- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AS
félisten
Első képek:
link -
-
Rickazoid
addikt
Miért erőltetik ennyire a webes technológiákat? Azok nem erre valók. Ráadásul még ha platformfüggetlen is, ha más nem használja okostelefonokhoz, akkor mit nyernek a platformfüggetlenségből? Az Androidnak ott a Dalvik, a WP7-nek a Silverlight, az iOS nem tudom.. miből gondolják, hogy mindenki fel fog sorakozni a HTML5 mögé és egy nem csak webes környezetben használható nyelvet fejlesztenek belőle?
Most tanulok programozónak és a végén még nem lesz munkám, mert minden a webes technológiákra fog épülni, amit nem nagyon fognak tanítani, mert nem webprogramozást tanulunk, de már az op.rendszereknél és a mobilos op.rendszereknél is ez a cél lassan, böngészőben vagy azon kívül, már nem számít. Csak nekem antipatikus az internet integrálása az op.rendszerekbe, amivel lényegében összemossák az internetes oldalakat az op.rendszeren futó alkalmazásokkal, amiből idővel kialakul a cloud és a cloud computing megkerülhetetlensége?
A natív fejlesztőkörnyezet vajon C++-ra (de nem szeretem ezt így leírni) fog épülni legalább? -
Solten
őstag
A MeeGO, Symbian, webOS utan ujabb rendszer megy a levesbe? Meglatjuk...
-
HaZse
őstag
A legnagyobb baj ott kezdődött, amikor a társadalomban eluralkodott a tapitelefon. (Iphone 2G). Onnantól kezdve mindenki ezt kezdte el másolni. Abban itt valakinek valóban igaza volt, hogy a Nokia a gombos telókban volt a legjobb. Sajnos Ő kicsit későn ébredt rá, hogy neki is tovább kell lépnie. (Ez jelenleg is sajnos le van maradva kicsit). A Nokiát mg nem kell leírni. Majd csinálja azt, amihez a legjobban ért. (Gombos telefon). Jelenleg is nagyon sok ember gombos telefont vesz, mivel azt kényelmesebb kezelni. Sőt vannak jópáran, akik a munkájukból adódóan tapicskolós telefont sose használna.
-
moonman
titán
válasz
callmeakos #31 üzenetére
"Remélem hoppon marad a Nokia a WP7el"
az a Nokiának, a MeeGo-nak, vagy neked lesz jó?
-
callmeakos
veterán
Én is nagyon sajnálom. Nagyon megtetszett a MeeGO egyszerűsége. De azért ennyire trehánynak egy gyártónak/fejlesztőnek sem szabad lennie. Gondolom nem kis munkát feccöltek bele a dologba, ki fog jönni (ha kifog) egyetlen 1 mobiltelefon meg néhány netbook, amelyek közül az Asus EEE X101 a piac legolcsóbb modellje. És így elhagyni. Remélem hoppon marad a Nokia a WP7el és belátja h ezt nem kellett volna....
-
moonman
titán
nem azt mondom, hogy a Symbian nincs halálra ítélve - legalábbis okostelefonokon - de még mindig második helyen van. ez persze régiófüggő, amerikában - ahol az Apple és az Android is arat éppen - soha nem is volt sehol, de pl. Indiában toronymagasan az első jelenleg is.
-
gabe8719
senior tag
Ha van erről ellentmondó statisztika, és belinkeled, szívesen meggyőződöm az ellenkezőjéről is.. De ha így ebben a formában valamiért nincs is igazam, az én meglátásom az, hogy 1-2 év, és hacsak valami nem történik a symbiannal, nem fogja tudni tartani a lépést.. A Droid is rohamosan fejlődik, én ezt a fejlődési tempót nem látom a symbiannál.
Mondom ezt annak ellenére, hogy 6 évig használtam symbiant a legnagyobb megelégedéssel, amióta letettem és már csak nyomon követem, még mindig azt látom, hogy szvsz. nyomógombokra való igazán. A touchkorszak előtt non plus ultra is volt, az biztos. De én már ebben a konkurenciaharcban nem látom benne azt a potenciált, ami szerintem kell a 21. században a tartós fennmaradáshoz.
-
gabe8719
senior tag
válasz
donceleger8 #7 üzenetére
Hidd el, hogy a Nokia egyetlen hosszútávú esélye lett volna a MeeGo/Maemo, a Symbian nem lesz képes fenntartani őket a top3ban sem, ha az MS megállapodás nem jön össze.
Mire alapozod, hogy a symbian a második? Miben? Szerintem ugyanis évek óta (jó, mondjuk az elmúlt 2 évben) a Symbian eladások a közelében sincsenek az iOS, vagy az Android eladásoknak egyszerűen azért, mert szvsz. lassabban fejlődik a rendszer, mint amilyen gyorsan nőnek a felhasználói igények ebben a szegmensben.
Meg lehet nézni a Samsungot, nekik lassan már akkor is van alternatívájuk, ha két rendszerük is befuccsol valamiért.. Manapság több lábon érdemes állni, azért az Apple kivételével a többieknek igencsak nagy magabiztosság kell ahhoz amit a Nokia csinál, nagyon remélem, hogy van okuk ilyen magabiztosan egy irányba menni..
-
gzbotii
nagyúr
Sajnaljuk a MeeGot, nekem is tetszett, es az ujat remelem majd nem tízen fejlesztik
Amugy meg a symbianrol annyit, h egy jo rendszer volt, de most mar sehol sincs a gyorsasag, felhasznalobaratsag meg stabilitas szempontjabol a WP7, iOS,
Android, bada kvartethez...Meg a badarol annyit, h azert nepszerubb a wp7-nel mert a legtobb model nem csak 400+ euronal kezd, es gondolom nem is europaban adtak el tobbseget... Ja meg, h a marketplacend mar 30.000+ app van, mind hasznalhato, jo par komoj jatekkal..ami ugye hianyzik a badabol...
-
adrianv
tag
Így a fenenek sem kell majd N9. Ha a nokia simbivel vagy w.p 7-el adta volna ki....
-
moonman
titán
jo nev, ennyien fogjak hasznalni?
#11: tegyuk hozza, hogy most eppen, ami ugye a WP7 "valodi" rajtja elotti pillanat.
-
Jassz
tag
"Én viszont nem értek egyet! A Symbian még mindig a 2. az op rendszerek között, így az ios, a bada, a wp7 és egyebek az alternatívák egyenlőre! "
Ez olyan mintha azt mondanád, hogy a világ gépkocsijainak nagy része még mindig karburátoros, mert az afrikai, brazil, kínai falvakban még 30 éves roncsokkal járkálnak...
-
AS
félisten
Samsungnak minek még egy rendszer?
-
b4zsi-
őstag
Most akkor az N9-el mi lesz? Ha teljesen optimális a rendszer mondjuk nem is érdekel rá a frissítés... a hír hallatán meg talán kicsit lejjebb fog menni az ára
-
donceleger8
őstag
Én viszont nem értek egyet! A Symbian még mindig a 2. az op rendszerek között, így az ios, a bada, a wp7 és egyebek az alternatívák egyenlőre!
"a Symbian kedvelőkön kívül senki nem fogja megvenni"
Ennek a mondatnak meg semmi értelme, mert ez elmondható az ios-ra, androidra stb... is!De ami ugye folytatódik, hogy aki kicsit is járatos az okostelefonok világában. Tedd hozzá, hogy csak szerinted, mert nem kell általánosítani. Elvégre én is járatos vagyok ebben a világban, és én pont ezért nem vennék ios, vagy android rendszerű telefont, csak Symbiant! És mivel még mindig 2. ez a rendszer, így jó páran, jó pár millióan így gondoljuk ezt!
A MeeGo-t viszont én is sajnálom, mert igéretes lett volna. Kár, hogy a Nokia a WP7 felé vette az irányt, szerintem az nem lesz olyan sikeres, szerintem sohasem fogja utolérni az iost sem. Viszont ez érdekes lett volna. Lehet, hogy a Samsung erre akarja lecserélni a Badát, mert az ugye nem teljesít fényesen. Meglátjuk.
-
Na neeee...
Kérdés: Nokia-Intel megállapodás?
-
Youri
veterán
Nem értem... Ott volt a MeeGo készen, minek azt kukázni, egy teljesen új miatt?
-
gabe8719
senior tag
Hát szerintem is. Eléggé kár érte, a Nokia szerintem sokra vitte volna vele.. Márpedig ha az MS megállapodás megbukik, akkor csúnyán le fog süllyedni a Nokia, nem lesz a Symbianon kívül semmi amire építhetnének, azzal meg akár temethetik is magukat, mert a Symbian kedvelőkön kívül senki nem fogja megvenni aki járatos az okostelefonok világában - arról nem is beszélve, hogy szerintem a Symbian sosem lesz olyan nyomós alternatíva, ami képes lesz elcsábítani a vevőket máshonnan....
-
B1T3
addikt
Várható volt valami hasonló, azért sajnálom, hogy nem vitte többre a MeeGo, megvolt benne a potenciál.
-
leslieke
Jómunkásember
Sok lábon akar állni a Samsung.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest