Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Az árok sokkal jobb hasonlat.
A program lehet egy műsor is.
De akkor se befolyásolja azt, hogy nem drágább a digitális, mert akkor is csak döntés kérdése.
Meg azon sem változtat, hogy csomaghoz van kártya, nem előfizetőhöz.
Meg azon se változtat, amit alapvetőleg először mondtam, hogy cumi van, ha külön csomagba kerülnek.
Szóval azóta is ellenkezel, de mindig az jön ki belőle, hogy úgy van, ahogy mondtam. -
gyulank
addikt
De az előfizető csatorna helyett csomagot rendelhet meg. Kéne már valami új szó a csatorna helyett, mostantól ároknak hívom, mivel egy csatornán 1 MUX van, amiben több árok. Szóval nem rendelhetem meg egyenként az árkokat, csak csomagba vehetem meg az egyik összeállításukat. Amiből van egy vagy kettő, és kész. De mindegy, mert nem változtat semmin. Akkor se kerülne többe, ha lehetne.
-
gyulank
addikt
De pont ez az, ha mátrix, ha nem, akkor nagyon egyszerű, és nem tudom, mi dolgod van neked vele, vagy hogy gondolod, hogy min futtatsz mit, és mindenkinek más...
A dekódoló kártyában benne van az engedélyezett kódolt műsorokhoz tartozó adat amivel engedélyezni tudja.
Mindegyiknél ugyanúgy, csomagonként egy kártya, és az összes arra a csomagra kiadott kártya ugyanakkor ugyanolyan, nem lesz Béláén más mint Józsién. A kártyaolvasó meg nyilván arra való, hogy a 2 adatból rájöjjön, hogy mit lehet, különben csak dísznek volna jó. És azért mondom, hogy ha 2 csomagba van 2 kódolt, és mindkettőt nézni akarnám, nem lehetne, csak 2 kártyaolvasóval, vagy 2 kártyával, amit cserélgetni kell. És muszáj lenne 2 csomagot fizetni, akkor is, ha csak ezt a 2 adást nézném. Bár semmi akadálya nem lenne annak sem, hogy egyénre szabják az engedélyezett csatornalistát kártyánként. De ez még mindig benne van minden kártyaolvasóban, és nem kell hozzá csinálni, meg venni semmit. Esetleg egy darab kártyaírót, amihez esetleg kellhet amit mondtál.
De én amúgy sem csak a kábeltévénél gondoltam, hogy több csomagot kell venni.
Ha csak alapból a MinDigTV-t nézzük, ott is csomagok vannak, nem egyéni műsorok. Ha műholdról van szó, akkor meg több szolgáltatót lehet fogni. Márpedig ha már egy szolgáltató több csomagjával ilyen probléma lehet, akkor mi lenne, ha még más szolgáltató 1 műsorát is akarnám nézni? -
gyulank
addikt
Azt sem gondoltam, hogy analóg kábeltévén több csomag van, és egyenként veszik meg a csatornákat, amiből a kábelen mind megy, de az emberek azért inkább a frekvenciaszűrőkön, és osztókon át nézik.
Én arról beszéltem, hogy annak a koaxnak mindegy, hogy digitális megy rajta, vagy nem, ezen nincs mit kiépíteni. (Analógba is megy rajta az összes csatorna, csak ezek szerint lakásonként más szűrővel.)
Marad az esetleges tuner a régi tévékhez, meg gondolom alapból szoktak egyet berakni tévétől függetlenül. Az új tévékben nincs analóg tuner. Én még voltam olyan hülye, hogy direkt olyat vettem, amiben az is volt, de már akkor is ritka volt az ilyen, aztán rá 2 évre megszűnt az adás.
A MUX-ot csak streamelni kell a meglévő koaxon, a sávszűrőket le kell venni, és esetleg egy beltérit(tunert) kell a helyére rakni. Mind ugyanazt a streamet kapja, a kódoltakról meg a kártya gondoskodik.
Mi múlik a pénzen a tunereken kívül? Amúgy ugyanúgy frekvenciaszűrőkön menne a digitális is, ha több csomagot lehet rendelni, hisz egy csatorna azon egy MUX, vagyis egy csomag nem? Vagy ha nem kell frekiszűrő, hanem a tunerben lévő kártya határozza csak meg, hogy mit lehet nézni, akkor is csak a tuner a plusz.Viszont az első hozzászólásomban pont erre gondoltam, hogy míg analógnál egyenként lehet, ami sokkal olcsóbb és egyedibb lehet, addig digitálisnál csomó olyat is fizetni kell, amit nem néz az ember.
-
gyulank
addikt
Nem válaszoltál... Igen azt furcsálltam, hogy van még analóg. Vagyis nem hittem, hogy van.
Az egész hozzászólásodból nem jövök rá, hogy miről beszélsz.
Analógon egy csatornán egy csatorna jön, ahány csatorna van a kábelon, annyit tud mindenki nézni, bármennyi készüléken külön, analóg tunerrel.
Digitálisnál egy csatornán több csatorna jön, és ugyanúgy minden készüléken lehet nézni digitális tunerrel.
Egyszerűbben fogalmazva az, hogy a kábelen analógot adnak, vagy digitálisat, az csak döntés kérdése.
Különbség a kódolt csatornákon van a készülékenkénti kártya miatt.
Ha az embereknek új tévéjük lenne, akkor ahhoz is kéne analóg tuner, hogy az analógot tudják nézni.
Vagy azok nem számítanak? -
-
FF23
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest