- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
50 col az atlagtv. Nem mondtam hogy alatta nincs elet. Pont ezt irtam hogy az új lesz a sztenderd értsd atlag.
Es ehhez csorok vagyunk. Az átlag is sokba kerul nekunk. Ezert vagyunk atlag alattiak
ezen nincs értelme vitázni. Ez evidencia. Aki nem magyarkodik es van nyugatra elo rokona az latja tudja. A tobbi okoskodás. Ott sem fenékig tejföl minden de egy 10%os ramaremeles nem eri el az ingerkuszobot sem. Egy sor ara egy fesztivalon. Sajnos nyugatra egyre csorobbnak erzem magam ami nem epp kellemes érzés...
Jelzem testverem nemet állampolgár. Szereti az országot de kívülről ideerkezve balkannak nézi ami mocskosul draga az itt élőknek...
Valahogy nem érezte meg hogy vett egy 1060at... Itt meg napokon keresztül nézegetjük hogy csökkenjen az ara 2kt...
Vegulis ez is egy eleterzes
A 40es tv meg telefonmeret es pont
-
sakal83
addikt
erről az áremelkedésről beszéltem. Gyakorlatilag nem volt. Ha nagyon korrektek akarunk lenni, akkor a 8Gbos RX470-et nézzük.
Ezeket az árakat mi érezzük soknak. Mindig is ennyi volt.
Megnéztem a 2012-es HD7850 66k volt megjelenéskor, ami szintén az rx470/280 kategóriája volt.
Dollárárfolyam 226, most 290, tehát ma 84k lenne..., ergó mi lettünk csóróbbak, mert kevesebbet ér a pénzünk, hogy nagyon PC legyek. Értsd, 25%-al elértéktelenítették a lóvénkat, hogy gazdasági csoda legyen kiáltva..., és hurrá, emelik 8-9 év után a fizetéseket
nincs új a nap alatt...
-
sakal83
addikt
nem kötekedésből, de a hány euró volt az r9 280 megjelenéskor és most mennyi volt a rx470?
Nézd meg, hogy a két megjelenés között hány %-ot nőttek a reálbérek Nálatok, és szorozd fel az r9 280 euros árát, és nézd meg mekkora a különbség a két vga között (de vissza is oszthatod
)
Itt Mo-n megnéztem:
Sapphire RX470 megjelenéskor: 81k 2016.08. hó
SApphire r9 280 megjelenéskor: 84k 2014.03. hóNo comment
-
sakal83
addikt
Ez nálam egy elvi dolog. Igen 50 col az alaptv.
2-3 éve a 40 col volt
4-5 éve a 32 col fullhd
előtte sima hd readyA technikai fejlődés nem árnövelő tényező tömeggyártás esetén! Lásd a vga kártyák ugyanazon kategóriában kb ugyanazon áron vannak pedig kevesebbet fogyasztanak és gyorsabbak. Az alapanyag áremelkedés, bérköltség inflációs hatás okés, de a technikai nem! soha nem is volt az a bevezetésen túl.
A TV-k esetében sokan ezért nem veszik észre, hogy brutálisan kilőttek az árak, mert hisz ez nagyobb meg 4k... holott már csak ilyen van (kivéve kis hazánkat, mert csórók vagyunk). Menj ki nyugatra és nézegesd meg a kínálatot a 40 colban
Kb akkora, mint két éve itt a 26/32 col. Gyakorlatilag a selejtek.
A 3,5 éves TV-met most próbálom lecserélni (230k volt) egy ugyanolyan képminőségűre. A panasonicnál egy az egyben megmondták, hogy 500k plusz..., ha szépen visszaosztod a forint gyengülését (-30%), illetve 2008 óta a nem igazán jelentős bérnövekedés a nyugathoz képest (nominálisan!!! nem %-ban, értsd itt volt 30%-os bérnövekedés kb 45k., németben 30%-os 180-200k. hopsz, már távolodtak is
), akkor nini, már ott is vagyunk a 230-as reálértéken sajnos
De nem folytatom, mert felesleges. Ez sima gazdaságtan.
-
sakal83
addikt
"Ahogy elnézem az épített PC-k ára kezdi közelíteni újra azt a szintet, amit anno a 386-om vételekor láttam... "
Mert így kezd elhúzni mellettünk a világ.
Egy osztrák, szlovén, holland amerikai, japán stb. fizetéséhez képest nem változtak az árak. Csak most Ausztriában 10-20%-al nőttek az amúgy sem alacsony bérek. A magyar átlagbér 180.000.-Ft, amire még rátesz a forint ocsósítása (értsd gazdasági csoda)m így 573 euro nettó. Ausztriában (13. 14. havi is van) 2500 euro környéke az átlagbér.
Csak, hogy érzékeltessük, olyan, mintha 25-30k lenne a vga...
Ez van az összes imperalista, hanyatló nyugatról származó árucikk esetében. (Lásd átlagos TV. Régebben 120-130k, most 200-250k... )
Nem érdemes nagyon az összeesküvésekben hinni. Minél csóróbb egy ország, annál jobban más a hibás, több összeesküvéselmélet... (lásd É Korea, Oroszország stb.)
Közben itt van a legtöbb tolvaj, túlárazás. Nincs szinte egy olyan hely az EU-ban, ahol egy nm új építésű lakás, a havi átlagbér 3X-sa lenne, csak BP-en...
De ez nagyon off.
-
sakal83
addikt
Bakker 11k-ért vettem tavaly használtan a Crucial 2*8GB DDR4-emet...
Most 36 újan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged