- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FLATRONW #433 üzenetére
Engem nem is fogsz meggyőzni, ha valós a profilodban lévő géped, akkor nincs rt képes vga-d, nekem rtx-em van, így próbáltam, saját tapasztalat, hogy a dlss a legtöbb esetben szar, az rt-nek meg kell több generáció még és az, hogy ne legyen ekkora fps esés a használata.
#434 FLATRONW
Relatív, hogy milyen szemszögből nézzük, mert másképp nézve Te vagy az elégedetlenkedő, mivel nem alapértelmezett a tesztekben az rt on. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
FLATRONW #430 üzenetére
Miért félrevezető? Amper is rt esetében főként dlss mellett ad értékelhető teljesítményt, de ha ez a fos dlss kell, akkor értelmetlen az rt. Most kell az általad vizionált jobb minőséget generáló rt, amit sok esetben egy fos dlss-sel rontanál le? Ezt meg ne egyetlen játékkal akarj megcáfolni cyberpunk, mert elég nagy volt felette a hype, közben nvidia supported, így eléggé gáz lenne, ha ennél is ocsmány lenne a végeredmény, de még ennél is észre lehet venni a különbséget.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FLATRONW #428 üzenetére
Mert nem akarod felfogni, hogy ott minden kártya esetében levitte az fps-t, ha bekapcsolták, így nem volt gond, az rt esetében meg torzítja a képet, hogy rt képes megoldásnál csökken az fps, míg az rt-t nem támogatónál nem és vannak bőven játékok, ahol semmit nem veszel észre a minőségen csak a sokkal kevesebb fps-t.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FLATRONW #426 üzenetére
Majd akkor lesz értelme az rt on minden teszben, ha tesztben szereplő 2 generáció minden tagja támogatja, addig felesleges. A TressFX effektet minden dx11-es vga támogatta nem úgy, mint jelenleg az rt-t és ott is lehetett sok fikát olvasni az emberektől.
A fő különbséget kiemeltem.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FLATRONW #417 üzenetére
Látszik mennyire nem értelmezed mások írását. Amíg elhanyagolható játék használja az rt-t illetve elhanyagolható az rt képes hardverrel rendelkező felhasználók bázisa, miért is kellene az rt-t bekapcsolni a tesztekben, főleg, hogy így torzítaná a képet, ezért jobb külön venni. Van olyan eset is amikor kb semmit nem veszel észre belőle, de mégis felezi az fps-t.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FLATRONW #414 üzenetére
Steam statisztika, én is használom a klienst, de csak akkor fut, amikor onnan szeretnék játékot indítani, így az elmúlt 10 évben kb 3 statisztikában szerepeltem, mert ügye rá kérdez, hogy szeretném e. Ad képet a piac egy részéről, de nem pontosat, de ha azt nézem, hogy novemberben a legkisebb rt képes vga is csak 3,5%-os részesedéssel szerepel, ami már értékelhető képességű 2080/super, mind kettő 1% alatti. Ha az összeset nézem, akkor se éri el a 12%-ot, amiben ügye benne van a leggyengébb is, így jelenleg lényegtelen a piacot nézve.
Azt teljesen figyelmen kívül hagyod, hogy írták, 2 nappal később jött az rt-s videó. Nem néztem, de ha több kártya és több játék is szerepelt benne, akkor ez a teszt nem az nvidia reagálása miatt készült, hanem eleve kiadták volna.
#412 Kansas
Nem tudom, hogy csinálták, nincs meg hozzá a kellő nyelvtudás és inkább az írott teszteket preferálom. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
FLATRONW #405 üzenetére
Miért kellene az rt-t alapjáraton tesztelni, míg a vga-k fele a tesztekben nem rt képes? Na meg játékból is elég kicsi a választék. Sokkal jobb megoldás videós teszt esetén külön videóban beszélni róla, írásos formában meg bőven elég egy 10 oldalas teszt esetében külön erre plusz 1-2 oldal és kész.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FLATRONW #396 üzenetére
Mivel 2560x1080-as monitorom van, így a legtöbb játéknál nincs gond, de vannak olyanok, ahol a 2700 4GHz-en is kevés hozzá, ilyen pl a warzone, minden maxon van, így is 100 feletti fps van, de a vga kihasználtság ugrál 90-98 között és vannak helyzetek, amikor beesik 80-85-re is, így a render resolution-t vettem feljebb, 110-en már folyamatosan max terheléssel megy a vga és 1-2 fps különbséget vettem észre. Minőségen nem szeretek rontani, viszont, ha valami látványban kb semmi pluszt nem ad, de az fps nagyon beesik miatta, azt ki szoktam kapcsolni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FLATRONW #392 üzenetére
2080 super kártyám van, de nem játszom rt-vel, mert inkább legyen meg a 144fps a 144Hz-es monitorhoz, mint a sok esetben észrevehetetlen rt legyen bekapcsolva és csoda ha kapok értékelhető fps-t vagy van a másik véglet, mint a warzone, ahol ha bekapcsolom vagy kikapcsolom, akkor is ugyanannyi fps-em van és nem veszek észre különbséget.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BerserkGuts #362 üzenetére
Félre értetted, korlát alatt arra utaltam, hogy a 3080 memória vezérlője 320bites, ha itt 10GB helyett pl 11-19 GB kerülne rá, akkor a memória egy részét kisebb sebességgel érné el, ezért a következő lépcső ami jöhetne, az a 20GB-os verzió vagy változtatni kell egyéb specifikációkon is, hogy ettől eltérjenek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#32839680 #349 üzenetére
Ha nem szeretnének semmilyen korlátba ütközni, és a gpu változatlan, akkor 10 helyett a következő lépcső a 20 lehet. Egyik elmélet a hiányra a kevés ram, ha dupla annyi kerülne egy vga-ra, akkor még kevesebb kerülne piacra.
Tudomásom szerint a gddr6x-re az nvidiának van kizárólagos joga, így az amd hiába akart volna vele építeni.
-
Dragon3000
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EAFC 25
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fujifilm X
- Kés topik
- Hardcore café
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest