Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tecsu

addikt

válasz antikomcsi #119 üzenetére

"Nem kell más dolgokat túl paranoiásan venni."

Miért ne kéne? Naponta derülnek ki visszásságok és adatlopások.
    Mára ezt találtam.
    Szerintem óriási felelőtlenség, hogy az a kiindulás, hogy megbízunk egy-egy cégben, mert nagy, mert amerikai stb. vagy a termékeikben.

Én nem szívesen használok felhőmegoldásokat és úgy gondolom, adatmegadásnál benne van a pakliban, hogy az kikerülhet.
    A kevésbé fontos adatok vagy számomra nem lényeges privát dolgaimat is próbálom elrejteni, mert nem csak közvetlen pénzre hajtó hackerek, hanem a nagy cégek is sokszor törvényt sértenek, sőt sok esetben a törvényes kiskapukat használva adják-veszik a cégek, vagy egyéb adatbázisba kerül, személyes aktával, amit egyszer majd elővehetnek... :-)
    Szerintem ez tényleg megtörténhet, méghozzá nem is oly soká. (A Facebooknál, a Google-nél már ott a portfóliód.)
    Az amerikai titkosszolgálatok automatizálják a megfigyeléseket, a nagy IT-cégeket bekötik és a szövetségeseiket is lehallgatják. (A milliónyi lehetőség közül a Spectre és a Meltdown nem hiba, hanem feature-ként szolgált, amíg nagy dobra nem verte valaki.)
    A polkorrekt őrület csak fokozódik, miszerint egy-egy évtizeddel ezelőtti elszólás miatt karrierek mennek tönkre.

Új hozzászólás Aktív témák