Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• R.Zoli

őstag

válasz dezz #25 üzenetére

Azért ezt így nem lehet kijelenteni ,hogy a Ray tracing sokkal jobb olyan egységeknek amik általános célú matematikai számításokra vannak kihegyezve... A kódtól is és az optimalizációtól is függ ez... Az Ati kártyái már az R600 terén nagyon jól bántak a global illumination-nel, míg az NV kártyái a tizedét tudták annak teljesítményben...azóta a GT200 kicsit hozott ezen de még mindig nem az igazi... Akkor lehetne nyílván megmondani mit tud mindkettő ha rá optimalizált kóddal látnánk mit tud...Namost eddig csak a Cell-re optimalizálva láttam ilyet kimondottan... De attól sem estem hasra mert a Cell meg a grafika többi részétől pusztulna meg, ergo ha texturázni kell stb... Szóval majd a Larabee eljöttével kiderül az igazság ott lesznek kis X86-os általános célú magok mg texturázók... Meglátjuk ez majd mit tud... Akkor már NV és AMD is kénytelen lesz belépni ebbe a térbe mert az Intelt nem hagyhatják szárnyalni egyedül a Ray tracing világában...

Mondjuk az AMD hardware-ét modosításokkal el tudom képzelni Ray tracinben ,hogy tud alkotni de NV-nél nem tudom mennyire fognak mélyen a zsebükbe nyúlni és kifejleszteni emiatt egy totálisan új GPU generációt ráadásul lehet az egész kidobott pénz lenne mert az AMD és Intel is sokkal előrébb jár etéren mint ők és a tapasztalatuk is nagyobb egy ilyen chiphez...Szal sanszos a vereség és hatalmas lenne a befektetés...Kiváncsi leszek mi lesz ebből...

• R.Zoli

őstag

válasz dezz #23 üzenetére

De a G80 architekt eleve nem jó Ray Tracinghez... Ott van az RV770 kétlem ,hogy azt elverné a Cell Ray Tracingben...

Új hozzászólás Aktív témák