Hirdetés
- iPhone topik
- Szereztünk három fotót a Honor Magic8 Lite-ról, mutatjuk
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- A Sony is belépett a 200 megapixeles klubba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraCDX
senior tag
"Ezért érdemes a telefonhálózatot legalább a modem és az átadási pont között minimum fali UTP kábelre cserélni és minden toldást és elosztást megszüntetni."
Nálam az elosztótól 1 x 4-es földkábelen jön az első házon belüli kettős (Prodax) telefonaljzatig .
Tehát esetemben az említett klasszikus átadási pont nem is létezik .

Úgy emléxem az 1 x 4-es földkábelben van valami árnyékoló "film" fólia is .
Az egyik aljzaton bejön a vonal, ~10cm vezeték, szűrő, ~10cm vezeték, bele a másik aljzatba, és megy a ház többi telefonja felé .
A szűrőből meg ~1m vezetéken a modemhez .
Ez így jó lehet szerinted ?
Én már a voice modemes időben kiépítettem a hálózatomat (kb én voltam a nulladik internet előfizető anno) úgy, hogy az elosztótól már semmiféle kötés, és hitvány kábel ne legyen a modemig .

Üdv.
Astra
-
adammkaa
senior tag
Értem, köszi a segítséget, de az én esetemben (5 megás netet rendeltem) és elvileg valami szerelő mondta hogy ennyit bír a hálózat, de ez mindegy is mivel 5megát rendeltem így nem kell kicserélnem a utp kábelre az egészet mert meglesz a sávszélesség gondolom, ha meg meglesz akkor felesleges cserélni ha nem, akkor beszerelés után kérjem el a szerelő telszámát, és későbbi időpontba kérjem meg hogy cserélje az egészet a modemig megszakítás nélkül utp kábelre? El szokták vállalni? A szerelők szoktak magukkal hozni ilyen kábelt esetleg, szóval arra van lehetőségem szerinted hogy mikor jönnek azzal nyissak hogy a modemig UTP kábelt kérjek megszakítás nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Synology NAS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- Tőzsde és gazdaság
- TP-LINK routerek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bontatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest