- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FLATRONW
őstag
válasz
Dragon3000 #431 üzenetére
Leírtam korábban, hogy miért félrevezető. Ahogy azt is, hogy jónak tartom a DLSS quality módját, sőt a jatekok többségében még a DLSS nélküli teljesítményt is. Azzal, hogy százszor leírod, hogy ocsmány, nem lesz igazad.
Úgy látom, hogy nem tudjuk meggyőzni egymást, én leírtam mindent, itt be is fejezem ezt a vitát. -
FLATRONW
őstag
válasz
Dragon3000 #429 üzenetére
Te nem akarod felfogni azt, hogy az RT-t nem támogató kartyákra csinálni kell egy kiegészítő tesztet, ahol az RT-t támogató kártyákon is ki van kapcsolva az effekt.
Lenne két összefoglaló táblázat, az egyikben csak az RT képes kártyák szerepelnének (ez kapná a nagyobb hangsúlyt), a másikban pedig az összes kártya. Vagy pedig lehetne egybe is vonni a két táblázatot, ahol az RT kártyák esetén két mérés szerepelne.
A jelenlegi 18 játékos átlag csak azt mutatja be, bogy RDNA 2 és Ampere között nincs nagy különbség. Ez az ami félrevezető. -
FLATRONW
őstag
válasz
Dragon3000 #427 üzenetére
Továbbra sem értek egyet. Minden DX 11-es kártya támogatta, de még a csúcskártyák is alkalmatlanabbak voltak az effekt futtatására, mint a mostani csúcskártyák az RT esetén.
-
FLATRONW
őstag
Ahogy a józan ésszel megjegyzés is degradáló azokra, akik máshogy látják a dolgokat.
De térjünk vissza a tesztelésre. 2013-ban megjelent a Tomb Raider. Bemutatkozott benne a TreesFX. Semelyik oldalt nem érdekelte, hogy majdnem megfelezi az fps-t. Az akkori csúcskártyák (7970, 680) messze voltak a 60 fps-től. Mégis bekapcsolták, pedig még annyira sem terjedt el, mint az RT és látványban sem ért fel hozzá.
-
FLATRONW
őstag
Igen, ezek nagyon jó értékek. A 2080 Ti 6 fps-es visszaesése az 1080Ti-hez képest is elfogadható. Sokkal jobban néz ki a játék RT-vel és szinte ugyanaz a teljesítmény. Az új generáció pedig már teljesítményben is jobb.
A statisztika érdekes dolog, de azt mutatja, hogy a játékosok nagy része 1080p-s monitort használ, csak elhanagolható részük nagyobb felbontásut. Ezek szerint felesleges magasabb felbontáson tesztelni.
Szerintem nem. Azt kell figyelembe venni, hogy a technológia itt van, terjed és megkerülhetetlen. Elég érdekes, hogy egy PC-s fórumon ilyen a felhasználók hozzáállása. -
FLATRONW
őstag
válasz
Dragon3000 #415 üzenetére
és wwenigma:
Nem hagyom figyelmen kívül a későbbi külön tesztet. Nekem az a bajom, hogy a rákövetkező tesztekben háttérbe van szorítva az RT.
Egy PC-s tesztet igenis a max beállítások mellett kell elvégezni, azt kell bemutatni, hogy mire képesek a legmodernebb hardvervek a legújabb játékokban. Kiegészítésként pedig le kell tesztelni RT nélkül is, hogy a régebbi kártyák teljesítményéről is képet kapjunk.
Tény hogy DLSS nélkül pl. a CP-hoz már 4k-n kevés a 3090 is, de 1440p-n már a 2080 is elfogadható teljesítményre képes. A többi RT címben pedig már a 4k sem okoz gondot.
Azt pedig továbbra is fenntartom, hogy a DLSS Quality mód elég jó minőséget nyújt. -
FLATRONW
őstag
válasz
Pingüino #406 üzenetére
A PH-t nem veszem kiindulási alapnak. Főleg úgy, hogy ha piaci részesedésről van szó, akkor a jóval nagyobb Steam statisztikát sem hajlandóak elfogadni az itteni fórumozók egy része. Ugyanazon része, amelyik most az RT ellen hadakozik.
Pedig az viszonylag elég pontosan meghatározza az arányokat, a JPR piaci elemzés nem sokban szokott eltérni tőle.408. Kansas:
Az NV-nek nics joga elvárni, hogy úgy teszteljenek ahogy ők akarják. Ezzel nem vitatkozom.
Viszont igenis van joga büntetni őket, hogyha háttérbe szorítanak egy fontos képességet, ami most már egyértelműen a jelen. Én a helyükben nem írtam volna nekik levelet, egyszerűen nem küldtem volna kártyát a következő generációból.
Olyanoknak küldenék, akiknek egyértelműen "pozitiv" a hozzáállásuk az NV-hez. Ahogy tette azt az AMD 5 évvel ezelőtt a Fury megjelenésekor.413. Bunfi:
Ebben a kérdésben azért már figyelembe kell venni a konzolokat is. Ott már egy fontos tényező az RT. Nem hiszem, hogy a PS5 tulajok kikapcsolt RT mellett játszanak, mert úgy gyorsabb a játék. A Spidermanben is óriási látványbeli különbséget jelent. Ha pedig PC-n nem vesszük alapnak az RT-t, akkor kimondhatjuk, hogy elveszítette a harcot a konzolokkal szemben. -
FLATRONW
őstag
-
FLATRONW
őstag
válasz
Pingüino #402 üzenetére
Nem tudom, hogy miről beszélsz.
A lényeg az, hogyha RTX kártyát veszek, akkor raszterben nem leszek hátrébb, mint AMD esetén. RT-ben pedig nem leszek annyira bekorlátozva, mint az AMD. Csak előnyöm származik az NV-ből és a gatyámat is csak annyira eszi le, mint a konkurencia. Az RT pedig már most elfogadható teljesítményt nyújt. -
FLATRONW
őstag
válasz
BerserkGuts #399 üzenetére
Ez nem is olyan rossz, ezt simán lehet ellensúlyozni driveres képélesítéssel. Nem beszélve arról, hogy más jelenetekben ettől jobb minőségre képes a DLSS. Ez egy legrosszabb eshetőségnek tűnik, ami még így is elfogadható minőséget nyújt.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Dragon3000 #395 üzenetére
Ha a minél nagyobb fps-re törekszel, akkor megértem, hogy kikapcsolod az RT-t. Viszont a 144 fps-hez már más grafikai elemet is alacsonyabbra kell venni.
-
FLATRONW
őstag
válasz
BerserkGuts #393 üzenetére
Például én a Fortnit-al nem is jatszanák semmi pénzért. Annyira gagyi az egész, hogy azon az RT sem segít. Aki meg megelégszik azzal a látvánnyal, annak elhiszem, hogy nem akarja lerontani a teljesítményt az RT-vel.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Pingüino #391 üzenetére
Nem vagyok én abban olyan biztos, hogy a közvéleménykutatásnak ez lenne a végeredménye. A Fortnite pedig nagyon rossz példa, nagyon úgy tűnik, hogy csak beletették az RT-t és annyi. A Control, Metro Exodus, Shadow of Tomb Raider, Battlefield jól futnak RT-vel. Még a Watch Dogs is elfogadható sebességre képes. És még a DLSS használatára sincs szükség (ami Quality módban nagyon jó minőséget ad).
-
FLATRONW
őstag
válasz
Pingüino #387 üzenetére
Szerintem pedig a játékosok jelentős része bekapcsolja az RT-t, ha lehetősége van rá. Az RT itt van már egy ideje. Most hogy a konzolokon is jelen van, már nem beszélhetünk arról, hogy a jövő zenéje. Talán az Turing-nél még elfogadható volt ez a szemlélet mód, mivel nem volt konkurencia, de most már semmi sem indokolja a háttérbe szorítást.
Egyébként nem is tudtam, hogy az űrsikló az egy csúcs autó, így eszembe sem jutott, hogy az autós tesztoldalaknak foglalkozniuk kellene vele. :)
-
FLATRONW
őstag
Szerintem felesleges külön tesztelni az RT-t. Amelyik játékban van és mindkét gyártó képes futtatni, ott be kell kapcsolni és kész. Elég megtevesztő ez a külön tesztelés. Sokaknak az jöhet le, hogy óriási RT-ben az NV fölénye, de az összesítő táblázat szerint így sincs nagy különbség a kartyák között, tehát akkor más játékokban biztos sokkal erősebb az AMD. És a Hardware Unboxed esetén ezt még ellenőrizni sem tudja, mert csak néhány játékot tesznek be a videóba, az összes játék eredménye csak a támogatóknak elérhető.
-
-
FLATRONW
őstag
Abu megelőzött. A GPU-s kódot rá lehet erőltetni a CPU-ra, fordítva viszont nem. Viszont a régi GPU PhysX játékoknál még nem lehetett a CPU-n futtatni a GPU-s kódot, mert az NV nem engedélyezte. Ha jól emlékszem, akkor a Metro Last Light volt az első olyan játék, ahol már nem tiltották a CPU-t.
-
FLATRONW
őstag
-
FLATRONW
őstag
Vegyük azt az esetet, hogy nem írják meg ezt a levelet,csak egyszerűen nem küldtek volna tesztpéldányt a következő generációból. Egész biztos, hogy a HU rákérdezne az okára. Megkapnák az NV-től ezt a levelet. Ugyanott lennénk, mint most és 5 évvel ezelőtt az AMD.
A HU megosztaná a privát levelet, és telesírnák a médiát. -
FLATRONW
őstag
Nekem egyébként rémlik valami hasonló helyzet a FuryX megjelenése előtt. Az AMD befenyítette a tesztoldalakat, hogy nem küld nekik kártyát, hogyha nem a "megfelelő" módon tesztelik azokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Synology NAS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest