Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alamuszi

senior tag

válasz arty #160 üzenetére

Neked is belinkelem:

[link]

Utolsó bekezdés, tudom hogy a 17 watt nem egy releváns fogyasztási adat.

"ezt tudhatnád már"

Nyugi én ezt tudom a link alatt a bizonyíték. Ha olvastad volna...

De ha lehetne én is ezt választottam volna az Apple helyében a Liano, jó meg szép, de nem egy komplett szabványt fektet le mint az intel.

Az Apple helyében én sem írnám újra az egész rendszer csatolót csak azért mert itt a Liano. Szóval nem csak annyi, hogy fogok egy x86-os gépet rátelepítem a Lion-t és ennyi. Az intel meghajtóinál nem találsz túlzottan jobban támogatott eszközöket, és azt én sem engedném meg az Apple helyében, hogy van egy Liano, ami ugyan olcsóbb mint az intel megoldása, erre kiadok egy AIR optimalizációjú Lion-t a többire meg egy más kiadású Lion-t. Szóval nem ennyire egyszerű szerintem.

Amúgy igen abban egyetértek veled, hogy a liano megfelelne, de elkésett vele az AMD. Legközelebb talán beleteszik.

Viszont az Apple ereje még mindig az optimalizációban rejlik nem sebességben. Ezt feladni a Liano miatt badarság lenne.

De ami késik nem múlik de ez csak TIPP, és SZTEM.

(OFF)(#169) buvartacsko :(/OFF)

(OFF)Értem bocs hogy ellent mertem mondani :D Értesz hozzá :DSzép napot :) Több száz oldalas komolyan, mindet végigolvastad? Hmm.. Szakírtő lehetsz a témában. Kellemes hétvégét is. :) :P(/OFF)

"Mondjuk egy ilyen ember véleményére eleve nem adok aki szerint az osx frissitése több ezer forintokba kerül :DDDD"

Akkor szerinted az egész apple véleményére sem adsz, így járt az apple hülyék dolgoznak ott :

[link]

Várj már hol a link amit beírtál, tudod még mindig elfelejtetted belinkelni. Várj csak akkor Te most Füllentettél, na én meg az ilyen emberek szavára nem adok, ki tudja mikor füllentesz megint. :U

• Alex91

félisten

válasz arty #160 üzenetére

namindegy, ahogy más már írta, lehet a llano szimplán csak elkésett... vagy a thunderbolt kellett az applenek (mindig legyen egy macen olyan csatlakozo, ami lófüttyel se kompatibilis, de legalább jó drága hozzá minden... firewire? emlékszik még valaki? )

Mondjuk ha megnezed az uj CinemaDisplay-t, akkor rajossz, hogy a kvazi csatlakozok nelkuli Air-bol hogy lehet brutalis munkaallomast csinalni :DD! Mert csak rakoti az ember a Thunderbolton keresztul a moncsira, es maris van tobb USB csati, FireWire, Gigabites LAN!, HD kamera, mikrofon, hangszoro stb. ...

• alamuszi

senior tag

válasz arty #82 üzenetére

Technológiailag melyik APU is felel meg a 17 wattos uLow fogyasztásnak, amit az AIR-ekbe nagy eséllyel beletettek. Ráadásul Sandy Bridge, ami picit podernebb csak a AMD processzoroknál.

Akkor pár tévhit az elméletedben:

"mi az a kis teljesítmény? definiáld már légy olyan kedves. az 1.6ghz sandy bridge nem kis teljesítmény a 6 magos i7-hez képest?"

De valóban így van és ezt hogyan varázsolod bele egy AIR-mert ami benne van az is kenyérsötőt csinál belőle ha a proci bekapcsolja a Turbo Boost-ot.

"tehát akkor mégis kis teljesítményű rendszert adnak méregdrágán! ;) (vagy az előző air? az NAGY teljesítményű volt? ;) )"

Nem de azért elmagyarázod melyik processzort tetted volna bele pl a 11"-os macbook air-be? 2010-ben?

"netán lehetséges, hogy az apple olyat választ a gépébe, ami keveset eszik (hogy vékony és könnyű lehessen) és eközben ELEGENDŐ(!) teljesítménnyel rendelkezik az átlagfelhasználó számára?"

Sokmindent el lehet mondani ezekről a processzorokról, de hogy éppen csak elegendő teljesítményt nyújtanak azt nem hogy Turbo Boost-al nem lenne gyors.

"azt gondolod a legkisebb 2/4 magos llano nem elégíti ki (CPU fronton) ezt az igényt? pedig de, valószínűleg kielégítené."

Nem nem gondololm azt, de az biztos, hogy lassabb mint ami most benne van CPU fronton. Az adott fogyasztás mellett.

"pedig de, valószínűleg kielégítené. az intelénél erősebb GPU pedig megint csak kielégítené egy újabb szegmens igényeit, csak az esetleg már konkurrencia lenne az erősebb termékeikre - a lényeg, hogy legyen külön apple terméked mindenre. telefon, tábla, "netbook", notebook, asztali kisgép, nagygép"

Nem hiszem, hogy így lenne, az Apple nem az a cég, aki nem veri a garast a fogához, ha 1 $ tudna keresni ezen a dolgon meglépte volna, szerintem.

"és nyilván az intel a szokásos módon is ösztönzi az apple-t az ő termékeik választására :) akár 5 évente 1-2 milliárdos büntit is megérhet a presztizs és a 10-20 milliárd extrabevétel a "piszkos játékért" :) ha elkapják. de az egyszeri móka volt, szerintem már sokkal óvatosabbak."

Na ez az amit most biztos nem tudunk meg, hogy mit hoz a jövő az más kérdés.

Persze ez mint csak SZERINTEM.

Új hozzászólás Aktív témák