egyetértek, hogy nagy a dilettantizmus a mobilflották kezelésénél. Sajnos előfizetés szempontjából is. De valahol érthető, mert ez azért annyira nem egyszerű ügy. Jelenleg a neten lógó mobilok a maguk nyíltságával, univerzalitásával, és azzal, hogy kb belelátnak a céges belső hálózatokba, az egyik legnagyobb kockázati tényezők a piacon. Ez azért elég új terület, és a nehézkes nagyvállalati malmokon még keresztül kell menni a szabályozásoknak. Kell egy-két bevállalósabb cég, akik kockáztatnak, hogy az ő hibájukból majd egy jobb módszer szülessen.
  Van nálunk is MDM rendszer, de rengeteg cég fél az Androidtól a nyíltsága ellenére. MDM ide, vagy oda. Az IOS zárt, sokáig támogatott rendszer, ráadásul a készülékek is "amerikaiak", szóval könnyebben átmegy a vállalati szűrőkön egy amcsi multinál. Csak hát drága. Ezért aztán a régiekkel küzdenek, és az újabb irányvonalak bevezetése helyett inkább homokba dugják a fejüket, és szenvedtetik az alkalmazottakat a régi elavult technológiákkal, amíg valaki (nem tudják ki) majd kitalálja a tuti megoldást. Ha meg mégis cserélni kell, akkor megy a nyafogás, hogy hú, hát drága, meg sokáig tart a rendelés, meg 6 szintnek kell jóváhagyni, hogy fogom megindokolni, ki fogunk lógni a tervezett keretből, stb stb. Na ilyenkor egyszerűbb egy olcsóbb cucc. Nincs annyi kérdés, meg magyarázkodás, hamarabb átmegy a rendszeren, adott esetben helyi jóváhagyói szinteken marad az ára miatt a kirendelés. Szóval lesz piaca, az tuti.

  "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

 • orsib78

  tag

  Egy amerikai multinál dolgozom. Itt csak BYOD van. Meg beléphetsz a céges flottába (Voda vagy telekom asszem). A cég megfelelő osztálya biztonsági szempontból certifikál bizonyos telefonokat, azokra mehetnek fel a céges appok (ezek gyakorlatilag a Blackberry által biztosított toolok levelezésre, chatre, konferenciára, stb.), amelyek amolyan sandboxban futnak a telefonon. Természetesen rootolás, jailbreak kizárva. Az összes IOS device certifyolt, a Samsungok vannak még jól támogatva (a Knox miatt csak rajtuk működik az összes céges szolgáltatás az IOS-hez hasonlóan), a többi Xiaomi, Huawei, Honor, stb. csak bizonyos típusok és csak korlátozottan. Sokat elmond, hogy a korábban pl. a Oneplus-okban olyan durva biztonsági réseket találtak, hogy soha többet nem hajlandóak vele folgalkozni...

 • Sirus86

  csendes tag

  A problema komplex. A Telefont MDM-mel supportaljuk, de user telepithet maganak dolgokat. Security szempotbol pedig egy kozepkategorias telefon ah kap 3 ev patchelest,akkor meglepodnek. Tudsz ilyen modelt vagy modelleket, amik Enterprise kompatbilitis es supportalt 3 evig mondjuk? De ugy, hogy 1-2 ev mulva is meg tudjam venni, ne ugy, mint a mostani kifosom a telefont magambol gyartoknal, hoyg fel ev utan mar el is tunt a model? Kozben azt is kell nezni, hogy itt 10k plusz telefonrol beszelgetunk, ahol fontos az,hogy azert a lokal IT ne szenvedjen a telok vegett. iPhone ebben verhetetlen, mondom ugy, hogy nem vagyok iOS parti. Itt user egyszer tanul es kesz, keszulekcsere utan is közel ua az interface. Mindehhez egy manual kell es azt olvassa el a user. Androidon hol lehet ezt megtenni? Es Vargana es Tsa 10k+ feletti usernel is csak par adminnal megoldja a gondot. Anno en meg Android es MDM vegett egyedul nem voltam eleg 600 userre, mindig volt ezernyi gond az Androiddal, mert random gondok voltak.

  És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!

 • Magnat

  veterán

  "Ki az a gyarto, aki ad 3 evet supportra? Na-na-na valaki? Nem nagyon ad senki sem. " - az összes Android One készülék kap minimum 2 év főverziós frissítést és 3 év biztonsági frissítést és a legtöbb töredékébe kerül egy Iphonenak ... szóval már megint nem nyert az Iphone.

  ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

 • Victoryus94

  őstag

  Xiaomi, Huawei, ZTE nem is lesz benne. Amerika és Kína nem ápol jó viszonyt ilyen téren...

  Egyébként a barátnőm Mi Note 7 készülékén EU-s ROM van, ami megfelel az EU-s adatvédelmi törvényeknek (GDPR), illetve ott az A széria amin szintén Android One van.
  Ha a Google nem amerikai váltó lenne, ott virítanának a kínai cégek is.

  Egyébként meg a Google így is többet tud rólunk mint a Xiaomi. Számunka ilyen téren nem annyira releváns, hogy bizonyos adatokhoz van-e hozzáférése a kínai gyártónak/államnak, vagy csak az amerikai cégeknek/államnak [amíg ezzel nem él vissza], ennek jelentősége inkább amerikában van (a helyi kormány hozzáférése mellett Kína is hozzáfér-e bizonyos adatokhoz vagy nem)

  [ Szerkesztve ]

 • Csepy

  senior tag

  Elég sok az a kezdőár. Sokkal jobb telókat vesztegetnek ezért az árért mondjuk és max +10%

  Regards: Csepy

Hozzászólok Aktív témák