- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Lehet ám a tapi dolog mögött az áll, hogy az IT cégek bevásárolták magukat a törlőkendő bizniszbe, és most teremtik a piacot hozzá
Más, témához: fél nap nem touchos tesztelgetés után most touch-ra váltottam és máris van egy klasszikus melós helyzet, ahol hasznos volt az érintős. Amikor telepítettem, és kijött három bepipálandó opció, akkor egyszerűbb volt odacsapni a képernyőre háromszor, mint tapipaddal odanavigálni és ráklikkelni (amúgy is elég szerencsétlen az érintett tesztgép touchpadjének a gombja).
Cserébe az új felületen találtam egy kazalnyi marhaságot, appbezáró gomb nincs (vagy csak nem találom), gesztusok nem mindig mennek (direkt odafigyeltem pedig a koppintásokra meg simításokra), a tapi felületű video player meg nem írta ki a fájlok nevét, csak azt, hogy videó és le lehet játszani. Fölé kellett vinni az egeret, hogy kiírja a fájlinfókat. Minden új felületes app (legegyszerűbbek is) látszólag 1-2 másodpercet várnak indulás előtt (lehet, ez kikapcsolható). Az is vicces volt, amikor begépeltem az érintős explorerbe a PH címét, és 5 prec böködés után majdnem feküdt a billentyűzetem, vissza kellett hajlítani látható szögbe, mert a TN panelek éppen "alulról" nézve a legrosszabbak. Szóval egyelőre nem hiszek a notebookos érintőképernyőben, de még csak a szokásos rutintesztekkel foglalkoztam, amiket billentyűzetről már becsukott szemmel is megcsinálok.
-
rudi
nagyúr
Alapvetően mind a kettőtöknek igaza van. Ugyanis vannak olyan dolgok és helyzetek, ahol a jól megcsinált érintésvezérlés praktikus és vannak olyanok, ahol nem. Az óriási nagy kérdés az átmenet lesz, mert az világos, hogy C-t programozni vagy szövegszerkeszteni nem kell az érintés, tableten tartalom fogyasztáshoz meg kell.
Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy Win8-ban a start menü elhagyásával tettek egy fölösleges nem szimpatikus húzást a klasszikus módon, desktop felhasználók felé, mert semmiből nem állt volna megtartani, használja csak, aki és amikor akarja. Értem én, hogy az új felé akarják terelni a népet, csak az az érzésem, hogy akiknek fontos volt a Strart menü, azokat nem igazán lehet terelni, mert jobbára tudatos, tapasztalt felhasználók, nem dőlnek be az ilyen jellegű megvezetéseknek.
-
rudi
nagyúr
Fene tudja... elvileg 4-5 gesztust kell megjegyezni, az nem olyan sok, persze így egy napnyi használat után nekem sem sikerül még előcsalni azt, amit szeretnék. Pl. egy Asus app (számológép) eliondítása után nem volt világos, hogyan lehet érintéssel bezátni, szóval nyomtan neki egy régi jó alt+f4-et
. Az is elég szerencsétlen, ahogyan a színes-szagos-érintős felületen rákeresve a programok eltávolítására átcsap a régi és kopott desktop felületre - inkonzisztens felhasználói élmény.
Viszont úgy tűnik, hogy ezek a dolgok csak power-user üzemmódban jönnek elő, a "maradék" 90%-nak elég lehet az érintős felület.
-
rudi
nagyúr
Hazafelé a vonaton gondolkodtam rajta, hogy mennyire eggonomikus egy asztalnál ülve, notebookhasználat közben a monitorhoz kinyúlni a mostani merevségű zsanérokkal. Egyelőre a semennyire és a nagyon nem között hezitálok, de hétvégén csinálunk majd itthon össznépi tesztelést, a T13 mellé beugrott egy Asus VivoBook is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan MacBook Air M4 13"/16GB/256ssd/1 Év Apple Gar./p4372
- Latitude 5330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Újszerű MacBook Pro 14" M3 Pro 100%-os Akku, karcmentes!
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest