- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
velizare #103 üzenetére
A gmail-en 10% használ ilyen két lépcsős azonosítást. A maradék 90%-ból pedig lehet, hogy hibahatáron belül van azoknak a száma, akinek nincs megjegyeztetve a jelszó a böngészőben. Azt még hozzá lehetne venni, hogy ebből mennyi lehet az 12345 és társai jelszó, és mennyi a generált jf4f.?d21.,9óöfj.
Viszont azt is meg kell nézni, hogy mit védünk. Szerintem k.va sokan úgy vannak vele, hogy, ha feltörték, vigyék nyugodtan, 2 perc alatt ingyen regisztrálok másikat. Annyira nélkülözhetetlen adatok vannak akár email-en, akár PC-n.
Szóval a legtöbb esetben igazán nincs is mit védeni mezei otthoni felhasználásnál.Ezen belül viszont van egy réteg, aki f**ik az ilyenektől, pedig nem nagyon lenne kára belőle. Úr isten, mi lesz, ha nem rak fel vírusirtót, biztos azonnal bejön egy koponya és tönkremegy a pc-je, feltörik a gépét és ellopják a gyerek születésnapi tortájáról készült képet, vagy feltörik a csont üres bankszámláját.
Ezeket a BIOS frissítéseket is kb. ilyen arányban fogják szerintem feltenni.
-
Tyrel
őstag
válasz
velizare #121 üzenetére
Hát, igazán én olyan irányból bagatelizálnám el ezt a dolgot - mondhatni szándékosan - hogy ha egy kellően ügyes és kellően türelmes hackernek valamiért a kiemelt célpontjává válsz, onnantól lehet neked akármilyen védelmed, előbb-utóbb te húzod a rövidebbet, és ezen a most nyilvánosságra hozott CPU sebezhetőségek érdemben már nem változtatnak...
...ellenben én mint Gipsz Jakab, aki nem rendelkezem sem politikai sem gazdasági sem pedig vallási hatalommal, és akinek nem csücsülnek millió dollárok a bankszámláján sem, igazán nem érzem magam veszélyeztetve a fent említett hackerek által. Mint átlag paraszt nem vagyok elég nagy hal ahhoz hogy fennakadjak a hálójukon, a kevésbé ügyes, kezdő ill. kicsiben utazó hackereket meg a 2FA megakasztja.
Azon egyébként nem lepődnék meg ha a következő években folyamatosan az Intel elleni perekkel lenne tele az IT sajtó ezek miatt a sebezhetőségek miatt, pláne így hogy a javításuk további problémákhoz vezet.
-
Silverchain
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged