Hirdetés
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabi 8906
senior tag
Én nem látok összeesküvéseket.
Viszon szerintem nem csak az akksi mah-mennyiségének növelésével lehetne növelni az akkuk kapacitását. Ahogy olvastam ezt a Philips tesztet(amit a linkben küldtem az előző hsz-omban) 3 nap kapott a tesztelőtől de 1 egység sem ment le az indikátoron. Én most így fejből nem emlékszem 1 mobilra sem ami érintő képernyős lenne, és 3 napi nyúzás alatt 1 egység se ment volna le az akkujából.
Volt anno egy Nokia 5300-ám. A rekord az volt hogy 3-szor töltöttem 1 nap.(Amikor korházban voltam) Sokszor jártam vele szervízbe. De nem cserélték az akkut, azt mondták semmi baja. Vettem egy Akkufresh matricát (pénzvisszafizetéses gari volt rá) rá és simán elment vele 2-3 napot.Nem tudom hogy az a matrica mit tartalmazott de így a telo akkujából nem tűnt el gyorsan a nafta.(Olyan érzésem volt mintha a telo nem "pocsékolná" el a naftát.Lehet a Xenium akkukba alapból van ilyen tapasz beleépítve?
)
A vasak egyre erősebbek, az akkukra viszont ez nem jellemző... -
Vertic
aktív tag
válasz
Gabi 8906 #35 üzenetére
nem akadtam ki
csak azt mondom, hogy adott akksiban adott mennyiségű nafta van. 1050mAh az akkor is csak 1050mAh, ha átteszed egy másik készülékbe, a készülék fogyasztása ami a lényeges. nagy csodák nincsenek az akkuk terén - ez az 1930mAh-s akksi is 40-50%-al jobb csak mint egy akármilyen elterjedt cucc (azaz: 1 nap helyett másfél nap egy töltéssel, kettő helyett 3, stb
)-, amivel sokat lehet játszani az az, hogy a készülék fogyasztását optimalizálják. de ha ki akarja valaki használni a procikat amik ezekben vannak, plusz számításba vesszük a korábbi okostelefonokhoz képest is 4x akkora színes érintőkijelzőt, az bizony le fogja szívni elég gyorsan az akkut. Elég csak belegondolni, hogy a mai telefonokkal simán lejátszik az ember akár hd videókat is, ami még az asztali pc-ket is megizzasztotta nem is olyan régen. És érdemes összevetni a fogyasztást. szerintem iszonyatosan sokat fejlődött a technika ezen a téren, viszont az akksik kapacitását nem tudják kétévente megduplázni azonos méreten... ez van. Fejlődnek azok is, csak sokkal lassabban mint ahogy az igények nőnek - és emögé nem kell összeesküvéseket látni szerintem.
-
Gabi 8906
senior tag
Nem kell kiakadni
, nem a levegőbe beszéltem a xenium akkuval. Igaz nem egy multimédiás izomgépek a Philipsek, pl a Philips X703nem olyan gyenge tudású mint az álltalad leírt tulajdonságok. Nézd csak meg a linkben az akksiról tapasztaltakat.
Én azért megnézném hogy az SGS-em vagy egy Htc HD2 mennyit bírna egy ilyen márkajelzésű akkuval.
Viszont ameddig az emberek megveszik a telefonokat a csúcs hardverek végett, és jó magasak az eladási számok, addig nem is igen fognak ilyen dolgokkal foglalkozni hogy akkumulátor. Majd esetleg ha már nem veszik meg az emberek a csúcs hardveres több magos telokat az akksi végett akkor lehet elgondolkodnak valamin, amin már a Motorola elkezdett....(neki van már 1900 mah-s körüli akkus mobilja úgyrémlik..)
-
Vertic
aktív tag
válasz
Gabi 8906 #32 üzenetére
csak kurvára nem mindegy, hogy mekkora, és milyen felhasználásra kell. egy kocsi akkuja simán van 10kg-os nagyságrendben, egy egész telefon mindennel együtt 140 gramm akkor már "nehéz"...
szerk: az a xenium meg nem nagy kaland. beleraktak egy 1050mAh-s akksit - ebben van egy 1300 vagy mekkora, tehát nagyobb kapacitású. Az, hogy egyáltalán a xeniumban elfér egy elem pluszban, az már jelzi, hogy túl vastag kell, hogy legyen.
Nyilván ha egy készülék semmit sem tud a telefonáláson és sms küldésen kívül, plusz kicsi a kijelzője (esetleg nem is színes, brrr), akkor rohadt sokáig képes üzemelni egy feltöltéssel. De az okostelefonok a nevükből adódóan sokmindenre képesek, ennek megfelelően sokat is fogyasztanak. Mennyi ideig is működik egy notebook akksiról, ha használják is? Pedig abba aztán lehet akkut pakolni.
Egyszerűen itt tart a technológia. Az energiatárolás nem tud olyan gyorsan fejlődni, mint kéne ahhoz, hogy szinten maradhasson az üzemidő. ennyi. -
Zolesz007
őstag
válasz
mrhitoshi #29 üzenetére
Szerintem meg el lehet menni elektrokémiát tanulni és fejleszteni egy szipiszupi akksit. Könnyű azt mondani, hogy ménem fejlesztenek ki... Talán azért mert egyszerűen egy technológiának a határán vagyunk. Kizártnak tartom, hogy szándékosan nem fejlesztenek. Főleg az olajlobbi miatt. Nevetséges. Ha már elektromos autók lesznek mindenhol az olajnak akkor is kelleni fog épp úgy minden cseppje mint eddíg... csak másra fogják használni.
-
Gabi 8906
senior tag
Xenium??
(Van aki még ad az akku minőségére)
-
mrhitoshi
veterán
Egyáltalán nem összeesküvés. Ez a mai piac alapja, az egész társadalom alapja, minden 21. sz-di technológia vissza vezethető a kőolajra, akármiről legyen szó. Sajnos erre építették az egész társadalmunkat, így elég nehéz már megválni tőle, főleg ha még óriási pénz is van benne.
-
tothmaxy182
őstag
válasz
Barthezz2 #15 üzenetére
És miért nem vársz egy csúcsmobiltól egy hetes üzemidőt? Talán ha már az a mobil "csúcs", akkor legyen az üzemideje is csúcs... Igenis az lenne a természetes, ha egy k*rva drága telefon k*rva sokáig menne... Én csak ezért nem vettem még a mai napig sem okostelefont, mert belebolondulnék, ha naponta töltenem kéne... Jó nekem a régi Samsungom, hetente egyszer kell feltölteni, a maga idejében ez is csúcsmobil volt...
-
Nordic
Közösségépítő
2-3 óra? Komolyan azon lepődtem volna meg ha többet bír. Viszont ha nem tudnak javítani a fogyasztáson, akkor az egyetlen megoldás, ha a készülék dobozába a headset és a töltő mellé egy kis méretű generátort is csomagolnak
. Én nem adok 1 évet a mobilpiacnak, és marha nagy gondok lesznek az üzemidő terén...(néhol már most is azok vannak).
-
janes74
senior tag
Szerintem nem az a probléma,hogy nem fejlesztenek,hanem az olajlobbi túl erős.Amig van egy csepp eladható olaj is addig komoly akksi nem kerülhet piacra.Bár sokan ezt valami összeesküvés elméletnek gondolják.
-
Ricardo
titán
A HTC ezek szerint gyárt vezetékes telefont is
Ez már a ló másik oldala. cseszhetjük az akku fejlődést, ha még így is elmarad a készülék fejlődésétől. Az akkuk bírják mondjuk kétszer tovább, de a telefonoknak megtízszereződött az energiaigénye. sürgősen lépni kell valamit. a procik/kijelzők fogyasztásának csökkentése, megtűzdelve a szoftver jó energiagazdálkodásával, jó próbálkozás, de nem elég. lassan jönnie kell valami nagyobb fejlesztésnek akku terén, mert ez fog gátat szabni a további előrehaladásnak.
-
janos68
aktív tag
Ahogy írtam, fejlődnek, csak közel sem annyira , mint a többi áramzabáló komponens. Sajnos kevés esély van hogy ez megváltozna a közeljövőben, pedig ez a vérgáz üzemidő veszett idegesítő. Persze sokan természetesnek veszik a minden napos töltést. Engem a hidegrázás környékez tőle.
-
Zirowe
nagyúr
Gondolom ez a 2-3 óra beszélgetési idő akar lenni, mert ha csak készenléti/használati idő, akkor az elég gáz a htc részéről..
-
Teljesen egyetértek veled.
Az meg a legjobb, hogy sorban jönnek a hírek a mobiltechnológiai újításokról, csoda 3D, meg 4 magos proci, gigaherzek és gigaramok, medialejátszó funkciók TV-re kötve, hiperextra sebességű hálózatok, meg a tökömtudja mik még, de a hajunkra kenhetjük az összes ilyet, ha 2 óra alatt leszívja az akksit..
Rendben, egy csúcsmobiltól nem várok 1 hetes üzemidőket(bár az volna az igazi), de magam részéről azért veszek ilyen eszközt, hogy ha reggel elmegyek munkába, akkor míg nem vagyok otthon, úgy ahogy helyettesítse a PC-t, és legyen mivel elütni az időt, így a minimum, hogy 1 napot bírjon már ki. Anélkül semmit sem ér az egész.. -
Na, ennyi idő elég, hogy beérjek melózni és töltőre tudjam tenni.
-
Lenry
félisten
nem vettem észre, hogy bármit is fejlődtek volna. a technológia évek óta ugyanaz a lítium-ion, vagy lítium-polimer, a kapacitás annyit fejlődött, hogy az átlag 850-900 mAh-ról 1300-1500-ra nőtt 10 év alatt (és 10 éve is voltak már ekkora aksik), miközben a telefonok áramigénye megtöbbszöröződött.
én ezt nem igazán nevezném fejlődésnek.
-
fi:zi'k
nagyúr
2-3 óra?!
Szerintem be kellene vezetni vmi standardot, hogy egy telefont a legintenzívebb felhasználás mellett se lehessen megfektetni 12 óránál hamarabb. Na jó, ez lehet kicsit erős, de a 2-3 óra is. -
minek olyan sok?
Amúgy kíváncsi lennék hogy ez szoftveres hiba vagy az LTE ennyire szívja az akut ...mondjuk ha 3g ből indulok ki simán elképzelhető hogy javítva sem fogja túl sokáig húzni...
-
Probber
őstag
válasz
KevinMulder #6 üzenetére
Mert mondhatni egyáltalán nem foglalkoztak vele.
Amíg van kőolaj, addig nem is fogják nagy erőkkel fejleszteni az elektromos és más energiafelhasználású autókat. -
Lenry
félisten
nem hiszem el, hogy senki nem fejleszt olyan akkukat, ami a mai korban megfelelnek?
oké, hogy anno 1300 mAh az Istencsászárságot jelentette 2 hét üzemidővel egy 6310-es Nokiában, de könyörgöm, azóta mennyit fejlődtek a telefonok? fényéveket. az akkuk pedig? lóf****t se.és csodálkoznak, hogy kevés...
-
Probber
őstag
Az gyönyörű. 2-3 óra.
-
Ekkora akksival 2-3 óra? Hát van még mit csiszolni rajta
-
skajwa
senior tag
Ejj, hát ez nem pittyputyy....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A túlságosan rövid üzemidő miatt csúszhat a HTC első LTE mobiljának piaci bevezetése.
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Villanyszerelés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Vicces képek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest