Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• julius666

addikt

válasz Abu85 #21 üzenetére

A HEVC-nél van lehetősége a 10 bitnek.

Tudom. Viszont a hardvergyártók nem nagyon akarják a + tranzisztorköltsége miatt támogatni, ezt még te írtad anno, de máshol is olvastam.

A GPGPU-s kodekek minőségét meg majd meglátjuk, elvileg a HEVC specifikáció kidolgozásánál a párhuzamosíthatóság meg a hardveres implementálhatóság kiemelt cél volt, de azért én nem innék előre a medve bőrére, miután H264-nél ez a vonal nem igazán volt működőképes. De tényleg kívánom legyen igazad.

• julius666

addikt

válasz Cythyel #20 üzenetére

Ezt alátámasztandó én is tapasztaltam a különbséget a 8 és 10 bit-es BD rippek között egyazon csapaton belül.

Sehol sem mondtam hogy nincs, csak azt, hogy nem biztos, hogy a különbség indokolja a mobil eszközök kizárását mint lehetséges lejátszó eszközöket. De amúgy meg én tényleg elsősorban a TV-ripekről beszéltem, az 1+ giga/epizódos BD ripeknél valamennyire látom én is a létjogosultságát (legalábbis látnám, ha lenne normális 8-bites verzió is mellette, de jellemzően nincs).

CG inkább tanulna meg enkódolni mintsem tiszta remuxot csinálni BD raw-ból. Yousei-Raws ezerszeresen felülmúlja a CG minőségét, sokszor ugyanakkora vagy kisebb fájlméretben.

Na látod ebben lehet igazad van, Yousei-Raws féle verzióhoz nekem is volt szerencsém, és azok tényleg jellemzően jók. Mondjuk én évek óta (2-3) nem szedtem már le Coalgirls releaset, akkor az idő megszépítette az emlékeket. :)

• julius666

addikt

válasz Cythyel #18 üzenetére

Elég ha csak pl a Gosick-ot megnézed. Ég és föld a különbség 8 & 10bit között.

És az biztos hogy a 10 bitnek köszönhető? Nem lehet, hogy csak a 8 bites encode 4-5 éves (ugye azóta az x264-en rengeteget csiszoltak), ne adj isten valami gyors, de gyengébb minőséget produkáló beállításokkal lett készítve, míg a 10 bites meg jóval újabb?

Azmeg hogy egyes csapatok felfújják a fájlméretet, főleg a FLAC audiónak köszönhető

Annak is, bár a videó rész jobban megdagadt. De ha megnézed a TV-ripek is nőttek, pedig ott nem jellemző a flac. És ez a legjobb csapatokra is igaz.

vagy simplán nem tudnak enkódolni, mint a CoalGirls banda...

CoalGirlsék volt hogy nem is enkódoltak, csak remuxolták a BD rawot :P
    Végül is annak is van létjogosultsága amit ők csinálnak (kompromisszumok nélküli, "legjobb verzió"), bár szerintem is túlzás.

• julius666

addikt

válasz Cythyel #2 üzenetére

Én is nagyon örülnék neki, de nem lesz. Viszonylag sok tranzisztort igényelne a megvalósítása, a valós igény meg rá (itt főleg az ipar oldaláról beszélek, nem a végfelhasználókról, bár nagyon ott sem más a képlet) marginális. A gyártóknak nagyon nem fűlik hozzá a foga, annyira, hogy nagyon úgy néz ki a H265/HEVC esetében sem lesz 10 bites támogatás.

Egyébként ha engem kérdezel, az animés release groupoknak nagy hiba volt felugrani erre a 10-bites vonatra, valóban van valamennyi minőségbeli különbség (a sötétebb jeleneteknél látszik leginkább), de a fájlméretek átlagban jellemzően inkább nőttek mint csökkentek szóval ez a gyakorlatban nem jelent meg, a források meg 8 bitesek (főleg a nem ritkán alapból szar TV rawok esetén felesleges az utólag 10 bitessé alakítás).

A hardveres dekódolás elvesztése a hétköznapokban használt gépek lassacskán nagyobbik részére (ugye kb. az összes mobil számítástechnikai eszköz nem tudja ezeket normálisan lejátszani) szerintem sokkal nagyobb probléma, mint az a kis minőségbeli javulás amit hoz a +2 bitnyi mozgástér a tömörítőnek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés