Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
"Én inkább úgy kérdezném, nem lehet, függetlenül attól, hogy 15 megás csomagra vagyok előfizetve, hogy szándékosan lassítanak?"
Erre a kérdésre is választ fogunk kapni az új modemmel, mivel több olyan paraméter is van, amit a mostani modemed meg sem mutat. Simán lehet, és megmongom miért gyanús ez: mivel lefelé 10dB-nél mgasabb a margin (15dB), és ennek ellenére csak 12mega a szinkron.
Egyelőre ne vegzáld az ügyfélszolgálatot, kiderítjük először hogy mi a gond, és utána lehet reklamálni a kész tények ismeretében. Különben csak visszaraknak 5megára azt meg nem szeretnéd...
Dchard
-
dchard
veterán
Szia,
A megszaladó hibaszám, a csillapításhoz képest sem elég magas sebesség és a magas frekik szétesése tipikus jelenségek, amiket ez a szar szutyok modem okoz, amid van (régi 360R).
Első és legfontosabb lépés: modem csere. Dlink 360R T1E (fekete) modem az ajánlott, ezzel használható az általam írt firmware is, így stabilabb lesz a kapcsolat, sokkal több vizsgálatot tudunk elvégezni, ezen kívül a vonal is finomhangolható lesz.
"Növelhető egyáltalán a letöltésem sebessége, vagy nem is érdemes vele foglalkozni, mert ennyi a vége, és örüljek neki, hogy ennyi van?"
Igen érdemes, már önmagában megéri, hogy stabil és kis hibaszámú legyen. Csodákat nem érdemes várni, de szerintem ez alapján amit látok, az új modemmel meglesz az 1mega felfelé, és lefelé is el tudok képzelni még minimum 2-3megát. Elég sok a tartalék: jellemzően 6-7dB-s SNR marginnal is tartható az elvárt bithiba-arány, ehhez képest nálad 14-15dB ez az érték. Nem lehet, hogy ez nem 15megás csomag amúgy? Egyébként mindegy, a modemet akkor is érdemes kicserélni.
Valószínűleg a kábelezést is érdemes átnézni az összes kötéssel együtt, mert nekem furcsa, hogy 13dB felfelé csillapítással nem jön ki az 1mega, pedig szép a felfelé spektrum.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 10.31
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő