- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Ezzel tökéletesen egyetértek, én is írtam, hogy ezek igen fontos szempontok. Csak ahogy te is írod, az energia/környezetterhelés elég nehezen mérhető és főleg igen nehezen mérhető más eljárások hasonló mutatóihoz - hiszen pl. 1kg széndioxid és 1kg kéndioxid károsító hatása sokféleképpen hasonlítható egymáshoz.
És akkor még jönnek a sötétzöldek, akik minden ellen tiltakoznak, leginkább az atomenergia ellen.
-
shtml
őstag
Szerintem, attól, hog ygépkocsikban használják (biztos jó hatásfokkal), még nem feltétlenül jelenti azt, hogy kisebb kiszerelésben is jó hatásfokú lesz
A gyártás hatásfokáról beszéltem (összehasonlításképp a villamos energia előállításának hatásfokával), vagyis arról, hogy az előállítás során felhasznált energia nem túl nagy a késztermék energiatartalmához képest. Ha ui. nagy lenne, akkor nem érné meg gépkocsik hajtására használni.
Edit: Energetikai hatásfokra gondoltam. Nem is tudom, milyen viszonyszámmal lehetne leírni az általad megadott egyéb hatásfokokat (én nem is ezt a szót használnám), bár gazdasági ill. környezetvédelmi szempontból igen fontosak.
-
shtml
őstag
Az etilalkohol árában hatalmas mértékű adó is van, ami a fogyasztásra alkalmatlan, sőt egyenesen mérgező metilalkoholnál értelemszerűen elmarad. Viszont mivel nagyrészt földgázból állítják elő, az ára szépen együtt fog mozogni a földgázéval.
További komoly árnövelő tényező lesz a kapszulákba adagolás, mert gyanítom, hogy a gyártók eleinte igyekeznek majd nem utántölthető kapszulákat forgalmazni, a nagyobb nyereség érdekében.
Bici:
Én úgy tudom, hogy a gyártása minimális környezetkárosítással jár és a hatásfok sem lehet túl rossz, mivel gépkocsik meghajtására is használatos. Arra én is kíváncsi lennék, vajon a teljes ciklus eredő hatásfoka hol jobb:földgáz > erőmű > villamos hálózat > akkumulátor vesztesége
vagy
földgáz > methanol > csomagolás, szállítás > üa. cella vesztesége
Járulékos hatásként évente vajon hány idióta fog megvakulni azért, mert megissza a metanolt a kapszulából?
-
shtml
őstag
Ez a 10 órás üzemidő már komoly. Kár, hogy ezt is csak néhány év múlva ígérik, addigra meg akár el is tűnhet a süllyesztőben. Ha arra gondolok, hány éve kzsérleteznek már üzemanyagcellákkal, már rég sorozatban kellene gyártani őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest