- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Jim Tonic #15 üzenetére
1.) Miért nem? Lehet, hogy az US15W valamivel drágább, mint a 945GSE + az ICH-7M (bár intelnek talán még olcsóbb is előállítani), viszont sokkal kevésbé összetett és kisebb alaplappal is beéri (ld. csak egycsatornás memória, ill. nem kell északi hidat és déli hidat összekötni, mivel US15W egyszerre mindkettőt tartalmazza). Sőt, akár hűtő-ventilátort is ki lehet hagyni, hiszen felére csökken a rendszer fogyasztása és hőtermelése.
2.) Na és? Ha drágább is, kicsivel magasabb árért cserébe másfélszer annyi ideig vagy még tovább megy akkuról. -
Peat;)
veterán
válasz
Jim Tonic #15 üzenetére
Mert olyan "alacsony" haszonkulccsal dolgoznak a netbookoknál hogy az már megduplázná az árat...kár hogy már kétmagos cpus gépet is látni lehetett itt ott netbook árban..ja igen az nem kicsi..hanem nagy, drágább szállítás, drágább alkatrészek, több anyagköltség, plusz alkatrész (dvd) és sokkalta kisebb gyártási mennyiség mint egy nagyobb gyártó netbook modelljénél, ennél fogva a költségek kevésbé oszlanak el..tényleg örüljünk hogy ilyen olcsóak a netbookok, és csak miattunk nem fejlesztik tovább őket a 69. modell harmadik kiadásánál sem.
-
.mf
veterán
"agy csak jól esett beszólni valami okosat?"
Mint ahogy Te is?
úgy beszélsz, mintha a jelenlegi modellekben nem lenne rakás javítanivaló hiányosság: a 945GSE + ICH-7M (6-8W + 2W) helyett az US15W (2.5W) használata, vagy a kicsi, gyenge (3 cella és 2200mAh) akku helyett valami normális méretű és teljesítményű használata, hogy a hülye tapipad-gomb-elhelyezést vagy a billentyűzetet ne is említsük... -
Én úgy hallottam/olvastam, hogy az Atom mellett egy nagyon melegedő, és elavult, sokat fogyasztó híd van. Amin nem ártana fejleszteni, mert így kb. a netbook értelme veszik el... az akkuról kibírt idő. És amíg ez ugyanilyen fos, addig az összes gyártó csak ugyanezt a fost tudja becsomizni a saját izlése szerint. És mivel az Acer rohadt nagy cég, rohadt sokat fog eladni, nem is kérdés. Ha én ugyanezt a vasat beteszem egy sokkal szebb házba (nem azért mondom, ezek sem csúnyák), ami még esetleg minőségibb is, és adok egy-két extrát, kis kreatív dolgokat, de nem vagyok Acer, vagy akárki, nem fogok tudni sokat eladni, hiába jó a cuccom...
Esetleg nem tudom, az AMD-nek van-e hasonló netbook-ba szánt vasa, hátha az jobb.
(Nem vágom annyira ezt a netbook-témát, csak azt, hogy rengeteg van, és kb. mindben ugyanaz.)
Szóval, szerintem ebben lehetne picit jobb mint a többi. Az Atom magában jónak tűnik, de legalábbis elégségesnek. De van gyenge láncszem köré építve, nagyon gyenge.Ööö, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest