- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- LTE frekvenciák
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
cSuwwi
senior tag
válasz
Jester01 #180 üzenetére
igen xev volt
megnéztem input-events-el is, jobb a helyzet, mert csak 2 gombot nem lát a 10-ből
normál esetben windowson ez a dpi módosítás, de itt nem érzékeli. rádiós egér, windows alatt programozható a gomb, tehát a jelet megkapja a gép, de nem érzékeli
viszont a billentyűzet extra gombjait ez se látjaújranéztem xev-el is, ugyanez van (csak rosszul emlékeztem) ezt a 2 gombot nem látja a többi megy
a billentyűzet gombjait is látja. vmi progi kéne csak ami felmappolja ezeket az eventeket -
cSuwwi
senior tag
válasz
Jester01 #177 üzenetére
megy a xonar, csak teleszemeteli a logot illetve alsa-val azt nem tudtam megoldani, hogy globálisan kezelje a hangerőt. a lejátszóval (deadbeef, foobar2000 alternatíva linuxra) külön kezelte a sima hangerőszabályzóhoz képest, pedig azonos eszközt állítottam neki.
van vmi tesztprogi (most nem tudom a nevét) ami egy kis ablakot kivágott és kellett egy négyzetbe kattintani, mutatta milyen eventeket fogott el. az egér gombjaiból még így se látta mindet. egyszóval driver kéne, de mivel nincs...
jók a logi driverei winre de még osx-re is van (setpoint), de sokat elmond hogy ebből is megpiszkáltat használok, mert az még jobb (uberoptions). linuxra bezzeg nem csinál ilyet senki, kár
-
cSuwwi
senior tag
válasz
attila9988 #173 üzenetére
Nvidia kártyát kéne venni azt szereti, én viszont nem, egyéni hitvallás kérdése.
Hangra passz, gondolom valami Creative kéne vagy sima alaplapi, de nekem sajna nem elég az alaplapi hangkeltő zaja, nagyon jó kis kártya akármelyik Xonar windows alatt.
Billentyűzet még talán megoldható lenne, az annyira nem gond.
Az egéren az extra gombokat szinte kizárólag a foobar2000 kezelésére használom (zenelejátszó), ezt kb. nem is látom a felületét. 2 gombbal a rendszer hangerőt állítom, 2-vel prev/next track, 1 pedig start/pauseként megy. Nagyon kényelmes, már évek óta így használom. Az egérgörgőt lehet oldalra is kattintani az pl. böngészőben a lapok között vált.
Pont ez a gondom vele, mert Logi MX1100, de már nem gyártják (mert túl jó lett és nem vették miatt a revot és a performance-t) mert fele annyiba került. Más ilyen sokgombos ami stapabíró és kényelmes is, meg nincs -
cSuwwi
senior tag
Én használom vegyesen őket (win7 és crunchbang, előtte ubuntu, előtte debianos mint, stb.) az a gondom vele, hogy teljesen hétköznapi hardvereim vannak, de jórészét nem tudom normálisan használni linux alatt, ami eléggé frusztrál. :|
Egy ati 4850-es videókarim van, nem mai gyerek, de már egy ideje nem támogatja az ati, linux driverek meg amúgy is alig vannak hozzá, ezért az összes flash tartalom bemerevedik 15mp után, akármelyik legacy drivert teszem fel. Rossz pont.
Xonar DX hangkártyám van, szól, de az alsa driver teleszarja a logot, hogy nem tetszik neki, nem támogatja a 8 csatornás hangot, stb.
Micisoft billentyűzetem van, sok spec gomb van rajta, mondanom se kell, hogy semmit se érek velük, csak az általánosan elterjedtek mennek (pl. hangerő buzerálás)
Logitech egerem van, 10 extra gombbal, és a nagy részét itt se tudom használni. A btnx befagy vele vagy fel se ismeri, más használható appot meg nem találtam hozzá. Arról nem is beszélve, hogy a logitech kb. semennyire se támogatja a linuxot.Nem fogok csak ezért új hardvereket venni, hogy linux alatt is menjenek. Jobban bejön a crunchbang, minimál de nem kell a csicsa, de ha a cuccaim fele nem vagy hibásan megy, az problémás. Ezért maradt a win7.
-
cSuwwi
senior tag
A windowsról érkezőknek leginkább a kétpaneles filekezelő fog hiányozni (már aki nem ragadt le az intézőnél).
Erre elég alap a Krusader (vagy advanced júzereknek a Midnight Commander)
Kate helyett pl. Sublime Text 1-2-3 (ez persze nem ingyenes, cserébe használható)
Transmisson alapnak jó, aki komolyabban tolja az felrak egy rtorrentet és valami guit hozzá (pl. rutorrent, nem mellesleg a tűzfalon kiengedve távolról is eléri)Én amiről nem tudtam leszokni és használom az a foobar2000 (wine-al), persze vannak próbálkozások pl. a DeaDBeeF egész jó.
Médialejátszónak pedig xbmc kezdőknek, mplayer meg mindenkinekKonzol használatot meg szerintem érdemes megtanulni, nagyon hasznos és gyors ám.
Pl. egy file letöltéséhez elég egy 'wget file_url', ennél gyorsabban már nem is lehetne
Ámen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 7
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HP notebook topic
- Milyen program, ami...?
- Medence topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest