Hirdetés
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
SUPREME7
üzenetére
Úgy működik, hogy ha utazol 3.000 Ft-ért és van egy 2.500 Ft-os kuponod, akkor a különbözetet, vagy 500 Ft-ot kell kifizetned.
Ha utazol 2.000 Ft-ért és van egy 2.500 Ft-os kuponod, akkor a maradék 500 Ft-od "elvész". Sajnos, a megmaradt "kuponrészt" nem lehet máskor felhasználni, bár nem tudom, hogy van-e valami változás ezzel kapcsolatosan. Hétvégén Uberezek, majd akkor beszámolok.
-
SUPREME7
őstag
Öhm ezek a kuponok hogy működnek? Még nem használtam fel a 2500-as kuponomat se amit még valamikor az uber küldött ha jól emlékszem, de ha mondjuk az útiköltség 3000Ft lenne akkor beváltja a 2500-as kupont és csak a maradékot kell fizetni, vagy csak 2500Ft alatti útiköltségbe lehet a kupont beváltani?
-
devil-k
nagyúr
Ha már utazzunk Uberrel és aki még nem tag, annak itt egy 5.000 Ft értékű kupon. Na, ezzel már lehet utazgatni.
-
Meridian
senior tag
Olcsó húsnak mindig híg a leve... íme, az UBER-ről, egy korrekt index.hu-s cikk:
http://index.hu/gazdasag/2016/02/04/vegyek_az_uberesek_autojat/elsődlegesen mindenki figyelmébe:
..."A hatósági árral pont azon fuvarszervezők elől vették el a lehetőséget, akik korábban negatív árspirálba hajszolták a taxisszakmát. 2013 óta nagyon szigorú informatikai szabályoknak is meg kell felelnie minden taxiscégnek, ezért nem igaz, hogy bármiben le lennénk maradva.Sokat nőtt az ellenőrzések gyakorisága. A BKK éves ellenőrzési statisztikája alapján az látszik, hogy amíg a taxisok csak 6 százaléka nem tartott be valamilyen szabályt, addig az uberesek körében végzett próbautazások – BKK, NAV, NKH - alatt 100 százaléka. Felmerül a kérdés, ki csinálja helyesen és ki nem."...
Aztán még továbbá:
..."Ehhez először is érdemes tudni, hogy nálunk is vannak olyan sofőrök, akik korábban Ubereztek. Aztán belátták, hogy az uberezés után náluk megmaradó pénzből nem tudnak félrerakni napi költségre, gépkocsi javíttatásra, a működéshez lényeges dolgokra. Tehát ugyanarról van szó, mintha visszajönne a taxisrendelet előtti időszak, amikor volt olyan taxiscég, aki 138 - 150 Ft/km-ért fuvarozott, miközben a benzinár 400 forint volt. Önköltségi szint alatt, ami olyan kis pénz, hogy nem termeli ki az autó fenntartását, a biztonságot, az adókat."......"Akkor, hogyha fogyasztóként csak és kizárólagosan az adott pillanatbeli saját érdekét nézi. Kicsit globálisabban gondolkozva érdemesebb távolabbról nézni az uberjelenség hatásait. Az Uber sajátos működési formájánál fogva sehol nem fizet adót sehol a világon. Egyes becslések szerint 3,8 milliárd forinttól esik így el a költségvetés. Az ubertaxisok ezidáig adómentesen tudtak működni, a jövedelmük után eddig szintén valószínűleg több mint egymilliárd forinttól esett el az állam.
Ezt továbbgondolva akár nyithatnánk egy olyan külföldi applikációról működő élelmiszerboltot, ahol nem hűtjük az ételt, a dolgozók nem lesznek bejelentve, senki nem adózik. Pedig a befolyt adóforintokból kellene fizetnünk a kórházaktól a pedagógusokig rengeteg szereplőt."...Kell ennél több? Lehet a fillért baszni, de viszont a taxisok jogosan vannak felháborodba, az UBER sofőrök meg nagyon nem tudnak számolni.
Gyakrolatilag minden egyes km használattal az Uber számára biztosítanak ingyen eszközt (igen, az AUTÓ-t), amelynek rezsiköltségét viszont messze nem téríti meg, de mivel ezt nehéz felismerni, a tudatlanok nyomják az ubert, addig amíg rá nem jönnek, ez kurvára ráfizetés nekik. Vagy lehet úgy is venni, az autó rezsije megtérül, de akkor meg ingyen dolgozik a sofőr. Mekkora idióták már akkor ebben az esetben!
Csak tájékoztatásul, egy új autó rezsije bőven 100Ft felett van km-erenként, üzemanyaggal együtt. Még úgy is, hogy esett a benzin ára. Egy 9-10 éves autó rezsije 75Ft/km körül alakul. -
numera007
tag
Szeretném megtudni, ha 3 nagy csomaggal akarok "Überelni" annak van valami más vonzata? Felár, vagy ezt előre kell jelezni, vagy mi a teendő ilyenkor?
-
Franklin
addikt
válasz
bandras0226
üzenetére
-
66zio
aktív tag
válasz
bandras0226
üzenetére
Elég lett volna, ha a linket teszed be.

-
,, Nyílt levél a taxis tüntetőknek egy úgynevezett utastól
Sziasztok srácok!
Gondolom nem gond, ha tegeződünk, az elmúlt 20-25 évben én is ezt hallgattam, ha beültem hozzátok, sőt sok esetben meg se kérdeztétek, hogy szabad-e. Azért írok nektek röviden, mert az utcán és a fejekben botrányosan nagy a káosz, láthatóan nem nagyon értitek, mi történik veletek - hadd segítsek egy picit!
Ugyebár mindössze 1 nap alatt kiderült néhány 'aránylag' fontos dolog a tüntetésetekről:
1. A kutyát nem érdekli a problémátok. Sőt.
2. A kutyát nem érdeklitek ti magatok. Sőt.
3. A kutya sem reméli, hogy eléritek, amit akartok. Sőt.Nem akarok rosszindulatúnak tűnni, de ez sajnos nem véletlen. És nem is egy oka van. A régi időkben a tiétekhez hasonlóan pacsizós-kacsintós rendszerben működött minden. És igen, volt orvos, aki hazavitte a kincstári ágyneműt, és volt, aki nem. A gyár gépein sokan műszak után fusiban melóztak, és volt olyan, aki nem. Volt pincér, aki meg pisszentett, amikor a csapvizet kinyitotta, és volt, aki tényleg ásványvizet hozott. Azóta pedig - döbbenj meg! - sok-sok olyan szakma van az orvostól a vendéglősig, ügyvédtől a melósig, ahol emberek évtizedeket, vagy éppen tízmilliókat áldoztak arra, hogy a becsületeseket megkülönböztessék a csalóktól, kóklerektől. Hogy elhatárolódjanak a mocsoktól, a lopástól, a szarházi gondolkodástól. Szakmai és civil szervezetek alakultak és melóztak baromi keményen azon, hogy az igazi minőség újra számítson, és egy-egy szakmának újra legyen respektje. Ők nem a konkurenciát akarták erővel kiszorítani, hanem a szart. A becstelent. A hazudósat. Tudom, hogy sok szakma, és szakmákon belül rettenetesen sok szereplő még mindig hátravan a folyamatból. De most nem ez a kérdés. Hanem ez:
Ti hol voltatok eközben? Elmondom, srácok. Átalakulás, megújulás helyett ti 26 év alatt hozzászoktattatok minket ahhoz, hogy a taxis továbbra is néha bunkó. Néha érthetetlen módon cigizik. Meg elmondja útközben valami fura okból, hogyan burkolta le otthon a teraszt a spanokkal. Vagy hogyan csal adót. Honnan lopja a benzint. Melyik autószerelő havertól van okosba a melyik faszom alkatrész a 20 éves szarban, amiben éppen ülünk. Sajnos megszoktuk tőletek, hogy van olyan válasz mondjuk éjfélkor az esőben, hogy 'nem viszlek el', vagy 'arra most nem megyek'. Meg kellett szoknunk, hogy utcán nem szabad leinteni autót. Megszoktuk, hogy a barátnőinket éjszaka lehetőleg nem ültetjük be egyedül hozzátok. A külföldön élő rokont csakis akkor, ha jól beszél magyarul. Budapesten a 90-es és 2000-es évek tájékán még tök 'normális' dolognak számított, hogy taxisok az utcán verekednek. Pofozkodás ment a droszton. Maffiaháború a szállodákért, az éjszakában, a reptéren. Ti így modernizáltatok. Magántaxisok trükkjeitől a hatalmas taxitársaságok mindenféle ügyeiig.
Igen, volt és van becsületes taxis, mielőtt rám szóltok az általánosításért. Tudjuk, utaztunk velük is. De mekkora az arány? 5%? Őket igazán sajnáltam eddig, mert nekik eddig tényleg szar volt. Már nem sajnálom, mert amelyiknek esze van, már Uberezik. De vajon hol voltak a becsületes taxisok, amikor a becstelen kollégák lehúzták 25 évig a turistát? Fejpénzt kaptak az éttermektől, ha azt a helyet ajánlják? Ezek ellen miért nem tüntettetek? Amikor az Intercontinentalból a Marriottba vitte a kolléga a turistát 70.000-ért, akkor miért nem zártad le a rakpartot? Amikor máskor a szállodás barátom mesélte, hogy a portások és londinerek szaladtak ki megmenteni a szállóvendéget, mert már ott állt a hotel előtt 8 taxi és boxerrel kényszerítették a tiltakozó külföldi utast, hogy fizessen 40.000 Ft-ot? És ez nem 5 évente egyszer fordult elő. Hol voltak a becsületes taxisok, amikor a becstelen kollégák azzal rombolták a bizniszt, hogy több ezer eurót húztak le kisgyerekes menekültekről? Utolsó pénzüket csalták ki kiszolgáltatott nyomorultaknak? Akkor hol a faszomban voltatok, srácok? Akkor nem fájt a jogsértő magatartás? Egyáltalán miféle vicc ez, hogy a taxis követel jogkövető magatartást bárkitől is? De most komolyan? Ki tudja mondani valaki röhögés nélkül Magyarországon ezt a mondatot?
Veletek meg sajnos amúgy sem lehet. 2016-ban az a bajod, hogy kevés utas választ téged, mert erőszakosnak, csalónak, félelmetesnek tart (sokszor okkal ugye), arról nem beszélve, hogy legkésőbb az Uberrel tényleg kiderült, hogy arcátlan és nevetséges árakon dolgoztok. Te meg kimész az utcára, fenyegető, erőszakos vagy, és követeled, hogy a gusztustalanul magas áraidon legyek szíves kötelező jelleggel veled utazni? Ettől szerinted majd téged választalak?
Te nem azért tüntetsz, hogy visszaszerezd az utast. Baszol az utasra. Nem azért tüntetsz, mert másnak a feltételei mások. Te azért tüntetsz, hogy a TE módszereiddel statáriális alapon tiltsanak be mindenki mást, és a te szar, elavult, aljas, nevetséges áron szolgáltatott nevetséges szolgáltatásodat írják elő nekem kötelezőként.
Rábasztál, cimbora. És a világ legcsodálatosabb, legigazságosabb módján basztál rá. Ugyanis az egyenlőtlen versenyhelyzetet TE MAGAD zsaroltad/alkudtad ki 2013-ban. TE ragaszkodtál hatósági árakhoz, hogy kiszorítsd a kisebbeket. Akik már akkor 190-ért vittek engem. Hatóságilag bezárattad. Akkor nem annyira érdekeltek téged az "egyenlő versenyfeltételek" ugyebár. Amikor ott volt a lehetőség, hogy egy piacon 180-200ft/km árú szolgáltatást nekem előírhattok 280-ért, ott valahogy nem üvöltöztél "versenyfeltételek" témakörben. Nem nagyon mentél ki tüntetni, hogy "Ne húzzátok le az utasaimat!!!". Nem nagyon láttalak, cimbora. Amikor másokkal basztak ki hatóságilag, amikor a teljes utazóközönséged őrjöngött, akkor nem hiányoztak a lelkednek a korrekt feltételek.
Plusz hogy vegyelek komolyan, amikor azt olvasom a tüntetéssel kapcsolatban "érvként", hogy neked 2-3 naponta autót kell mosatni, és hasonló költségeid vannak? Te hallod magadat? A fogorvos is tüntessen, mert neki fertőtleníteni kell a fúrót? Az neked egy extra teher, hogy tiszta autóval utazhassak? Ez nem alap? Vendéglős is tüntessen, mert minden tányért mindenkinek külön el kell mosnia? Geciség, nem?
Hát ez a baj veled. Te fenyegetőzöl, mert fogalmad nincsen rólam. Te úgy szeretnéd visszaszerezni az utasaid bizalmát, hogy szétbaszod a hétfőjüket, aztán - bár bejelentve előre nincsen - a kedd-szerdát is. Jogkövetésért tüntetsz, de már a tüntetésed sem az... Úgy akarsz barátságos és kellemes szolgáltatónak látszani, hogy bekommenteled a neten a téged kritizálóknak, hogy "majd ha beülsz hozzám a beteg anyáddal, ott legyen nagy a pofád". Szimpatikus. Szívesen fizetnék ilyen szolgáltatásért, komolyan. Szívesen vennék igénybe szolgáltatást olyanoktól, akiknek a maguk közül kiválasztott képviselői (akik kopasz, tréningruhás, nagydarab, utcán üvöltöző arcok amúgy) eleve komoly félelmet keltő, fenyegető külsejű, fenyegető hangú, fenyegető dolgokat mondó emberek - az a típus, akivel soha, semmilyen körülmények között nem akar találkozni tisztességes, normális kultúrember. Eddig is csak azért, mert muszáj volt.
Nem emlékszem rá, hogy a hatósági árakról való alku közben eszedbe jutott volna, hogy az aránytalan, pofátlan árak igazából egy nagyon durva aljasság az utasaitok ellen. Nem emlékszem rá, hogy a taxisok legendás jogsértései miatt bármelyikőtök kiállt volna. Nem emlékszem rá, hogy tüntetnél azok ellen, akik 2 éve nem matricáznak sárgára, kurvára nincs engedélyük, de sárga rendszámmal és hatalmas mercikkel simán ott állnak a nagy irodaházak, hotelek, éjszakai szórakozóhelyek környékén. Nyilván nehéz fiúk. Az ő kocsijukat bezzeg nem köpködöd meg rugdosod, mint az egyetemista Uber sofőrt. Bátor vagy és kemény. Nem emlékszem rá, hogy a taxisok pontosan mikor hirdették meg azt a tüntetést, aminek az a célja, hogy 25 év után eltűnjenek a világ útikönyveiből és turisztikai weboldalairól azok a felhívások, amik a budapesti taxisok mocskos trükkjeire hívják fel a figyelmet, és nyilvánvalóan sok milliárdos kárt okoztak a teljes turisztikai szektornak.
Most olyan apróságokról tényleg ne beszéljünk, hogy egyedülálló módon adózol (amikor éppen), más szakmák a tiéd sokszorosát fizetik. Te meg azt kiabálod az utcán, hogy a matrica, meg az engedély, meg a többi szar 200-300e Ft-ba került? Szerinted melyik szakmában kerül ennyibe az "indulás"? Mások milliókat fizetnek ki hatósági engedélyekért, vagy még többet, hogy az alkalmazottaikat a törvények szerint továbbképezzék, vagy a megfelelő papírok meglegyenek, vagy megépítenek/beszereznek/fejlesztenek, hogy pályázati feltételeknek, vagy ántsz, vagy nav előírásoknak feleljenek meg. Nem átmatricázni kell egy kocsit, ember. Te meg erről ordibálsz?
Budapesti taxisok nagyobb öngólt szerintem még az életben nem lőttek, mint ti most. Ennél egységesebben átirányítani az embereket az Uberre az Uber biztosan nem tudta volna. Se senki. Ennyire egységesen maga ellen fordítani az egész várost nagyon keveseknek sikerül.
És hogy erre pont az év leghidegebb néhány napját sikerült kiválasztani, az komolyan, már csak a koktélcseresznye a habon. Hogy nevetni is lehessen. Bár ezt is taxis módon oldod meg, mert kiállsz a kocsival, aztán elmész kávézni. Öten őrzik a kocsikat, a taxis meg sehol nincsen. Kíváncsi lennék az arcodra, ha a nővérek is úgy tüntetnének, hogy a buszsávodba kitolja a kórházi ágyat, aztán otthagyja a picsába 3 napra. Az év vicce az a tüntetés, amelyik még a taxisnak sem annyira fontos, hogy legalább ott legyen ő maga is. Ő bazmeg a saját tüntetésén sincs ott. De azért követelés az van. Amolyan taxis követelés. Hogy kapcsolják le az Ubert. Holnap meg a göncölszekeret, nem? Oldják meg!
Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Amit pedig ti műveltetek az elmúlt évtizedekben, olyan a világon nincs. És ne is legyen soha többet."
-
zharkanyi
tag
válasz
MAXIMIZE
üzenetére
A taxisok sokkal többet ártanak maguknak, mint az Uber maga:
- Tüntetés, amivel az emberekkel tolnak ki.
- Nyilatkozatok és egyéb videók olyan stílusban, amitől az ember kedve elmegy a taxizástól
- Agresszív válaszlépések: http://index.hu/belfold/2016/01/23/durvan_osszevertek_egy_uber-sofort/No ezek után én nem csodálkoznék, ha idén még 30%-ot esne a taxik forgalma.
-
MAXIMIZE
tag
Az állambácsi nem így gondolja, ahogy ez a nem tudom én kicsoda. Itt az első lépés az Uberrel szemben
Adózniuk kell az UBER sofőröknek
Így lassan kezd igazságos lenni a dolog, még mindig nem azonosak a feltételek, de alakul. Még azt a pár dolgot betartatják az uberrel is mint a taxisokkal, akkor máris nyílt a verseny, és szerintem a taxisok sem fognak tovább hőbörögni. -
Franklin
addikt
Sziasztok,
Most ismerkedek az Uberrel, de elakadtam.
Kiválasztottam az indulási pozíciót, de hol adok meg úticélt?
Mindig csak az "indulás helyszíne" ablak látszódik: [link]
Köszi a segítséget!
-
MAXIMIZE
tag
Látom sikerült végre felfognod a lényeget NEM TAXI, tehát full illegálisan szállítanak személyeket, ennyi köszönöm, és még egy kis segítség azoknak akik nem látják hogy őket, minket lopnak meg: Mekkora kárt okoz az Uber?
-
Viktor77
titán
válasz
MAXIMIZE
üzenetére
"Igen, és miért vannak hiénák??? mert azt a rengeteg sarcot (amit ugye az uberesek elcsalnak) be kell hozniuk valahogy"
Őőő, akkor az Uber elött minden taxis full legál volt?
Akkor én lophatok a boltban, mert a kormány akkora pénzt lop el tőlem adó címén, hogy valahol be kell hoznom? -
MAXIMIZE
tag
Igen, és miért vannak hiénák??? mert azt a rengeteg sarcot (amit ugye az uberesek elcsalnak) be kell hozniuk valahogy, így nagyon könnyű olcsóbban dolgozni, ha nem egyformák a feltételek. Pl: Az aluljáróban is olcsóbb a parfüm mint a boltban, vajon miért?? Ennek ellenére normális ember nem az aluljáróban veszi a dolgokat, szerintem ezt józan paraszti ésszel fel lehet fogni.
-
MAXIMIZE
tag
A lényeg hogy itt mindenki bemagyarázza, hogy nem illegális az uber, ja nem, ha ugyan úgy betratják a törvényeket mint a taxisok akkor valóban nem csak hogy marhára nem tartja be egyik sem, erről ennyit: Mi bajuk a taxisoknak?
-
Dani82
senior tag
en rengeteg korombeli sraccal utaztam, (30 korul) kozepkoru talan 1-2 volt. Viszont neha meglepo kocsikkal jonnek
X5, hyundai dzsip, ilyesmi 
ellentetben a wunderral, ahol utaztam olyan autoval, hogy feltem hogy lerobbanunk. Leggazabb, amikor itt volt pesten a csajom csaladja, es el akartunk menni inni vmit, gondoltam akkor ne vezessen senki, menjunk wunderral. Es jott egy 3 ajtos kb 1995os fiat tipo...na az eleg gaz volt

-
Dani82
senior tag
Sziasztok!
Van valaki itt aki soforkodik uber/wunder vonalon? Lenne par kezdo kerdesem

-
Az nagy kár... Pedig az lenne a nagy előrelépés. Most rengetegen buszoznak itt is... Ezer éves csuklós ikarusok járnak Csaba.Békés között, se klíma se fűtés... Több száz ember közül gondolom sokan váltanának autóra. Bár sok helyen a munkahely fizeti a bérletet. Egyáltalán van olyan konkurense, ami így vidéken, települések között is működik?
-
Bocs, ha volt már: ez csak Pesten van, vagy vidéken is megy? Én sokszor tudnék vinni utasokat Békéscsaba környékén... de ha nem működik nem regisztrálok feleslegesen.
-
E770
aktív tag
válasz
üzenetére
és még mekkora szerencséd volt, hogy nem egy hiéna kapott el
mostanában pesten már olyan átlagos autókkal járó hiénákat lehet látni, hogy amíg a sofőrt nem látod, esélyed sincs felismerni - na talán arról, hogy nincs logó az autón, hanem többnyire hatalmas taxi tábla van a tetején -
törölt tag
Utolso Taxi amiben ultem eleg rossz elmeny volt, konkretan kimenekultunk parommal a Taxibol mert a sofor konkretan reszeg volt. Azota csak Uber.
8-10 szor utaztunk mar Uberrel, eddig kizarolag pozitiv, es nagyon -nagyon pozitiv elmeny volt. Kedves soforok, tiszta autok, transzparens elszamolas, lehuzasnak a latszata sem volt. Mindenki Wazezott, legrovidebb uton mentunk stb.
Szamomra egy megnyugvas hogy ertekelheto az osszes sofor, ennek pedig az a hozadeka hogy a soforok jofejek es erezhetoen figyelnek erre...
Mi tartja vissza barmelyik taxis tarsasagot hogy letrehozzon egy hasonlo rendszert? Oke fotaxinak van appja... de egyaltalan nem ilyen transzparens mint az Uber...
Jobb elmeny Uberrel utazni mint taxizni.... es ez nem az allam, az Orban, a Fidesz vagy a part hibaja, hanem kizarolag a Taxitarsasagoke... egesz egyszeruen nem hiszem el hogy nincs penzuk fejleszteni, inkabb az akarat meg a fejlodesre valo kesztetes hianyzik... meg az hogy a mai vilagban az ember a penzeert minoseget var el... Taxisoknal meg a regi proli feelingem van, sokpenzert keveset. Mai vilagban ez nem mukodik.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Most regisztráltam a profilom az Uberre, de felmerült bennem egy kérdés. A 4. kerületből mennék soroksárra, ami nem a legközelebbi pont. Hogy-hogy a sofőr nem tudja a címet? Ez nem lutri számára? Egyébként köszönöm a cikket, ez alapján fogom kipróbálni az egész processt.

-
66zio
aktív tag
Már megint az üzleti dolgok kevered ide ami igen hasonló a többihez, de a telekocsi nem erről szól. Az oszkár azért hozta be, hogy valamiből az oldal is fent maradjon. De az üzleti sofőröknek adóznia kell(ene).
„A profitorientált sofőröknek nem érdeke úgy elindulni, hogy az út nem termeli meg az útiköltséget. (A klasszikus telekocsi esetében ezt nincs így, mert ott az az alapfelállás, hogy a sofőr így is úgy is utazik).”Lehet bennem van a hiba (de tényleg), de én akkor sem tudom a TELEKOCSIZÁST összekeveri se az uberrel se a taxival. Már nem tudom ki kezdte el összemosni azzal a szöveggel, hogy miért csak az Ubert szívatják, őket miért nem? Azért mert más dolog a kettő. Nem a profitról szól, ha igen azután adózni kell. De tudom van az, hogy ha nekem rossz akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is.
-
66zio
aktív tag
Pedig van különbség rendesen. Megnézem ahogy te mondjuk nyíregyházáról felUberezel Pestre, vagy Budapest 7. kerületből átoszkározol a 8. kerületbe, vagy 1,5km-t menj oszkárral. Ráadásul oszkáron nem háztól házig visznek (vihetnek úgy is, de az csak a vezetőn múlik és nem kell többet fizetned érte, ha ilyen jó fej). Mit szólnál ahhoz, hogyha beszállsz egy UBereshez és nem visz el a célodhoz? Akkor is megy az öt csillag stb? Hiszen ugyan az mint az oszkár, akkor nem köteles odavinni. Amúgy ég és föld a különbség.

-
E770
aktív tag
apropó, miért ne nézzem az üzleti Oszkárokat, ők is személyszállítást végeznek, mint az Uber - mi a különbség?
másrészt pedig ha nem időre kell menned valahova, akkor belefér pár olyan fuvar ami nem pont oda megy - s akár mekkora kerülőt is kell tenned egy utas miatt, bőven behozza a útiköltséget, azaz költségmegosztás lesz
-
devil-k
nagyúr
Az előbb írtam, hogy ne az üzleti Oszkárokat nézd, hanem mondjuk csak a mi példánkat. Mi nem fogjuk egy nap megtenni négyszer a Debrecen-Budapest útviszonylatot.
"ha regisztrált Uber-es sofőr vagyok és éppen olyan napom van, hogy el kell mennem Bp-en a III. a X. és XI. kerületbe, akkor bejelentkezek és ha jön fuvar, akkor szerencsém van
(Uber költségmegosztás)"A sofőr nem látja, hogy hova kell majd vinni az utast, csak akkor kapja meg a címet, amikor az beült az autóba. Vagyis hiába mennél te A-ból B-be, hogyha az utas K, D, E, X helyekre fog menni, ami marhára nem fog neked megegyezni. Annak az esélye, hogy Ő is oda menjen, egyenlő a majdnem nullával.
Ezek szerint még nem Ubereztél.
-
E770
aktív tag
a legtöbb konstrukcióban benne van a lehetősége szinte bárminek,
azaz szerintem nincs éles határ, sőt egymással átfedésben vannakpéldák
ha regisztrált Uber-es sofőr vagyok és éppen olyan napom van, hogy el kell mennem Bp-en a III. a X. és XI. kerületbe, akkor bejelentkezek és ha jön fuvar, akkor szerencsém van
(Uber költségmegosztás)Oszkár
az oldalukon olvasható:
"Üzletszerűnek minősül, ha az autós nem csak költséget oszt meg a telekocsizás révén, hanem profitra tesz szert, és nem alkalomszerűen végzi a tevékenységet."na mármost az a fogalom, hogy profit és alkalomszerűen bizony bizony nagyon felfogás kérdése
(mert ha az üzemanyag árát bőven kifizetik az utasok, attól még lehet veszteséged, ha az autó többi költségét is beleszámolod)
az alkalomszerű relativitását már nem is elemezném -
devil-k
nagyúr
Alapesetben az Oszkár nem a haszonszerzésről szól. Mi is megyünk hétvégén Pestre és viszünk el embereket, szám szerint kettőt. Az üzleti Oszkároknál nyilvánvalóan ez a cél.
Nem értem, hogy a mi esetünkben mi a haszonszerzés? El kellene különítened a két fogalmat egymástól. Haszonszerzés és költségmegosztás. Marhára nem ugyanaz a kettő.
"az Uberesek is tudnak úgy fuvarozni, hogy amúgy is erre arra kellene járniuk, s közben ha jön egy utas akkor elviszik
Nem erről szól az Uber... Nem teletaxi...
-
E770
aktív tag
szerintem nincs éles határ sem a gyakorlatban sem pedig az elméletben
Oszkar félék vs. Uber félét közöttminden azon múlik, hogy közelíti meg a sofőr
az Oszkárok is tudnak direkt olyan útvonalon menni, amerre utasokat tudnak gyűjteni
de a költségmegosztás már eleve haszonszerzéssel járaz Uberesek is tudnak úgy fuvarozni, hogy amúgy is erre arra kellene járniuk, s közben ha jön egy utas akkor elviszik
a reptéri transzfer akkor melyik kategória?
-
66zio
aktív tag
Jaa, így már értem. De itt meg nincs kérdés, benne van a nevében az üzleti ergó adóznia kell. Más kérdés, hogy ezt is el lehet sunyiskodni, de egy NAV-os ellenőrzésen megüti a bokáját. Volt már erre példa.
Én csak azért mondtam, hogy ne keverjük ide az oszkárt és hasonló telekocsikat, mert az alapelképzelés az nem az üzleti felhasználás ami ugye nem adóköteles és nem is nyerészkedő, viszont az Uber, taxi tisztán üzletről szól, mindenképpen adózni kell(ene).
-
66zio
aktív tag
Ezt, hogy érted? Szerintem ahhoz drágábbnak kell lenni a többiektől, hogy pénzt tudj vele keresni. Konkrét számra nem emlékszem de meg van szabva egy maximum kilóméterdíj amit csak üzleti profillal tudsz megemelni, de akkor már látja a NAV is, hogy itt bizony üzleti utasszállítás történik és adózni kell.
-
66zio
aktív tag
Azért az oszkárt és hasonló telekocsis oldalakat ne keverjük már ide kérem. Annak a lényege, hogy x városból el fogok menni csütörtökön y városba, meghirdetem, hátha jön velem valaki. Ha jön akkor feleződik a BENZINKÖLTSÉG ha nem akkor is elmegyek. Uber, taxi és társai viszont hívásra mennek. Szóval nem az van, hogy az Uberes, taxis, előre elhatározza, hogy x- ből y-ba megy és ha jön valaki felveszi költségfelezően hanem üzletszerűen megy.
szerk: Ha a telekocsizást üzletszerűen csinálja valaki, például sokkal többet kér mint ami a benzinköltség része lenne, akkor azt is megtalálja a nav, ne aggódjatok.
-
E770
aktív tag
arra nem kapok sose választ, hogy most miért éppen az Uber ?
mitől lettek most ennyire aktívak az Ubertől?
pedig szerintem csak egy újabb színfolt a már régóta tarka palettán
(bár a taxisoknak értem, hogy ez fáj a legjobban...) de mondjuk a reptéri kisbusz sem tetszhetett nekik eddig sem -
E770
aktív tag
válasz
MAXIMIZE
üzenetére
nem adom fel, ismét kérlek nézz körül
ezrével végez itt számtalan formában személyszállítás az Uber-en kívül - még külföldre is, szinte bárhová, bármikor
senkinek nincs taxiórája, mert talán csak nem akar a buszsávban közlekedni
Nem a jogszabály kényszerít ki bármit is, a jogalkotás csak papírt gyárt
a jogALKALMAZÁS, pl. a rendőrök sz.rnak magasról a hiénákra, eltűri az összes hatóság az üzletükethidd el, amióta sárga a pesti taxi, az autón már szinte alig látod, hogy hiéna, sokkal nehezebb az autó alapján kiszűrni
ja, hogy az a megoldás, hogy telefonálsz?
kérlek próbáld majd meg december második felében pl. a kora esti órákban bármilyen diszpécsert telefonon elérni - látom még nem volt ilyen élményed: elárulom, nem lesz könnyű, sőt a BKV gyorsabb lesz -
MAXIMIZE
tag
Ja hogy ez nem adócsalás? "egyetlen sofőrnek sem volt adószáma, és egyetlen sofőr sem adott számlát.
A gépkocsikban se taxaméter, se számla-, se nyugtatömb nem volt
Te végig olvastad a cikket? "érdemi adófizetés és sok esetben a taxizáshoz szükséges szakmai feltételek teljesítése nélkül végzi tevékenységét"
Meg mi az hogy semmi közük??? személyszállítást végeznek, tehát ezek a dolgok kötelezőek.
-
MAXIMIZE
tag
Akkor nem kell hiénához beülni, hívsz egy cégest és kész.
De pont ezaz, hogy a törvény kikényszerítené az egyenlőséget (ezért hozták a taxisrendeletet) csak egyes cégek, ilyen olyan kiskapukat próbálnak meg kihasználni, csűrik csavarják a jogihézagokat. Kiváncsi leszek mi lesz a vége. -
E770
aktív tag
válasz
MAXIMIZE
üzenetére
látom te sem utaztál még hiéna taxiban - tudod mennyiszer láttam pl. külföldieket az első sarkon kiszállni a hiéna taxiból, az pedig az utcán veréssel fenyegette meg az utasokat, hogy 5 ezret azért mindenképpen adjanak
esélyed sem lenne, még neked se - fél percen belül ott lenne még 3 másik hiéna - és ez így megy már évtizedek óta, fix 'drosztokon' állnak meg tudod nézni őket (bár csak messziről)az összes többi személyszállító is nagyon régóta létezik - Uber még sehol sem volt, ja meg Wundercar sem
nem volt itt soha semmilyen egyenlőség a törvény előtt, azaz sem a jogalkotás sem pedig a jogalkalmazás nem teremtett egyenlő feltételeket - ezért abszurd pont az Uber kapcsán egyenlőségért kiáltani
-
MAXIMIZE
tag
Nem tudtam róluk, nem ismerem azokat, de ismétletem magam, nekem nem az uberrel vagy a többi ilyen céggel van a bajom, hanem azzal, hogy igazságtalanul sarcolnak olyanokat akik maguknak teremtenek munkát és ezzel egyenlőtlen feltételekkel jutnak előnyhöz a többiek. Az meg aki olyan hülye, hogy egy fix kilométer díjú taxiban át tudják verni, az magára vessen, ott a telefon a kezedben, látod hogy hány kilométert mentél, és azt szépen beszorzod azzal az összeggel ami a taxin 600 helyen fel van tüntetve.
-
E770
aktív tag
válasz
MAXIMIZE
üzenetére
hátha segít az ismétlés:
szerinted melyik gépjárműben találsz pl. taxamétert
Wundercar-Airportshuttle-oszkár-balbalcar-Fixshuttle-viptransfer-Limo-king- ...és keress nekem kérlek egy pesti hiénát, aminek a taxamétere üzemszerűen működik!
Milyen nem akarod észre venni, hogy ez most egy Uber boszorkánykergetés éppen?
A többi nem taxi személyszállítási forma is bosszant vagy csak eddig nem tudtál róluk? -
MAXIMIZE
tag
És ez megvan???
NAV: az összes Uber-sofőr fennakadt a rostán
" Annak ellenére, hogy gyakorlatilag "üzletvitelszerűen" taxiztak, egyetlen sofőrnek sem volt adószáma, és egyetlen sofőr sem adott számlát.
A gépkocsikban se taxaméter, se számla-, se nyugtatömb nem volt. A revizorok azt is megállapították, hogy sem taxi engedéllyel, sem alkalmassági vizsgával nem rendelkeztek az Uberrel szerződött sofőrök."
Hát erről ennyit....
-
devil-k
nagyúr
válasz
gergejly
üzenetére
Magyarországon jelenleg még nem. További infók itt: Uber Magyarország
-
gergejly
aktív tag
Köszi, így legalább tudom milyen az uber, sőt, lehet inkább azzal utazom majd.
Lehet választani autó méretet, pl 5 utasnak, kisbusz, hasonlók? -
E770
aktív tag
egyetértünk, az adózás (jogszabályszerűség) nem azon múlik, milyen konstrukcióban vezet a sofőr
de valóban az Uber (mivel készpénzmentes) a lehető legtisztább elszámolásügyileg - ezért kétlem, hogy bármelyik hiéna többet fizetett volna adóban, mint a legkevesebbet fizető Uberes -
kpal
nagyúr
Az egyik legjobb talalmany ez.
Taxisok meg mit vergődnek ,repülőtéren is mindenkit leakarnak húzni . -
E770
aktív tag
válasz
MAXIMIZE
üzenetére
sosem egyformák a feltételek, pedig mindegyik személyszállítást végez:
Uber-Wundercar-Airportshuttle-oszkár-balbalcar-Fixshuttle-viptransfer-Limo-king-sárga bp-i taxiaz adózás elvileg teljesen más kérdés, ennyi erővel a pb-i sárga taxikat is be kellene tiltani, mert egyetlen egy hiéna sem fizet adót a beszedett pénzből és erre mérget vehetsz
a gyakorlatban pedig ha tűrik a nem adózó pesti sárga hiénákat, akkor egy szavuk sem lehet a többiről -
MAXIMIZE
tag
válasz
Cannabis7
üzenetére
De, jelenleg nem tisztázott a működése, tehát nem legális, külföldön sem véletlenül tiltják ki őket. Nem tudom mi a munkád, de valószínűleg a munka adód adózik rendesen utánad, na ha most valaki jönne és azt mondaná, hogy mi ugyan ezt a munkát megcsináljuk, de a munkadódnak nem kell adóznia utána, akkor valószínűleg másnap már nem kéne bemenned, és szerintem fel lennél háborodva teljesen jogosan, mert ismétlem nem egyformák a feltételek, ezen van a hangsúly, nem azon hogy melyik a jobb meg melyik a modernebb, egyforma feltételek mellett a piac fog dönteni, de így....
-
Cannabis7
senior tag
-
devil-k
nagyúr
válasz
Blasius0704
üzenetére
Mert fele olyan közismert, mint az Uber. Ahogy az Oszkár mellett elfelejtik említeni a Bla-Bla Car-t is.
-
zippofcy
senior tag
Azt kell látni hogy a taxira mint szolgáltatásra az állam vet ki akkora sarcokat mint benzinre. Ezt a sápját félti az Ubertől és ezért nem engedélyezni Magyarországon.
Mert ha engedné, a taxisok nagy többsége átmenne az Uberhez. Az utasok jól járnának, az Uber sofőrök is jól járnának. Az állam meg beszopná. -
Blasius0704
tag
A wunder kimarad mindig az ilyen beszámolókból..
-
joysefke
veterán
válasz
Teréz Atya
üzenetére
És mire alapozod azt, hogy az Über "taxisok" között, akinek azért jóval kevesebb előírásnak kell megfelelnie, az kultúráltabb lesz, nem lesz ugyanúgy egy közveszélyes őrült kisebbség?
-
Teréz Atya
senior tag
Engem mar huzott le taxis. Volt, amelyik Schumachernek kepzete magat es egy Octival egy Audi A8-at akart legyorsulni a lampanal. Egy okorkoro atment a keresztezodesen amikor piros volt a lampa, es ugy rahuzta a szabalyosan atkelo bacsira a kocsit, hogy majdnem elsodortuk. Egy meg akkora idegbeteg tajparaszt volt, hogy meg is kerdeztem, nem zavarom-e. Es mindezt ugy, hogy alig jarok taxival.
Mit mondjak, udvozollek Uber! -
joysefke
veterán
Birom ezeket a szólamokat, hogy a taxisok nagy arányban bunkók, tuskók, megpróbálnak lehúzni, bezzzzeg az Über. Az ilyen kijelentések elkövetői aztán nagyon képben lehetnek a dolgokkal...
Übernél lényegesen könnyebben lehet valaki személyszállító kisiparos, mint rendes taxis, úgyhogy aki a taxis szakmában csődöt mondott még lehet belőle Überes, fordítva meg elég nehezen.
Nem azt akarom mondani, hogy a taxizás elit szakma elit emberekkel, de az én tapasztalatom elég sok céges repülőtér->BP, BP-> repülőtér út alapján (Zóna Taxi / Taxi 4), az hogy egyetlen egy BP-i taxiutamon sem volt probléma. Soha.
Németországban pedig egyetlen-egyszer volt: egy faszkalap elvállalta a fuvart, de nem jött ki, majdnem lekéstem a repülőgépet.
-
-
atike
nagyúr
Kinek is jó?
- akik sokat utaznak taxival
Itt máris megbukott nálam....

-
E770
aktív tag
nem meglepő nekem: [link]
de a Bp.-i taxisok szolgáltatásainak ilyen értékei szerintem ennek a harmadát sem érik el
-
-
Xaels
félisten
Ne haragudjatok, de most nem olvasom végig a szájkaratét.
Egy hosszabb tervezést nem tudna valaki betenni mondjuk Dél Pest és Óbuda között? Mert ez a táv ami van azt Bubival is hamar letudja az ember.
Annyit azért hozzátennék, ha már belváros. Napközben amikor áll a fél város akkor kijön a Taxi azon előnye, hogy használhatja szabályosan a Busz sávot. Így akinek azért fontos, hogy haladjon nem biztos, hogy alternatíva tud lenni az Uber.
-
devil-k
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Akkor hogy alkothatsz véleményt valamiről amit nem ismersz?

-
WhiteWalker
nagyúr
Nem ismerem egyiket sem, valóban. De nem is szeretném.
Ritkán járok még taxival is , de ha nagyon rá vagyok szorulva akkor már inkább taxit választom. -
Maradi-e vagy? Soha nem rendeltél még semmit a netről? Mert ha igen, akkor már te is megadtad a kártyád adatait. Meg még több millió ember, aki nap mint nap biztonságosan vásárol a neten. Nem a kőkorszakban élünk. Amúgy nem illegális az Uber, szóval miről beszélünk?
Meg ki beszélt itt átverésről? Elolvastad a bejegyzést/tudod egyáltalán hogy milyen témához szólsz hozzá? Mert az az érzésem, hogy nem igazán.

-
macko20
őstag
Egy illegális dolgot kipróbálni még mindig bűncselekmény?
Aki megadja a bankártyájának a titkos adatait egy külföldi cégnek ,teljes hozzáféréssel ,az megérdemli ,h ha átverték mehessen a sóhivatalba reklamálni ! -
hemaka
nagyúr
Nem utaztam még Uberrel (egyszer, ha rászorulok majd kipróbálom), inkább BKV-zok (nagyon ritkán járok éjszakai járattal), ha már van bérletem. A sima taxit meg messziről kerülöm.
-
törölt tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
őőő azért nem tudom, a környezetemben többször előfordult hogy nem fizetett a másik biztosítója. az egyik cimborára ráhúzták a kormányt, ő motorral volt a másik autós, elismerte a csávó a hibáját volt rendőr ahogy megy személyi sérülésnél. a biztosító meg azért nem fizetett mert szerinte holttérben volt a motorral, és nem húzódott és fékezett eléggé hogy megelőzze a balesetet. nem tetszik találkoznak a bíróságon. hogy rárántotta a kormányt a másik kb, fékezni nem volt ideje a motorral az nem számított, és egész biztos a motorosok hobbiból elüttetik magukat mert az olyan jó móka...
-
devil-k
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Meglátszik, hogy nem ismered se az Ubert, se az Oszkárt, de azért elítéled mind a kettőt.
1.5 éve Pesten egy taxiban utaztunk és karamboloztunk, a taxis volt a hibás. Hívtak egy másikat, 5 percre rá ott koccanás volt, a taxis volt a hibás. Na, ennyit róluk.
-
RexMaximus
senior tag
Nem. A rendszer nem engedi. A taxisok maguk csinálták ki az iparágukat. Gyakorlatilag mindenhol rémes a megitélésük.
Az Uber rendszerében értékelni tudják egymást a soför és utasa. Így a rendszerből kiesnek a nem kívánt személyek. Ezzel nem tudják felvenni a versenyt a taxisok. Ez az iparág így megváltozott. Ha megnyeri a jogi csatákat az Uber, ha nem.
-
PistiSan
addikt
Köszi a cikket, felénk még jó sokáig nem lesz ilyen, de érdekes olvasmány volt.
-
devil-k
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
-
törölt tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"mint a BKV járművein..."
a bkv már rég nem ad klasszikus értelemben biztosítást. ha valami gebasz van akkor vagy ad vagy nem, ha nem, vagy vitatod a mértékét, akkor viheted perre.
a taxiknál van biztosíték, mind a taxis oldalán, mind a cégnél, ezen túl meg saját kategóriája van a hivatásos taxis autóknak kgfb terén is.
ha a taxis hibáján kívül történik arra nem nagyon találtam (mondjuk nem is néztem túl sokáig) egyértelmű leírást, mert ott a kárt okozó jármű biztosítója az elsődleges aki fizethetne, de az ugye normál esetben egy mezei biztosítás csak... hogy olyankor fizet e a taxis cég vagy a biztosítója az egy roppant jó kérdés
-
míg az übert brmelyik hülye csinálhatja
hát igen, szerencsére mindig intelligens, kultúrált, előzékeny taxisokkal találkozik az ember, akár utas, akár az úton közlekedik.
Abban a részében egyetértek, hogy irdatlanul lehúzzák a taxisokat, és sok embernek fáj, hogy a jó kis pénzkereseti lehetőséget (értsd a taxisok lehúzását) el akarja tőlük venni az über.
-
WhiteWalker
nagyúr
Egy kérdés felmerült bennem ,mert erre senki nem tér ki...Mi történik ha Uberezés/Oszkározás közbe balesetem lesz? Elvesztem az egyik lábam mondjuk...ki lesz a felelős ,ki fizeti a költségem, vagy kapok e életjáradékot ?
Nem tudom , de csak sejtem ,ha ez taxizás közbe történik akkor gondolom biztosítás jön létre köztem és a taxi közt , mint a BKV járművein...
Ilyenkor hogy van ez?

-
tresh
veterán
válasz
Rodi 4.80
üzenetére
+1

Amúgy jó pofa ez a taxis "munka" de az én szemembe nem más mint egy hivatásos sofőr és valljuk meg ehhez nem kell 8 általánosnál több tudás. Igen ez most durva lenézésnek tűnhet de a taxisok 50%-a gps nélkül már eltéved..(régen fejből tudta az összes utat és mindig a gyorsabb rövidebb úton ment). A fele szintén a yes/no angol tudáson tovább nem jutott. Szóval lehet szépíteni itt a dolgokat de a taxis társadalom 20-25 éve ugyan azon a szinte áll sőt csak rosszabbodik.(prémium szolgáltatásokra persze ez nem igaz) Ettől függetlenül semmi bajom nincs a taxisokkal azon kívül hogy rájuk nem vonatkozik a KRESZ és a rend éber őreivel igen csak jóba vannak..
Viszont nem illik elfelejteni hogy a taxis szolgáltatásoknak vannak előnye idő terén pl mehet buszsávba,kijelölt parkolóhelyeken tud megállni(városba ez előny) .Nekem szerencsére sok pozitív tapasztalatom van taxizások terén. De azért úgy gondolom az Uber jó példa nekik hogy mennyire el vannak maradva és hogy lépni kell ha versenybe akarnak maradni hosszútávon.
Köszi az írást érdekes volt

-
törölt tag
Hát nem tudom, ha egy, egyetlen egy szakmát kellene mondanom (a politikus mellett bár az nem szakma...) akikkel zéró, nulla, semmi szolidaritást nem tudok érezni, akkor az a taxis. Úgyhogy nem, baromira nem ejtek könnyet a világ egyik taxisa felett sem aki bármilyen netes alkalmazás miatt be kell h a jövőben csukja a boltot.
Az állam szempontjából egy másik, és legitim igény, h az uberrel keletkezett jövedelem le legyen adózva.
Ettől független a taxisok kapálózása, ami az ő szempontjukból érthető de attól még nem fogok vele azonosulni.Vannak olyan szakmák ahol egy hasonló megoldás bejövetele esetén a már a piacon lévő "oldschool" szereplők mellett állnék ki, de az taxis nem ilyen, számomra legalábbis biztosan nem az.
-
Rodi 4.80
senior tag
"a törvényi szabályozás normális esetben azért valósul meg a taxizásra, mert egy csomó kritériumnak kéne megfelelnie a vezetőnek, az utónak és a fuvart szerverző cégnek is."
Ez azért van mert létezik egy taxis maffia, aminek a keze elég mélyen be van dugva a kormány seggébe, és nem szereti a konkurenciát.
-
Rodi 4.80
senior tag
A taxi az Uber-hez képest olyan, mintha még mindig fülkébe járnánk telefonálni, vagy internet kávézóba netezni.
Haladni kell a korral, ez van. -
E770
aktív tag
itt csak arra gondoltam, hogy amit írtál ("komoly összegeket kell leperkálnia a (ha jól emléxem kb. 60K HUF/hó) a taxistársaságnak, ha egyáltalán címet akar kapni.")
ez nem vonatkozik a kisebb településekre, mert ott nincs társaság, akinek fizetnie kell címekért, de nincs is diszpécser akit felhívhatnál te mint utas
a pesti hiénákról pedig ugye nem is beszélve (pl. [link])
-
DonElvis
aktív tag
"vajon a kisvárosi magánzók vagy a pesti hiénák milyen társaságnak fizetnek fix díjakat?
"Itt azokra gondolsz, akok se nem Uber(vagy hasonló) se nem sárgataxi oldalon nem harcolnak? Mert ez ám jó kérdés. Bevallom soha nem utaztam így Európában. Ázsiában ez bevett dolog pl városok között, és komoly alternatívája a tömegközlekedésnek. De itthon.... tényleg nem láttam még ilyet.
-
DonElvis
aktív tag
Nah a válaszod volt pont az, amit már én sem mertem leírni

Az utasnak kivűl esik az érdeklődési körén, hogy milyen színű a kocsi ami Ab-ból B-be viszi. Jelenleg az autó színén és az áron kívűl nem nagyon tudok különbséget tenni a két szolgáltatás között. Gondolom a legtöbb esetben az ár dominánsabb mint a szín. Innentől kezdve eléggé egyértelmű a döntés.
-
E770
aktív tag
aki a klasszikus taxit választja, az persze más feltételekkel működik, mást fizet, de más körülmények között is közlekedik, parkol
lehet, illetve lehessen választani, mind a fuvarozóknak, mind pedig az utasoknak (a stoppolás sincs tiltva, az is egy másik verzió)vajon a kisvárosi magánzók vagy a pesti hiénák milyen társaságnak fizetnek fix díjakat?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az Uber mellett van még pár másik hasonló, s remélem lesz is még egyre több, legyen verseny itt is!
-
DonElvis
aktív tag
Teljesen egyetértek az előző hozzászólásokkal, ez egy jó és működő rendszer, valamint költséghatékony.
Haladni kell a korral.
A taxisoknak sem az überezőkön kellene köszörülni a nyelvüket, hanem átgondolni azt, hogy miért lehet az Uber olcsóbb. Persze ezen már taxis cég elgondolkozott, és ott is okoseszközök osztják a címeket, habár erősen le vannak maradva. Taxis ismerősöm nyilatkozott arról, hogy mibe is kerűl neki az, hogy egyáltalán dolgozni tudjon. Az autó fentartásán és üzemeltetésén kívűl komoly összegeket kell leperkálnia a (ha jól emléxem kb. 60K HUF/hó) a taxistársaságnak, ha egyáltalán címet akar kapni. Ha jól tudom a drosztért ahol áll, azért is fizetnie kell havi szinten (szintén 60K HUF/hó) a BKK-nak. Szóval kn 120K HUF minusszal indúl egy hónapja úgy, hogy egy métert nem ment még az autóval. Ezek nagyon durva terhek, amelyektől az Uber mentesűl.
Volt mostanág vamailyen határozat, hogy az Uber törvényes-e vagy nem. Ha jól vagyok tájékozódva, akkor sikerűlt valamilyen megoldást találni arra, hogy az Uber törvényesen működhessen tovább. Innentől nem értem, hogy taxisok miért nem übereznek inkább.
-
E770
aktív tag
ez a telekocsi is OK, szerintem is rendben van
csak akkor nincs alapja annak, hogy a taxizáshoz micsoda pav meg minden kell, bezzeg az Ubernek meg semmi, tehát nem egyenlő a feltétel -- szerintem eleve hibás gondolkodás, az Uber nem sárga pesti taxi, se busz sáv se megállás nincs külön joggal
aki közlekedés biztonságot emleget taxi vs. Uber az mintha elfelejtené, hogy Oskar meg szabályos akkor?
azaz a fuvar célja nem befolyásolja a fuvar egyéb körülményét szvsz, szóval most is sikerült egy remek lobbijogszabályt hozni ismét a bölcs de nemkapzsi jog"alkotó"knak -
devil-k
nagyúr
Az Oszkár az kicsit más tészta. Ott nem a nyereségszerzés a cél, hanem a költségek megosztása, amit az EU támogat, ezért nem sikerült itthon elkaszálni és nem is tudják a jövőben sem. Az megint más kérdés, hogy sokan üzletszerűen használják a dolgot.
Vagyis rendelkeznek egy legalább 8 fős autóval, megjárják Debrecen-Budapest útszakaszt egy nap kétszer, minden nap és elég jó lóvét szakítanak vele. Azt bebizonyítani pedig nem tudod, hogy ők ezzel úgy foglalkoznak, mint üzleti tevékenység. Egyszerűen csak rávágják, hogy dolguk van ott és kész. Egyébként az ilyen "üzleti" Oszkárosok jobb áron visznek oda-vissza, mint az "egyéniek".
Pl..
Debrecen - Budapest - kb. 2.650 Ft (egyéni Oszkár, a sofőr + 3 fő)
Debrecen - Budapest- kb. 2.300 Ft (üzleti Oszkár, a sofőr + 6-8 fő)Rengeteget utazok Oszkárral. Pont azért, mert olcsóbb, mint egy diákjegy és gyorsabb, komfortosabb is (általában).
-
E770
aktív tag
nagyon szomorú vagyok, hogy ma Magyarországon így kezelik az Uber-t, szinte ellenségnek tekintik lehetőség helyett

de közben minden más (Wundercar, Oskar, többi telekocsi...) mintha valami tök más lenne, pedig közben (utas oldalról) lényegében ugyanezt csinálják
vajon miért tűrik meg, mikor pl. egy hosszabb távú telekocsi úton sokkal jobban függ az életed a vezetőtől, mint egy városi fuvarnáladdig szvsz nem lenne szabad szabályosságot, szabályszerűséget felhozni az Uber kapcsán, amíg a jogalkalmazás évtizedek óta tűri a hiénákat!
köszi a cikket

minél nagyobb ismeret, s több felhasználója lesz az új lehetőségeknek, annál hamarabb lesz lehetetlen a szőnyeg alá söpörni -
-
MAXIMIZE
tag
Én ezt értem, de akkor úgy legyen vége a taxizásnak, hogy egyenlő feltételek mellett verjék le őket, azzal szerintem senkinek semmi baja nem lenne.Ezt egy tök egyszerű focis példával lehetne leírni, van egy aktuális bajnok csapat és kezdődik az új bajnokság az újonc csapattal, azt mondaná a szervezőbizottság mivel ti ujjoncok vagytok kaptok 30 pont előnyt a többi csapathoz képest csak úgy. Hát nyilván a többi csapat fel lenne háborodva, de ha ugyan azok a feltételek, akkor senkinek egy rossz szava nem lenne, gyertek játszunk az erősebb fog nyerni, ennyi.
-
A taxizás fölött elrepült az idő. Ma már "mindenkinek" van jogosítványa és autója is, a helyismeretet pedig felülírta a technológia.
Semmi extrát nem nyújt a taxitársaság, de próbálnak úgy csinálni, mintha mégis.
Most következik egy pár éves vergődés és a lobbizás minden lehetséges módon, de a haladást úgysem fogják megállítani.
A taxisok többségére semmi szükség, persze könnyebb reklamálni, mint átképezni magukat.Aztán majd mekkora sikítozás lesz pár év múlva, amikor "közös tulajdonú" önjáró autók viszik az embereket...
-
MAXIMIZE
tag
Ez a te véleményed amit tiszteletben tartok, az enyém egyezik az idézet írójával, talán csak annyiban nem, hogy nem kell betilteni, mert szerintem is maga az ötlet nagyon jó, ez a telefonon hívom látom hol van meg minden, csak csinálják a törvényben szabályozott módon ahogy az összes személyszállító, egységes feltételek mellett, és ha tényleg olyan jók, akkor úgy is ők lesznek a piacvezetők.
-
MAXIMIZE
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Hát ezaz, hogy te az alapján írod a vélmenyed emberekről, hogy nem ismered őket általánosítasz, nyilván uberessel nincs annyi és akkora tapasztaltod mint taxival (mert nem is lehet). Majd amikor annyit uberztél mint taxiztál, és még mindig tartod, hogy a taxisok úgy kollektíven bunkók az ubersek meg atyaúristenek, akkor érteni fogom amit mondasz.
-
MAXIMIZE
tag
Akkor nézz utána, hogy mi kell ahoz hogy taxizhass, én sem tudom pontosan, de van taxis ismerősöm aki levezette nekem már párszor, hát meglepődnél hogy mennyi minden, sok-sok pénzért. Csak egy pár dolog a teljesség igénye nélkül: páv, taxiengedély, biztosítás az utasra, közelező biztosízás ami temészetesen drágább mint egy normál autóra, kocsi sárgítás, évenként vizsgáztatás természetesen magsabb áron mint a normál autó, vállalkozói engedély, és persze az adókról nem is beszéltem, egységesített szabadjelző ami megint csak nem 2 forint, taxióra és a hitelesítése amit természetesen cserélni kell nem kevés pénzért, könyvelő, 10 évnél fiatalabb autó légkondival, drosztdíj. Így hírtelen ennyire emléxem de kb 2x ennyi van.
-
toth_janika
őstag
Igen, tudom, hogy vannak olyanok, akiket nem jelentenek be. A munkámhoz tartozik, hogy ki kell mennem helyszínre néhány esetben és így oldották meg. Most már kulcsos autók vannak...
@blackrulz:
Köszönöm a részletes leírást, ezt egyáltalán nem tudtam.
@MAXIMIZE:
Nem általánosítottam. Odaírtam, hogy "Tiszelet a kivételnek". Biztos, hogy vannak normálisak is. Akikkel eddig én taxiztam azok egytől egyig bunkók voltak. 80-al 50-es táblánál. Persze, más is megcsinálja, de ne akkor, amikor egy vadidegen ül mellette, aki haza akar érni a családjához. Az, hogy ő felcsavarodik a fára, vagy elcsap valakit legyen az ő sara, de én ne sérüljek az ő f*szsága miatt! Pont a taxisoknak és a tömegközlekedési vezetőknek kellene a legjobban betartani a KRESZ-t, mert életek múlnak rajtuk!
A másik kedvenc példám: taxis cigizik, megkértük, hogy ne tegye, mert zavar minket. Válasz: "az én kocsim, azt csinálok, amit akarok".
És ami testvéremmel történt. Két sáv: balra kanyarodó, egyenesen haladó. Taxis balrakanyarodó sávban, öcsém egyenesben. A taxis szépen bevágott öcsém elé, aki nem volt figyelmes belement a jobb hátuljába. Így az ő bal eleje törött. Egyértelmű a felelősségi kör. A rendőrség előtt megérkezett két másik taxis is, akik, mit ad a jóisten, látták, hogy öcsém volt a szabálytalan. Mi történt ezután? Első körben elvették öcsém jogsiját közúti veszélyeztetésért, másodfokon felmentették...
Az emberek saját szemük után ítélnek. Biztos van olyan, aki ennek az ellenkezőjét tapasztalja, és biztos, hogy van atyaúristen nagyon jó taxis is, csak én még nem láttam! -
MAXIMIZE
tag
Egy másik fórumból valaki elég jól megfogalmazta a lényeget (remélem nem sértődik meg, hogy bemásoltam):
" itt nem a versenyről, meg az innovációról van szó, hanem arról, hogy egy államilag szabályozott területre a szabályok telibeszarásával belép egy szereplő a világ minden országát letámadva. Erre az a megoldás, hogy betiltani, és nem az, hogy akkor majd jól átfogalmazni a szabályokat, hogy az innováció meg a korszellem, bla-bla.
Eleve vállalkozást úgy kell indítani, hogy a jogszabályi környezetet felmérjük. Hát ez az ubernek nem sikerült. Le kell húzni a rolót. Aki meg olyan hülye volt, hogy pénzt tolt bele ebbe a rendszerbe kockázati befektetőként, az meg is érdemli."
-
Tiszta fejjel nézve a taxizáshoz a jogosítványon kívül semmi nem kellene. Nem az Uber a hibás azért, hogy létrehozott egy modern, bullshit-mentes megoldást, ami megvédi az utasokat a hiéna taxisoktól meg a fölösleges lehúzástól.
Megpróbálják úgy beállítani, mintha valami életveszélyes dolgot csinálnának az Uber sofőrök, közben mint említettem, a jogsin kívül semmi nem kell ahhoz, hogy elvigyél valakit A-ból B-be, mint ahogy pl. egy haverodat elviszed. Nyilván lázadnak a taxisok, mert nem lehet többet lehúzni nagyon sok embert (főleg a gazdag külföldieket, akik a modern nyugatról jönnek és szívesen használják az Uber-t, mert ott már alap).
Ha jogsi nélkül akarna valaki Uberezni, akkor megérteném, de így teljesen alaptalan MINDEN, amit a rendszer ellen próbálnak felhozni.
-
válasz
toth_janika
üzenetére
"Így van, egyáltalán nem demagóg. Mi a menyasszonyommal a "magyar átlag felett" keresünk havonta, de így is problémát okoz félretenni."
Mindenki a saját szintjén nyomorog. Le kell ülni, át kell beszélni, hogy mire-mikor-mennyit.
Az első pár hónap kellemetlen és szokatlan, de aztán nyugalom lesz belőle.(#25) M5Norbi: Rájöttem, hogy te nagyvállalkozó alatt nem ugyanazt érted amit én.
"Igaz a legtöbb ember nem tud bánni a pénzzel sajnos ebben egyetértek.
De a többség tudna ha lenne miből."
Nem, nem tudna. -
devil-k
nagyúr
Ez azért elég durva.... (ez akár egy taxissal is történhetne)
-
MAXIMIZE
tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Na az ilyenekről beszéltem, az hogy valaki ilyen inteligens mint te, nem a szakmád miatt van, hanem ilyennek neveltek.
-
MAXIMIZE
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Ha valaki taxis az azért szabálytalan, bunkó, erőszakos mert ő taxis??? Az ubernél mindenki úriember, sose szabálytalankodott ők a megtestesült erkölcs és tisztesség??? Na ne röhögtess, remélem ezt te sem gondoltad komolyan. Ha valaki bunkó, szabálytalan vagy tisztességtelen az nem a szakmájából adodóan az, hanem a neveltetésétől az emberi ráhatásoktól lesz olyan amilyen, és ez ugyan úgy igaz a taxisokra az uberesekre és a világ minden szakmájában dolgozó emberére. Ugyan annyi fa.. van az ubersek közt is mint a taxisok közt, és ugyan annyi normális is.
-
törölt tag
válasz
toth_janika
üzenetére
taxi engedélyhez kötelező a pénzügyi teljesítőképesség igazolása, erre minden biztosítónak van kezesi biztosítása is. tehát vagy a megfelelő módon zárolja a taxis számlán az előírt pénzt, vagy a biztosítón keresztül intézi ezt.
ezen túl a fuvarszervezőnek is kell legyen ilyen jellegű tartaléka ami kocsik számától függően változik.
más kérdés, hogy bonyolíthatja a helyzetet ha nem a taxis hibájából következik be a kár, de legjobb tudomásom szerint ezek a biztosítások arra is kiterjednek (megint más kérdés hogy mivel biztosítóról van szó, a fizetési hajlandóság nem igazán van a csúcson)
a bkv-nál nem volt jogi alapja vagy a cégnek kötelezettsége ilyen jellegű szolgáltatás biztosítására, bár ez is csak törvényi kiskapu, teljesen jogosan kötelezhetnék rá őket.
-
devil-k
nagyúr
válasz
toth_janika
üzenetére
"Mi a menyasszonyommal a "magyar átlag felett" keresünk havonta,"
Mindenki szeretne félrerakni, de akik csak éppen megélnek a minimálbérből, hogy rakjanak félre?

"Soha nem taxiztam saját pénzből. Mikor céges ügyben kellett mennem a cég adott hitelkártyát."
Sok embert még be sem jelentenek rendesen, nemhogy ilyen privilégiumot élvezzen.
-
M5Norbi
őstag
Fuvarozik,gabonázik,lop belőle,áfázik stb.
NEM mondok olyat amit nem tudok biztosra hogy igaz.Ő még nem bukott a 10 km-re lakók most szabadultak.
Az átlagember nem tud félretenni mert nincs miből. A fővárosi bérek közel nem átlagosak a vidékiekhez képest és még ott sem mindenki tud félretenni.
Igaz a legtöbb ember nem tud bánni a pénzzel sajnos ebben egyetértek.
De a többség tudna ha lenne miből.
Az OTP Öngazdálkodási felmérése aztán releváns.
Akinek ott a pénze alig kamatozik akinek hitele van náluk azt nyúzzák.
Aztán kijelentik hogy az emberek hülyék. Persze olyan öltönyös,szolgálati autós,milliós fizetéssel bíró emberek akiknek a legnagyobb gondjuk hogy vitorlázni vagy szörfözni tanuljanak e meg a nyáron. -
toth_janika
őstag
Így van, egyáltalán nem demagóg. Mi a menyasszonyommal a "magyar átlag felett" keresünk havonta, de így is problémát okoz félretenni. Mert gondolkodjunk. Félretenni a nyugdíjas évekre, a lakásra, egy nyaralásra és kéne egy kis tőke arra az esetre is, amikor ne adj isten valami tönkremenne és azonnal venni kell (mosógép, hűtő, stb) vagy, ha elveszíteni valamelyikünk a munkáját. Tehát, ha ezekre havonta "csak" 10e Ft-ot tesz félre az ember, ki lehet számolni, hogy mennyi marad.
Emellett az ember a lehető legköltséghatékonyabb megoldásokat keresi. Soha nem taxiztam saját pénzből. Mikor céges ügyben kellett mennem a cég adott hitelkártyát. Egész egyszerűen nincs arra pénzünk, hogy 1500-2000 ft-ot eltaxizzunk egy nap. Emellett a taxisok empátiája, közlekedési képessége és szabálykövetése kritikán aluli! Tisztelet a kivételnek! Nem egyszer fordult elő, hogy városban 80+-al az 50-es táblánál, csak mert ő taxis és minél hamarabb elvisz annál hamarabb fogja a következő fuvart! Úgyhogy marad a BKV és éjszaka az Uber.@blackrulz
Igazad van abban, hogy kell a biztonság. De kérdem én, hogy a taxi társaságoknál van biztosítás az utasokra? A BKV-nál évek óta nincs... -
törölt tag
annyira cuki amikor ilyen esetben mindenki a taxist hibáztatja pedig annyira sokrétű a jelenlegi probléma hogy az hihetetlen.
a törvényi szabályozás normális esetben azért valósul meg a taxizásra, mert egy csomó kritériumnak kéne megfelelnie a vezetőnek, az utónak és a fuvart szerverző cégnek is. minőségbiztosítás, megfelelő felelősség biztosítás (baleset esetén azért nem mindegy hogy a vezető biztosítója esetleg a kezelésem vagy maradandó sérülésem után fizet e vagy nem...) megfelelő jogosítványok, stb. ezek pénzbe kerülnek, nem kevésbe.
az megint más kérdés hogy jelenleg ezt jóformán piackorlátozásra használják, és az egész rendszer rugalmatlan, az állam célja hogy lesápolja ezt a piacot is, a taxis cégek célja hogy más ne is üzemelhessen, a szolgáltatásuk minősége pedig nevetséges (egy időben sokat taxiztam, minden 3-4. fuvarnál hívtam is a fuvarszervezőt mert botrány amit műveltek).
de az uber nálam kimeríti a csinálok egy magán konyhát, amibe ha véletlenül bejössz akkor ehetsz ott, persze hogy fajlagosan olcsóbb lesz ha nem kell az éttermekre vonatkozó szabályozások, sápok, előírásoknak megfelelve üzemelnem.
mondjuk engem szerencsére már nem érint a téma, maximum sofőr szolgálat játszik egy ideje...
-
"Nagyvállalkozó: igazi bűnöző.Pár éve egy rossz Simsonja volt és kocsmázott most vagy 3 Audi több ház és vagy 20 millió félretéve ügyvédre mert azért tudja hogy van baj."
Annyira imádom, ha itthon bárkinek többje van mint egy lyukas alsógatya, az azonnal bűnözőnek van nyilvánítva.
Persze az átlagember annyira se tud bánni a pénzzel, hogy a jövedelmének 10%-át eltegye nyugdíjra. -
Kékes525
félisten
Egész kellemes szolgáltatásnak tűnik az Uber. Ha Szegeden is lesz ilyen kipróbálom.
-
dni
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
De pl. a belvárosból kivisz a XVI.kerbe, csak nem jön ki a XVI. kerbe, hogy elvigyen pl a belvárosba?
-
M5Norbi
őstag
Nézd én olyan helyen dolgozom ahol minden fillért leadózok.
Tetszik nem tetszik ez van. Nem bánom valahogy csak halad belőle az ország.Akik a leginkább szidják mindig az aktuális rendszert (engem egyik sem érdekel,se a politika) azok semmit nem tesznek érte.
De van mindenféle ismerősöm.
Kisvállalkozó: sokat nyögött,spórolt talán most kezd neki nyugalmasan menni a dolog
Őstermelő: nagyon keveset adózik nyugdíja se lesz a minimumot befizeti hogy dokihoz mehessen de így is épp megél. Ebben az ágazatban az EU pályázatos nagygazdáknak van jövőjük.
Nagyvállalkozó: igazi bűnöző.Pár éve egy rossz Simsonja volt és kocsmázott most vagy 3 Audi több ház és vagy 20 millió félretéve ügyvédre mert azért tudja hogy van baj. -
devil-k
nagyúr
Megértem a taxisok álláspontját is teljes mértékben.
Viszont egy valamit ne felejtsünk el. Más 2015-ben taxisnak lenni, mint 1995-ben és más volt 1985-ben. De mondhatnám ezt a recepciós szakmára is. Ebből a két szakmából régen derekasan meg lehetett élni, tisztességesen. Ma már nem, s ez nem a taxisok (vagy a recepciósok) hibája, hanem a kialakult körülményeké, helyzeté. Sosincs olyan megoldás ami mindenkinek jó lenne. Törekvések azok mindig vannak....
-
MAXIMIZE
tag
Ok, csak úgy könnyű fejlődni, hogy nem minusz 1 millával kezded a melót, kiváncsi lennék hány uber sofőr lenne és azok mennyiért dolgoznának, ha nekik is ezt a pénzt be kéne fizetniük. És itt most lehet azt mondani hogy nem kötelező taxizni lehet uberezni, csak hogy ez szerény vígasz annak az 5000 taxisnak aki már befizette azt a pénzt ami kell ahoz hogy taxis legyen. (Mivel akkor még nem volt uber amikor elkezdték a szakmát)
-
devil-k
nagyúr
"Ja, tök igazságos a rendszer, az hogy taxis legyen valaki kell 1 milló ft (és az autót nem számoltam bele, mer ugye az az uberhez is kell), meg rengeteg vizsga, idő és türelem, míg az übert brmelyik hülye csinálhatja mindenféle képzés nélkül"
Sajnos, a képzett taxisoknak egy része olyan buta és sötét, ráadásul idegbeteg, hogy régen abba kellett volna hagynia azt, amit csinálnak. Tisztelet a kivételnek itt is.
Egyébként szimplán csak alkalmazkodni kell az új rendszerhez és kész, aki nem veszi fel a versenyt, annak annyi. Debrecenben is van egy taxitársaság ahol megmondták, hogy "x" évtől fogva nem lesz CB-n címkiosztás, csak táblagépen, az erre szánt applikációval. Ennek használatát vagy megtanultad és elfogadtad, vagy lehúzhattad a rolót.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a pénz az nagy úr. Nem azért mennek az emberek tömegközlekedéssel és "olcsóbb" Uberrel, mert jó móka, hanem mert ilyen pénzügyi helyzetnél ennyi az alternatíva. Ráadásul az Uber szolgáltatás nem fog félrevezetni, nem fog kerülőúton menni és nem fog neked többet kiszámlázni ezáltal. Egyébként tudok olyan taxisról aki Uber sofőr is egyben!
(#8) cintula187
Debrecenben pedig abszolút nincs is.
-
M5Norbi
őstag
Hát igen. Aki becsületesen csinálja az hátrányba kerül a kiskaput kereső,adócsalókkal szemben.
Ez csak részben a rendszer hibája ez mentalitás kérdése is. Nyilván ilyen sosem lesz de ha valaki csak élősködik,nem fizet közterheket azt jobban kéne szankcionálni.
Sok ilyet ismerek ő nem adózik mert mindenki csinálja meg a politikusok,meg nem is úgy süt a nap...és ő megérdemli az A6.ost.
A rendszer ott rossz hogy a kisvállalkozó nyög a terhek alatt míg akinek megindul a szekér már mindent lehet....
És nem jó egy kalap alá venni egy falusi kis boltot 4 alkalmazottal egy 4 sofőrös fuvarozó vállalkozással mert egyik százezres a másik akár több milliós hasznot termel.
Kíváncsi lennék egy ilyet aki csak ingyen él a rendszerben egyszer szaladna az orvoshoz hogy ő/felesége/gyereke/akárkije haldoklik és a rendszer azt mondaná hogy ne haragudjon de a befizetett összegből a befizetőket látjuk el nem önöket hogy állna a szája..... -
cintula187
addikt
+1 az Ubernek, de gáz, hogy csak a belvárosban lehet rendelni. Az nem érdekel, hogy a térképemen nem látom Uber kocsit a környékemet, riasszon egyet aki ráér és jöjjön ki a 16-17 kerbe is.
-
MAXIMIZE
tag
Ja, tök igazságos a rendszer, az hogy taxis legyen valaki kell 1 milló ft (és az autót nem számoltam bele, mer ugye az az uberhez is kell), meg rengeteg vizsga, idő és türelem, míg az übert brmelyik hülye csinálhatja mindenféle képzés nélkül. Nem az uberrel van a baj, ha nem az igazságtalan rendszerrel, a nem egyelő feltételekkel, pont ezért nem tudnak a taxis társaságok fejleszetni, nincs rá pénzük a sok sarc mellett, amit ugye az ubernek nem kell meg a sofőreiknek befizetniük. Pont ezért nem használom ezt a rendszert, inkább fizetek kicsit többet a taxiért (ugye ami nem is mindig igaz, szorzó függő) de inkább nem támogatom az igazságtalan rendszert, az a baj sokan így gondolkodnak hogy occcsó-occcsó legyen, csak a hátteret nem nézik meg, ezért megy nagyon sok válllakozás tönkre itthon és sok ember ezért lesz munkanélküli aki saját magának teremt munkát, mert jönnek ezek a kiskapus rendszerek.Ja és nem vagyok taxis, csak egy volt vállalkozó (teljesen más terület) akit sikerült hasonlóan ellehetetlneíteni.
-
M5Norbi
őstag
Se nem taxizom,se nem Uberezem de azt hiszem az ország lakosságának 90%-a is így van ezzel.
Nekünk azt hiszem annyi jön le ebből hogy a fejlődés jó és ha azért valamennyire lehetne szabályozni(mert ugye országunkban rögtön jönnének akik nem becsületesen,normális formában csinálnák) illetve a legfontosabb ADÓznának akkor szerintem nem lenne ez rossz. -
citkar
addikt
Hát akkor még jobb

Ez a Taxizás olyan, mintha muszáj lenne kaszával aratni a búzamezőkön, mert vannak, akik nem tudnak csak kaszálni (és nem is akarnak mást megtanulni, mással foglalkozni), de elég furcsa lenne, ha betiltanák a kombájnokat

Mondjuk az is természetes, hogy a taxisok féltik a munkájukat, de az államnak itt kéne közbelépnie, hogy fokozatosan alakulhasson át a személyszállítás, nem a tiltásban látom a megoldást.
-
devil-k
nagyúr
Egyébként sokan azt hiszik, hogy az Uber ilyen szutyok autókat "küld ki" az utasoknak, pedig ez nem így van. Elég komoly feltételeknek kell megfelelni, hogy ahhoz, hogy Te sofőr legyél náluk. A saját tapasztalataink is azt mutatták, hogy mindegyik autó amivel jöttek a sofőrök, egytől egyig patyolat volt és új(abb) jármű.
Egyébként aki flancolni akar vagy más típusú igénye van, annak lehetősége van választani. Igaz, nem Magyarországon még, de pl. Londonban igen. Ott pl. van
uberX
uberXL
UberEXEC
UberLUXEgyébként volt, amikor mi is bőrönddel utaztunk és egyik sofőrnek sem volt egy szava sem. Sőt, mindegyik kiszállt és segített berakni a csomagtartóba. Ha 2-3 nagyobb bőrönddel mentünk volna, az sem jelentett volna problémát, volt hely rendesen.
Az a baj, hogy Magyarországon csőlátás van és nem akarnak/mernek nyitni az emberek az újdonságok felé. Pedig ez a jövő.
-
citkar
addikt
Hát igen, a Taxis cégek elavultak. Nem akarnak haladni a korral, pedig kellene.
Pedig szerintem megférne az Uber és a Taxi egymás mellett, ha arra gondolok egykor a repülőjáratok is drágák voltak, luxus szolgáltatásnak minősültek, majd jöttek az olcsó fapadosok, kompromisszumokkal, de elérhetőbb árakon. A Taxis maradhatna "luxus" szolgáltatás, sok csomaggal utazóknak, szép, nagy autóval stb (persze ehhez sokat kéne javítaniuk a szolgáltatásukon, mert személy szerint nekem is több negatív tapasztalatom van velük pedig alig taxiztam), az Uber meg az elérhetőbb, egyszerűbb és olcsóbb.
Csak a Taxisok kötik az ebet a karóhoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hyundai, Kia topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bestbuy játékok
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Apple asztali gépek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad B50-80, 15,6" HD, i3-5005 CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- HP EliteBook 840 G3, 14" HD, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 128GB M.2 SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( o
- HP EliteBook 840 G2, 14" HD, i5-5300U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Dell Vostro 5481, 14" FHD, i5-8250U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Samsung Galaxy S23 8/128GB fehér
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyszer volt egy nagyon kedves, fiatal hölgy, le a kalappal előtte!

"