- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Centurio9
csendes tag
A jó öreg Ming-Chi megint belenézett a tea leveleibe és megmondta a tutit. Uborka szezonba való "hír" ez
-
daniel909
addikt
Na hát ez egy barom akárki akármit mond. Ilyeneket bárki tud írni.
Én azt mondom hogy az se nagyon durva siker lesz az ár és a méret miatt. A szifon 7 fogja lehuzni az eladásokat ha csak annyi lesz benne amit eddig láttunk. Inkább a 6s felé fognak menni az emberek ami olcsóbb lesz.
A csökkenés tehát nem tuti szerintem az se nagyon meg fogja dobni a darabszámot.
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
#67656192 #92 üzenetére
jah én is erre gondoltam amikor megláttam hogy a kb 100 hozzászólásból 60 lett. Hogy a topikhoz is hozzászóljak, ez szerintem továbbra is csak kamu hír. Úgy értem úgy sem igy lesz, hanem 3-4 hónap múlva jönnek a hírek, hogy rekordokat döntöget az SE. Tudom, hogy sok oldalon fikázták, de a userek nagy része leszarja, örülnek hogy van kisméretű telefon.
Én már annyira várok egy kihajtható Samsung okostelefont ami nem 160.000-be kerül mint a Galaxy Golden volt.. legalább az kicsi, jó a tudása és praktikus. de félek ilyen sose lesz már -
Halkow.
senior tag
Majd a 7-es szifon lehet odaver egy áremeléssel, vagy a belső tárhely duplázásával és pár felfedező reklámmal.
-
törölt tag
Elég komoly vihar lehetett itt a tisztogatásból ítélve.
-
Crafter32
őstag
válasz
Lord Sidious #31 üzenetére
Ha a BB bezárt akkor nem marad csak az SE. Nem tudok 4 collos prémium kategóriás androidot. Csak az a SD kártya...(dehát ez örök téma)
-
Limpii922
csendes tag
Majd ha az iPhone 6 700£ ért nem kapcsol ki 40% os akksival mondvan hogy lemerült meg majd ha a genius nem hazudik a képembe hogy az akksi 97% os akkor lehet megint lesz iPhone om addig semmi!
-
macskea
őstag
válasz
rbalint88 #81 üzenetére
Hát a Z5 Compact egy különös állat az biztos. Szerintem mióta kijött, havonta megnézem valahol, de egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy pénzt adjak érte, pedig még androidos berkeken belül is tisztességes áresésen van túl. Úgy néz ki az a telefon, mint két megolvadt és összeragadt sportszelet.
Ahhoz képest az SE kezdőára semmi, a külcsín meg kevésbé egyértelműen rossz. (Aki szerette a régieket, annak tetszik, aki meg nem, vagy mindenképpen mást várt, annak meg nem.)
-
ncc1701
veterán
válasz
fornettisuti #15 üzenetére
Már kiderült, h nem viszik.
-
rbalint88
addikt
na meg a z5 COMPACT is 4,6"... és hozzá sokpénzé' 1280x720p felbontás.
mondjuk így 1+ év i6plus használat után furán kicsi már az i6 kijelzője, de a viszonylagos lapátkezemmel is kényelmesebb lenne a használata (egykezes üzemmód, zsebre rakás).
amúgy meg azon nem kell csodálkozni, hogy csökkenni fognak az eladások, gyakorlatilag az i4 óta olyan telefonokat csináltak, amik a mai napig tök jól használhatók és ha valaki nem techbuzi és unja cserélgetni, az simán elkarcolgat egy i4-gyel is, de egy i5-tel tényleg nincs panasz a sebességre. mindkettő van a családban, se az anyós (i4), se nagybátyám (i5) nem panaszkodik a telefonra. i5 stock állapotban 9.3.1-gyel alapfunciókra majdhogynem észrevehetetlenül tud csak kevesebbet, mint egy aktuális modell.
októbertől februárig lesz időm eldönteni, hogy mennyire adja az új modell, de hacsak nem kúrnak el valamit ordasmód, esélyesen jön majd a friss modell, ha az előfizu miatt úgyis kell rabláncot kötni, a "réginek" meg lesz helye családon belül. -
troviko
senior tag
Sose félj te attól. Nagy teló mindig lesz, mert van rá igény. A baj csak az, hogy jelenleg kicsi teló nincs, már a csúcs kategóriában, mert erről a gyártók valahogy elfeledkeztek.
Pont az SE sikere, vagy sikertelensége fogja megmutatni, hogy valós igény-e a kicsi méret. Ha sikeres lesz, akkor igen, ha nem lesz sikeres, akkor nem.
Szóval én szorítok neki.
Szerk: elmúlt 2 évben tudsz nekem Flagship modellt mutatni, ami 5 col alatt van? Nem.
Esetleg Sony Z compactok, de az is nevetséges, amit a Sony csinál, hogy folyamatosan romlik a minőség. Előbb csak a fém keretet száműzték, mára már tejfölös pohár az egész Z5. -
troviko
senior tag
Én nagyon remélem, hogy az SE sikeres lesz. ÉS szerintem ennek érdekében mindent meg is tett az Apple. Lényegében a komplett 6S hardverét belecsomagolta az 5 házába. Erős proci, Apple mértékkel mérve sok RAM, jó kijelző, és akkuidő, vékony készülékház. Minden adott arra, hogy ha vannak még olyan Apple fanok, akik a 4 colra buknak, akkor azok most váltsanak.
Remélem fognak is, mert szerintem kifejezetten nagy igény van emberi mérető telefonokra, de mostanában totálisan le van hanyagolva a téma nem hogy a csúcs készülékek, de lassan már a középkategóriában is.
4,5 sőt már 5 col alatt sincs igazán élet.Nagyon unom már, hogy a Z1C-m volt az utolsó szerethető méretű telefonom, azóta minden csúcsmodell, amit megvettem, 5-5,7 közötti méretben jött ki.
Szóval, ha sikeres lesz az 5SE, akkor ráébredhetne a többi idióta gyártó is, hogy igen is van kereslet a kicsi telefonokra, csak nem kéne telibe xrni. -
Potrien
senior tag
Én nem hiszem el, hogy kevesebet adnak el!
Minden évben ,felbukkannak hasonló pletykák. -
tivadar9
csendes tag
Kíváncsi vagyok Apple hogyan éli meg a csökkenő Volument
-
Matada2.3
veterán
Ennek nem hinném, hogy nagyon káros következményei lesznek az apple számára. Főleg, hogy az ilyen jóslatok, akármennyire pontosak voltak erre nem igazán lehet alapozni.
-
erer1000
őstag
válasz
buvartacsko #69 üzenetére
tényleg nem értem miért csinálja újra és újra. kitiltják x-szer és nem tanul belőle, nem vonja le a konkúziót hogy ohh ezért vagy azért lehetett, akkor azon változtatok
http://prohardver.hu/dl/upc/2016-04/05/395021_vaiayz2xeit8acxq_kepecske.jpg
amint mondtam nem vagyok iPhone rajongó hogy megváltozott a hangvétele
-
Wesder
titán
Egyébként a nagyobb telóba miért nem tesznek 3-4k akkut?
Az én telóm 4k akkuval 8-12 Sot-ot hoz egész napos nyomkodàssal. Nos ha jól kalkulàlok, akkor az Apple terméke egy ilyen akkuval 16-20 Sot-ot kéne hoznia. Miért nem lépik meg? Biztos sok ember venné. -
H.Istvan25
senior tag
Nem csodálom, de a többi gyártotol is ezt várom. Lelassult a fejlődés, nincs értelme olyan gyakran cserélgeni
-
SkyLine3000
addikt
Majd este elmondok egy imát az apple-ért...
-
android oprendszert futtató telefonos gyártók is ugrálnak, több is van, amelyik a korábbi telefonjaiba tett értesítő ledet, aztán egy későbbi/mostani típusból kihagyta, aztán esetlegesen megint beteszi valamelyik típusába, de pont úgy igaz ez más dolgokra is, mint a memóriakártyás bővíthetőség, cserélhető akkumulátor...stb.
az akkumulátor kapacitása nem minden, a 6s is tud annyit a viszonylag kis kapacitású akkumulátorával, mint sok más gyártós készülék jóval nagyobbal.
a felhasználói vélemények és elvárások egy dolog, mert mindenki másként használja, de ezért szoktam mondani, hogy az azonos feltételek mellett készített tesztek is léteznek, amik jobb képet alkotnak, nem függnek semmilyen felhasználói befolyásolástól; link (a kijelzős használati idők sokat elárulnak a sűrűn nyomkodós használatról, az alapján egyáltalán nem rossz a 6s sem, bőven tudja a jó átlagot.)
viszonylag kis kijelzős és amellett erős hardverű telefon esetén nem is ugrik be nagyon más, mint az xperia zxc típusok, amiknek nagyon jó az akkumulátoros üzemideje - bár más gyártó nem is igazán csinál ilyen telefont, a kicsikben nincs erős hardver -, az se lett most ilyen tekintetben jó.
a 32 GB valóban alap lehetne a 16 GB helyett, de még így is sok felhasználó van, akinek a 16 GB-os típus is simán elég, szerintem erre apellál a gyártó. -
D4ni
őstag
válasz
Lord Sidious #39 üzenetére
Egyetértek Mossbergel
Kali : igazad van abban, hogy lassulhatnának kicsit, de ezt én csak az androidos gyártókra érteném, mivel ők raktak pl gyorstöltést, vezeték nélküli töltést, értesítő ledet és megfelelő kapacitással bíró akkut kisebb modellekbe is. A plus modellek üzemidőejével sosem volt gond, ellenben a kisebb 4.7 - 4 colos modellekével. Mert azok még átlagosnak sem mondhatók. Ha kibír egy teljes napot bekapcsolt helymeghatározással és mobilnettel közepes nyomkodással akkor lesz normál üzemideje, ha másfél esetleg 2 napot akkor valóban átlagon felüli (akárcsak a plus modellek) Emlékeim szerint Magyarósi Csaba is kifejezte negatív véleményét a sima 6s akkujával kapcsolatban. 3D touch mellé pl IP 68 minősítés is férhetne annyiért és alap 32-64 Gb-os tárhely.
-
akkumulátorban így is hozzák a kategóriájukban a jó átlagot, az se még jobb lett, a két plus verzió meg a legjobbak között van akkumulátoros üzemidő tekintetében. (mindenki örülne persze szélsőségesen jó akkumulátoros üzemidőknek, de mint látható, a gyártóknak ez nem elsődleges szempont.)
értesítő led lehetne, azt én is szoktam emlegetni, de nem preferálja a gyártó, ez van.
a 3d touch ha nem elég, akkor mi kellhet még?
alig tudnak már mit kitalálni a gyártók, annyira sokoldalú lett egyik vagy másik csúcstelefon, a felhasználók egy része meg minden újabb típusnál elmondja, hogy több kellene, jobb kellene, ez nem elég, pedig azért csökkennek a fejlesztések, mert olyan rohamos volt az utóbbi pár év, hogy megelőzte a korát több technológia és fejlesztés, kevés maradt, ami most hirtelen letehető lenne még az asztalra.
pont, hogy lassulni kellene kicsit a hömpölygő áradatnak, amíg letisztulnak a dolgok és kiderül, hogy mire van valóban szükség és igény, meg mire nincs, legyen ideje kiforrni a jónak és eltűnni a rossznak, nem pedig mindig belevágni számtalan újabb dologba, de mire az a gyakorlatban jóra kifejlődne, addigra néhány gyártó más másba fog, mert elsősorban nem jó, hanem új kell, az másodlagos, milyen áron...sok gyártó örülne, ha olyan szinten "csökkennének" az eladásaik mint történhet az az apple esetén.
-
hemaka
nagyúr
Beindulhatnak meg az SE eladasok. Ezek egyebkent sem instant cseres tipusok. Majd ha lejar az elofizu, stb.
-
D4ni
őstag
Véleményem szerint, jobb lenne kicsit több hasznosabb dolgot belepakolni. Például nagyobb akkumulátor, bármely értesítést később is jelző funkciót, legyen ez olyan mint a Samsung always On funkciója vagy csak egy szimpla értesítő led. A kisebb modellekbe is optika képstabilizátort és teljes, csatlakozó dugók nélküli vízállóságot. A dizájn szubjektív,nekem speciel az iPhone 5 full fekete háza tetszett a legjobban, persze az elég agresszív kopáson kívül. A 3D touch egy jó dolog, de ennyi nem elég.
-
blagolf
senior tag
Ez sajnálatos. Nem tudom mit vártak az SE-től. Egy másodjára ráncfelvart I5. Ha kitalálnak neki egy új házat is, akkor nagyobb sikere lenne.
-
Wesder
titán
TrollOn]Nostradamus ezt is megjósolta, készüljetek az Antikrisztus érkezésére
[TrollOff]
Várható volt, bàr érdekelne mi lett volna akkor ha minden telefonjuk ugyanannyi orszàggal kezd, mert ugye a 6 elött Kína benne sem volt. -
khron78
őstag
állítólag azt mondják állítólag.
-
Gabboo
tag
Teljesen egyetértek.
Ehhez még az is hozzátartozik szerintem, hogy amilyen extrák egyik évben a csúcskészülékekben megjelennek, azokat (nagyrészt) következő évben már a középkategóriás eszközök is hozzák.
Úgy gondolom, ezzel a tendenciával az idő előrehaladtával a gyártók számára nagyobb hasznot hozó csúcskészülékek piaca előbb-utóbb zsugorodni fog. Persze mindig lesznek olyanok, akiknek a legújabb, legmenőbb, legdrágább készülék kell, de a kissé tudatosabb vásárlók nem fogják kifizetni egy-kétévente a prémium felárat, mert az nem hoz annyi pluszt használhatóság terén.
Az "izzadtságszagú" újdonságok pedig annak a jele, hogy a gyártók nehezen tudnak újabb "értelmes" funkciót implementálni az eszközökbe. -
nyisziati
veterán
Így van, már tavaly is bőven volt olyan készülék, ami egy átlagpolgárnak untig elég.
Laza... fórumtárs, aki "civilben" mobilok adásvételével foglalkozik régóta, 18.000 antutu pont környékén húzta meg a határt, ami egy "átlagjóskának" már nagyjából elég.Ehhez képest a flagshipek 100.000 pont fölött járnak. Az áruk meg 200 felett. Úgyhogy igazából az alsó szegmensekben várható az igazi küzdelem, ki tud 30-40-50 ezer forintból jobb készüléket kihozni. És (szerencsére) van jelentkező bőven...
-
walko
tag
Azt gondolom, hogy kb mostanra érték el a telefonok (és itt nem csak az apple-ra gondolok) azt a minőséget és tudást, hogy egyszerűen hiába jön újabb csúcsmodell, nem tud annyival többet, hogy érdemes legyen váltani.
Az újítások legtöbbje izzadtságszagú, a mobilos kamerák tudására lehet mondani, hogy kimaxolták. Teljesen egyértelmű, hogy amig működik a telefonom, addig nem fogom lecserélni, mert egyszerűen nincs szükségem azokra a funkciókra, amiket újabban belepakolnak a csúcskészülékekbe. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ez is közrejátszik az eladások csökkenésében. -
válasz
fornettisuti #15 üzenetére
Eddig nem úgy tűnik, azért írják az ilyen cikkeket.
Egyébként pedig ideje már kicsit lassítani az egész mobilpiacon, mert már így sem sok különbség van egyik évről a másikra.
-
fornettisuti
veterán
szvsz. zsakszamra fogjak vinni az se-t
-
Csapoati
nagyúr
Szerintem az SE hatalmas siker lesz, szóval fenntartásokkal kezelem az ilyen jóslatokat.
Marbella: Megint kezded az iphone-os trollkodást? 3 kitiltás nem volt még elég?
-
törölt tag
Nincs mindig fölfeléfölfelé, néha lefelélefelé is kell menni.
-
Romvr
őstag
Ha majd IP68, VR-ready 4K kijelző (ha már annyira hájpolják a VR cuccokat mások), OIS is lesz benne, meg Jack csatlakozó akkor váltom le az I5s-emet.... vagy ha cég cseréli egy i6-ra
-
válasz
buvartacsko #5 üzenetére
Ugye?
Nyilván a funkciók, a design és a "kedv" összessége az, ami meghatározza a vásárlást.
-
joey04
titán
Maga az Apple is csökkenést jelzett előre, több hónapja tudjuk ezt,
-
Ha valóban annyi design módosítás lesz az új (7-es) készüléken, hogy nem lesznek hátul a vízszintes csíkok, akkor erősen elgondolkozok, hogy marad az i6 részemről még 1 évet.
-
gmaci78
tag
Én vennék egy SE-t, csak nincs hozzá "kedvem".
De szerintem ez globálisan így fog változni idővel minden szegmensben és gyártónál. Az emberek egyre többet dolgoznak egyre kevesebbért és azt is elköltik kütyükre és szép lassan ha már minden zseton a "cégeknél" lesz, akkor már nem lesz miből újat venni és fogynak a vásárlók idővel.
-
kriszpontaz
veterán
Az idei csúcsmodellekkel kapcsolatosan is mondott pár szót a KGI elemzője, szerinte a dupla kamera lesz az egyik nagy újítás, de talán más fontos szolgáltatások is beépülhetnek.
Annyira bírom az ilyen szakmákat, a kamera már pár képen látható volt, rég tudja mindenki, a mondat második része meg....
.
Csak tudnám hol lehet ilyen állást találni a környékemen, mennék is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Elemzések szerint még az iPhone SE sem menti meg az Apple-t attól, hogy 2016-ban az eddigieknél kevesebb készülék fogyjon.
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Vicces képek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- iPhone topik
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest