- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sőt, ő látta az N4-et is
biztos bejött neki az MX2, mondtam is, hogy olyat vegyen szerintem akkor már inkább, ne MX-et, az értelmesebb megoldás.
egyébként csalóka azért az e 4,3-4,4" így, mert ugye a 4,3 az 16:9-es képernyő és kisebb a területe, mint a 4,4"-nak, ami meg ugye 16:10-es.
egyébként majdnem vettem egy Huawei Honor 2-t a Mi2 helyett, még olcsóbb is lett volna, de aztán végül mégsem mentem bele. kicsit bánom, biztosan el lehetett volna adni itthon legalább beszerzési áron.Cyberpunk: persze, eg yNote2 kéne neked fizikai qwerty-vel?
az nem lenne gyenge, kiférne rá egy akkora billentyűzet portré módban, mint a Milestone volt fektetve.
-
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #61 üzenetére
jajj, srácok, ne vitázzatok már olyanról, amiről nem tudtok semmit
nem betűk, mert a betűk hangot jelölnek, hanem írásjegyek.
nem kell 400 közül válogatni, mert:
a, kézírásfelismeréssel írnak (érintőképernyőn), ennél kb mindegy, hogy 3-tól 5+"-ig mekkora a képernyő
b, hangátírással írnak, aminél megegyzik billentyűkiosztás az angollal
c, alapvonásokkal írnak, amit vagy feltüntetnek a fizikai billentyűzeten, vagy átalakul megfelelően a virtuális billentyűzetnamost ezek közül a kézírásfelismerésen kívül semmi különbség ninc sa fizikai és virtuális használhatósága közt. sosem ez volt a gond a BB billentyűzetekkel arrafelé, ahnem a pocsék szoftver, ami nulla volt prediktív bevitelnél, és tele volt buggal.
-
edward2
addikt
válasz
Keeperv85 #61 üzenetére
1. 3.5"os telefon már alig van... A legtöbb 4.3"+ sőt kínában az 5"+ a standard
2. Igen fizikai billentyűzet és 4000 gombot tesznek az elejére
3. Note 2höz képest amihez van egy wacom toll szerinted jobb a kínai írásjel bevitele fizikai billentyűzeten?!?!
Nincs több kérdésem.
-
edward2
addikt
válasz
Cyberpunk #56 üzenetére
Tudod ha idősebb emberek a családban (instrukciók után) elképedve figyelnek egy swiftkey működést és örömmel használnak, mert mennyivel egyszerűbb mint a fizikai billentyűzet akkor igen a fizikai billentyűzetnek ki kell halnia.
Tovább mivel nem jól látnak egy szoftveres billentyűzeten akár 2 gombnyomással elefánt méretűre tudom állítani a billentyűzetet sőt fektetve már egy ~5" körüli telefonon 10 ujjal is lehet gépelni addig te egy teljesen konfigurálhatatlan billentyűzet mellett teszed le a voksod.
Oké értem neked lehet ez használhatóbb így szoktad meg, de attól még régi módi vagy aki nem tud alkalmazkodni az újhoz ami jobb.
-
Keeperv85
nagyúr
Ezeket a célországnak megfelelően gyártják. Pont használhatóbb, mint kikeresni egy 3,5 collos képernyőn vajon a 4000 betűből hol van valamelyik, ami nem fért már ki... Arról már nem is beszélve, ha bele kell valamibe javítani.
@RaveForce:
Ha voltál már Angliában, tudod hogy ez nem sztereotípia. Nem kell elmesélnem, hogy a fürdőszobába padlószőnyeg és társai nagyon is valóság...
-
edward2
addikt
válasz
Keeperv85 #55 üzenetére
Kösz. Jó példákat hoztál fel. Na ez az amire aztán végképp egy fizikai billentyűzet totál használhatatlan.
Azt már meg se merem említeni míg egy Note 2őn kényelmesen tudsz bevinni kínai karaktereket egy tollal majd átváltani egy szoftveres angol billentyűzetre addig egy fizikai qwerty úgy van ahogy megvetted. Konfigurálási lehetőség 0.
Kérlek folytasd az érvelésed.
-
Cyberpunk
félisten
Már egyszer szerintem leírtam. Jobb, pontosabb, gyorsabb az írás rajta, ki is tudod tapintani. Meg a vacak hazai utakon utazás közben is stb... ellenben ide jössz és kategorikusan kijelented, hogy xar, és meg maradiak vagyunk, mert hogy képzeljük azt, hogy ma még van létjogosultsága ennek. Vagy nem jól látom talán? Te is az a fajta vagy, akinek ha valami jó, vagy nem jó csak is az lehet az igazi. Nekem csak ez nem tetszik.
-
Keeperv85
nagyúr
-
edward2
addikt
válasz
Praetorianus #50 üzenetére
Tudod az első mondatod teljesen értelmetlenné tette a további mondanivalód.
(#51) Cyberpunk:
A nevetséges érvelésnél már csak az tud nevetségesebb "érvelés" lenni amikor érvek nélkül beírod, hogy nevetséges vagy. Majd ha talán értelmes okokat tudsz írni miért is jobb a fizikai qwerty akkor folytathatjuk.
-
Praetorianus
aktív tag
-
edward2
addikt
válasz
Cyberpunk #42 üzenetére
Persze mindenki használjon azt amit akar szerencsére nincs qwerty-s telefon már mert fölösleges. Aztán az oldschool arcok meg talán majd megveszik ezért a BB10et is.
(#43) fi:zi'k: Ahogy írtam a magyar piac hangyafing a világban senkit nem érdekel, hogy te magyarul gépelsz. Ebbe már nem akartam belemenni, hogy a swiftkeyem több hónap használat után teljesen jól működik magyarul is.
Igen de amikor nem használod a fizikai billt az akkor is kitakar a felületből...
(#44) HuMarc: A jól megvannakot majd meglátjuk a BB10 kiadása után. A BB már csak fut a piac után. Akik régen BBt használtak már rég áttértek iOSre vagy Androidra. Minek is kéne visszaváltaniuk. De majd meglátjuk azt a vérremenő harcot a WP8 és a BB10 közt.
-
HuMarc
veterán
és ha kell a képernyőből se takar ki feleslegesen.De akkor sem kapod vissza azt a területet, amit eltakar, ha kéne az a terület. Ezért lenne jobb szerintem az Slide-os megoldás...Rájöttem, hogy te a teljesen érintőképernyős telefonokról beszélsz.
Szerintem van igény a Qwerty-s telefonokra, csak nem te igényled őket
És akkor mi van, ha megragadtak a 2000-es években? Úgy látszik, jól megvannak ahhoz képest
-
fi:zi'k
nagyúr
Ja, hogy nem magyarul?! Miért üzbégül írjak vagy mi?
Egyébként a magyar szótára sem rossz a Swiftkeynek. Aki pl sokat gépel a telefonján annak egész jól kiokosítható a saját szótára.A virtuális bill hogy nem takar ki a képernyőből? Max ha nem használod.
"Fizikai billentyűzet olyan embereknek kell akik megragadtak a 2000es években. " - ez így nettó hülyeség
A lézeres bill-nek meg mi köze ehhez? -
Cyberpunk
félisten
Szerinted én nem használtam mindegyik verziót? de nyilván mi buták vagyunk hozzá, meg nem tudjuk eldönteni mi a jó.
Mindenki használja azt mit akar, azt kész. De butaság ezt kijelenteni, hogy jobb a virtuális mert nem igaz. Ezen már most jobban elvagyok, mint a Note-on hiába a tepsi méret. És a kötyüimet elnézve egyáltalán nem rekedtem meg 2000-ben.
-
edward2
addikt
válasz
Keeperv85 #36 üzenetére
Kitalálja mindig amit akarok. (ja nem magyarul az meg már ne a billentyűzet problémája legyen, hogy a magyar túl bonyolult)
Mivel valószínűleg a BB nem magyar nyelvterületre készül alapvetően így igen a virtuális billentyűzet simán jól működik és ha kell a képernyőből se takar ki feleslegesen.
Fizikai billentyűzet olyan embereknek kell akik megragadtak a 2000es években. Hasonló emberek akik tapsolnak a lézeres billentyűzetnek is.
-
moleculez
veterán
qwerty fan vagyok, mostis ien telom van, es ez lesz a kovetkezo. Szep, es jo is lesz. A legjobb hogy ertelmes meretu a kijelzo. Nem fektetett 3,2" igaz a keparany erdekes, de ez nem multimedia telo. Mivel lassan csak ok gyartanak ilyen kialakitasu telefont, igy lehet BB-s leszek ezentul, ez az full erintos dolog nem adja.
-
SentryGun
aktív tag
Ilyet androidban miért csak f0s hardverrel képesek a gyártók? Na, talán majd egyszer...
Egyébként
a RIM-nek. Ha így tényleg ilyen lesz, még felkerül a következő telefonnak mit? listámra.
-
Keeperv85
nagyúr
Na azért túlzásokba ne essünk. Nem mindig találja el még közelről sem, amit írni akarok és egy kis kijelzőn legalább annyira (nem) "jó" vele gépelni, mint bármelyik másikkal.
..de ha már itt tartunk, akkor, igen, ott a Swipe zseniális hangfelismerő motorja.
Ez a telefon viszont úgy ahogy van tökéletes. Ez a BB rendszer zseniális, és az iOS seggcsókot nyomva a Droid hátsójára karonfogva azt mehet ez mellett a sülyésztőbe. Hogy a WP-t már ne is mondjam, mert a többi ipari végterméket... Kár hogy ennek már késő...
-
edward2
addikt
válasz
Cyberpunk #16 üzenetére
Bocs, de ezen hatalmasat kacagtam. Pontosabb? Gondolom swiftkeyről még életben nem hallottál aminél oda ütök ahova akarok kb és beírja amit akarok még spacet se kell nyomnom és kitalálja a mondatot. Hát ennél biztos sokkal pontosabb és még el is foglalja a telefon 1/3át. Biztos csak én nem látom ezekután a fizikai billentyűzet előnyeit.
(#19) buzus: lásd feljebb. Igen komolyan kérdeztem.
(szerk: ilyen futurisztikus dolgot már meg se mertem említeni mint hangalapú diktálás. Még a végén boszorkánynak hívtok)
-
Keeperv85
nagyúr
Áhh... igen. Ez az! Nagyon szép! Kellene nekem is egy ilyen.
-
Ha már hardveres billentyűzet akkor egy Nokia E7 féle megoldásnak jobban örültem volna! Az ilyen nyomorított qwerty mazochistáknak való!
-
oceanrush
senior tag
Eleg csunyacska :/
-
bbfans
csendes tag
Nem kell szerintem parázni a billentyűk miatt mert a bb marketing igazgatója 6 készüléket ígért 2013-ra. Ennyi a terv. Úgy gondolom minden igényt ki fognak elégíteni qwerty területén is. Hajrá BB!
-
vinibali
őstag
a szépen felépített brandet kiváncsi vagyok, mikorr a sikerül újra felfuttatni. épp láttam valami telefon formát, erre itt egy ilyen kisgombos BB
-
kocka88
tag
Jól néz ki
-
BossBoss
őstag
Na erre kíváncsi leszek. Várjuk, várjuk!
-
ghost22
csendes tag
Remélem feljön a bb nagyon jó kis telefonokat csináltak, jómagam is 3 évig nyúztam egy 8900-t
nehezen is váltam meg tőle. -
Coq
aktív tag
Az a gond vele, hogy a kezelogombokkal egyutt atrackpad is eltunt... Marpedig a qwerty mellett sokak szamara (akik viszolyognak az erintokpernyotol) ez a BB-k egyik legnagyobb vonzereje.
-
edward2
addikt
Mire is jó a fizikai billentyűzet azon kívül, hogy elvesz a használható képernyő méretből????
-
ABal
őstag
Nekem soha nem volt BB-m, de nem is igazán rajongtam az ilyen felépítésű/stilusú készülékekért. Viszont ez valahogy kezd tetszeni. Meglátjuk, kézbe véve is megmarad-e a rajongás.
-
feddel
senior tag
Én qwerty-párti vagyok, most Nokia E6-om van. A WP8-cal szemezek, de eddig nincs qwerty-s. A BB mindig is tetszett, de félek, hogy semmivel sem lesz kompatibilis. A Laptopom Win7, az asztali OS-X, office dokumetumokkal dolgozom, stb. Lehet hogy tévedek, nem volt még BB-m.
-
batai15
félisten
csinosss!
-
Valentin90
tag
No, ez az én BB-m!
Nagyon csodálkoztam volna, hogyha nem lenne a 10es szériában fizikai QWERTY billentyűzet. Ez a fajta dizájn már szinte a BB védjegye. Nagyon tetszik! -
Cyberpunk
félisten
Instant get lesz, ha megjelenik, az előd a 9900 is itt van nekem, jó hogy maradnak ennél a billentyű kialakításnál, de a hívás kezelőkért kár. Azt beáldozták a nagyobb kijelzőért.
jacis: nekem már most is az van.
Én nem bírok várni, úgy is lesz tavasz mire kapható lesz, meg vagy ősz mire emberibb áron lesz.
-
HUNPablo
tag
Egyre jobban kezdek beleesni , brutál jó készüléknek igérkezik !
-
jacis
nagyúr
Szerintem ahogy megjelenik azonnal megveszem. Ha nem látom meg ezta. Telefont ezekena kalóz képeken sztemmost egy 9900-es bold vana mancsomban
-
saiyajin
senior tag
Ejj, várom már nagyon az új bb-ket!!
-
Egyszerűen nagyszerű
-
RaveForce
veterán
hm...nagyon régóta az első design amire azt tudom mondani, hogy really cool....
aztán gyorsan azt, h már nem tudnék visszaváltani full touchscreenről, de szép az tuti.
-
daniel909
addikt
nagyon bejön a qwerty változat, mondjuk második telefonnak biztos azt választanám.
-
HuMarc
veterán
Én slide-os QWERTY-t szerettem volna...
-
GabN73
addikt
Víííí, jizz in my pants!
-
tresh
veterán
Érdekes kütyü
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest