Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• [CS]Blade2

addikt

válasz imibogyo #164 üzenetére

Az biztos, hogy átlag feletti felhasználás. Nekem van 46 regisztrációm (szerintem ez átlag feletti), ebből egyedül a netbank, ami kényes. Szerintem az ügyfélkapun kívül mindent otthonról újra tudnék regisztrálni. A villany és a gáz szolgáltatónak, meg ilyeneknek nem tart semeddig jelezni, hogy mi történt. Ott nem tudsz újra regisztrálni, mert kidobja, hogy már regisztráltak ezekkel az adatokkal más e-mailre.
    Az viszont biztos, hogy ez nem az átlag, mert rengetegen nem használnak netes felületet ilyesmire. Sárga csekk, meg posta.
    Az átlag lesz az, amire azt írod, hogy "dísznek tartotta, meg facsézni". Még ez a PH fórum is gyakran elmegy az ilyen témáknál arra, hogy hány FPS-t jelenthet ez a probléma, és akkor ez a PRO, akik benne is vannak a témában.
    Az jut eszembe, amikor az Űrgolyhókba előveszi azt a k.va nagy hajszárítót, hogy az kell, mert nem tud nélküle élni. :DDD

Valamennyien itt szoktak átlagos felhasználóknak gépre Windows-t újratelepíteni: rá fognak ismeri a dologra: minden lemehet, csak a facebook meg a tököm tudja minek a jelszavát kellene menteni, mert nem tudja ám fejből, meg a gyári Dokumentumok mappából a családi képeket, esetleg a letöltésekből a 2 fillért nem érő free programok telepítőjét, meg virágboltos játékokat, filmeket.

Véletlen feltörik az ilyen usernek az emailjét, pc-jét... a hacker sírva fakad.

• [CS]Blade2

addikt

válasz velizare #103 üzenetére

A gmail-en 10% használ ilyen két lépcsős azonosítást. A maradék 90%-ból pedig lehet, hogy hibahatáron belül van azoknak a száma, akinek nincs megjegyeztetve a jelszó a böngészőben. Azt még hozzá lehetne venni, hogy ebből mennyi lehet az 12345 és társai jelszó, és mennyi a generált jf4f.?d21.,9óöfj.

Viszont azt is meg kell nézni, hogy mit védünk. Szerintem k.va sokan úgy vannak vele, hogy, ha feltörték, vigyék nyugodtan, 2 perc alatt ingyen regisztrálok másikat. Annyira nélkülözhetetlen adatok vannak akár email-en, akár PC-n.
    Szóval a legtöbb esetben igazán nincs is mit védeni mezei otthoni felhasználásnál.

Ezen belül viszont van egy réteg, aki f**ik az ilyenektől, pedig nem nagyon lenne kára belőle. Úr isten, mi lesz, ha nem rak fel vírusirtót, biztos azonnal bejön egy koponya és tönkremegy a pc-je, feltörik a gépét és ellopják a gyerek születésnapi tortájáról készült képet, vagy feltörik a csont üres bankszámláját.

Ezeket a BIOS frissítéseket is kb. ilyen arányban fogják szerintem feltenni.

Új hozzászólás Aktív témák