- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
2thletme2day #235 üzenetére
Rendszer-visszaállítás?
-
Shreky
tag
-
GreatL
őstag
Ezt a hibát úgysem lehet kijavítani még új firmwarrel vagy uefi-vel sem. Majd vehet mindenki új CPU-kat, kb. 2 év múlva talán előrehozzák a rajtot. Nem lesz kártérítés mert akkor csődbe is menne az Intel. Kishalak vagyunk ahhoz hogy ebből pénzt lássunk, inkább még beönteni fogjuk, amikor minden második napon betámadják majd a gépeinket.
-
jokeph
nagyúr
válasz
t72killer #18 üzenetére
Az S775-ös Asus P5E3 Deluxe-on 2008-as az eredeti BIOS, fenn van a legutolsó 2010-es kiadású.
A W10 x64 Enterprise N hibátlanul fut rajta, teljesitmény csökkenést én nem észleltem (CPU: Xeon Quad-Core X3330).
Az Asrock Z270m-ITX/ac+core i3 7350k páros is kitűnően muzsikál, van hozzá BIOS javitó mikrokód frissités, de nem teszem fel, ráér.
Márcsak azért sem, mert az i3 7350k-val a legfrisebb BIOS-al sem volt dVGA-m, egyszerűen üresnek érezte az x16-os slotot.
Ezt a hibát nekem az újabbik BÉTA BIOS felrakása orvosolta.
Az EFIKSZ konfig meg éli világát, és köszöni jól van.
(MSI 970A GAMING PRO CARBON + FX8320e)
Valami nagyon elcsúszhatott nálad, hogy vacakol a win.
-
Cassi
őstag
Ma kijött egy hivatalos Intel közlemény, hogy az eddigi Spectre-javítás hibás Broadwellnél és Haswellnél, és ne telepítse senki, mert váratlan újraindulásokat okozhat. Majd jön egy javított változat, addig stop.
https://newsroom.intel.com/news/root-cause-of-reboot-issue-identified-updated-guidance-for-customers-and-partners/
Lassan ideje lesz elővenni a C64-et.
-
161
csendes tag
13. óta használom az új mc -ot haswell -en, most épp 5 napja fut a w10 semmi problémát nem észletem.
-
DeSanto
őstag
Ezek szerint imával lehet feltenni az új BIOS-t, le ne fagyjonn közbe a gép.
Király! -
hemaka
nagyúr
Frissitsen a tokom, minek? Magamat szivassam ezzel is?
-
boeing
őstag
Én addig nem update bios mig ez le nem zajlik.
-
TomMusic
őstag
Az a szép, hogy ha tökéletesen be lehetne foltozni a rést, akkor is még ott van másik 86ezer. Szóval nem értem mire fel ez a nagy hype...
Jó persze értem, de lehet túl van ez tolva... -
zzola
titán
Muhahahaha!
-
Kékes525
félisten
válasz
GodGamer5 #205 üzenetére
Az is elképzelhető, hogy perek 100 ezrei fogja az Intelt és a processzorgyártókat terhelni, mert becsapták az embereket. A legutolsó processzoruk fejlesztésénél már biztosan tudtak a hibáról és mégsem írták le, hogy hoppá kevesebb teljesítményre lesz képes. Ezért ők perelhetők. Ezt ki is fogják használni és perek ezrei, százezrei fogják őket sújtani. Ezek hatása elképzelhetetlen.
-
OddMan
őstag
Arról tudtok valamit, hogy az intel mikor fog kiadni egy újabb javított microcode-ot a processzorokhoz? Szerintetek az alaplapgyártók is ezt a microcode-ot kapták, ami az intel oldaláról is letölthető?
Gondolkozom rajta, hogy csinálok magamnak egy custom bios-t ezt az új microcode-ot felhasználva, de ha ez is még a bug-os verzió, amitől fagynak a lapok, akkor egyelőre inkább várok vele. Sajnos még nem jött frissítés az alaplapomhoz és lehet, hogy az Asrock nem is fog kiadni bios frissítést a régebbi Z170-es lapokhoz. -
peq
aktív tag
Egy ideje követem a fejleményeket; illetőleg várom, hogy a "régi"
Haswellre (stabil) firmware érkezzen (ASUS B85 Vanguard / i3 4370). W10 patch megtörtént.
Hasonszőrű 4. genes intel tulajok.. Valamelyikőtök lapjára érkezett frissítés?A tudálékos dilettánsok gépelte irományok gyűrűjében Abu85 összeszedett hozzászólásai igazán üdítőek
Nem mellesleg hasznosak, "konyhanyelves" infók! -
->Raizen<-
veterán
válasz
enginev3.0 #201 üzenetére
Nekem van ddr4 siman valtok rizsszemre majd.
-
Kékes525
félisten
válasz
2thletme2day #200 üzenetére
Nálam Windows 7 alatt már kétszer volt újraindulás amióta telepítettem a patchet.
-
enginev3.0
félisten
válasz
2thletme2day #200 üzenetére
Én váltanék amdre, de a ddr4 miatt nem teszem, az nagyon drága sajnos
-
2thletme2day
őstag
Nálam nem volt BIOS frissítés mégis ha úgy vesszük használhatatlan a gépem. Windows 10 frissítés óta random újraindul. Ha csak böngészek, ha videót nézek, ha játszom, lényegtelen mit csinálok. Gondol egyet és újraindul. Nagyon kezd idegesítővé válni a dolog. Van, hogy két reset között nem telik el 2 perc és van, hogy fél/egy órát elmegy reset nélkül. Platformváltás előtt állok. Eddig nem gondolkoztam Ryzenben mert a fő felhasználási terület a játék amiben az intel jobb de ezzel, hogy kvázi "használhatatlanná" tették a gépem nagyon elvágták magukat nálam. Többet látom a betöltő képernyőket a játékokból mint amennyit ténylegesen játszom velük. Köszönöm intel.
-
Ammonita6
csendes tag
Értem én, hogy az intel próbálja kenegetni szét a sz@rt a sajtó segítségével, de nem kéne annyira relativizálni a dolgokat. Meltdown. Ennyi doszt elég. A többi csak hab a tortán.
-
Ciccuka
veterán
Még szerencse, hogy nem váltottam Pentium G3258-re korábban. A jobb fogyasztási értékeken kívül nem sokat nyertem volna vele.
-
Kékes525
félisten
Érdemes egyáltalán ezt a lassító patchet feltenni egy átlag usernek?
A processzor, bios, operációs rendszer, böngésző védettsége külön-külön mire elég és mire nem? Gondolom a processzoré mindenre. És a többi?
-
válasz
[CS]Blade2 #186 üzenetére
Véletlen feltörik az ilyen usernek az emailjét, pc-jét... a hacker sírva fakad.
-
Bandit79
aktív tag
válasz
->Raizen<- #191 üzenetére
Köszönjük Emese , mehetsz a napfényes oldalra. Viszlát , ha nem írunk ,ne írj..
-
tecsu
addikt
válasz
->Raizen<- #185 üzenetére
Ott valami nagyon nagy gebasz van.
-
->Raizen<-
veterán
Mikrokod updatet is gyorsabban reagaltak le a vorosek. Nem olvastam sehol hogy amd-n beszakadt volna a teljesitmeny, en mar most erzem a win patch aldasos negativ hatasait, neha merevre fagy a gepem resi segit. Az arazast tultoltak, nagyon draga lett minden a kekeknel, a gepembol csak a lap meg a cpu lesz kuka a tobbi cucc marad, valami 6-8 magos rizsszemet akarok multitasking miatt
-
TTomax
félisten
válasz
->Raizen<- #189 üzenetére
Egyébként én is erre várok ha +10%ot hoz a 2. rev Ryzen akkor megyek AMDre nagyon de nagyon hosszú idö után.Nem azért mert bármi gondom lenne az intellel,de most valóban van egy jó processzoruk jó áron,bolond lennék nem azt venni.Nekem speciel az ilyen huzások mint amit pl a 8700K körül müvelnek alap lap terén nagyon nem szimpatikusak,illetve drágák nahhh....
-
-
erer1000
őstag
válasz
->Raizen<- #185 üzenetére
amúgy nem te voltál aki az AMD-t ekézte orrba szájba a ryzen tesztnél?
hát, eközben még egy 6 éves FX8350 , amit cseszegettek hogy kazán/gyenge/kuka, kb sehol sem lassú, és GTX 1070 mellé pl project cars 2-nél még oké
-
snecy20
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #186 üzenetére
Ja, átlag-user gépére behatolva legfeljebb a saját idejét rabolja vele a hacker.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
imibogyo #164 üzenetére
Az biztos, hogy átlag feletti felhasználás. Nekem van 46 regisztrációm (szerintem ez átlag feletti), ebből egyedül a netbank, ami kényes. Szerintem az ügyfélkapun kívül mindent otthonról újra tudnék regisztrálni. A villany és a gáz szolgáltatónak, meg ilyeneknek nem tart semeddig jelezni, hogy mi történt. Ott nem tudsz újra regisztrálni, mert kidobja, hogy már regisztráltak ezekkel az adatokkal más e-mailre.
Az viszont biztos, hogy ez nem az átlag, mert rengetegen nem használnak netes felületet ilyesmire. Sárga csekk, meg posta.
Az átlag lesz az, amire azt írod, hogy "dísznek tartotta, meg facsézni". Még ez a PH fórum is gyakran elmegy az ilyen témáknál arra, hogy hány FPS-t jelenthet ez a probléma, és akkor ez a PRO, akik benne is vannak a témában.
Az jut eszembe, amikor az Űrgolyhókba előveszi azt a k.va nagy hajszárítót, hogy az kell, mert nem tud nélküle élni.Valamennyien itt szoktak átlagos felhasználóknak gépre Windows-t újratelepíteni: rá fognak ismeri a dologra: minden lemehet, csak a facebook meg a tököm tudja minek a jelszavát kellene menteni, mert nem tudja ám fejből, meg a gyári Dokumentumok mappából a családi képeket, esetleg a letöltésekből a 2 fillért nem érő free programok telepítőjét, meg virágboltos játékokat, filmeket.
Véletlen feltörik az ilyen usernek az emailjét, pc-jét... a hacker sírva fakad.
-
erer1000
őstag
válasz
->Raizen<- #183 üzenetére
hát az i5 6600k-nak nem igen kéne összefolyni.. nem lehet hogy az edge a hibás? esetleg másik böngésző kéne?
-
->Raizen<-
veterán
Az edge bongeszo is brutalis cpu hasznalattal mukodik win 10 alatt... Nem tetszik h 1,5 ev alatt avultatni akarjak a skylake i5 procit is ilyen szar trukkokkel. Nalam betelt a pohar, amd rendszerem lesz majd.. nem jon a lapomhoz bios update egyelore.. de ha jonne se raknam fel mikor ilyeneket olvasok h meghal a lap miatta
-
Kriza
őstag
Elképedve állok az intel töketlenkedése előtt.
Mondom ezt annak ellenére - vagy éppen azért - mert eddig elkötelezett intel hívő voltam.Kíváncsi leszek, hogy az új mikrokóddal meg az oprendszer frissítéssel karöltve mennyit fognak lassulni a gépek... lesz itt még mit magyarázni szerintem,
-
->Raizen<-
veterán
Én fel nem rakok egy olyan bios update-t amitől sz@r instabillá válik a gépem! 10x éve ott volt a sebezhetőség, minek kellett világgá kürtölni? Most majd vehet az ember egy új platformot emiatt...
-
janos666
nagyúr
válasz
Kékes525 #173 üzenetére
Linux-ra szerintem elég felületes és potenciálisan mindkét irányba félrevezető lehet az az ellenőrző script, mert ahogy nézem, lényegében csak a debugfs-t olvassa ki, hogy az mit mond/gondol a Spectre védelmekről.
Nálam pl. jelenleg a 4.14.14-gentoo kernel fut (GCC 7.2.0-r1 p1.1 fordítóval született), a build config-ban engedélyezve van a két új védelmi opció (PTI és ratpoline is) és a boot legelején betöltődik a C2-es microcode a SkyLake alapú Pentium G4400-ba, de ...
1: egyrészt onnan indul a dolog, hogy alapjáraton le volt nálam tiltva a debugfs, így nem is lepődtem meg (miután vetettem egy nagyon gyors és felületes pillantást a script tartalmára), hogy positive (=sérülékeny) az ellenőrzés eredménye Spectre V1 és V2-re, csak Meltdown-ra mondja, hogy OK (pusztán mert engedélyezve van a PTI).
2: kizárólag emiatt engedélyeztem a debugfs-t (újraforgattam és reboot), de ugyan ezt mondja, de szerintem csak az a baj, hogy a gentoo patchset nem teszi ki oda a debugfs-be ezeket a file-okat, ahogy a Debian patchset (és más disztrók, amik a Debian-ra alapulnak, vagy onnan kölcsönözték 1:1 a patch-eket), itt csak az upstream kernel kód játszik.
De lehet, hogy tévedek és már én is összekeverem a dolgokat, hogy a három probléma közül melyikhez pontosan mi kell (software és/vagy compiler és/vagy microcode --- különböző együttállásokban), lehet hogy nekem kell majd még a GCC 7.3 is a kétféle Spectre-hez és a microcode illetve kernel kód csak a Meltdown ellen jók.
-
Tyrel
őstag
válasz
enginev3.0 #176 üzenetére
És mi a baj? Így nem sebezhető a géped, megoldották a problémát.
-
enginev3.0
félisten
Frissítettem az alaplapom azóta se kép se hang se usb se lan kártya....
-
-
Kékes525
félisten
Így javítsd ki a súlyos processzorhibákat!
Itt az ellenőrzés is benne van.
-
degec
senior tag
ÜDV !
Sorry a láma kérdésért, de létezik olyan utility mint mondjuk a cpu-z, hogy megnézi is kiírja, hogy védett vagyok e már vagy nem? hogy tudom, vagy mivel ezt megnézni, spectre és meltdown-ra gondolok of korsz.
Köszöntem.... -
sh4d0w
félisten
válasz
[CS]Blade2 #163 üzenetére
Aztán az ilyen lúzer néz hülyén, amikor kopogtatnak nála a hatóságok, hogy árulja el az okát, miért spammel, miért DDoS-ol különböző állami/pénzügyi/eü/infrastruktúra rendszereket.
-
Kékes525
félisten
A most felfedezett Meltdown és Spectre processzor hibák javítása csak rendszerhívás esetén okoznak lassulást. 0% lassulás 0 rendszerhívás esetén, 50% lassulás pedig 100% rendszer hívás esetén.
A kérdés az, hogy egy átlagfelhasználó mikor futhat ebbe bele?
Másrészt az is érdekes lehet, hogy ezek a hibák hogyan fogják átrendezni a processzor piacot? Az AMD kevésbé érintett a problémába.
Mennyire fogja érinteni az árakat és milyen irányban?
-
TTomax
félisten
válasz
janeszgol #165 üzenetére
Ez az utolsó hozzászólásom a témával kapcsolatban,aki megérti megérti aki nem az nem.Kezdjük ott,hogy ha valaki rá mer mutatni más problémákra,esetleg más véleménye van az rögtön egy vérfan,szemüveges stb jelzöt kap ez egy nonszensz,de érvelésként meg aztán végképp egy nagy nulla.A másik ami rögtön szemet szur ha szétnézel a topicba az a kárörvendö beszologatások ez a kb dögöljön mindenki aki intelt vett,de bezzeg én okos voltam amdm van.Ilyen mentalitásu hozzászólásokkal van tele topic,csak lapozz vissza.
Nos nézzük akkor szakmai szemmel a dolgokat.Találtak olyan biztonsági hibákat melyek javitása sajnos teljesitmény vesztéssel jár.Intel oldalon tisztázott mely cpuk érintettek amd oldalon nem (ezért máris perelik öket).Ezért a hibáért az intelt egy az egyben felelössé tenni nem lehet,sem az amdt se egyik cpu gyártot sem föleg azért mert megpróbálják javitani.Az amdt talán meg tudják fogni ha valóban igaz a hir hogy félretájékoztattak,de ott se számitok komoly bütetésre.Az,hogy a szerver tulajdonosok komoly teljesitmény bukhatnak és komoly kiadásokba kerülhet a bövités sajnálatos tény,de nem igazán róható fel egyik cpu gyártónak sem mert az kb olyan lenne mint ha a World Trade center szerencsétlenségért a Boinget perelték volna be.
A következö pont amire rámutattam az az,hogy etöl bizony nem fognak az EPYC eladásoka a toronyba ugrani,nem fogja mindenki eldobálni az inteles gépparkot és amdre váltani,több okból sem.Jóval kötlségesebb mint a meglévöt kiegésziteni,illetve semmiféle biztositék nincs arra hogy a jövöben az amd nagyobb biztonságot tudna ilyen téren nyujtani mint az intel.Ne feledjük hogy a probléma azért jött eröteljesebben intelre mert egész egyszerüeb abból több üzemel igy egy ilyen szintü hack sokkal nagyobb profitot termelhet.Ha az amd lenne most a piacvezetö akkor arra találtak volna több sebezhetöségi pontot,mert az mindig van/volt/lesz.Viszont ha az érintett cég jól reagál és gyorsan javitja akkor megmarad a bizalom.
-
janeszgol
félisten
Latom te azon se aggodsz, hogy normalisan elolvasd azt, amit neked irnak plusz a hireket. A ver intel fan opcio helyett mast kapcsolj be.
A nem mennek csodbe a szerverek uzemeltetoi a butasag legalja. Arerzekeny a szolgaltatasi piac. Ha boviteni kell, akkor vagy sajat zseb vagy aremeles. Mindketto bedonti a tervezett koltsegvetest. Ezt az MS, Google tuleli, de kisebb cegek nem biztos. -
imibogyo
veterán
válasz
[CS]Blade2 #163 üzenetére
Szerintem k.va sokan úgy vannak vele, hogy, ha feltörték, vigyék nyugodtan, 2 perc alatt ingyen regisztrálok másikat. Annyira nélkülözhetetlen adatok vannak akár email-en, akár PC-n. Szóval a legtöbb esetben igazán nincs is mit védeni mezei otthoni felhasználásnál.
Azért ha mondjuk nekem, mint átlagfelhasználónak le kellene mondanom a fő email címemről az egyben azt is jelentené, hogy vagy 100 helyen kellene módosítanom az elérhetőségemet az utolsó dzsunka fórumtól kezdve a NAV-os és más hivatalos oldalakon és rendszereken át mindenhol (amit sok esetben egyébként nem is tudnék elvégezni, mivel sok rendszer már magához a módosításhoz is egy ellenőrző levélben található linkre kattintást kér (főleg hivatalos/hivatali rendszerek pl.), amit ugye ellopott acc.-al meg sem kapnál), máris lehetne rohangálni okmányirodába stb. helyekre, vagy napokon/heteken át levelezgetni szolgáltatókkal, hogy márpedig te te vagy és írják már át a levelezési címedet az újra. És megint sok rendszer meg nem is enged levelezési címet változtatni (legfeljebb személyesen), ilyenkor pedig egy csomó helyre lehetne újraregisztrálni, ami adott esetben akár több éves teljesítményedet, rangodat, eredményedet nullázná le...
Ha valakinek ez nem fáj, akkor az szerintem nem is igazán használta az internetet és úgy általánosságban a gépét, csak dísznek tartotta, meg facsézni. Szerintem én abszolút átlagfelhasználó vagyok (munka tekintetében is messze vagyok az IT területtől, csak szeretek olvasgatni róla), de a számlafizetésektől kezdve, a banki ügyeken át, az online vásárlásig mindent gépről, vagy telefonról intézek. Nekem nagyon fájna ez az egész, ha velem történne meg...
Zárójelben amúgy ha jól olvastam a Kirin 930-as chip nem érintett, így legalább a telefonom "védett".
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
velizare #103 üzenetére
A gmail-en 10% használ ilyen két lépcsős azonosítást. A maradék 90%-ból pedig lehet, hogy hibahatáron belül van azoknak a száma, akinek nincs megjegyeztetve a jelszó a böngészőben. Azt még hozzá lehetne venni, hogy ebből mennyi lehet az 12345 és társai jelszó, és mennyi a generált jf4f.?d21.,9óöfj.
Viszont azt is meg kell nézni, hogy mit védünk. Szerintem k.va sokan úgy vannak vele, hogy, ha feltörték, vigyék nyugodtan, 2 perc alatt ingyen regisztrálok másikat. Annyira nélkülözhetetlen adatok vannak akár email-en, akár PC-n.
Szóval a legtöbb esetben igazán nincs is mit védeni mezei otthoni felhasználásnál.Ezen belül viszont van egy réteg, aki f**ik az ilyenektől, pedig nem nagyon lenne kára belőle. Úr isten, mi lesz, ha nem rak fel vírusirtót, biztos azonnal bejön egy koponya és tönkremegy a pc-je, feltörik a gépét és ellopják a gyerek születésnapi tortájáról készült képet, vagy feltörik a csont üres bankszámláját.
Ezeket a BIOS frissítéseket is kb. ilyen arányban fogják szerintem feltenni.
-
TTomax
félisten
Légy szives ne adj olyan dolgokat a számba melyeket nem állitottam,se 1. se a 2. nem igaz.
1. A hiba az hiba akkor is ha egy van belöle és akkor is ha három!!!
2.Marhára nem érdekel ki megy csödbe,de azt sugalni hogy e miatt a hiba miatt majd a tuloldalról fognak jobban vásárolni komoly hiba,föleg ha a három hibából a tuloldalon is van kettö vagy egy (ez se tisztázott még ugye).
Tanulj meg értön olvasni és ne magyarázd bele a sját gondolataidat az irományomba,köszönöm!
A legyintünk rá hozzáállás?Ez ismét honnan jött?Mindenki azt hisz amit akar,meg azt is mond.Nagyon tévedsz ha azt gondolod hogy én védem bármelyik céget is,de itt most nem arról van szó hogy az kék cég procija a hunyó a pirosak mindent jól csináltak csupán szerencséjük volt ha az amdböl fogyott volna jobban akkor már azon találtak volna rést.Ezt a problémát nem lehet ugy megoldani,hogy akkor veszünk máshonnan terméket,attól nem oldódik meg,ezt próbáld meg megérteni.
-
janos666
nagyúr
A microcode-ot az OS is tudja frissíteni, illetve teszi is. Linux-on meg is kapod az összes CPU-ra az összes hivatalos verziót, csak a Windows bán ezzel konzervatívan és szelektíven, szóval egyszerűen csak a Windows-t kéne fejleszteni annyival, hogy a Windows Update letölti a teljes microcode katalógust az Intel-től és AMD-től, ahogy a Linux is, és alapértelmezésben frissít minden kompatibilis CPU-t, amihez van a katalógusban frissítés (jelenleg csak néhány CPU-t frissít magától a Window, ott is egy bizonyos verzióra, ami már javít egy-egy specifikus hibát, nem próbál minél több CPU-hoz és minél frissebb ucode verziókkal operálni).
Ha ez nem is történik meg, akkor sem lepne meg, ha majd némi késéssel most egyszer belelapátolná az összes elérhető microcode-ot a Windows-ba a Microsoft, amik a biztonsági frissítéshez kellenek, akkor is ha később nem frissítik őket tovább (és kihagyják a CPU-kat, amikre van frissítés, de nem pont erre a problémára való).
Az alaplap verziója csak akkor érdekes, ha már az OS betöltését is érintheti a bug, amit a microcode javít (a Linux kernel tud olyat, hogy korai frissítés, tehát ez az egyik legelső dolog, amit boot közben csinál, de az alaplap nyilván még ettől is korábban be tudja tölteni...).
-
coolpet
senior tag
Még szerencse hogy nekem 2012-es a legfrisebb bios, így frissíteni sem tudom
Asus P8Z68-v + I7-2600K
-
sb
veterán
1. A hiba nem is hiba.
2. Ha mégis akkor meg nem fognak ettől csődbe menni, hogy rohadtak volna meg eddig is.Néha előjön az óvodás hozzáállás úgy látom.
Mi köze a csődhöz (X cégnél) annak ha nemteljesítés van (Y cégnél)? Mert ez kb. az ha jön a peccs és -30% lesz. Ha meg nem jön az még nagyobb gáz. Ezért sem látjuk opcióként ezt sehol.
De ha továbbmegyünk és költséget is érint X-nél Y hibája akkor meg egyértelmű, hogy asztalcsapkodás lesz, gyenge meg zsíros profitból elvitt súlyos százalékok miatt is.Mezei usernél se mindegy, hogy mit kaptál, vagy egy ilyen vetülete is, de ha ettől eltekintünk - mert vélhetően pár %-nál többről nem lesz szó - akkor is ott van minimum, hogy javítani kell, átlagjózsinak is elérhető módon. Mondjuk bizonyos esetekben -10%-ot (min fps-ben már láttunk ilyen grafikonokat) már itt se mondanék olyan kis mértékűnek, hogy ne merüljön fel vmi kompenzáció.
Ez a legyintsünk rá hozzáállás nekem egyenértékű a:
- Régen csak szalonnát ettünk védőoltás nélkül oszt' mégis felnőttek a gyerekek. Legalábbis nagy részük. vagy:
- Ha szétlopnák a 'zországot má' semminkselenne....tudományos igényű magyarázatokkal. -
snecy20
nagyúr
Végülis védettek mostmár a többszörösen lefrissített gépek, mert használhatatlanok.
-
sb
veterán
válasz
Armagedown #19 üzenetére
H110M-HDS-ből van R3.0-ra bios. A régebbiekre nincs lóf*sz se.
Azért azt remélem egyik gyártó sem gondolja, hogy nem kéne ilyen hibát javítani minden lapon. Ez nagyon nem support kérdése.... kb. mint a gyári hibás fékek. Ott se lehet egy legyintéssel elintézni a 10 évvel ezelőtti modelleket. -
törölt tag
Sziasztok. Mióta telepítette a windows 10 a patch-et, elég furcsán kezdett viselkedni a gép. Az egyik probléma az, hogy bármit megnyitok, 3-4 másodpercre felmegy a CPU használat 100%-ra, akár egy jegyzettömbtől is. A másik, hogy nagyobb terhelésnél egyszerűen lefagy a gép, se kékhalál, se semmi, csak megáll minden. Vírus, és hasonló dolgok kizárva, hőmérsékletek jók. Lehet ennek valami köze a javításhoz? Ha igen, ez már örökre ilyen marad? I3 2310M CPU-ról van szó.
-
Angel1981
veterán
A Yorkfield procik is érintettek?
Vagy azok olyan k régiek, hogy már fel sem tüntetik őket a veszélyeztetettségi listán? -
HartgeH3-2.8
addikt
Abu nem ma kezdte én hiszek neki.
A mezei user lefrissíti az OS-t, a programokat, esetleg a firmware-t és onnantól kezdve ezt elfelejtheti. Ez nem róluk szól. Az Intelt sem az érdekli, hogy nálad, Pistinél, Józsinál mi lesz, mert tényleg csak frissíteni kell, és nem is igazán jellemző otthoni szinten a kernelre támaszkodó intenzív terhelés.
Azaz frissítek, pofám befogom, játszom tovább.
#Intel #FanBoy
-
TTomax
félisten
válasz
Carlos Padre #149 üzenetére
Ilyet én is tudok irni,troll alert megfelel?
-
Dtomka
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A mezei user lefrissíti az OS-t, a programokat, esetleg a firmware-t és onnantól kezdve ezt elfelejtheti. Ez nem róluk szól. Az Intelt sem az érdekli, hogy nálad, Pistinél, Józsinál mi lesz, mert tényleg csak frissíteni kell, és nem is igazán jellemző otthoni szinten a kernelre támaszkodó intenzív terhelés. A szerverpiac jelenti a problémát, mert ott nagyon tipikusnak számít ez, és ilyenkor dönti be a teljesítményt a Meltdownra adott patch.
Azért a szervereknél marhára nem ilyen egyszerű a helyzet. Gondolj bele, hogy van egy céged, bérelsz x teljesítményt egy adatközpontból, és a következő napra a pontosan kiszámolt teljesítményed nem kapod meg. Ergo újra kell számolni, hogy mire van szükséged, aminek a bérlését le kell adni, és ugyanazért, amit régen megoldottál olcsóbban, azért mostantól 40-60%-kal többet fizetsz. Vethetsz akárkire, de ettől még rosszul jártál.
(#147) TTomax: Maradjunk annyiban, hogy nem szokványos, hogy egy vezérigazgató eladja az összes mozgatható részvényét, pont azelőtt, mielőtt publikussá válik az általa vezetett cég termékeiről, hogy a fő nyereségforrásnak számító piacokon durván bezuhan a teljesítményük egy biztonsági frissítéstől.
Nem mindegyik mobilt érinti a Meltdown. De még egyszer hangsúlyozom: a végfelhasználói szinten a user lefrissíti és továbblép. A gond a szerverpiac, mert ott a Meltdown frissítés nagyon fáj a teljesítményre nézve.
-
TTomax
félisten
Azt próbáljátok már megérteni hogy tökmindegy a mezei user szemszögéböl,hogy melyik hibával lopták el az adatait.A szerverek miatt pedig ahol eddig nem volt +40% illetve nem voltak rugalamas opciók ot vessenek magukra,Nem fognak csödbe menni az boritéklható,én nem is aggodnék e miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez is túlságosan egyszerűen van fogalmazva. Az EPYC támadható a Spectre első variánsának ismert implementációjával, de nem támadható a második variáns ismert implementációjával. A szükséges javítás teljesítményvesztesége hibahatáron belül van, míg az Intel szervereknél a szükséges javítás ezt okozza: [link] - jól látható, hogy mikor frissítette az Epic Games a szerverét. Bődületesen nagy a különbség a probléma jellegében az Intel és az AMD között. Ha ez nem lenne baj. Krzanich nem adta volna el kapkodva a minimum feletti összes Intel részvényét.
Az NV-t ez a dolog különösebben nem érinti a GPU-knál. A driverükben van spekulatív végrehajtás, de patch-elték nemrég, így már nem használható ki a Spectre első variánsa. A CPU-ikat érinti, erre hozzák is a firmware-eket.
-
TTomax
félisten
Az EPYC NEM immunis a SPECTREre...mi mosunk össze dolgokat és te informálsz egyoldaluan,ne csak arról beszélj mire immunis hanem arról is mire igen....Tudjuk hogy az intel,meg az nvidia is mindig valami pánikban van,de valahogy még is ök uralják a piacot és teszik zsebre a nyereséget.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az EPYC immunis a Meltdownra. Az AMD régóta úgy tervezi a processzorait, hogy a spekulatív végrehajtása visszautasítsa azokat a programrészeket, amelyek magasabb szinten privilegizált adathoz férnének hozzá egy alacsonyabb szintű privilegizált módban való futtatás során. Ezzel vesztenek némi teljesítményt, de valószínűleg régebben elgondolkodtak azon a mérnökeik, hogy a lefuttatott programrészeknek nyoma marad, tehát a processzor hiába csinálja vissza a spekulatívan végrehajtott, de nem szükséges operációkat, az ezek által kinyert adatok egy darabig ott maradnak a gyorsítótárban, és egy támadó szándékkal megírt program ezeket már képes olvasni. Az AMD ez ellen hardveresen védekezik, és ezért nem működik rajta Meltdown. A többi architektúránál az operációs rendszer szintjére kell emelni a memória szeparációját. Ez ugyanilyen védekezés, csak szoftverben történik meg. Ennek az a hátránya, hogy főleg szerverszinten, ahol azért igen sűrűek a rendszerhívások a kernelhez sokkal lassabb lesz a feladatok végrehajtása.
Az a baj, hogy összemossátok az egészet, pedig nem egy sebezhetőség van, hanem három, ezen belül is összesen négy implementáció. Nem mindegyik implementáció fixelése jár ugyanakkora tempóveszteséggel. Messze a Meltdownra adott frissítés viszi el a legtöbb teljesítményt. Ha azt nem kell egy gyártónak alkalmazni, akkor az bődületes előny a szerverfronton. Akár +30-50-80% is a korábbi eredményekhez képest. Azért van pánik módban az Intel, mert ők ezekkel a hátrányokkal küzdenek majd még legalább 4, de inkább 5 évig, és nem Opteron ellen, hanem az alapból is igen gyors EPYC-ekkel. A főnök pont jókor adta el az Intel részvényeit.
A Spectre támadásokra adott javítások nem gyilkolják annyira a teljesítményt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
imibogyo #136 üzenetére
Nem hiszem, hogy gyártói oldalról kapsz ezekre teljes javítást. A probléma dizájnszinten keletkezik. A Meltdown ellen hardveresen csak úgy lehet védekezni, ahogy az AMD teszi, vagyis figyelembe kell venni a jogosultságot az egyes programrészek spekulatív végrehajtása előtt. De mire ezt az Intel és az ARM beépíti bőven 2020-at írunk. Az AMD-nek mázlija van, hogy nem arra a +1-2% tempóra terveztek, hanem a biztonságra, mert ezt nem lehet csak úgy belerakni a procikban, bele kell tervezni architektúra dizájnjába.
A Spectre még finomabb. Ott még az is nagy kérdés, hogy lehet-e egyáltalán ellene védekezni teljesen hardveresen. Részben talán jó lehet a memóriatitkosítás. Ezzel érdemes lenne kísérletezni, viszont ma még nem igazán lehet, mert ilyet csak az AMD EPYC tud, azon meg a branch target injection aktuális implementációja nem működik. -
TTomax
félisten
Hiába rendelnek Epycet,az is sebezhetö,és ki tudja ott még majd mi lesz amiröl még nem is tudunk.ha abból lesz eladva több akkor majd azon keresnek rést,és találni fognak abban biztos vagyok.Épeszü ember rögtön átlátja,hogy ez nem a probléma megoldása "hogy veszek EPYCET" hanem az elodázása,hogy mennyi idövel azt nem lehet tudni,ezzel biztos nem fog az AMD teret nyerni akárki próbálja is ezt sugallni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyrészt igen, mert szerverszinten az Intelnek nagy a részesedése, másrészt azért csapódott le a balhé leginkább az Intelen, mert ők általánosan, mindhárom ismert támadási lehetőség, összes ismert implementációjával szemben sebezhetők. Az ARM és az AMD nem. Az ARM általánosan csak a Spectre variációk ismert implementációira érzékenyek, míg a Meltdown implementációra csak specifikus dizájnok sérülékenyek. Az AMD csak a Spectre sebezhetőség első variánsának implementációira érzékeny, de azt elárulták, hogy elméletben a második variáns is sikerrel járhat, viszont ilyen implementáció még nem létezik. A Meltdownra teljesen immunisak, ott mindegy milyen implementáció jön, a rendszer már a működés szintjén védett.
Harmadrészt hozzá kell tenni, hogy a legtöbb szerverpiaci érintett a Meltdownnal nincs kibékülve, mert annak a javítása jár komolyabb teljesítménycsökkenéssel. Ezért van az Intel a középpontban. Most megy az agyalás, hogy mi legyen a tervezett szerverbővítéseknél. Várjanak még a későbbi frissítésekre, hogy miképp javul a teljesítmény, vagy rendeljék az EPYC-eket, amikben még nem bíznak annyira, de legalább gyorsak. -
imibogyo
veterán
Igen csak sokan azt írják, hogy "ezért kell AMD-t venni..." stb. Ami a jelek szerint ugyebár nem teljesen igaz, még akkor sem, ha ők a "kevésbé" sebezhetőek.
Amúgy meg mindegy. Én rengeteg AMD-s és Inteles gépet is nyúztam már. Egyik oldalra sem húzok jobban, vagy kevésbé. A most következő laposom is Inteles lesz (feleségemé, meg Ryzen-es, mert arra tudok jó áron rányúlni), arra fogok csak figyelni, hogy ha egy mód van rá olyat vegyek mind a kettőből, amire jön/jött megfelelő és működő frissítés gyártói oldalról is...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#26681856 #132 üzenetére
Sose mondta azt az AMD, hogy nulla az esélye. Azt mondták, hogy közel nulla. [link] Ezzel arra utaltak, hogy jelenleg nem működnek az ismert branch target injection implementációk. Hiába futtatod le őket az AMD procin, nem tudják kinyerni az adatokat. De később esetleg, talán, lehetnek olyan implementációk, amelyek már problémát okozhatnak. Senki sem tudja, hogy lesznek-e ilyen kódok, de a Spectre még sokkal veszélyesebb is lehet a mostani támadási lehetőségeknél. Ettől retteg mindenki. Még az AMD is, függetlenül attól, hogy a mostani implementáció ellen véd a hardver. Az ARM és az Intel is arra fókuszál, hogy mivé nőheti ki magát a Spectre, mert nem biztos, hogy a későbbi potenciális fejlődése mellett lehet ellene szoftveresen védekezni.
-
Vistaboy
veterán
Nálam szerencsére semmi probléma nincs az ASUS Sabertooth Z170 Mark 1 alaplaphoz nemrég kiadott 3703-as BIOS-szal. Nem indulgat újra a gép, bár mintha pár másodperccel tovább bootolna UEFI-módban, mint eddig, de ez legyen a legnagyobb baj.
Ami viszont tényleg gondot okozott nálam, az a Windows 10 utolsó frissítése volt, mióta feltelepült, az ASUS Ai Suite 3 egyszerűen nem hajlandó elindulni. Remélhetőleg ehhez is adnak majd ki javítást, mert eddig semmi baj nem volt a programmal, most meg kakukk.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Akkor most "azéé" jó minden mert nem tettem fel a legújabb BIOS-t?
Legyen.
Nem tudom, de ebből az újabb inteles
lejáratáskampányügyből semmit nem észlelek.
Kérdezem több ismerőst, Haswell, Sky, Coffe, senkinek semmi. K nem K sehol semmi. Majd megint megoldják, és marad városi legenda.Tényleg írja már be valaki, ha produkált bármilyen hibát a gépe.
Szerk: Adatok megszerzése. Hűűha.. A pornót vihetik, a virtuális számlámon mindig pont annyi van, hogy vegyek valamit steamen. A fő számlámon pedig 10 ezer forint alapjáraton a limit, ha csak meg nem emelem.
Steam mobile Guard ON.Szerezze.
-
miért gondolod, hogy megáll majd a történet a jelszólopásnál. a poc ugyan megelégedett annyival, hogy szépen kiolvasta a másik processz által memóriába felírt dolgokat, ami így is elég rossz, de miből gondoljuk, hogy ez a maximális hatása ennek a két (három) sebezhetőségnek?
mi van, ha valaki kitalálja, hogy lehet írni is ezekre a memóriarészekre? és utána persze visszaírni merevlemezre. és hopp, máris ugrott 20 évet felölelő családi fotóalbum, sorozatgyűjtemény, céges doksik, terrajzok stb. kivéve ha fizetsz csilliárd bitcoint, mert akkor lehet, hogy újra látod őket, ha már mentésed nem volt. -
janos666
nagyúr
válasz
#16939776 #118 üzenetére
Linkelhetnéd egy régebbi hsz-ed másik topic-ból, ha már belementél valahol, valamikor.
Valami nagyon hasonlót én is megfigyeltem az évek során, de végül csak visszalukadtam oda, hogy ha feltelepítek egy öreg Half-Life 2-t, abban nem érzem azokat a problémákat 60Hz-en 60fps-el sem, amit a "modern" játékokban (Frostbite3 és más DX11 kortársai) akár 120Hz-en >60fps-el, inkább tűnik úgy, hogy a szoftver oldal vette el a konzisztensen alacsony késést és azt a "közvetlenség" érzést, ami ~10 éve még megvolt (plusz olyasmik, hogy a CS 1-et még analóg CRT-n játszottuk, amihez csak a Gsync kerül közel, de olyanom pl. nekem sincs, mert most TV-n játszom, ami kapásból ~21ms lag ---- igaz, áttértem FPS-ről RPG-re, csak az a baj, hogy még abban is zavar néha a "közvetlenség+simaság" hiánya, mikor pl. DAI-ban barangoltam, az agyamra akart néha menni, pedig FPS-t is csinálnak ezzel a motorral). És akkor olyanokat még nem is említettem, mint a Unity Engine, ami szerintem sétálószimulátorokhoz sem elég jó csúcsgépeken se.
-
Tyrel
őstag
válasz
velizare #121 üzenetére
Hát, igazán én olyan irányból bagatelizálnám el ezt a dolgot - mondhatni szándékosan - hogy ha egy kellően ügyes és kellően türelmes hackernek valamiért a kiemelt célpontjává válsz, onnantól lehet neked akármilyen védelmed, előbb-utóbb te húzod a rövidebbet, és ezen a most nyilvánosságra hozott CPU sebezhetőségek érdemben már nem változtatnak...
...ellenben én mint Gipsz Jakab, aki nem rendelkezem sem politikai sem gazdasági sem pedig vallási hatalommal, és akinek nem csücsülnek millió dollárok a bankszámláján sem, igazán nem érzem magam veszélyeztetve a fent említett hackerek által. Mint átlag paraszt nem vagyok elég nagy hal ahhoz hogy fennakadjak a hálójukon, a kevésbé ügyes, kezdő ill. kicsiben utazó hackereket meg a 2FA megakasztja.
Azon egyébként nem lepődnék meg ha a következő években folyamatosan az Intel elleni perekkel lenne tele az IT sajtó ezek miatt a sebezhetőségek miatt, pláne így hogy a javításuk további problémákhoz vezet.
-
ja, hogy ezt értetted félre...
igen, ez nem egy újfajta támadási vektor, és kell hozzá elég sok minden, ami ha megvan, akár egyszerűbben is célt lehet érni.
de elbagatelizálni azért nem kéne egy olyan lyukat, ami ellen az egyetlen biztosra mondott védekezés az, ha veszel másik hardvert.az olyan történetekből meg, amikor azt hitték, hogy elég csak a támadás irányát illetően védekezni, dunát lehet rekeszteni. stuxot már mondtam, de ott van még a sony is, meg az rsa-ról is kiderült tavaly, hogy évek óta gyenge kulcsokat csinálnak.
-
Tyrel
őstag
Hát én nem lepődnék meg ha idővel kiderülne hogy az Intel már régóta tudott erről, csak ügyesen elhallgattattak mindenkit aki nyilvánosságra akarta hozni...
Persze ennek ellentmond, hogy még a Coffee Lake is ezzel a sebezhetőséggel jött ki, és ha tudnak róla azért szépen csenben befoltozzák, de ha nagyon összeesküvés-elméleteket akarunk gyártani szerintem viszonylag könnyen találhatnánk okokat arra, hogy miért nem akarhatták befoltozni a rést a pajzson.
@cain69
Oké ezt értem, meg jogos, meg minden, de akkor is ugyan annyira vagyok így fenyegetve mintha pl. egy keyloggerrel vagy hálózati lehallgatással vagy bármi más módon lopták volna el a loginom.
Így továbbra is tartom azt, hogy ez csak n+1 módja ennek, és nélküle is, ill. a felfedezése előtt is hasonlóan védtelenek voltunk az account lopásokkal szemben, a 2FA viszont ugyan olyan könnyen megakaszthatja ezeket a támadókat is.Vigyázni kell a telefonra, vagy tartani külön (pl. egy régi leselejtezett) készüléket csak authentikátoroknak és ennyi.
-
törölt tag
válasz
janos666 #108 üzenetére
Sajnos nem viccelődök, C2D után 10 évet és némi aprót b@sztam el hardver cserélgetéssel/próbálgatással, úgy hogy közben folyamatos hiányérzetem volt. Mert messze nem ment úgy a "rush", pedig abban igen jó voltam HC Cs-huszár koromban.
Gyakorlatilag az összes energiagazdálkodás/órajel váltás ellenség, de pl.: az 1xxx lábas LGA foglalat sem kellően stabil alap megvalósításban, de nem megyek bele, csak összezavarnék mindenkit...
-
nem, én nem azt írtam, hogy egyszerre. azt írtam, hogy két fertőzés kell, közöttük időben akármennyi lehet az eltérés, feltéve, hogy a jelszavadat nem cserélted le. a gépedet közben akár újra is installálhattad, ki is dobhattad, fel is gyújthattad, feltéve, hogy a levelezéses jelszavad a régi.
-
-
snecy20
nagyúr
-
TTomax
félisten
Arról nem beszélve,hogy az az energia amit erre kell forditani mennyire térülne meg a hacker szempontjából.Mert aki erre képes az nem biztos,hogy steam accot fog lopni,illetve onnan a bankártya adataidat,Persze a bank se hülye,engem is tiltottak már amikor kicsit jobban akartam költekezni mint a szokásos,direktben felhivtak hogy tényleg én akarok-e valamit venni éppen,3percen belül még a pultnál voltam.
-
Tyrel
őstag
Én egy szóval nem mondtam hogy nem akarok frissíteni, csupán az érdekelt volna hogy mekkora annak a valós esélye ill. mi annak a módja, hogy megszerezzék az adataimat.
Ez némi fejtegetés után (+cain69) odáig jutott el, hogy egyszerre meg kell fertőzniük a gépemet ÉS a telefonomat is. Nem mondom hogy ez törhetetlen védelem, nyilván nem az, de nem is érzem hogy ezek a biztonsági rések tovább növelnék a fenyegetettséget, már így átlag otthoni felhasználó szintjén (vállalati szférában nyilván más a helyzet).
Mert végül is mit tud ez? Megszerzik vele a logint és fennakadnak a 2FA-n ill. várják hogy majd annyira hülye leszek hogy a mobilomon mindenféle szemeteket nyitogatok meg és talán megfertőzik azt is. Ezzel pont ugyan odáig jutottak el mint egy mezei keyloggerrel, ami sok éve létezik és nem kell hozzá semmi hardveres kiskapu, és ugyan úgy ott van milliók gépein, pl. touchpad driverbe rejtve...
...tehát szerintem a valós fenyegetettség számottevően nem nőtt ezektől a sebezhetőségektől, ez csak n+1 módja annak hogy login+pass kombót szerezzenek tőled... de egy authentikátoron nem jut át nagyobb eséllyel mint a többi, ill. ugyan úgy user error szükséges hozzá.
-
TomMusic
őstag
Amúgy majd nemsokára ha kijönnek az új procik, ezek a mostaniak szerintem olcsóért lesznek használtan, szóval aki bika gamer gépet akar olcsón összerakni, az várja ki, hogy az újak kijöjjenek.
(#89) Abu85:
Ha mindenki, mindig, minden biztonsági frissítést telepíteni a rendszerére
Akkor még jobban hozzájárulnánk a hackerek fejlődéséhez. Pont fordítva ahogy írtad! Az evolúciónak pont az a lényege, hogy ha változás van, akkor ahhoz a változáshoz alkalmazkodik. Minél magasabb szintű a védelem, annál magasabb szintű (lehet) a támadás. Olyan hogy tökéletes védelem, olyan nincs.
De visszakanyarodva a "ha" - "mi lenne" témákhoz: mi van ha ezt a sebezhetőséget már évek óta kihasználják? Továbbmegyek: mi van ha több tucat ilyen sebezhetőség van, amik majd csak évek múlva derülnek ki, de szintén használják őket már évek óta? Na nem a PHP Pistikék, hanem a nagyágyúk... Akik nem bankkártya adatokat lopnak, mert az nekik csak játék... Véleményem szerint egyébként ezek nem a "HA" kategóriába tartoznak, hanem ezek létező dolgok. De ez már hiszem/nem hiszem kérdés.
Sajnos elqrvult az Internet az elmúlt évtizedekben, és semmi se szent.
(Egyébként azzal, hogy az ember felrakja a mostani résre a "foltozást", azzal még másik 96 millió sebezhetőség ugyanúgy megmarad. Meg aztán kiderül (már nem nekünk, hanem a vérprofiknak), hogy a foltozásban is van rés). -
Tidus
addikt
Egyébként ez az Instabil Bios sem mai dolog(ez a hét). Nálam az alaplap gyári oldalán Jan 17.-én jelent meg. A CPUZ pedig December 29.-et írja dátumnak. Ezek szerint a két ünnep között is BIOS-okat írogattak.
Aztán a Meltdown KB4056892 Frissítés letiltotta az Asus Aisuite3 drivert, erre is a napokban jött gyári frissítés, most már rendesen műkszik.
Kezd unalmas lenni a dolog...(#14) Ribobon: Rendben már oké a dolog. Köszi.
-
válasz
Silverchain #101 üzenetére
jó, akkor tehát a telefonodat meg tudod fertőzni a saját otthoni fertőzött gépedről, valamint a google playen keresztül, és megtalálható rajta legalább a google playes accountod hozzáférése, és a megauploadsosé (?). na meg persze tcp/ip hálózaton keresztül. na meg persze bármelyik olyan gépről, amelyikkel egy hálózaton tartózkodsz.
a stuxot is sikerült behurcolni nettől tökéletesen szeparált gépekre, és olyan sebezhetőséggel pusztított, amelyik a támadás előtti évben már publikusan ismert volt. ha nem patchelsz, nem leszel védett, és ezen nem változtat, mennyire próbálod meg elszeparálni a gépedet.
két különböző dolog egy konkrét sebezhetőség elleni védekezés, és úgy általában a támadási vektorok elleni védekezés.
-
janos666
nagyúr
válasz
#16939776 #95 üzenetére
Ezt most komolyan gondolod, vagy viccelődsz?
Bár az tény, hogy a 2500K-t élete nagyobb részében "race to idle" módban használtam (tehát csak a C1E volt aktív, a magasabb C szintek és a SpeedStep tiltva voltak), mert enélkül idle-ben is viszonylag erősen fűtötte a vizet/radiátort, ha kihajtottam belőle a maximális órajelben, amit lehetett és elbírt a hűtés terhelés alatt (magyarul szét volt feszelve a tuning miatt, és így viszonylag sokat fogyasztott idle is, ha nem volt engedélyezve a C1E).
A 8600K-n pedig már a C1E-t is letiltottam (és persze ugyan így minden más C szintet és SpeedStep, illetve SpeedShift is OFF), mert ez a maximálisan kisajtolható órajelhez tartozó feszültséggel sem fűt már olyan durván, mint a sok évvel korábbi elődje (csak annyit fogyaszt feleslegesen sokat idle-ben, ami már nem tud zavarni, nem olyan nagy szám, mint a 2500K-nál volt, "nem izzaszt").
Az talán tényleg kicsit gáz, hogy ahány CPU kisgeneráció, annyiféle újabb és újabb C és P állapot és kezelési séma, persze mind alapértelmezésben engedélyezve az UEFI Setup-ban még az enthusiast és "gamer" orientált alaplapoknál is, mert jujjnehurrdurrpurrfurr, ha valami tesztben egyik lapban pár wattal többet eszik a gép, ettől fog leolvadni az északi sarok a Föld csúcsáról és billen ki a tengelyéből, ha az eltűnik....
Sőt, mai napig kb. csak a SpeedShift-et látom alapértelmezésben tiltva, a SpeedStep viszont mindig aktív, pedig előbbi sokkal jobb, ha már használjuk valamelyiket.
A nagyobb gond viszont szerintem "játéksimaság" tekintetben még mindig agrafikus API-ban (főleg DirectX 11) és grafikus motorokban van, amik egyre nagyobb lagot engedtek meg maguknak (queue lenght), és ettől érezzük mostanában "dadogósnak" a játékokat, mikor magas átlag fps mellett hirtelen rátunk az egéren. Vagy az történik, hogy már rántjuk az egeret, de még mindig csak a bufferelt dolgokat látjuk történni, vagy pedig eldobja a buffert, de akkor meg pontszerűen ott leesik a teljesítmény (ha mindig alacsony queue lenght-el menne, akkor alacsony lenne az átlag fps, és ilyenkor ezt tapasztaljuk meg abban a pillanatban, a pontszerűen alacsony teljesítményt). De ez csak az én laikus teóriám.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor ne frissíts. De ne feledd. Amit te látsz azt ezekkel a résekkel láthatják ők is.
Sőt, kifejezetten örülnek annak a felfogásnak, amiben te élsz, hiszen amíg elhiszed, hogy védett a megoldásod, addig sebezhető vagy.
Az egyetlen dolog, ami valamennyire is véd manapság az a paranoia.
(#105) mbalint987: Mert mire kitesztelik normálisan az úgy bő egy hónap. Addig pedig fagy a userek gépe.
-
Carlos Padre
veterán
Nem vagyok fanboy, csak sosem tetszett ahogy az Intel izomból és sumáksággal kiszorította az összes vetélytársát a piacról. Ki emlékszik ma már olyan nevekre, mint Alpha, Mips, Sparc stb... vagy olyan cégekre mint Silicon Graphic, vagy Intergraph? De akkor sem itt tartanánk, ha az AMD tőkeerős cég tudna lenni.
De abban sem vagyok biztos, hogy nem voltak tisztában a potenciális veszéllyel, csak a pillanatnyi teljesítmény többlet sokkal fontosabb volt a profit szempontból, mint egy jövőbeli esetleges biztonsági incidens.Az Intel fanboyoknak meg kijárt már egy nagy pofon.
-
mbalint987
aktív tag
"Szerencsére az Intel szerint a javítás jól halad, így a következő héten már leadnak a gyártópartnereknek egy béta állapotú mikrokódot, ami hitelesítés után az újabb BIOS-okban fog landolni."
Miért bétát? Magyarázza már meg valaki nekem, hogy mi ez az új trend? Miért kapunk egyre rosszabb és rosszabb szoftvereket? Miért béta a Windows 10, miért béta a TeamViewer, stb.? Miért nem lehet visszatérni ahhoz a korszakhoz, ahol az RTM azt jelentette, hogy kiválóan megtesztelt, működőképes és nagyjából bugmentes szoftver? -
tehát nem tudnak simán bárhonnan fellépni a levelezésedre, mert meg kell hozzá pluszban fertőzni még a telefonodat. viszont ha ez megtörtént, és még él a felhasználóneved és jelszavad a levelezéshez, akkor nem nagyon fogod tudni megakadályozni, hogy lelopják az authentikációs kódodat a telefonodról. ez egy pár 10 byteos csomag elküldését jelenti, amivel már bent is vannak, és lehet kapálózni az accountjaid után.
ha nem patchelsz, továbbra sem leszel védett alanyi jogon, legfeljebb abban reménykedhetsz, hogy aránytalanul nagy ráfordítást igényel ennek a kombónak a megtörése ahhoz, hogy ezzel is foglalkozzanak.
mármint az elején. -
Silεncε
őstag
Abu azt próbálná nektek elmagyarázni, hogy tökéletes védelem nem létezik. Pont. Jöhetsz itt a 2FA-val, de az sem fog megvédeni. A hackerek mindig egy lépéssel előttünk járnak, így mindig sebezhető lesz az ember (ez már egy pár ezer éve így működik, nem tudom, miért újdonság ez bárkinek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest