- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Engineer086
Modder
Egy kis önreklám
ha szabad ilyet..
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
Hölgyek(?) és Urak!
Kinek mi a véleménye a Corsair Carbide 300R tipusú házról? Hónap végén házat vásárolnék és most ez került a látóterembe. Megéri megvenni?
-
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #818 üzenetére
Nem banzáj volt az, max teadélután..de az a jobbik fajtából
Ahogy azt korábban írtam, 1 óra körül ellátogattunk egy MÉH-telepre MÉHézzkedni. Elsősorban plexire vadásztunk. Én gyüjtögettem 3 kilót, Bari azt hiszem 12 kilóval tért haza, a többiek is hazacipeltek még pár kiló agyagot
A forró nyári nap elől a debreceni Békás-tó partjára menekültünk, ahol Bari a félkész spektrum analizátorával demózott, majd én magyaráztam a sikló-formámról jelenlevő kollégáknak.
Az összlétszám 5 fő volt, amit egy másik ph!-s arc, superceneb egészített ki pár perc erejéigMindannyian nagyon jól éreztük magunkat, sajnáltuk, hogy öt óra körül el kellett búcsúznunk, pár órát még biztos beszélgettünk vola.
Az egyetlen kép, ami bizonyítékul szolgálhat ottlétünkre:
A jelenlévők balról jobbra: Balcsida, Engineer086, Bari, Outsider és Fkenny
-
Engineer086
Modder
Vizsgák letudva, masszív modding napok következnek
-
Engineer086
Modder
válasz
razorbenke92 #757 üzenetére
Sajnálom, hogy nem tudsz ott lenni
Sztem ha van rá igény, akkor máskor is csinálhatunk ilyen "dzsemborit", minden csak szervezés kérdése
-
Engineer086
Modder
válasz
Zoli54213 #764 üzenetére
Hát én biztos agybajt kapnék, ha egy ilyen drága ventillátornak letörném az egyik lapátját..Nem is értem, minek kell szétszedni. Ha divatos szinű ventit akarsz, akkor találsz jóval olcsóbban is, szvsz Noctuát nem azért vesz az ember, mert illik a többi komponenshez, hanem mert bitang jól teszi a dolgát.
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
Még mindig várjuk azoknak a moddereknek a jelentkezését, aki 21-én, csütörtökön csatlakoznának hozzám és Barihoz egy Debrecenben megrendezendő modder találkozón
Eddig már úgy néz ki, hogy vagyunk hatan, de jó lenne minél tobb "elvtárssal" találkozni
Terveink szerint 1 óra körül kezdenénk a programot a Gizella utcán, meglátogatnánk egy MÉH telepet, kutatnánk alapanyag után.
A programot folytatnánk a Békás- tó partján. Lehet hozni terveket, képeket, félkész- esetleg teljesen elkészült számítógép házakat, melyeket jó hangulatban kiveséznénk, egymásnak tanácsokat, ötleteket adnánk. -
Engineer086
Modder
válasz
szab.tam #722 üzenetére
Gyári borda van rajta, azt tervezem, hogy a burkolatba beépítek egy 12 centis ventit, ami majd elszívja a lapról és a bordáról a hőt. Az első gondolatok még arról szóltak, hogy a hajó függőleges vezérsíkja egy nagy hőleadó felület lesz, de aztán ezt elvetettem, mert:
1, Valahogy szerelhetővé is kell tenni a házat, ezt csak a burkolat levételével tudom elérni.
2, marhadrága lett volna x db, közel 50 centis hőcső megvétele+a bordák elkészítése (ebben mondjuk te vagy inkább otthon)A HW-t hordó váz az fémből lenne, a többi merevítés plexiből, szóval nem sok fém lesz kuckóban
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
válasz
superecneB #704 üzenetére
Ezt mi már letárgyaltuk nem olyan rég, nem?
-
Engineer086
Modder
Tisztelt Modderek!
Ezúton szeretnélek benneteket meghívni egy baráti eszmecserére, melyet Bari és én szeretnénk megvalósítani Debrecenben, június 21-én. Szivesen látunk minden fórumtársat, elsősorban Debrecenieket, de jöhet bárki, aki ráér és foglalkozik számítástechnikával, moddinggal. Négyen már biztos leszünk, Outsider és Fkenny már biztosan velünk tart.
Kötetlen beszélgetés során megismerkednénk egymással, egymás moddinggal kapcsolatos terveivel. Lehet hozni képeket, munkadarabokat, amiket aztán kibeszélhetnénk, ötletelhetnénk.
Tavaly a Békás-tó volt a helyszín, idén is ide tervezzük a találkát, bízva a jó időben. További részleteket majd itt a topikban megbeszéljük. -
Engineer086
Modder
válasz
DiceBlade #687 üzenetére
Én hatlapfejű csavart használtam és úgy helyeztem el, hogy a csavar feje volt a videókártya föld felőli oldalán, egy anyával rögzítettem a nyákhoz a csavart, egy másik anya pedig távtartóként működött. A csavar végére, a plexi rögzítésére pedig zárt fejű anyát használtam, a dekorációs értéke miatt
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
Mindent a kábelharisnyázásról (Angol nyelvtudás szükséges )
-
Engineer086
Modder
Ezt láttátok már?
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
válasz
blasko92 #505 üzenetére
Azért lenne jó a műanyag burkolat, mert az összes többi elem, ami a siklót alkotja is műanyag lesz, plusz a részleteket is műanyagból készíteném. Ha kompozit műgyantából készíteném el a burkolatot, akkor nem tudnám oldószeres ragasztóval hozzájuk ragasztani ezeket az elemeket. A kompozik ellene szól az is, hogy viszonylag drága és nehéz vele egy kezdőnek boldogulni.
-
Engineer086
Modder
válasz
blasko92 #503 üzenetére
A polisztirol lemezekból +kétkomponensű kitt felhasználásával készülő formát elvetettem, előről fogom kezdeni a projektet, motzmár fa felhasználásával. A gipszes ötleted jó, de ahhoz is kell készíteni egy negatív formát, ezért inkább maradok a jelenlegi koncepciónál
Sajnos a zh-k és a vizsgaidőszak elveszi minden időmet + a fantasztikus időjárás is hátráltat, de hamarosan nekifogok a következő forma elkészítésének.
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
válasz
intercooler #497 üzenetére
Tetszik az elképzelés, miszerint egyedi panelekkel béleled kia házat, elrejtve a váz bomborulatait! Kíváncsi vagyok a folytatásra.
-
Engineer086
Modder
Hát igen, nagyon jó kis gépek ezek, rengeteg mindenre tudnám használni őket.
-
Engineer086
Modder
Mostanság pang a topik, így témaindítóként megkérdezem tőletek: van valaki köztünk, aki foglalkozott már vákuumformázással? Konkrétan a mintadarab elkészítése érdekelne, milyen agyagokból érdemes dolgozni. Házilag, kézzel akarok egy nagyobb formát elkészíteni. Próbálkoztam Polisztirol habbal+kétkomponensű kittel, de az nem vált be, most következik a fa+purhab+kétkomponensű kitt trió. Természetesen modding miatt vállalkozok erre
-
Engineer086
Modder
válasz
intercooler #434 üzenetére
Uhh, bocsi, előbb írtam, mint olvastam
Tényleg semmi hely nincs az oldallap és a takarólemez között? Ha fél venti rés van, akkor már oda befér egy csavar feje és a menetes szárat pedig egy fúrt lyukon kersztül ki lehet bújtatni (ahogy te is mondtad)
-
Engineer086
Modder
válasz
intercooler #429 üzenetére
Ha egy kicsit elgondolkozol, akkor rájössz, hogy a telibe ragasztás nem igazán jó ötlet, mert utána azt onnan le nem szeded..szépen.
-
Engineer086
Modder
válasz
planbmokus #412 üzenetére
Jó felé keresgélsz
-
Engineer086
Modder
Neeem, nem prociblokk és nem is X-wing, bár köze van a Csillagok Háborújának, csak éppen a sötét oldalhoz
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
Ide is feltöltöm, hisz ez is modding
Barátnőm gépébe szánt tápegység, aki Veletech-en kint volt, az láthatta, ahogy próbáljuk a csatlakozókat leszedni. A barátnős gép ezzel el is készült, legkésőbb kedden beszerelem a tápot a helyére és ha a moderátorok engedik, akkor még a héten megjelenik a ház átalakitásáról szóló cikk! -
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #346 üzenetére
Én általában a vörös színű korongokat szoktam műanyag vágására felhasználni, nálad sztem az jelenti a medium kategóriát
Igazából a korong fajtája mindegy, úgyis átvágja bármelyik. A fordulatszámot meg úgy választ meg, hogy vágás közben ne akadjon el a korong. Vágás közben úgyis megolvasztja az anyagot kissé, csak nem mindegy, hogy a vágás közvetlen közelében, vagy már a kívánt vonatól bejjebb is. Megint csak azt tudom mondani, hogy készíts próbavágást egy feleselges műanyag darabon, pl egy nem használt előlapi takarólemezen, vagy a kivágásra ítélt csík belsejében, ha már látod, hogy miként viselkedik az anyag, akkor kezdj bele az érdemi munkába
Jó munkát, a végeredményről természetesen szeretnénk képet is látniSzerk: Jah, és arra ügyelj, hogy a kis szilánkok, amik a vágás közben kirepülnek, ne a szemedben landoljanak
-
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #344 üzenetére
A legegyszerűbb azokat a szerszámokat használni, mint amiket a fém lemezek kivágásához használnál. Legjobb a lombfűrész, az nem olvasztja meg az anyagot, ha van multigéped, akkor az is jó lehet. Itt ügyelni kell a fordulatszámra, ha nagyon gyorsan pörög a vágókorong, akkor megolvasztja az anyagot. Miután kivágtad a kellő nagyságú csíkot, fémreszelő segítségével korrigálhatod az éleket.
-
Engineer086
Modder
Intercoolernek van igaza, az avatarom Boyd Coddingtont ábrázolja
Nekiállok megírni egy Logout-os cikket, abban lesz több kép az átalakításról és a végleges állapotokról.
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Adott egy Zalman ZM80D-HP passzív VGA hűtő. Ha ezt lefestem spay-s festékkel, akkor üzem közben a festék nem fog róla lejönni, levállni?
Hiába, egy öreg moddernek is van még mit tanulni -
Engineer086
Modder
válasz
blasko92 #323 üzenetére
Bari: Köszönöm!
blasko92: Félig meddig meglepetés, Az ő ötletei alapján dolgozok, de lesznek apró részletek, melyekről még ő sem tudA szín az kényszeű megoldás volt, de így utólag nekem is tetszik. Először én is olyan dögös, sötétlilára vadásztam, de spay-s festékben olyat nem találni, kikevertetni meg "nincs kedvem"
Glettanyagból a kilós, kétkomponensűt használom, finom kis anyag, nagyon jól lehet használni.
Hamarosan úgyis elkészül a mű, írok róla majd egy cikket, abban szépen minden le lesz írva -
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Az utóbbi napokban barátnőm gépén dolgoztam, a tegnapi és a mai jó időt kihasználva megejtettem az oldallap glettelését, valamint a váz és a burkolat festését. Íme néhány kép:Sajnos a délutáni eső mindkét nap közbeszólt, így a vázat már nem tudtam befejezni, ha időm engedi és a természet is kegyes lesz hozzám, holnap azt is lefestem fehérre.
-
Engineer086
Modder
Ezt az átalakítást linkelte már ide valaki? Egyik régi motoros, Mórocz Gergely aka Don Vito munkája. A 2010-es MTH-on mutatta be ezt a munkáját és most felkerült Bill Owen Case Mod Blogjára (is).
Aki tud a srácról valamit, feltétlenül szóljon, régóta szeretnék vele beszélni -
Engineer086
Modder
válasz
intercooler #272 üzenetére
A plexis félelmeidet én is szeretném megcáfolni, ha a fólia karcos, attól még a plexi felülete lehet tökéletes.
Ez a takarólap meg nagyon eredeti! Kíváncsi leszek milyen felülettel látod el. -
Engineer086
Modder
Il-Kobe: Jó lett a festés, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz, ha felkerül az oldallap a házra
A winyórögzítés is nagyon tetszik! Elárulod, hogy milyen anyagó az a fül, amivel fellógattad a meghajtót?Szerk: Újraolvasva látom, hogy gumis....esetleg bicikli belső?
-
Engineer086
Modder
Én ezzel a szépséggel kívánok jó éjszakát!
A végleges képek az oldal közepe táján. Erősen ajánlott a teljes blogot végiglapozni! -
Engineer086
Modder
Érdemes kicsit felcsiszolni a felületet és arra festeni. Nem kell durva papírral, valami finomabb is elég (pl: 200-as). A festést pedig legalább kettő - és ami fontos - vékony rétegnen végezd el, elkerülve a megfolyást. A háló lyukait nem fogja eltakarni a festés, hacsak vödörrel nem öntöd a festéket rá
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
Mint ahogy azt már korábban írtam, oldalról érdemes megvilágítani a plexit. Az átlagos ledek fényszórási szöge, ha jól emlékszem 30 fok, így ha közvetlenül a szöveg mögé helyezed a fényforrást, akkor csak kis felületen fogja azt megvilágítani.
Próbáld ki azt, hogy a világító ledet a plexi éléhez teszed, sokkal nagyobb felületet fog megvilágítani. A hatás növelése érdekében finom csiszolópapírral csiszold fel a plexi felületét, "mattítsd" meg. -
Engineer086
Modder
válasz
blasko92 #136 üzenetére
Amikor nekikezdesz írni a logout-on, az első eldöntendő kérdésnél tudod kiválasztani, hogy címlapra írsz egy cikket, vagy blogolsz, amit később esetleg kiraknak fő oldalra. Én eddig csak a kész házaim történetét írtam meg cikk formájában, de a következő átalakítás(ok) valszeg blog formában fognak futni.
-
Engineer086
Modder
Egyenlőre ez tűnik az egyszeűbb megoldásnak, így minden előzetes tervem kivitelezhető ezen a vázon
Gondoltam arra, hogy az alaplapi tálcát és a hátlapot pakolom/forgatom úgy, hogy btx legyen, de jobban megszemlélve a vázat, elég összetetten van szegecselve, így jobbnak látom nem megbolygatni a rendszert
A következő lépés az oldallap rögzítésének problémáját kell megoldanom, ha az ki lesz pipálva, akkor a lényeges kérdésekben dűlőre jutottam. -
Engineer086
Modder
A legegyszerűbb az, ha oldalról egy-esetleg két leddel megvilágítod a plexit. A mulitgépeddel egy led nagyságú bemélyítést készítesz a plexibe és valamilyen módon rögzíted azt ( valamilyen ragasztóval). Ha olyan ledet használsz aminek nagy a fénykibocsájtási szöge és esetleg a plexi vastagsága megengedi, akkor közvetlen a logó mögé is beépítheted a ledet. Kísérletezni kell, így megtalálhatod a neked megfelelő megoldást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Anime filmek és sorozatok
- Videó stream letöltése
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest