Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lev258

veterán

válasz Abu85 #14 üzenetére

Van köztünk némi különbség az értesüléseinkben és persze a nézeteinkben is. Az open driver-t bénának nevezni túlzás. Jelenleg sok tekintetben nem áll a zárt szintjén, de van, amiben már jobb nála. Emellett rendben, hogy nincs zárt Intel driver és a Mesa-n belül van megoldva, viszont ettől még az Intel Open Source részlege fejleszti nagyrészt. Én sehol nem láttam arról információt, hogy egy külön Intel drivert fejlesztenének a Steam OS-re, egyedül a Vulkan driverről volt szó. Jelenleg is a Mesa féle drivert használja.
    Tisztában vagyok a köztünk lévő tudásbeli különbségekkel és ismétlem, minden tiszteletem a tiéd, csak egy-egy tényszerű kijelentésed nem tűnik egészen korrektnek.
    Nagyon nem akarom ragozni, de privátban nyugodtan folytathatjuk a konstruktív diskurzust.

• lev258

veterán

válasz Abu85 #11 üzenetére

Minden tisztelettel, a múltkor már jeleztem, hogy ez így nem állja meg a helyét.
    A Valve a LunarG-vel szerződött, akik az Intel Vulkan drivert készítik, illetve foglalkoznak a nyílt driverek optimalizálásával is mellékesen. Azt is kijelentették, hogy ez a Vulkan driver is nyílt lesz, tehát nem csak Steam OS-re, hanem a többi Linux rendszerre is érkezni fog. A Valve is hangoztatta már, hogy kiállnak a nyílt driver mellett, persze nem lehet megkerülni a zárt driverek jelenlegi felsőbbségét AMD és Nvidia esetében.
    Hiftu: Ugyanúgy kell, hiszen nem minden fog Vulkan alapon futni.

Új hozzászólás Aktív témák