Hirdetés

Tractive Dog 4 - a legjobb barátom

Volt már nálunk pár kutyás nyomkövető, de az a helyzet, hogy a Tractive toronymagasan veri a mezőnyt minden létező szempont alapján.

Hirdetés

Bevezető

Michael Hurnaus még az Amazonnál dolgozott, amikor a barátja kutyája eltűnt. Ez 2012-ben történt és Michael úgy gondolta, hogy már adott a technológia arra, hogy ez a probléma kevésbé legyen mindennapos (minden harmadik kutya elveszik az élete során egyszer), szóval megalapította a Tractive nevű céget a Runtastic megálmodójával, Florian Gschwandtnerrel közösen, majd persze szenvedtek egy csomót a fejlesztéssel és a gyártással, de ma már 350 ezer Tractive felhasználó van a világ 150 országában.

Michael Hurnaus és Nash nevű kutyája
Michael Hurnaus és Nash nevű kutyája [+]

És miután beszereztem egy Tractive nyomkövetőt, azt kell mondjam, hogy ez nem csoda. Lesz ez még sokkal-sokkal több is. De ne rohanjunk ennyire előre, a Tractive ugyanis egy picit másképp működik, mint akár a MyKi, akár a nemrég próbált Blaupunkt. Ez ugyanis nem egy szolgáltatói eszköz, ám mégis van benne SIM, de integrált SIM, magyarán fixen benne van, ki sem lehet szedni, szóval itt nem az a megoldás játszik, hogy veszek egy eszközt, aztán keresek hozzá egy megfelelő előfizetést, ezt készen kapja az ember.

A két díjcsomag jellemzői
A két díjcsomag jellemzői [+]

Ugyanakkor viszont költségszinten ugyanazok a tételek adódnak, egyrészt a terméknek is van egy ára, másrészt a szolgáltatásért is vagy így, vagy úgy, de fizetni kell. Esetünkben nem egy operátornak, hanem magának a gyártónak, hogy ő amúgy milyen SIM-et tesz a termékbe, az számunkra jobbára lényegtelen, ha a dolog működik. Az árazás viszont fontos szempont és itt másképp alakulnak a dolgok, maga a Tractive ugyanis a maga 17 ezer forintos árával okvetlenül az olcsóbb mütyürök közé tartozik, általában a SIM-et igénylő trackerek 30 lepedő körül mozognak. Viszont a havidíj combosabb, függően attól, hogy milyen hosszú időt fizetünk ki előre, nagyjából 1200-1500 forint közé fogunk megérkezni, ami mindenképp több, mint a jelenleg érvényes, 5-600 forintos magyar előfizetési díjak, amiket a hazai operátorok egy-egy tracker mellé kínálnak.

Ezen a kutyán még a régi, fekete színű Tracker van rajta
Ezen a kutyán még a régi, fekete színű Tracker van rajta [+]

Viszont a Tractive szétver mindent, amit az operátori piac ki tud magából préselni. Nem egy általános tracker, ami véletlen kutyákra is jó, hanem egy dedikáltan kutyás megoldás. Nem csak egy hálózaton működik, hanem szinte bárhol a világon. A prémium csomagnál benne van az árban, hogy ha bármi baja lesz az eszköznek, akkor cserélik, van okostelefonos és webes felület, plusz egy olyan ügyfélszolgálat (bár angol nyelven), ami nálam minden kétséget elmosott, ha volt is egyáltalán. És amúgy ebből következik az is, hogy ez már a második Tractive eszközöm, mert először egy nagyon jó ajánlatnak tűnt, hogy egy fekete Tractive-re ruházok be csupán 12 ezer forintért az egyik hazai elektronikai boltból rendelve, csak hát kiderült, hogy azért volt ennyi, mert ez még a korábbi modell, ami nyilván a nyakukon maradt. Ha a friss Tractive a cél, akkor a cég saját webshopjából érdemes vételezni a masinát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Blaupunkt GS02 - a kék pötty a kutya

    Beindult a kisállatos nyomkövetők piaca itthon is, eddig csak egy-két, szolgáltatófüggetlen terméket lehetett beszerezni, de most már az operátorok is csináltak hozzá csomagot.

  • MyKi Spot - nyomkövető mindenre

    Bőröndre, nagymamára, kutyára, meg bármi egyébre is ajánlja a MyKi a Spot nevű nyomkövetőt, ami pont ezért nem elég specifikus, viszont jóval megbízhatóbb, mint a korábbi eszközök.

  • MyKi Pet - tudja, hol van a kutya

    De nem elásva, hanem pont hogy életben. A kutyás nyomkövető jó esetben ritkán fontos, de akkor viszont nagyon. A tesztkutyának pedig fel sem tűnt a dolog.

Hirdetés