- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Balázs0916 #658 üzenetére
Ja reklám volt azt hiszem
Egyébként nem szoktam nézni
-
dchard
veterán
válasz
Balázs0916 #633 üzenetére
Hát, pedig a két képet ha összehasonlítod, akkor látszik, hogy az SNR nem, vagy alig változott a lassú és a gyors verzió között, ami azt jelenti, hogy nem vonali romlás történt.
Az ADSL nem tud valós időben (szakadás nélkül) sebességet váltani (kivéve SRA, de az a szoftveremben ki van kapcsolva, mivel itthon nem használja senki), tehát ott volt legalább egy vonaldobás, ami lehetett egy általános nagy mértékű zajosodás miatt, ezért beállt a vonal a dobás után 12mega környékére, majd a vonal megjavult, így az SNR visszajavulhatott, míg a bitallokációs tábla maradt annyi amennyi.
Ez az egyetlen reális magyarázat, amit találtam.
Valahogy el kéne kapni ezt a zajosodást SNR monitorozással. Ha legközelebb is ezt csinálja, akkor ne matasd a modemet, hagyd 12mega környékén, és csinálj SNR monitorozást. A lényeg az lenne, hogy elkapjuk SNR monitorral, amikor a romlás bekövetkezik, és ha 12megán marad a vonal, akkor nem lesz szinkrondobás (<-- ez nem ártana, mert különben minden eltűnik az SNR monitorból, mikor a szinkron vesztés bekövetkezik).
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Balázs0916 #631 üzenetére
Jó kérdés. 60%-on gyorsabbnak kéne lennie mint 80%-on, hiszen minél kisebb a tartalék, annál gyorsabb a kapcsolat.
A lassú képen jóval nagyobb a tartalék, mint a második gyorsabb képen, ami nekem ellentmondás: --> szerintem az első képen nem 60% volt az SNR margin, a másodiknál viszont már reálisabb a 80%.
Dchard
-
válasz
Balázs0916 #630 üzenetére
-
válasz
Balázs0916 #626 üzenetére
Na másfél napja 60%-os SNR marginnal, 0db leszakadás volt
Micsoda boldogság -
dchard
veterán
válasz
Balázs0916 #626 üzenetére
Ha telefoncsörgéskor vagy a kagyló felvételekor van szakadás, az egyértelmű szűrő hiba. Nem ritkán jelzi, hogy nem megfelelő (értsd: nem feltétlenül hibás, de mindenképpen átgondolatlan, nem optimális) kötési rendet használnak az előfizetők.
Fontos még tudni, hogy szűrő nem csak az előfizetőnél, hanem a szolgáltatónál is van a DSLAM előtt. Itt kötési hibáról nem beszélhetünk, de ez a szűrő is tönkremehet.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Balázs0916 #623 üzenetére
Látod 192 és 224 között a magenta színű charton azt a botrány nagy tüskét? Na ezért zártuk ki azt a részt.
Rendben lesz ez. Ha stabil, akkor ahogy mondtam, lehet SNR margint csökkenteni 60-70%-ra.
Dchard
-
törölt tag
válasz
Balázs0916 #619 üzenetére
Szerencsére már nem igen lesz rá szükség, de jó, hogy nem kavart be FW update-kor
Amúgy a gyári FW Updater is jó lenne ha azon túl, hogy várunk pár percet, visszajelezne, hogy sikerült az Update.
-
törölt tag
válasz
Balázs0916 #616 üzenetére
Van,Agnitum Firewall Pro 7.0.4
-
törölt tag
válasz
Balázs0916 #607 üzenetére
Érdekes, mert nálam a gyári 1.01-es FW-vel sem meg az 1.03-assal sem tudta lekérdezni a modemet, sem a DMT, sem az OrbMT, holott böngészőből simán elérem a modem webes felületét. Sem Bridge módban sem PPPoE-ben .Mitől lehet ?
-
dchard
veterán
válasz
Balázs0916 #613 üzenetére
Az SNR monitorozás eredménye biztató: szerintem járasd így a vonalat 1-2 napig, de ha nincs szakadás akkor beállíthatod a target SNR margint 60%-ra, így gyorsabb lesz a vonal. Szemlátomást van rajta tartalék vastagon. Szerintem 16-17megáig fel lehet tornázni a sebességet.
QLN-t meg várom
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Balázs0916 #604 üzenetére
Ha a webes felületről a (magenta színű) QLN térképet még fel tudnád tölteni szemrevételezésre, akkor az jó lenne. Amúgy várom a SNR monitorozás eredményét.
Dchard
-
desert_camo
tag
válasz
Balázs0916 #606 üzenetére
Szia!
Egy D-Link 360R-esem van, és ha minden igaz, a szolgáltató tulajdonában van. (Drávanet a T-COM területén)
-
válasz
Balázs0916 #604 üzenetére
-
dchard
veterán
válasz
Balázs0916 #602 üzenetére
Szia,
Rádióamatőrre, vagy valami helyi AM sávban pofázó rádióadóra tippelnék, ami szarul működik, mert 4-5-ször akkora sávban van elég egyértelmű zavartatás, mint egy AM rádióadó sávszélessége. Ahhoz pedig túl "szép" a karakterisztikája, hogy valami más, interferáló zajforrás legyen.
Azokat csináld meg amiket leírtam. SNR margint a legvégső esetben emelünk, mert általában sokat kell emelni, hogy ettől stabil legyen a vonal, és ezért sok sávszélességet el lehet bukni rajta.
Ezért mindenképpen a szar vivőktől, vagy legalább is a szar vivők nagy részétől kell megszabadulni.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Balázs0916 #600 üzenetére
Két helyen jelentős zajosodás látszik, ezek miatt vannak a szakadásaid. Vivőkizárással az alábbi vivőket biztosan ki kell zárnod:
124,125,125,195-207
Van még zajosodás 320-360 között de első körben ezzel ne foglalkozzunk, hátha bitswappel és a fenti csúnya zajosodás kizárásával már meg tud birkózni vele a modem.
A fentiek értelmében a vivő kizárást (tone cancellation) a modem webes felületén be kell kapcsolnod és az alábbit megadni:
0-123,126-194,208-511
Majd elmenteni és újraindítani a modemet.
A változtatások után csinálj ismét 3 órás SNR monitorozást és spektrumképet.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged