- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Android szakmai topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Egyre jobban tetszik ez az új almafón
Jó irányban változott a forma.
-
cantro
csendes tag
nekem eddig az iPhone csak az elegáns külseje miatt tetszett, a szépen lekerekített hátlap miatt nagyon jól nézett ki. De ez az alap fos milyen már? LG gyárt ilyeneket 30 ezer forintos kategóriába, szégyellném elővenni...
-
xxman
senior tag
amúgy nekem személy szerint a dizájn nem teccik...
amugy lehetséges hogy ez végleges verzio mert az előző prototipus amit gizmodo talált annak még a hátlapján a tesztel kapcsolatos feliratok voltak és működésképtelen volt/lett ( elvben az apple gyalulta le vmi programmal vezeték nélkül).
és annak az alján a 3Ghez hasonlóan csavarok voltak az aljában és XXGB felirat volt a hátlapon.Ezen a verzion új, ami meg reálissá teszi:
iPadhoz hasonlóan a4 proci ketyeg benne 2X annyi rammal mint a mostaniakban.
Rendszel Analyzálo program fut rajta (az az Inferno genyó)
A csavarok eltüntek alulrol
16GB a felirat ha jól emlékszem. -
acelos
tag
Véleményem szerint nem valószínű hogy így fog kinézni,ez csak a teszteléshez használt ház lehet(legalábbis remélem), mert valami bűn randa. Nagy meglepetés lenne ha a bejelentéskor Jobs teljesen más kinézetű készülékről rántaná le a leplet, ez meg csak ahhoz kellene hogy fent tartsák az érdeklődést a iPhone iránt amíg meg nem jelenik . Az ilyen marketing fogásokat az Apple-ből kinézem. Egyébként az adat csatinak a helye túl nagyra van kivágva,ha csak nem akarnak más fajta csatit használni, de azt nem hiszem.
-
zsoltke
tag
egyikőtök se veszi észre a két óriási különbséget?
valamelyik teló fake, vagy inkább mindkettő! -
alamuszi
senior tag
válasz
Lotusomega #20 üzenetére
Mi a baj ez apple logika szerint nem drága, hanem ajándék, mitöbb, neked ez sok, meg sem érdemled.
(#158) Ulkesh :
Úr Isten, Te windows skint reklámozol, ráadásul ájfonon. mi történt sztiv dzsobsz beszívott, mikor ezt megengedte.
-
k.
őstag
Hát, gondolom jó sokat használtad a HD-t
Egyébként totál lényegtelen, nem szolnak be mivel amit kb az átlag ember néz-kamera, programok- abban ez is jó.(Divxet meg sem említem, hogy egyedül nekem nem kell konvertálgatni..) Az meg hogy symbian kb addig lényeges míg a menüben mászkálok. És csöndben mondom, hogy azóta hirtelen 3 osztálytársam akar -és vesz is- symbianos telefont. Ennyit az elavult szarrólMoonman:
Én eddig egyszer láttam, az edzőteremben egy kigyurt ipsénél. Véletlen tünt fel a HD2 simán néztem volna egy x10 mininek a kezében.
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #165 üzenetére
majdnem. a Sense-es verzió.
-
bmwk1200s
őstag
Köszi, meglesem!
-
bmwk1200s
őstag
Csak úgy kíváncsiságból...neked jelenleg melyik ROM van fenn?
erdoke: ha otthon leszek én is kipróbálom, kíváncsi lettem!
-
erdoke
titán
-
bmwk1200s
őstag
válasz
ManUnited #152 üzenetére
Csak remélem, hogy a barátomnak nevezhetem
, egyébként meg más úgy vitázni és véleményt mondani, hogy neki van Desire, és más úgy fikázni az almát, hogy max hallott róla, vagy látta valakinek a kezében. Tudod legtöbben (nyilván nem ezt a topicot olvasók
) még csak a fáradságot sem vették, hogy kipróbálják az újabb készüléket az újabb szoftverekkel.
Megelőzött!
-
moonman
titán
egy cab telepítése nem buhera, még főzött rom sem kell hozzá. ellentétben egy másik gyártó készülékével. mellesleg a WP7 megjelenésével kezdem meglátni a kocka-interfész szépségeit is, egy jó ideig Sense nélkül használtam és nem szenvedtem semmilyen maradandó sérülést. kicsit még gyorsabb is volt.
-
moonman
titán
válasz
bentsze88888 #144 üzenetére
azt, hogy régi, elavult, így nem használja ki kellőképp a modern hardvereket. olyan, mint XP-t tenni egy Core i7-esre.
-
baliii
senior tag
válasz
manchester85 #99 üzenetére
Tényleg sokan csak azért veszik, mert iphone és divat (ismerek olyat, aki vett feketét meg fehéret is, mert mindig más megy jobban az öltözékéhez...), kb az ismerőseim felének van, ami elég sok ember és ezen személyek fele csak divatból vette meg, persze utána rájött, hogy megérte mert nem csak divatos, hanem praktikus is az OS miatt, meg a mobilnettel (facebook twitter msn). Uh mindkettőtöknek igaza van szerintem
Ulkesh: elég durvák ezek a skin-ek, én leragadtam a touchomon levőnél, amivel 4 ikon helyett 5öt lehet egy sorba rendezniezekről hol találok valami telepítési útmutatót?
-
törölt tag
ehhez képest te mutattál 4 vidóet, aminél kettő felület vicces, de használhatatlan, az egyik csak egy skin az 5x4-es grid-re, az utolsó meg ugyan többnek tűnik sima skinnél, de gyanítom ugyanúgy jb kell hozzá. tényleg fantasztikus
olyat tudsz, ahol például le lehet cserélni a menük kinézetét, nem csak a home screenre tudsz egy skint kitenni? mindezt teljesen legálisan? -
-
Hát jobban néz ki valamivel mint az elődje.A beltartalom meg sokkal jobb lesz.Az ára is gondolom az Apple szintet hozza
-
bmwk1200s
őstag
Azért azt bírom, mikor a winmo fanok ide gyűlnek osztani az észt, hogy így az apple fanok, meg úgy az apple fanok....ők mivel is jobbak? Valamiért minden áron meg akarnak győzni, hogy az MS a jobb...akkor most ki akarja a másikkal elhitetni, hogy az szarta a spanyol viaszt?
-
bmwk1200s
őstag
Ennek ellenére azért fasza kis témák vannak iPhone-ra is!
Mint nyilván tudod, minden megoldható...legalább nem kell ROM-ot főzőcskéznem, hogy haladjak is valamire...
Egyébként eddig nekem minden netről lerántott filmet vitt, nem tudom mire gondolsz. A telón lévő safarival lementem az avit és már megy is....
-
bmwk1200s
őstag
El kell keserítselek! Veled ellentétben én magam keresem meg a betevőre és a többire is a pénzt!
A többi winmo fannak meg csak annyit, lassan minden platform lenyomja a tiéteket, és veletek ellentétben én nem "csontnélkül" nyomom a baromságot, sőt! nem járok át winmo topikot flamelni, veletek ellentétben!
Ja...óvoda?! Én is ezt gondoltam a HD2es gyerekről!
-
Ulkesh
őstag
"méretben"
Igaz. De az emberek túlnyomó részének az iPhone mérete a maximum ami használható még.
Én sem vennék soha nagyobbat."felbontásban"
Érdektelen.
Itt van a Desire, nagyobb a felbontása, de nem különösebben számít ekkora fizikai méretnél.
A képernyőt nem 10 centiről nézem, hanem 30-40 centiről, ekkora távolságból meg nem igazán van jelentősége."sebességben"
Papíron a Snapdragon gyorsabb, valóságban a HD2 és a Desire is sokkal lassabb.
"bővíthetőségben"
Nekem nem hiányzik és átkozom a Desire SD kártyás baromságait is.
(Jó móka mikor valamiért elfelejti, hogy van benne kártya és az összes alkalmazásod oda van telepítve, a sokkal lassabb sebességről nem is beszélve.)"UI-ban"
WinMo tulajként erről inkább nem nyilatkoznék a helyedben
"dizájnban"
Ez egyéntől függ. Nekem ugyanúgy tetszik a 3GS és a Desire is kinézetre.
A HD2 viszont egyáltalán nem jön be. -
Ulkesh
őstag
"yxflash egy vicc, amíg nem visz bármilyen, netről lerántott AVI-t."
Nem tudom mit néztél, nálam eddig mindennel boldogult, még az MKV-t is lejátssza, bár a hang ott már akadozik.
Az más kérdés, hogy Desire-re semmilyen alkalmazás sincs, amivel le lehetne játszani bármit is konvertálás nélkül..
(ugyanaz az yxflash túrót nem ér Androidon).
-
Ulkesh
őstag
"Én elismerem hogy az első szifon korszakalkotó volt, de azóta eltelt hány év is?!"
És a mai napig nem érte be a konkurencia.
Pár funkcióval ugyan többet tudnak, de összességében nézve egyik konkurens készülék sem nőtt még fel az iPhone szintjére.
Ugyan már nézzük meg az adott platformra elérhető alkalmazásokat, nem kell több az összehasonlításhoz. Engem hidegen hagy a vas, jobban érdekel a szoftver amit futtatok rajta. Pl. hiába gyorsabb elméletileg a Desire hardveresen, mégis sokkal lassabb és akadozósabb a működése, mint a 3GS-nek és a rá található alkalmazások minősége és tudása évekkel marad el az iPhone-os társától (még akkor is, ha ugyanattól a fejlesztőtől ugyanolyan elnevezésű alkalmazást nézünk). -
Eddie141
senior tag
Érdekes ez az új küllem. Nekem azért a kerekebb, régebbi jobban teccik
-
erdoke
titán
válasz
bmwk1200s #103 üzenetére
yxflash egy vicc, amíg nem visz bármilyen, netről lerántott AVI-t. Azzal az erővel konvertálgathatsz teljesen más formátumba is. WM-on egyszerű a képlet: AC3 hanggal van? => TCPMP. Mp3 a hang? => CorePlayer. Utóbbival egészen nagy felbontású és magas bitrátájú filmeket is simán lejátszok. Ha kell, adok linket teszthez (960x540 6 Mbps).
BT-os fájlküldést/fogadást nem ismerem szifonon, de szívesen csinálnék egy összehasonlítást... -
Straw
senior tag
válasz
manchester85 #119 üzenetére
Akkor lenne igazad ha nem alakulna ki ilyen vita minden MobilOS-el kapcsolatos hír topicjában.
De ez van ha Androidos hír van és ez van akkor is ha WP/WM-es hír van, csak más kezdi.
Jók ezek a viták, mindkét oldalon vannak észérvek, csak a másik fél valahogy mindig elsiklik felettük.
Én elismerem hogy az első szifon korszakalkotó volt, de azóta eltelt hány év is?!... de tuom tudom majd a 4G/HD, hát majd meglátjuk...
Az viszont tény hogy az iPhone felhasználók nagy százaléka azért veszi meg mert jaszkarizni akar vele, és a probléma az hogy sokan vevők erre. Erre legjobb példám az unokatesóm.
-
madgie
titán
válasz
manchester85 #124 üzenetére
Nemtuttad, arról is az epöl tehet
-
MartOOn
addikt
válasz
de terjedjen! még jó hogy az alma nem gyárt tv-ket vazze! simán megszabná melyik szolgáltatóhoz mehetek kábel tv-ért és milyen adókat nézhetek azokat is mettől-meddig... mert hogy a kábelszolgáltató megszabja hogy milyen adókat ad na de a TV gyártó?????? nane...
-
moonman
titán
válasz
kezdesz elkalandozni, ráadásul félrebeszélsz. namindegy.
-
manchester85
veterán
"a fanatikusok véleménye nem érdekel, nem a cikk."
Kezdenek kissé inkonzekvenssé válni a gondolataid. Először magáról a cikkről volt szó, én arra kérdeztem rá, majd te már a hozzászólás lehetőségére válaszoltál. Persze, ott szólsz hozzá, ahol szeretnél, ez egy ilyen ország.
Arra a kérdésre azonban még mindig nem válaszoltál, hogy mit vársz egy iPhone hírtől, ha az alapvető elvi szerkezetnél borul minden. Kb. Mintha azt mondanád, akarsz már enni egy jó almáspitét, egyik helyen van benne fahéj, másik helyen mittomén, citromhéj, aztán mindig kijelented, hogy te tulajdonképpen nem szereted az alma ízét, de mégis érdekel minden újabbnál újabb almáspite
Azért teljesen fölösleges várnod egy készüléket, hogy aztán minden induljon előről a bh csengőhanggal vagy az iTunes-szal. Egyébként a nyugati civilizáció tök ilyen. Tarts be a szabályokat, és azon belül megadják a legnagyobb szabadságot. Mittomén, Tájföld attól lesz szabad ország, mert ha akarsz, odaszarhatsz a parlament elé? Az USA-ban meg mondjuk szigorú törvények vannak, de ezeknek betartása nem a szabadság korlátozásának, hanem a kölcsönös érdekeknek szólnak. Tudom, te a central park közepére szeretnél szarni, hát sajnos erre nem terjed ki a szabadság fogalma.
-
Gempas
csendes tag
válasz
manchester85 #112 üzenetére
www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20100512-apple-a-vilag-legkreativabb-zsarnoka.html][link]
Korrekt cikk.. mindent elmond.
Ez van, ez tény... -
moonman
titán
válasz
manchester85 #112 üzenetére
lehet, hogy ti már lassan megszokjátok, hogy megmondják, mi érdekeljen és mi nem, én egyelőre hadd szóljak már hozzá ott, ahol akarok. köszönöm.
-
manchester85
veterán
-
Alex91
félisten
mig a tobbiek rajottek, hogy a tartalom a lenyeg es nem a csicsas gombok.
Anno a Palm is igy gondolta, es megis lenyomta a csicsa (tobbek kozott Win is)
.
de az almasoktol mar megszokhattuk, hogy a tenyek ismerete nelkul, csuklobol fikaznak mindent, ami nem Apple, es igy oszinten szolva leszarom, mit gondolsz.
Ahogy elnezem, ez megint egy Apple temaju topic, es ha lexarod, akkor miert vagy mar megint itt?
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #107 üzenetére
ha jo es hasznos a gui (nem, iphone-ban nem az) akkor nincs szukseg nagymerteku testreszabasra. mivel a WP7 felulete a tartalomra koncentral, lenyegeben nincs is UI es ez az ahol az Apple nagy lemaradasban van, 3-4 eves elavult felulethez ragaszkodnak, mig a tobbiek rajottek, hogy a tartalom a lenyeg es nem a csicsas gombok. a WP7 szandekosan fapados megjelenesben, de ezt neked nyilvan hiaba magyarazom, ugyanugy nem ertened, mint ahogy azt sem, miert elegedettek sokan a mai napig a WM klasszikus feluletevel.
a legitarsasagos sztorihoz meg annyit fuznek hozza, hogy ha ismerned a Metro UI fejlesztesenek tortenetet, talan nem beszelnel ekkora baromsagokat, de az almasoktol mar megszokhattuk, hogy a tenyek ismerete nelkul, csuklobol fikaznak mindent, ami nem Apple, es igy oszinten szolva leszarom, mit gondolsz.
-
moonman
titán
válasz
manchester85 #105 üzenetére
egyreszt szerintem nincs tibb alkalmazas iphone-ra, legalabbis ertelmes, csak tudni kell, hol keresd, masreszt igen, pont a felulet zartsaga az egyik, amire utaltam. ikonhegyek, amikkel alkalmazasokat tudok inditgatni, nagyon izgalmas. egy Sense allo helybol lekorozi (de meg a default Titanium home screen is tobb informaciot nyujt) tuningolva meg aztan ossze sem lehet hasonlitani a kettot. lehet, hogy egyeseknek az 5x4-es ikonracs es a programokbol valo ki-be lepkedes a felhasznaloi elmeny csucsa, nekem nem.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
manchester85 #105 üzenetére
Teljesen egyetértek veled...köszönöm! Meg lehet nézni az Windows Phone-t, király a csicsa, mennyire is lehet testre szabni?
Hol is volt a cikk, hogy a GUI-t egy légitársaságtól "emelte át" az MS? -
manchester85
veterán
Az a baj, hogy te elvi kérdést csinálsz az iPhone korlátaiból. Szinte mindenre tudod használni az apple mobilt is, mint bármi mást okosmobilt. Sőt, számos tekintetben többre is. Tulajdonképpen mire is akarod a szabadságot használni? Menük, felületek átszabása, sense variálás, widget? Az apple nagyon jól ráérzett arra, hogy alkalmazásokon múlik minden. Ezzel az erővel iphone OS-re nagyobb a szabadság ,mint WM-ra, mert több alkalmazás fut rajta. Minden nézőpont kérdése. Szerintem a mobiltelefonokat kár lenne a végtelenségig nyúlóan szabaddá tenni, mert a millió beállítás és funkció a készülék átláthatatlanságához vezetne. Sokkal praktikusabb ezt letisztult alapokra fektetni, és a milliónyi alkalmazással megadni a lehetőséget a felhasználónak.
Én ezt a példát egy étterem és egy otthoni főzőcskézéshez tudnám viszonyítani. Lehet, hogy ha otthon vagy, és értesz a főzéshez, azt készítesz el, amit akarsz, de ez idő, energia, teher. Minél több étterem és kajálda nyílik, annál nagyobb a lehetőséged rá, hogy olyat kapj, amivel elégedett vagy, mégha nem is pont az, amit el tudnál készíteni. Na de kit érdekel, hisz gyorsan, készen, kényelmesen hozzájuthatsz. Na, ennek is megvan a maga varázsa, az iPhone pont ilyet.
-
bmwk1200s
őstag
Csak hogy én is hozzászóljak!...
Simán megy a csengőhang átküldés: iBluenova, és simán megy a divx: yxflash.
Én nem is olyan régen láttam egy srácnál HD2-őt, ó mondom itt a lehetőség, hátha megnézhetem. Kb. egy perc után mosolyogva adtam vissza...mire megkérdezte, miért, nekem mi van. Csak elő kellett vennem a 3GS-t és már nem vigyorgott annyira....ő is bepróbálkozott a fájlküldéssel, meg a divx-el, és nem győztem röhögni, mikor mindkettőt simán letudtam....úgy vöröslött a feje!!Szóval erről ennyit!
És hála az égnek, hogy tömegtermék itthon az iPhone!
Mi van? Mert 100ezer elfogyott az eddig megjelent 3 típusból? Kíváncsi vagyok HD2-ből mennyi fogyott, mióta megjelent....ja de azt meg a 3GS-el kell összemérni....ajjjajj...akkor a HTC tömegtermék mert több fogyott?
-
moonman
titán
válasz
manchester85 #97 üzenetére
"Az exkluzivitás szerintem inkább vonatkozik szolgáltatásra, platformra, gyártóra, mint méretre. Attól hogy valami nagyobb meg erősebb, mint a többi, még nem exkluzív."
pedig de, ha valami kiemelkedik a tömegből, műszakilag bucira ver minden mást, ráadásul eddig összesen kettőt láttam belőle a sajátomat is beleszámítva, az nekem exklúzívnak számít. de valóban ne lovagojunk ezen, mint te is mondtad, a műszaki paraméterek a lényeg és nekem elsősorban nem divatfonsága miatt nem opció az iPhone, hanem a műszaki korlátoltsága miatt, ami főleg azért szomorú, mert ezek mesterséges korlátok.
-
bolvar
senior tag
húh hát imádkozom hogy tartják az eddigi külsőt mert ez förtelmes szvsz
.
Nekem egyáltalán nemjön be.
-
MartOOn
addikt
válasz
manchester85 #99 üzenetére
már egy másik fórumban kifejtettem és jópáran csatlakoztak a véleményemhez ha tetszik ha nem... és az igy szólt:
(#42) MartOOn válasza Ulkesh (#40) üzenetére
Új Válasz Privát 2010-05-11 20:27:18MartOOn
(fanatikus tag)hype hype hype hype hype hype... és megint csak hype! ezt öntsd nyakon a JÓ NAGY ADAG szobizmussal és megvan az iphone vásárlók min 50%-a! a maradék vagytok TI akik szeretitek is értetek is hozzá és ha kell meg is véditek! de hány olyan embernek van iphone-ja meg HÓFEHÉR iphoneja akik azt se tudják melyik az eleje a telónak. csak me drága meg mindenki aki menő ezt veszi... és nehogymán nekem ne legyen ilyen!!! (a Puma ugyanezen az elven lett PIACVEZETŐ! pedig 6-7 éve a fasorban sem volt!!! pedig jó cuccokat gyárt)
ISMÉTLEM: 50%-ról beszélek, a forumlakók nem hype és sznobizmus miatt veszik!
sztem ez is közrejátszik nem kicsit...
lehet kövezni...
marketinget meg nem pénzben mérik... nokia pöcs volt mindig is...
[ Szerkesztve ]
Traffipax ellen lézerblokkolót olcsón szakembertől!
ha kérdésed van toljad PÜ-ben!!! Spica 2.1 zsírkircsi!!!
Ennyi...
-
manchester85
veterán
"akkor is van (legalábbis a számomra) az iphone-nak egy visszataszító hmmm... hogy is mondjam... tulajdonsága? feelingje? remélem kb érthető vagyok... mégpedig az hogy RENGETEGEN veszik divatmobilként... lehet sznob vagyok vagy antisznob nem tudom de engem az ilyen cuccok taszítanak... lehet hogy jó de kő a f@szomnakse..."
Már bocs, de ez a létező legnagyobb hülyeség. MŰSZAKI cuccokról beszélünk. Kit érdekel, ki miért veszi? Ha azt mondanád, hogy van egy taszító fílingje a tornacipőknek, mert ma már 30 ezerért is el lehet adni, ha converse felirat van rajta, akkor még érthető is lenne. De ebben az iparban csak a racionális szempontok döntenek, és a gördülékeny UI, kényelmes felület, széles programtámogatottság, stb mind-mind szempontok. Ki kell próbálni, és eldönteni. Hogy lehet ezt divathoz viszonyítani? Millió egy tulajdonsága van az iPhone-nak, ami csak az apple-re jellemző (iTunes, appstore, iphone os) ezt lehet szeretni vagy utálni, de kicsit több ez, mint divat. Racionális szempontok, amik mellett vagy ellen lehet dönteni. De ne az legyen már döntő szempont, hogy más miért vesz vagy nem vesz. Ruhamárkánál se szempont nálam, hogy más mit hord, de hogy egy MŰSZAKI ternéknél ez szempont legyen??
-
MartOOn
addikt
válasz
manchester85 #96 üzenetére
34 éves vagyok tegnap megvágtam a liptonos Hugh Jackmenes reklám zenéjét, ma 3an kérték el ebből 2 fő banki elemzó... khmmm... óvatosabban fogalmazz...
3an annyit keresnek amekkora szám csak matekpéldában van... annyi országban jártak dolgozni vagy szórakozni amennyit fel se tudnál sorolni...
-
manchester85
veterán
miért, HD2-ből hány jelenik meg egy évben?
Ezt már nem tudtam szerkeszteni, mert lejárt a limit. A gyártó által kiadott termékre gondoltam, nem egy adott készülékre, hisz többnyire egy készülékből egy jelenik meg, így ennek az összehasonlításnak semmi értelme.
"sokféle 4,3"-as kapacitív kijelzős, 1GHz-es?"
Az exkluzivitás szerintem inkább vonatkozik szolgáltatásra, platformra, gyártóra, mint méretre. Attól hogy valami nagyobb meg erősebb, mint a többi, még nem exkluzív. Hisz ugyanaz, mint a többi csak több náluk, de nem más. Most ezzel nem az iPhone prioritását akarom fitogtatni, inkább a szó jelentését értelmezni.
-
manchester85
veterán
Ja, ez középiskola 2. évig elmegy.
Igazából csengőhanggal szórakozni szerintem unalmas és értelmetlen időtöltés. Lejárt az ideje. Ez egy funkció, és optimális esetben az ember igyekszik minél előbb felvenni a készüléket. Van mp3, van rádió, de hallgassunk zenét még a csengőhangunkon is. Vagy szórakozzunk vicces hangfelvételekkel, csengőhangként. Ugyan már, meddig menő ez, 15 éves korig?
-
MartOOn
addikt
válasz
manchester85 #92 üzenetére
akkor is van (legalábbis a számomra) az iphone-nak egy visszataszító hmmm... hogy is mondjam... tulajdonsága? feelingje? remélem kb érthető vagyok... mégpedig az hogy RENGETEGEN veszik divatmobilként... lehet sznob vagyok vagy antisznob nem tudom de engem az ilyen cuccok taszítanak... lehet hogy jó de kő a f@szomnakse...
"ugyanazt a cukros löttyöt csorgatod le a torkodon de azáltal hogy te traubizol, ők meg kóláznak, különbözöl!"
az iphone trendi... van aki ezért vesz vannaksokan akik nem ezért veszik DE vannak olyanok akik ezért NEM veszik! ezt tudják és bele is kalkulálták sztiviék is.
-
moonman
titán
válasz
"ez a legfontosabb dolog egy olyan világban, mikor otthon 24/7 megy az ember gépe"
iskolai folyosón, kiránduláson, autóban, BKV-n, vendéglőben, moziban, munkahelyen? (juteszembe, tud valaki jó mp3 trimmer/csengőhangbeállítót iPhone-ra?)"Ja, exkluzívabb, mint egy olyan készülék, melyből évente egy jelenik meg, és amin egyedüliként fut az iPhone OS."
miért, HD2-ből hány jelenik meg egy évben?"Tudod nem csak a külső számít"
tudom, pontosan ezért van Windows Mobile-om."windows mobilból meg sokféle van, HTC-ből is."
sokféle 4,3"-as kapacitív kijelzős, 1GHz-es? -
MartOOn
addikt
válasz
néha előfordul hogy olyan zenéből csinálsz otthon csengőhangot ami másnak eszébe se jutna de amikor meghallja KELL neki. ekkor jön az hogy "küdd át vazze!" jön BT és ott a fájl. azonnal beállítja csengőhangnak de természetesen valszeg már másnap megunja...
ez egy ilyen játék.
-
manchester85
veterán
"gondolom akkor is jót röhögnek, amikor csengőhangot kéne küldeni BT-n"
Úr isten, még mindig itt tartunk? Most komoly, hogy ez a legfontosabb dolog egy olyan világban, mikor otthon 24/7 megy az ember gépe, és onnan tehet rá a telójára bármit. Amúgy a kedvenc zenék csengőhanggá formálása többnyire a szám megutalását eredményezi, hisz mindig ugyanaz a visszatérő dallam fogadja az embert.
"senkinél nem láttam (egy ismerősömet leszámítva, akinek én szereztem be), így ezzel sokkal exklúzívabb csoportba tartozik az ember, mint egy szifonnal. na nem mintha érdekelne."
Ja, exkluzívabb, mint egy olyan készülék, melyből évente egy jelenik meg, és amin egyedüliként fut az iPhone OS.
Tudod nem csak a külső számít, windows mobilból meg sokféle van, HTC-ből is. Szóval attól függ, honnan nézed, de nem mintha számítana.
-
csab2
veterán
Ehhez a méret vitához csak annyit tennék hozzá, hogy én is mindig a minél nagyobb kijelző mellett tettem le a voksot. DE! Pont ma is szembesültem azzal, hogy néha ha leülök az E52 is alig fér a zsebemben. Ki is rakom ha csak tehetem. És ekkor belém nyilalt, hogy ha ősszel veszek egy szifont az még nagyobb. De ez csak az én egyéni problémám mert nagy darab vagyok és nem hordok övtáskát.
-
moonman
titán
naigen, bár szvsz már egyáltalán nem sikk, ha valakinek iPhone-ja van, mert minden harmadik suhanc azzal rohangál, tömegcikk, kb. az jut eszembe róla, amikor napon barnult bevándorlóink McDonald's-os papírkoronával rohangálnak a körúton.
nem vagizásból, de HD2-t eddig még senkinél nem láttam (egy ismerősömet leszámítva, akinek én szereztem be), így ezzel sokkal exklúzívabb csoportba tartozik az ember, mint egy szifonnal. na nem mintha érdekelne.
-
David75
őstag
Na kb én is ennyit netezek meg a 400 percet is kihasználom mert barátnőm is erről telefonál csomószor.Meg sms-ekből is 50-70-et elküldök.Tehét nekem 100%-osan megéri az ikon 400 csomag. Abban igazad van hogy ez a legritkább amit én képviselek.Például apám semmitse használ ki igazán ebből.Mondjuk ő az iphone-ját se viszont már kezd öregedni így nem akar semmivel se variálni.Müködjön a legegyszerűbb és legmegbízhatóbban.Ezért használ iphone-t.
-
-
Peat;)
veterán
Este van összevissza írok
, no de a lényeg: a legtöbb mostani telefonra is elférne a 16:9 úgy hogy hosszában használnák ki a helyet és széltében nem csökkenne a kijelző. A méret nem csökkenne hanem megnőne, de csak a kijelzőt illetően. Így a kis kezű emberkék is jól járnának mert ugyanúgy tudják fogni és kezelni, míg a zsebbe is ugyanúgy belefér.
Pont hogy a hagyományos arányokkal történő kijelzőnövekedés jelenti az ergonómiára a hátrányt, mert széltében muszáj növelni hozzájuk a készüléket. -
Peat;)
veterán
válasz
#16820480 #75 üzenetére
Nem fogom kicentizni de ez hülyeségnek hangzik. A wide és a 16:9 között nincs olyan különbség, hogy elvékonyulna a telefon, most nézegetem a 3.3-as 16:9-es kijelzőt előttem és azon is van qwerty gépelés (hogy minek nem tudom, mert médialejátszó). Működik.
A 4:3-nál lehetne hogy kisebb lesz a kijelző ugyanakkora fizikai méretnél, de apple termékénél ugye rengeteg az üres hely is.
-
Peat;)
veterán
Egyáltalán nem és semmi fizikai méretnövekedéssel sem jár mint utánam leírták. Ezért is hülyeség a rossz lesz a gépelés rajta szöveg, hiszen a kijelző csak növekszik és nem lesz kisebb khm ..a telefonok fizikailag általában nem 4:3-as arányúak így mehet rá a hosszúkás kijelző. Gépelésnél pl lent lehetnének a karakterek, míg egyik oldalra sávba mehetnének különböző funkciós ikonok pl.
A jelenlegi iphone is sokkal jobb lenne 16:9-el, pl. játékok irányítógombjait kényelmesen elpakolnák a két oldalra ugye ugye. Gyakorlatilag mindennél jobb.
Kis sorozatot meg filmet is akár meg már sokan néznek ilyen szarokon, én is plde sokaknál látni manapság. Az olvasás a bkv-n hazavágja a szemet, míg egy laza sorozat kis felirattal/félig megértem angollal sokkal jobban bejön számomra.
-
erdoke
titán
Hivatalosan ez az egy lehetőség van, ha hazai garanciával, függetlent akarsz venni. Ha Olaszországból behozod, akkor se jön kevesebbre, ráadásul hozzájön a problémás garancia. Ez nyilván nem fog változni a HD megjelenésével sem, esetleg még magasabb lesz az ára, hála az erősödő dollárnak.
-
törölt tag
lehet szöveget bevinni egy 12 gombos billentyűzeten is
szerintem ami neked van telefon, az nem igazán elég nagy még arra, hogy jól büllentyűzzön az ember. 16:9 mellett mondjuk leglaább kell egy Milestone/Nexus méret, különben nem elég széles álló méretben. navigációra szintén igaz, hogy ennél kisebb képernyőről nehéz leolvasni akármit is. viszont ekkora telefon meg nyáron nem feltétlenül fér bele a rövidnadrág zsebébe, vagy esetleg amikor elmegy futni az ember.
sok dologra jobb szerintem a céleszköz. navigációra, ha igazán kellene, akkor egy olyan 5-7"-os cuccot vennék, mondjuk valami archos tabletet, amit multimédiára is lehet használni. zenére szintén nehezen érik el az értelmesebb mp3 lejátszók szintjét, pedig pont ebben nem lenne olyan nagy kunszt minőséget hozni, csak kicsit törődni kéne vele, és így tovább. csak a különbség, hogy a gps, a kamera, stb nem dráka alkatrészek, és ha benne van (de nem használod), akkor nem zavarnak nagyon be. de egy kijelőméret már nem ez a kategória, mert egyenes arányban van a telefon méretével. -
Inarus
addikt
"vehetsz hivatalosan függetlenül iPhone 3GS-t, 180e a 16 GB-os."
A szolgáltatók listaáraival számolni a független készülékek piacánnem teljesen korrekt. Más készülékek T-s listaárával is össze kéne vetni, úgy objektívabb lenne az összkép.(#71) Quasi_modo: S ez szükséges a jól használhatósághoz az ergonómia feláldozása nélkül / annyival több kényelmet ad ez, mint az optimálisan használható egyéb fizikai adottságok?
-
Quasi_modo
nagyúr
Mi a francért kell 16:9-es arány?
Gyanítom, hogy a filmek miatt. Másrészt az emberi szem jól belátja ezt a fektetett képarányt. Harmadszor elég nagy kijelző elfér anélkül, hogy a gép túl széles lenne. Negyedszer ha Tv-re küldöd a képet, ott ugyanezt a képarányt találod. Stb. -
erdoke
titán
Vitáról szó sincs, csak közöltem a tényeket. Te viszont nézz utána jobban, mert vehetsz hivatalosan függetlenül iPhone 3GS-t, 180e a 16 GB-os. Ennél jóval olcsóbb egy HD2 + 16 GB-os microSD.
A mobilnet pedig igény kérdése, sokan kijönnek 500 MB-ból. MédiaMánia S-sel az iPhone se olcsó, tehát akinek sokat számít a kezdő befizetés, annak bizony be kell vállalni minimum 1 GB-ot, mellé pedig több száz perc beszélgetést és SMS-t, akár van rá igénye, akár nincs. A kérdés egészen pontosan az, mennyiből jössz ki egy iPhone-nal, ha pontosan az igényeidnek megfelelő csomaggal használod, és nem utólag akarod megmagyarázni, hogy márpedig neked 4 GB mobilnetre van szükséged. Erre sehol nem láttam még kimutatást/felmérést, valahogy híján vagyunk az őszinte iPhone tulajoknak, akik megmondják, átlagosan havonta mennyi adatot forgalmaznak.
Én 500-1200 MB-ot szoktam használni a 3 GB-ból, pedig néha több órát netrádiózok is. Igaz, egy hónapban általában 6-8 napot külföldön töltök. -
Inarus
addikt
válasz
#16820480 #68 üzenetére
"egyébként a kis méretű kijelző és a 16:9 azért rossz, mert egy álló qwerty nehezen fér el rajta, a fekvőtől meg semmit nem látsz, mert nem marad felette hely."
Hopsz, akkor jogos az érvelés. Inkább akkor úgy kérdem, hogy
1.) Mi az a legkisebb kijelzőméret, aminél már korrektül elfér ez a hőn áhított elosztás?
2.) Mi a francért kell 16:9-es arány? Ne csússzon szét a kép?
Idézet tőled: "remélem ebből nem csinálnak divatot, mint a gps-ből, hd videóból meg a megapixelekből" - ennek eredménye az lett, hogy aki igényesebb, közhelyszerűen válaszolta ezekre, hogy céleszköz kell, a mobil nem fogja ezeket pótolni. Jó dolog hogy van nálam valami ami ezeket elégséges szinten nyújtja, de nem fogom azt mondani, hogy egyenértékű a célnak jobban megfelelőkkel. Szöveget szerkeszteni is tudok mobilon, mégsem mondom azt, hogy jobb ez mint egy laptopon. Max azt mondom, hogy nekem nem kell céleszköz ilyen elégséges szint mellett. A filmnézés ugyanez. Régen körberöhögtek, hogy mobilon nézek meg egy sorozat epizódot, ma meg divat lett. Természetesen ez mind SZVSZ... -
törölt tag
hát ez az... sajnálatos. laptopoknál is vannak ilyen fasságok, itn a 16:9-es kijelző erőltetése. szerencsére most vettem újat, így egy ideig nem kell
telefonál már nem vagyolk ilyen szerencsés, mert gyakrabban jön rám a vásárolhatnék
egyébként a kis méretű kijelző és a 16:9 azért rossz, mert egy álló qwerty nehezen fér el rajta, a fekvőtől meg semmit nem látsz, mert nem marad felette hely.David75: remélem azért lesz egy-két gyártó, aki kimarad a buliból. nekem sajna a szifon nem jó válaztás, de remélem hamarosan kapható lesz a Meizu újabb üdvöskéje, náluk is maradni látszik a 3:2-es képarány, ráadásul lesz kétféle méretben is a telefon, szóval egyelőre szimpi.
Peat
: pont a HD lejátzsánál szerintem tök mindegy, hogy milyen a kijelző, mert arra úgyse fér ki ekkora videó, a hdmi kimeneten meg akármilyen arányú képernyőre rákötheted...
-
David75
őstag
Ezt a viát itt hagyjuk abba szerintem.HD2-t is azért vesz az ember hogy netezzen emailezzen stb.Amellé is dukál egy mobilnet akárki akármit mond.Elismerem hogy ha lenne szolgáltatónál hd2 akkor media mánia dijcsomaggal el lehetne vinni azt is iphone árba de ha lenne hivatalosan függetlenül iphone az se lenne drágább a hd 2-nél.Tehát lényegében ugyan az az árkategória.
-
David75
őstag
Az iphone kb akkora mint egy legend és mágis beletudtak rakni egy cortex-a6-ot meg példának mondhatnám a milestone-t is.Nem kell ekkora tepsi egy jó processorhoz.Filmet meg én se telefonon se még ha 9"-os telefont ad ki a htc akkor sem.Laptopon se szeretek filmet nézni 15"-on.72cm-es tv-től kezdődik nálam a filmnézés.Még egy youtube-ot megnézek 3,5"-on de azon kívül semmi mást.
-
Peat;)
veterán
"Nemlehetne egy 3,5"-os legendet kiadni snapdragonal vagy cortex-a8-al?" Ez kb olyan mint full hd, 1080p-s mkv-öt is lejátszó chippel felszerelt ledes lcd tv-t venni 10 colos méretben, 4:3-as képarányban. Ok, iphoneon nem is sokan néznek videot, de más kijelzővel lehet megtennék. Más telefonoknál meg sok anyagot csak fel kell tolni és még a feliratot is megeszik már, jönnek a hd-t lejátszó telefonok, szerintem ésszerű hogy elmozdultak arra amerre, különben hülyeség lenne az egész. Nyílván nem avatart fognak telefonon nézni, de ha valamit néz az ember akkor azt pl 16:9-ben tenné meg legszívesebben és nem torzított arcokkal vagy egy csíkon a kijelzőn..16:9 egyébként telefonnál talán a legideálisabb arány lehetne, én nem tudok olyan dologról aminek betenne használhatóság tekintetében.
-
David75
őstag
válasz
#16820480 #54 üzenetére
Nyugi mások felse fogják ezt amit mondok.Pedig nem csak ketten gondoljuk így szerintem.Erre is próbáltam rávilágítani hogy ez már olyan mint a megapixel háború.Én megoldom mert úgyis iphone-t veszek.De aki mást akar az hamarosan szembesűl vele hogy vagy normál méret gyenge processzor,vagy tepsi és high end processor.A htc-n belül még az is ott van hogy premium ménőségű ház/gyenge proci/rendes méret vagy műanyagház/snapdragon/tepsi. Nemlehetne egy 3,5"-os legendet kiadni snapdragonal vagy cortex-a8-al?
-
Inarus
addikt
válasz
#16820480 #54 üzenetére
"remélem ebből nem csinálnak divatot, mint a gps-ből, hd videóból meg a megapixelekből..."
Dehogynem. Már csináltak is.
Emlékszem még a kis telefonok mániájára, amikor megszületett a vicc, hogy a férfiak a egyedül a telefonjaik méretében vágnak fel azzal, hogy kié a kisebb...
Most majd jön az, hogy kinek van nagyobb kijelzős készüléke.
-
MartOOn
addikt
jóféle! ebben van puncimágnes?
-
törölt tag
Tehát vagy veszel telefon gyengébb processzoral vagy tepsit snapdragonnal.
ezzel a kijelentéssel még pár héttel ezelőttig nem értettem volna egyet, de amióta sorozatban kezdik bejelentgetni a 4,3 és még nagyobb kijelzős csúcskészülékeket, sajnos én is így látom. wide kijelzőből még a 3,7" elmegy, normálból meg 3,4-3,5" a jó, annál nagyobbat át sem érek rendesen (illetve fogást kell váltani a készüléken).remélem ebből nem csinálnak divatot, mint a gps-ből, hd videóból meg a megapixelekből...
-
szabage
tag
Fiatal vagyok, és nekem kell a nagyobb kijelző.Tudom, sz*r ember vagyok, de férfi gatyát hordok és azon nagy a zseb is!
-
baliii
senior tag
nem feltétlenül kell sokkal nagyobbnak lennie egy nagyobb kijelzős telefonnak, csak jobban kéne kihasználni a helyet, pl ha egymás mellé teszel egy nexus one-t és egy 3GS-t, akkor látszik a dolog [link]
és még itt is lehetne javítani a dolgon, mert alul túl sok a hely (az én véleményem szerint) -
m@xsys
senior tag
Ez vajon csak a T-nél lesz elérhető megint?
-
csdm
senior tag
Ez Ronda!
Ez nem vall az apple dizájnjára... Bízom benne, hogy nem iylen lesz a végleges, hiszen mégis csak Apple, annak nem jól, hanem tökéletesen kell kinéznie -
David75
őstag
válasz
Lotusomega #27 üzenetére
Hát szerintem azért a 4" még nem feltétlen a tepsi kategória. Viszont pl kezelni egy nagyobb képernyőn jóval könnyedebb és kényelmesebb mint egy kisebben.
Szerintem nem a kijelző méretét kell növelni hanem az OS-t kell hasznáhatóra tervezni.És nekem sok a 4"3 és hidd el hogy sokan vannak így...
-
David75
őstag
Neked is csak gratulálni tudok, hogy így nekiesel a HTC-nek, pedig azért HD2 "icipicivel" többet ad olcsóbban, mint a 3GS szvsz..
Nem estem neki csak nem tetszik a termékkapcsolás hogy normális hardware-t csak brutál nagy kijelzővel adnak.
A két telefon árát meg hiába hasonlítgatod.Mert az egyiket szolgáltatónál nem lehet kapni a másikból meg nincs kártyafüggetlen csak szürkeimportos.Márpedig én nem adnék 130 ezret egy telefonért.Az iphone-ért is csak 40-et fizettem.Előfizetést meg hd2-nél is fizetnék...Azt meg nem tudom hogy miben tud többet egy olyan OS ami olyan jó irányvonalat képviselt hogy az újverzió már teljesen szembemegy vele szinte minden téren.
-
törölt tag
nekem gyanús ez a 2 héten belül 2 ájfónt hagyunk el dolog...
biztosan nem véletlen, hanem a reklám része -
<NewL>
addikt
olvasd el mégegyszer és értelmezd
rakd egymás mellé a két telefont Hd2-őt és az iPhonet,meg rakj mellé még pár átlagos méretü telefont. ...és rájössz ,hogy baszinagy,bazijó és nem fér a zsebedben. szerintem még ez a 3.5" is egy jó középmezőny,ez a pont elég,kényelmes méret.monstre : biztosan. ez már épphogy nem,a fórumozók fele már biztos nem fogja nézni a bemutatót,lehuzták a leplet,szinte mindent a szoftverről,a külsőről. nájne one more thing
-
Lotusomega
senior tag
Hát szerintem azért a 4" még nem feltétlen a tepsi kategória. Viszont pl kezelni egy nagyobb képernyőn jóval könnyedebb és kényelmesebb mint egy kisebben.
Az ára meg, hát szerintem a mostani 3gs árakon jóval fölötte lesz még trénél is.
De ha esetleg elszánom magam én is csak tré rabságban
-
Straw
senior tag
-
Daczy
aktív tag
-
Ricardo
titán
Tetszik ez a forma. Remélem ilyen lesz.
-
David75
őstag
válasz
Lotusomega #10 üzenetére
A belső is jól hangzik így, de sajna akkor a kijelő fizikai méretét nem növelték, ez fájó pont, főleg iylen htc hd2 ismeretében.
Nyugi az iphone tulajok nem akarnak se féltéglákkal se tepsikkel mászkálni.Én drukkoltam hogy ne növeljék a méretét és ne száljanak be ebbe kijelző növelési háborúba.Mindenki döntse el hogy internet táblát vagy telefont akar vásárolni.Előre sajnálom az 5"-os wm/android htc tulajokat akik majd hátizsákban viszik a telefonukat.Egyébkéntmeg nem is az a baj hogy csinálnak ilyet hanem hogy a hero/legend meg gyengébb procit kap mert desire a csucsmodell.Tehát vagy veszel telefon gyengébb processzoral vagy tepsit snapdragonnal.
Már csak az ára lesz kérdéses, 300k?
Függetlenül tuti de én azért ha nem bűn majd elviszem kb 60 ért a t-töl úgyis lejár a 2éves hűségem.
-
Gomez86
őstag
Nekem bejön ez a design. Ha nem lesz túl drága akkor lehet hogy a 3G-t cserélem erre...
-
Alex91
félisten
-
Lotusomega
senior tag
Godoljátok hogy a t-mobile úgy fogja forgalmazni hogy nem ad mellé microsimet? vagy mi?
-
-
ClioRS
őstag
Megvan a lopott prototípus. Csak a vietnámiak már szétbontották
-
Jadro
veterán
Eddig ennek a külseje jön be legjobban. Teljesen szép lett.
-
Lotusomega
senior tag
Jááá, na akkor ennyit a tikolózásról, nekem bejön ez a dizájn, jól látom hogy a kmera melett az egy ksi ledes villanó akar lenni?
A belső is jól hangzik így, de sajna akkor a kijelő fizikai méretét nem növelték, ez fájó pont, főleg iylen htc hd2 ismeretében.
Már csak az ára lesz kérdéses, 300k?
Micro sim meg úgyis lesz addigra tmobilenál ha kijön nálunk is.Gondolom avval együtt adják majd. -
Thom!
veterán
teccetős, elég jóféle
-
<NewL>
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest