- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Nekem a fájl-szintű cache-elés tűnik komplikáltabbnak, elvégre a megható maga csak szektorokat lát, nem tud a fájlokról meg fájlrendszerekről. Hacsak nem teljesen a Windows vezérli a cache-elést (ReadyBoost), mint ha külön lenne egy HDD-d és egy SSD-d. De tudtommal a Momentus XT-nél már teljesen a HDD látta el ezt a feladatot, és kívülről csak egy rendes HDD-nek néz ki az OS számára.
A többszöri indításos tanulás, meg a régen használt dolgok kiesése az SSD-ről meg mind a két megközelítéssel működne.
-
ddekany
veterán
Persze valójában valószínűleg nem a fájlok méretét nézi. Legalábbis ha ez működik minden OS alatt, valószínűleg igazából azt nézi, hogy mik azok a szektorok, amiket gyakran közvetlenül a fej elmozdulása után olvasol. Tehát ezek lehetnek akár egy nagy fájl azon részei is, amik a töredezettség folytán a töredékek elején vannak. Tudom, végeredményben ezek ált. tényleg kicsi fájlokhoz tartozó szektorok lesznek, csak ha már szakmai lap, érdekes lehet a gondolat... Főleg mert itt talán az is játszik, hogy amíg a töredék (= egybefüggő szektor lánc) eleje a cache-ből jön, a fej talán odatalál a töredék folytatásához, tehát felesleges a töredék elejénél többet cache-elni.
-
freemanone
addikt
A seek idő az ami megöli a vinyókat. Egyszóval minden kis file ami a vinyón található és program működéshez köthető. Ebből adódnak a microlag-ok tömkelege valamint a hosszú töltés idő amikor nagyon sok ilyen file betöltésére van szükség. Ez teljesen rendben van, de egy ilyen vinyó akkor lenne igazi előny, ha mondjuk win+10 játék egyidőben fent lehetne vagy win+5-10 komolyabb több (2-3GB+/db) gigát foglaló progi is fent lehetne. Ha ezt tudná gyorsítani egyben gond nélkül akkor tök jó lenne, amúgy meg egy érdekes opció annak aki egy kis plusz sebességet ki akar hozni a gépéből, csak így sajna kicsit komolytalan szerintem. Ha megnézed azokat a laptopokat ahol msata ssd cache van 32gb alatt nemigen találsz emlékeim szerint. Persze ezt is jó lenne látni egy tesztben, hogy egy belakott rendszerrel mit kezd ez a vinyó. Ettől függetlenül ha jó ára lesz akkor van létjogosultsága.
-
sagit
veterán
veled beszéltünk erről a hp topikban nem?
am ja, rájöttem hogy fail amit írtam mert ultrabookkonál eleve nem opció az oddde a monemtus xt 750 38k körül mozog, ez sem lesz olcsóbb szerintem
én kompromisszumot kötnék inkább és ha lehetne az ultrabookom 128-as ssd-vel kérném a maradékból pedig még mindig kijönne 500 gb hdd+külső usb-s rack hozzá, max 1-2 k-val lenne drágábbpersze ez nem olyan kényelmes, de szerintem jobb megoldás
nekem mákom van mert meg tudom valósítani a 2530p-ben az ssd+hdd párost
októberben végre össze is jönvagy ezért a pénzért lehetne rajtuk egy 32-es ssd, amire az egész rendszer+ alap progik elférnek
akkor már elgondolkoznék rajta
sata 3-as csatoló pedig simán ki tudná szolgálni egyszerre az ssd-t+ a hdd részt is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged