- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokszi75
csendes tag
válasz
ufocsalad #391 üzenetére
Biztos ,hogy csökkent rajta,ha belegondolsz a két ill. három eres pvc-ben egymás mellett futottak az erek.A kábelek szerkezete,azon belül az érnégyesek úgy vannak kitalálva(sodorva),hogy az áthallás minél jobban csökkenjen.Az más kérdés ,hogy sokszor nem jól terveznek.Az ötérpáras kiosztásnál a harmadik érnégyes második érpárja sokszor a következő kábel egyes érpárja,és ezzel ennek a kábelnek fel is fordult a az áthallás csökkentésre kialakított szerkezete.Minden érnégyes pár egy szomszédos érnégyes pár mellett megy tovább.Vagy búrakötéseknél ugyan hányan húzzák csak minimálisan szét az érnégyeseket?Az ilyen szerkezeti változások mind zajosodást hoznak magukkal.
-
kokszi75
csendes tag
Már bocs,de én a fehér vezetékre gondoltam amin a két aljzat van.Azt hívjuk pvc-nek és ugyanolyan sodrata van mint az oszlopokon ill földben levő kábeleknek van,ami a központig megy a másik a szalagkábel vagy készülékzsinór ami lapos.Egyetlen hibája ennek a fehér pvc-nek,hogy nincs árnyékolva ez egy kb utoljára két éve volt használatban,ma már árnyékolt pvc-t használunk.A lapos négyeres valóban gyenge pont lehet,mert párhuzamosan futnak a szálak.A padláson lévő modemmel kapcsolatban annyit,hogy én mindenkit lebeszélek róla--nem egy berohadt szűrőt leszedtem már.Ki vannak téve a hőingadozásnak és a párának.
-
kokszi75
csendes tag
Tökéletesnek néz ki a vezetékelésed(feltéve,hogy végig ilyen a falidobozig).Normális 1x4 pvc sodrott erű a modemig.Az egész külső hálózat is ilyen érnégyesekből felépített kábeleken fut a központig.Piros érpár a vonal,feketeszürke megy vissza a készülékig.Ami zavaró lehetne az a lapos készülékzsinór,de mint írtad az csak 0.5méter.A kép jónak néz ki,de ennek elemzését meghagynám inkább dchard-nak.
-
-
kokszi75
csendes tag
A németeknél például ezért (és még sok más dolog miatt) árnyékolt a telefonvezeték. Nálunk is árnyékoltak a külső-belső vezetékek,persze nem egy kivétel van és az árnyékszálak belső vége sehova sincs bekötve.
A konnektorok védőföldjéről csak annyit említenék,hogy szabályos a nullával való közösítés,amennyiben a mérőnél van.Mérőig nullával egyesített földelő hálózat(NEFH)van,mérő után válik szét a nulla és a védőföld.Máshol nem lehet a lakásban védelmet levenni a nulláról.Bocs tudom ,hogy nem vill.szer topic--csak megemlítettem.
Amúgy megint igazat adok neked dchard az sm50b-vel kapcsolatban.Saját környezetemben rajtam kívűl egy-két szerelőről tudok aki használja ezt a progit. -
kokszi75
csendes tag
Leírnák egy érdekes hibajelenséget,ki tudja nálad is lehet ilyen gond.Azoknál fordulhat elő ez a hiba akiknél 1x4-es légvezetékkel van bekötve a net és 20kV alatt megy el.A kábelben van tartószál ill.árnyékoló szál ami a falidobozban össze van kötve egymással ill. földelve is van ha az oszlopon is bekötik.Így földhurok keletkezik és a keresztező nagyfesz hatására némi áramfolyás indulhat meg ezen a dróton ami zavarhatja a dsl-t.Személyesen nemrég tapasztaltam meg ezt a hibát.Amúgy a net lassulások rossz kötésekből is szoktak eredni.
dchard: valóban jól látod nem mindenki rohangál argus 145 műszerrel---baromi drága.Meg idő sincs elemezgetni max a macerásakat.Örül az ember ha kész van és rohan a következő bekötéshez.Persze egy gyors vonalmérés történik de azért vannak hibák amik hosszabb idő után jönnek elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged