- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomio
tag
desperate = reménytelen, kétségbeejtő, elkeseredett, kétségbeesett
Intel is desperate, and it’s really starting to show.intentionally = szándékosan, szántszándékkal, készakarva
Szándékosan megtévesztő, félrevezető adatokat közöl az Intel. -
nexplo
őstag
Csoda, végre majdnem sebezhetetlen méreg drága proci érkezik. Ja hogy ezt már jó lett volna eddig is tudnia....
-
tomio
tag
ARM has reported that the majority of their processors are not vulnerable - de részben valóban igaz
"De ha meg a rendszer "hiba patch"-elhetőségét nézzük, az ARM sokkal rosszabbul szerepel a széttöredezett a sokféle eszköz miatt, nem is kap sokminden sose javítást egy gyári verzió után (egyes routereknél ez komoly gondot jelent, de telefonokból is bőven van ilyen)." - ebben lehet valami. Viszont én úgy látom eleve jobb tervezésű arch. -
DraXoN
addikt
Meltdown-ban viszont az Intel és ARM volt az érintett, AMD meg immúnis ...
Nem architektúra függő ez a hiba (vagy, hogy mi mennyire "hibás"). Persze minél bonyolultabb valami, annál nagyobb eséllyel van benne valami hiba. De ez ARM-en belül ugyan úgy igaz.
De ha meg a rendszer "hiba patch"-elhetőségét nézzük, az ARM sokkal rosszabbul szerepel a széttöredezett a sokféle eszköz miatt, nem is kap sokminden sose javítást egy gyári verzió után (egyes routereknél ez komoly gondot jelent, de telefonokból is bőven van ilyen). -
tomio
tag
Azért, az hogy ott tartunk, hogy "bizonyos ... résekre" javítás jött, nem semmi. Vagyis inkább semmi. Szomorú.
Spectre SWAPGS / 2019-1125 (2019 Szeptember), csakhogy Same as Spectre 1
Csúnyán tervezési hibás az Intel vonal. AMD ugye részben érintett.
Spectre Immune hardware winner: ARM
Nevető harmadik.
x86 nem biztos hogy a jövő: "okos" dolog nem ilyen ÉS még biztonságos is; és egyre erősebb is; és fogyasztásban is jobb és... -
Kansas
addikt
válasz
-Gabesz- #119 üzenetére
"már csak emiatt lesznek akik megveszik." Mondhatnánk akár azt is, hogy csak emiatt veszik. Bár néhány mai játékban(pl. BFV) már nem túl nehéz akár egy 2080Ti-t is masszív GPU-limiten járatni ennél kisebb procival is, különösen DXR: on esetén...
Aki munkát akar végezni, annak vannak jobb opciók(Epyc, Xeon, 3950x, Threadripper)... ugyan drágábbak, de aki ezzel keresi a pénzét, az kitermeli az árát.Ha belegondolok, hogy 2 éve ha valaki egy 8/16-os procira azt mondja, hogy gamer, durván körberöhögik, legelső sorban is az Intel fanok...
-
-Gabesz-
senior tag
-
Dragon3000
nagyúr
Azért ez még sokáig ki fogja szolgálni, azt aki ezt választja így lényegtelen a foglalatváltás, főleg, hogy aki ebben a kategóriában vásárol annak mindig a legjobb kell így mindent cserél. Amúgy láttam már olyant, aki manapság is megvette az fx-t beragadt készletről így ilyeneket inkább ne írj
-
MeszesKPT
őstag
válasz
-Gabesz- #107 üzenetére
Nekem azért valami nem teljesen kerek. Tegnap óta nem változott, hogy "15 darabot adtak el a héten" és a német és osztrák aloldala is ezt állítja. Én német oldalakat nézek, de ahol szerepel ott is csak előrendelésre, garancia pedig vagy nincsen megjelölve vagy az Intel oldalára mutat egyenesen.
Kíváncsi lennék egy magyar vásárló tapasztalatára, hogy mi van a papíron, ha tényleg tudott venni.
-
Dragon3000
nagyúr
Amúgy mi értelme ezen pörögni, hogy melyik mennyire melegszik? Egyik jelenleg a fogyasztás miatt a másik a kis felület általi rossz hőátadás miatt. Ha intel is lemegy 10 illetve 7nm-re, akkor nála is a felület miatt lesz majd meleg a cpu, így nem tök mindegy?
-
holczy
aktív tag
válasz
wwenigma #102 üzenetére
https://supporttickets.intel.com/warrantyinfo
Ezt úgy adtad elő, mintha minden intel procira 1 év garancia lenne. Hát kiábrándítalak. Nem így van. A felületi problémáiddal nem tudok mit kezdeni. Az, hogy nem oszlik el rendesen a hő, legyen a tervező mérnökök sara. Ők tervezték. Az intel kazánjainak legalább jó a hőátadása. És a 250-300 wattot is el lehet róla vezetni. Semmivel sem nagyobb hűtővel, mint a Ryzenekről. -
-Gabesz-
senior tag
Mindezek ellenére látod 3 év garival adják. Sőt aki akar vehet hozzá pluszban 3 év garit. Igaz +31ezer forint, de az már 6 év gari.
Kíváncsi vagyok ez a webshop tévedése-e, vagy nem. Eladtak már több darabot, kibukott volna a hiba, korrigálták volna a honlapot. Ha én most kosárba rakom és megveszem, az biztos hogy jár hozzá a 3 év gari, mert ezt ígérik.
Biztos lesznek olyan boltok is ahol 1 év garival adják.
-
NightGT
senior tag
Ennek az egy év garinak akkor van értelme, ha az Intel felmérte a piacot, és arra jutott hogy a ks-t a noob fogja venni. Használni meg zárt házban, 20 dolláros léghűtővel, konstans 100, vagy kitolt limit 115 fokon
Másképp nem látom, hogy mitől halnának ezek...
Ha csak nincs vmi fundamentális változás ennél az új binnél. OC 2/3/4gen i5/7ek nem halnak, 1.4v+ Vcore 8xxx Intelek nem halnak...5Ghz non-bin 1.35-1.38v 9900k-k szintén nem halnak. Azokon 3 év gari, erre itt a binned 1 évvel.
Ez a shitstorm is biztos megéri a cégnek érte...
-
DraXoN
addikt
válasz
-Gabesz- #103 üzenetére
Kinti oldalakon is mindenhol 1 évet írnak a cikkekben, könnyen lehet akár a webáruház tévedése is ez a 3 év.
Sok cikket linkelhetnék, de nincs most kedvem, itt van viszont egy régebbi "nagyobb nevű oldal" cikke, ahol szintén kiemelik a garancia idejét: [link]
"Surprisingly, Intel's standard warranty only covers the Core i9-9900KS for one year, which stands in contrast to the standard three-year warranty period for the company's other desktop processors. Intel chalks this shorter warranty period up to 'limited availability,' but its 40th-anniversary Core i7-8086K also sold in limited quantities and carried a three-year warranty. Intel is transparent about the shorter warranty period, but you should take it into account. " -
borg25
senior tag
válasz
osztraksajt #1 üzenetére
Ez a cikk egyértelműen bizonyítja a földönkívüliek jelenlétét. Mint tudjuk Abu ilyen cikket nem írhat magától. Tehát az egyetlen logikus magyarázat, hogy a földönkívüliek elrabolták és klónjával helyettesítették.
-
MeszesKPT
őstag
Ez jó hír, de egyértelmű hogy miért nem reklámozták. Ettől persze még mindig csak egy év garancia jár, ami vicc.
-
Ragnar_
addikt
Valami arc azt írta egy fórumon, hogy ha biztosra akar menni a user kapcsolja aki a HT-t az Intel procin. A Google meg komolyan vette és AMD-re építette a Stadia szerverparkját, mert nekik meg kell a HT. Most sajnálhatja, mert itt a biztonságos Intel proci, igaz hogy csak limitált széria 1 év garival, de valamit valamiért. Nem igaz ?
-
Valoszinuleg igen, kerdes, hogy mennyire jo otlet uj steppinges 9900k-t venni, ugyanis amelyik birja az 5ghz-et, azt 100%, hogy kivalogatja az intel 9900ks-nek.
Persze akar az is lehet, hogy nagyon jol sikerult az uj stepping es olyan mennyisegben tudja fosni magabol kifele a gyar azokat a procikat, amik birjak az 5ghz-et, hogy nem lesz igazam. Majd kiderul, elobb utobb lesznek errol statisztikak. -
arn
félisten
Gondolom akkor ujabb 9900k is hasonloan viselkedik, ez csak egy valogatott mag.
-
DraXoN
addikt
De ez nem "gyári" érték, hanem "személyes beállítás", ami a te példányodhoz jó.
Gyárilag nem fogják ilyen értékeken adni, hanem egy kicsit nagyobb feszültségértéket határoznak meg a CPU-nak, hogy esetlegesen több példány bírja (illetve lehet, számodra stabilnak tűnik a CPU azokkal az alkalmazásokkal amiket használsz, vagy tesztelsz, de a gyári specifikáció szigorúbb és lehet pár program ahol elhasalna a beállításod, de mivel sose használod az adott programokat így sose fogsz ezzel szembesülni).Ezen kívül az Aida, jó ha közepes terhelést mér a CPU-ra összességében. Valami AVX kódot futtató tesztel kellene "megterhelni" ha a fogyasztást akarod látni.
-
-
nemszabad
tag
Ja, elnézést, félreértettelek.
Egy tesztet találtam, azon van cpu-z kép, felvett teljesítmény mérés...Itt van még az ark is, rajta a 127 W TDP, amit az Intel így definiál:
"Thermal Design Power (TDP) represents the average power, in watts, the processor dissipates when operating at Base Frequency with all cores active under an Intel-defined, high-complexity workload. Refer to Datasheet for thermal solution requirements."
Érdekes a definíció, mert ő ugyan base frekit ír (ami 4 GHz, azt hiszem), de az Intel által definiált 'magas komplexitású terhelés' kissé fura, ellentmondásos.
Milyen nagyfokú terhelés az, amikor nem ugrik fel a freki az alapról? Tényleg nem érzed ezt érdekesnek?
[link]
[link]Ne érts félre, ha AMD-nél érzek görénységet, épp így kinyitom a szám.
-
holczy
aktív tag
Nem kell oda folyékony fém. Aki hűteni akarja, az tudja is. Javaslom a skylake x 2066 topikot. Érdemes bepillantani hőfokok/órajelek terén. De épített vízhűtéses topikban is van pár ryzenes tulaj, akik hasonló hűtési teljesítménnyel rendelkeznek mint kazános versenytársaik. Nem sokkal jobb hőfokokkal...
-
-
nemszabad
tag
Linket?
Viccelsz, ugye?
Mi a bánatnak linkeljek? Ha az álláshirdetésben 8 órás munkaidő, 800 ezer nettó szerepel, akkor azt feltételezem én (és szerintem mindenki), hogy havi 168 órából lesz 800 nettóm. Nem azt, hogy: a: napi 8 órával 400, de ha 16 órázom végig, akkor 800.Tudom, mi a TDP. Azt is tudom, hogy a ryzen sem tudja tartani. Azt is, hogy a kékek és pirosak másként határozzák meg ezeket az értékeket.
Az alapvető különbség viszont az, hogy amit a piros ráír, mint freki, azt tudja is tartani 24/7-ben, nem csak 28 másodpercig. -
NightGT
senior tag
ON a kazánozáshoz:
Nagyon kíváncsi lennék egyébként, hogy paszta helyett folyékony fémmel is elfőnének-e ezek a procik...200+Wattoknál már lehet, hogy a paszta a szűk keresztmetszet. Ilyen kicsi die-ok mellett. Meg az illeszkedés... (meg a forrasztás bajai, meg a stb stb)
Annyira bírom egyébként ezeket az auto vitákat, mintha botok lennétek, esküszöm
-
holczy
aktív tag
Aki vesz egy ilyen procit (ami elvileg limitált), valószínűleg nem egy középkategóriás lappal fogja használni. A hűtése miatt meg ne aggódj. 5ghz mellett 8700k-t is lehűtöttek takonypasztával a kupak alatt, meg 9900k-t is. Pedig azok a procik elvileg nem voltak ekkora teljesítményre képesek...
-
Lacika112
aktív tag
Nem kiszálltál hanem pofára estél. Nem ugyan az!
Szimplán nem szeretem a kettős mércét, ha megkövezték a zeneket mert nem tudták kitolni a full turbót itt meg az megy (bizony téged idézlek) "Ez nem a proci hibája, ez alaplap. Ennyire gőzöd sincs a témáról, csak fikázni jársz ide, akkor inkább ne tedd... mindenki jobban jár."
Akkor hogyan is van ez?
Az egyik gyártónak az alaplap szórása a másiknak a proci hibája?Itt nem gond ha 200 wattot kajál egy "127 wattos" proci amdnél kifejtetted (bizony téged másollak ide)
Az ugye gond?
-
weri
senior tag
válasz
nemszabad #59 üzenetére
Nem az a baj hogy tobbet fogyaszt ennyivel, hanem az hogy vesz valaki egy ilyet, ala tesz egy kozepkategorias lapot, azt ugy jar mint anno az FX -el hogy throttlingol minden surun mert nem birja a VRM, rosszabb esetben kuka a lap :d
A masik letojnam hogy mennyit eszik, de alig birja par proci huto lehuteni....Most akkor van egy procim ami 127 wattos, de ha annyin hasznalom akkor nem kapom meg a rairt orajelet
vagy ha veszek ala egy olyan alaplapot ami a rairt tdp-hez jo de meg se fog menni a rairt orajelen. Csak szerintem rossz ez igy ?
-
Ribi
nagyúr
válasz
nemszabad #59 üzenetére
Akkor ha lenyugodtál, olvasd el, hogy a 255W a módosított power limit, amit nem ér el, hiszen kb. 180W-ot eszik all core 5G-n.
Nincs rajta, hogy 127W felvett teljesítmény. TDP van, ami jópárszor elhangzott, NEM valós felvett teljesítmény.
Kérhetek egy linket az általad leírt és kapcsolatos részről?
A Bullnál még azt írták, de a ryzennél már nem. Szerinted miért?weri: Sajnos mint ahogy AMD-nél Intelnél is dolgoznak a marketingesek és a zügyvédek a kikedhetetlen lírások érdekében. Egyik kuta másik eb. Remélhetőleg azért egy 180K-s proci mellé nem vesz valaki ótvar lapot. Ahogy 3900x mellé sem javasolt a A320 lap, pedig vannak lapok amit támogatják.
-
nemszabad
tag
28 másodpercig
.
Gusztustalan, hogy egy ügyvéd zsiványságával és ravaszságával kell legyen felvértezve az ember, hogy ne basszák át, vagy legalábbis tisztában legyen vele a vásárlás előtt, hogy át lesz baszva.
OK, hogy megy 5 GHz-et minden magon, ha adok neki wattot, de a megadott speci alapján egy allcore 5 GHz-es procit kapok, ami NEM IS FOGYASZT SOKAT, MERT 127 W A TDP. Ebből azt mondhatja a témában kevésbé járatos emberke a boltban, hogy "ez bitang fejlett cucc, ennyi magon, ilyen frekin, mindössze ennyi fogyasztással, WOW!".
Döbbenet, hogy 255 W-ot csíp be a cucc, ha úgy használom, hogy tudja a dobozra ráírt frekit minden magon... Ha 150-ig elmenne, szerintem senkit nem zavarna, de a 255 a 127-nek pont a duplája. Hol ér véget a tolerancia, hol kezdődik a megtévesztés? Nincs ennek egy éles határvonala, de a *2 már messze nem fér bele - szerintem.A speci a dobozon - számomra - és feltétellel szerepel: 5 GHz, 127 W felvett teljesítménnyel.
Ez hogyan is lehetne vagy-vagy kapcsolat?Akkor én is felhoznám a Bullt: a legnagyobb kazánra nem azt írták, hogy 125 W TDP, hanem azt, hogy 220 W. Ott láttad, hogy mire számíts. És mindez független a teljesítménytől.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Caliber92 #55 üzenetére
Alapon 4Ghz-en működik és 5Ghz -re turbózik fel az összes magon. [link]
Az más kérdés, hogy ha tartani akarod a 127w TDP keretet, akkor nem tudja huzamosabb ideig tartani ezt a frekit (fel-le ugrál). Viszont ha nem érdekel a TDP, van megfelelő lapod és hűtésed, akkor tartósan mehet az 5Ghz, vagy akár több is.
A silicon lottery kimutatása szerint a 9900ks procik 100% tudja az 5Ghz -et és 31% az 5,1Ghz-et. -
Ribi
nagyúr
Háát ez van amikor valaki védi a saját seggét.
Tudom és az Intel is ugyan ezt csinálja. Intel sem alap órajelen megy 30mp után, hanem a TDP keretén belül (ha nincs kikapcsolva) turbóz.
Csak egy ideig ezt a limitet túllövik igencsak. AMD meg nem.(#54) Lacika112: Tehát, akkor leírtál valamit (egy másik topikban amit nem olvastam) amiről tudtad, hogy totál hülyeség, hiszen a következő mondatban te magad is leírod, hogy miért hülyeség. Ezt tetézve egy másik topikban (ebben) leírod még egyszer ugyan azt a hülyeséget, csak nem írod mögé, hogy te is nagyon jól tudod, hogy hülyeség. És akkor te akarsz bocsánatkérést?
Én érveljek amikor te magad ellen érvelsz? Tényleg elvesztettem a fonalat.
De akkor inkább kiszálltam ebből. -
Lacika112
aktív tag
Ez esetben neked is szól az 54 es kommentem ami KETTŐ! napos tehát biztosan átszerkesztettem gyorsan hogy "beéghessek"
Tényleg az a gond hogy pl most itt semmi amdt nem említettem mégis leájemdé trollozok mert nem tetszik a véleményem.Igazad van abban régen színvonalasabb volt az oldal mert nem egymás baxtatása volt a cél hanem érdemi vita ami nem megy kék oldalról ha nincsenek istenítve az intel ipari kazánjai.
-
Lacika112
aktív tag
Rendben van látom nem tekerted vissza de segítek idemásolom! Ha nem hiszed akkor meg visszaolvasod......Személyeskedést pedig nyugodtan befejezheted.
Ott az opció tilts le, ha nem szeretnél akkor meg érvelj !
(természetesen elfogadom a bocsánat kérésed ha képes vagy rá!)
Van fogalmad hogy kell bocsánatot kérni ha megvádolsz valakit azzal amit 2 nappal korábban elmond te megismétled és ezért lehülyézed? -
Kansas
addikt
Ja, ha csak a spec-ben leírtakat lehet számonkérni, akkor nem is feltétlenül kell tudjon a--core 5GHz-t, a spec-ben csak egy magra ígérik.
A marketingjük az más kérdés... ott vastag betűkkel harsogják, hogy garantált allcore 5GHz boost, azt már elfelejtik hozzátenni hogy:
- vagy spéci lapban, dupla fiogyasztással
- vagy 30 mp-igAzt ugye tudod, hogy a Ryzen nem veszi le a turbo-t 30 mp után, hanem amíg a terhelés, a hűtés meg a TDP-keret engedi, addig megy annyin - akár non-stop.
-
Egon
nagyúr
Rettenetesen szórakoztató (és persze egyben kicsit szánalmas), hogy megjelent egy hír az Intel egyik termékéről, ami csak pozitívumokat tartalmaz, nem nagyon van rajta fogás. De ez nem akadályozza meg a vörös szemüveges kemény magot, hogy tovább trollkodjon (amit persze minden egyes inteles cikknél, kivétel nélkül sikerül elkövetniük), általában totál szakmaiatlanul, lásd pl. Lacika beégését itt.
Sajnos esik a színvonal, régebben színvonalasabb trollkodás ment... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
osztraksajt #1 üzenetére
még nem ertelmeztek a sracok a cimet.
nekem egybol az ugrott be, hogy az Intel elrejtett egy uj hibat, de a megjelenes ota eltelt par nap alatt még nem talaltak meg
na jo aztan elolvastam a cikket... -
Ribi
nagyúr
Ez a rész cáfol, ahol mondja hogy megoldható ASUS lapon is a limiter kiiktatása?
Vagy most mi cáfol engem?
Leírom szép lassan, hogy mindenki megértse:
Intel ad egy procit ami tud all core 5G-t. Valamint 127 TDPje van.
A kettő egymástól külön érvényes. Az említett videóban az ASUS lapban mókolás nélkül is tudja az allcore 5G-t, csak épp kb 28mp-ig. Ha több ideig kell, akkor mókolni kell.
Lehet az, hogy valaki másképp gondolja, meg szeretné meg kinemsz*rjale, de attól amit leírtak, az úgy van. A leírtakba kell belekötni. Eleve nem volt leírva, hogy meddig tudja. Be lehet kötni? Persze, mert nem tetszik, de ez pont nem érdekel senkit. Ennyi.9900k nem garantál 5GHz-et. Sok tudja, de van ami nem.
Még valami amit "elnéztem"? -
-Gabesz-
senior tag
Ez ezért nem egészen így van.
A 9900k procik 30% tudja az 5Ghz-et.
A 9900Ks prociknak pedig 100%-a tudja, (a silicon lottery kimutatása szerint)A 6700k még jó esetben 4,8Ghz-en ketyegett, a 7700k volt az ami szerencsésebb esetben tudta az 5Ghz all coret. (de ezek csak 4 magosak)
Szóval némi fejlődés tetten érhető a skylake alapú magoknál -
Kansas
addikt
Nem újra leírja, a GamersNexus tesztre reagál, ami téged cáfol.
Nem minden lapban lehet kiütni a gyári korlátot, mondja Steve is.(#43) Ribi manual OC-val a sima i9-9900K is tudja az 5GHz-t, sőt, legkésőbb a Haswell(4790K) óta kb. a mindenkori csúcs i7-et lehet manual OC-val 5GHz-en járatni, azért nem kell 9900KS-t venni...
-
NightGT
senior tag
Gondolkom, gondolkodom, hogy mit tudnék írni, most hogy a popcorn már elfogyott...nem hinném, hogy varázsszóra vége lenne
De lassan fórumosként is fizetést kéne kérni az AMD/Intel/Nvidia-tól (szigorúan abc sorrend, semmi titkos kód xd). Már a folyamatos flame-k olvasásáért is. Nemhogy az írásukért...
Mert közben mind a 2 nagy processzorgyártó rohadt jó negyedéveket zárt. AMD 2005 óta a legjobbat, Intel meg, az AMD-ét követő press release-ük szerint, a legjobbat ever. Datacenter üzletáguk pörög.
Fontosabb, hogy egyre több forrás szerint bekapcsolt HT-val jön a következő i3, és az i5 is...már csak z370es lapokba kéne tudni beletenni őket
-
Kansas
addikt
Ez szerecsenmosdatás.
Nem, nem tudja, nézd csak meg a GamersNexus tesztjét - megfelelő alaplap kell mellé - amelyik az Intel specifikációknak megfelelően kikényszeríti a 127W-os TDP-t, az nem tudja, csak nagyjából - azon is mekkora lovaglás ment, hogy a Ryzen-ek nem tudják a névleges MHz-t... amennyire azok nem tudják, annyira ez sem. -
törölt tag
-
DraXoN
addikt
Unalmas már ez a "faildózer"-ezés...
Az elképzelés a felépítéssel nem volt rossz, csak a gyártástechnológia nem volt jó mögötte (Glo-Fo), így nem érte el a technika a tervezett órajeleit, illetve a fogyasztás is amiatt volt rossz.
De egyáltalán nem volt használhatatlan CPU, sőt, köszöni szépen máig jó van a sajátom (folyamatosan fejlesztve AM2+ alaplapról, hol CPU-hol alaplap cserével megoldva, anno kevesebb mind 100kból jutottam el, kvázi folyamatos fejlesztéssel Athlon 64 X2 4400+ ból, az FX8320-ig, persze többnyire használtan, pár évesen véve a dolgokat, bár memóriát és alaplapokat "újonnan" vettem mindig [link] )..
De összességében, köszönöm szépen, jól elvoltam a platformmal. És a pénztálcám is jól érezte miatta magát... Manapság már elkezdtem kinőni mert hol a memóriából (16GB), hol a cpu nyers erejéből futok ki (mivel munkára is használom a gépet, ezek igénybe veszik, de mit várunk egy sok éves CPU-tól), bár sokat nem játszom, de amit igen az jól fut, és mostanában már igen jól leterhelik a pár éve még csak "parlagon heverő" magokat is..
Sokan elkönyvelnek AMD fannak.. főleg ha látják milyen gépeim voltak valaha, bár én inkább csak a pénztárcámat nézem ár/értékben ... most is igazából a gépem cseréjén ahogy gondolkodom, eléggé "perverz" elképzelés, hogy veszek valami 8-12magos haswell xeont ami DDR3 ram kompatibilis (mert utóbbi olcsóbb).. persze kínai alaplappal... Egy elektronikához értő személy részéről ez eléggé "perverz", megvenni a legismeretlenebb gyártók "sz*rját?", amit senkinek se ajánlana jó szívvel.. és "fejest ugrani" a lesz-ami lesz be (részben mert "unatkozik")... -
Ribi
nagyúr
Berakja a lapba és tudja. Akkor hol megtévesztés? Nyilván azért válogatottak, mert tudja. Miért mondod, hogy nem tudja?
2 paraméter, beállítás kérdése, hogy melyik igaz. Első esetben a 127 TDP igaz, akkor csak kis ideig lépi túl a 127W-ot, mert ugye a TDP nem a tényleges fogyasztást jelöli. Konstans akkor tudja amikor engeded. Te is tudod, csak kötözködsz...
Power keret hogy lett 255W TDP?Úgy reklámozzák, hogy garantáltan tud 5G-t, minden magon. Második mondat, 127 TDP alapon. 2 külön mondat. Senki sehol soha nem állította, hogy együtt érvényes a 2 dolog.
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dragon3000 #31 üzenetére
Most nem erről a cikkről van szó, hanem úgy általánosságban.
Vagyis nem is általánosságban, mert nyilván nem minden Inteles cikkben van megemlítve az AMD és fordítva sem. Viszont amikor meg van említve, akkor a mikéntje is olyan. Nyilván az Intel erre mostanában rá is szolgált, de esetenként eléggé nyilvánvalóan csak enyhe sárdobálás miatt lett megemlítve, hogy bezzeg az AMD. Ez pár helyen tényleg elég nyilvánvaló. Ez az ami miatt már már fura, amikor egy pozitív Intel hírben (nincs sok mostanában) elmarad a bezzeg az AMD szösszenet beszúrása.
Fentieket pedig nem kell kommentálni, nyilván valaki így látja, valaki úgy.wwenigma: Most ezen lovagol mindenki, hogy nem tud all core 5GHz-et 127 TDP-vel?
Aki elhitte volna, hogy igen, az kicsit ...umm... naív. Volt már róla szó, hogy mit jelöl a TDP.
Akkor? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#95904256 #33 üzenetére
Ez a gyári beallitasokkal. Fix 5GHz-et csak kibovitett power limittel tud 255W kerettel.
Anandtech teszt. Az a huto meg egy 2kg-os full réz csoda. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dragon3000 #31 üzenetére
Nem tehetjük meg. Amikor átveszünk egy képet, akkor az nem a miénk. A forrásmegjelölés mellett magát a képet változatlanul közölhetjük, de nem nyúlhatunk bele. Utóbbi esetben jogosan reklamálhatnak a Phoronix, hogy manipuláltuk a képét.
Alapvetően a mi képeinket is el lehet vinni, de nem szabad változtatni rajta. Persze át lehet konvertálni, esetleg a széleit levágni, de az információtartalomnak ugyanannak kell maradnia, nem elég csak visszalinkelni a forrásra.
-
törölt tag
válasz
Lacika112 #26 üzenetére
Kíváncsiságból beírtam a Google-ba, hogy "9900KS review".
Elsőnek az Anantech tesztjét dobta, be rákattintottam.
Rögtön felugrott a cikk első oldala, CPU-Z ablak, 5002.45MHz.
Utána kíváncsiságból átfutottam a tesztet, hogy mégis mivel érték el.
Egy Thermaltake TRUE Copper hűtő volt a CPU-n.
Ez most akkor hogy? -
Kansas
addikt
válasz
Lacika112 #26 üzenetére
"Mutass egy tesztet ahol kijött az 5000mhz és nem ipari kompresszor hűti,"
Pl az általam a #19-ben linkelt Gamers Nexus teszt... OK, ott megeszik vagy 220W-ot, de megfelelő alaplapban tartósan is kijön belőle az 5GHz.Ettől eltekintve megértem a frusztrációd, de ne essünk át a ló túloldalára. Gondolj bele a másik oldal helyzetébe: jó sok pénzért megveszi a 9900-as prociját abban a tudatban hogy "ez mindent visz", erre jönnek a lassító patch-ek, meg hogy kapcsolja ki a HT-t... de akkor már nem igazán lesz gyorsabb egy hasonló Ryzennél, ami olcsóbb és kevesebbet eszik.
Valahol le kell vezetni azt a frusztrációt, amit ez okoz... -
Ribi
nagyúr
válasz
Lacika112 #11 üzenetére
Amikor leírod, hogy "Pár tesztben láttam pillanatokig felugrani 4999 re tehát nem tudja az 5000 et", akkor mégis miért érdekeljen bárkit, hogy mit is írsz le? A 100MHz amiből felszoroz sem 100MHz, hanem általában alacsonyabb, valahol 99 és 100 között. És emiatt van a 4950-4970MHz is. Ez nem a proci hibája, ez alaplap. Ennyire gőzöd sincs a témáról, csak fikázni jársz ide, akkor inkább ne tedd... mindenki jobban jár.
-
Lacika112
aktív tag
Ugyan ezen proci másik cikkénél kifejtettem az fx el kapcsolatos tapasztalataim.
Meg azt is hogy a legjobb védekezés a támadás. Egy olyan procit hozol fel ami régen volt de ha ragaszkodsz hozzá..... p4 10ghz megvan már? ja várj.... 3.46? Ghz 180 wattnál feladták?
Cáfoljad kérlek ne személyeskedj.
Ez egy kazán, ha unja a fórum.... Van tiltás opció, én is unom hogy a tények 90% figyelmen kívül van hagyva és Abu van ekézve mert leírja hogy vergődik az intel.Mutass egy tesztet ahol kijött az 5000mhz és nem ipari kompresszor hűti, én el tudom ismerni ha tévedek, te is? Böfögni? nem a vasárnapi ebédnél ülünk egy asztalnál ahol kimutatod mennyire is vagy kulturált.
-
DraXoN
addikt
Akkor van már pár változat forgalomban ... a 9ezres skylake refresh sorozatból pl. 4 stepping is van, változó "javítási" mennyiséggel belül [link] (bár a legrégebbi steppinget ami kvázi csak szoftveres javításokat tartalmaz kizárólag i3-hoz és T variánsos CPU-khoz használják).
Vagyis (igazából kb. nyár óta) szerencsejáték is kicsit, hogy 12 vagy 13-mas steppinggel jön a CPU, a KS esetén gondolom garantált az újabb stepping mert abból válogatnak ki... és a 2 stepping között teljesítmény különbség van ... kiiiirály ...
azt lehet idővel kifutnak a 12-es steppinges gyártósorok, de mivel még 10est és 11est is gyártanak, lehet csak átparaméterezik, hogy onnantól az adott sorok csak a "középkategóriát" gyártsák... -
the_mad
aktív tag
Akkor közlöm a szomorú tényt, hogy az átlag felhasználókat ez nem érdekli. A windows átjáróház, a routerek legtöbbje átjáróház. Ez már nem számít, ráadásul elég melós ezeket kihasználni.
Tudom hogy itt mindenki helikopter csak én vagyok egyedüli egybites felhasználó, akinél a legtöbb helyen admin/admin a belépés mindenhová, de nem érzem, hogy nagyobb veszélyben lennék az intel sebezhetőségével, mint nélküle. -
törölt tag
No a flame war mar elindult, mar csak a kurva kis kerdesemre valaszoljatok Abut illetoen
-
Kansas
addikt
4 modul 8 mag volt az, csak az egybites foteltudósok agya leolvad, ha nem konvencionális magdesign-nal találkozik. A Bulldozer magok az részegységek java részét fizikailag duplikálták, csak volt bottleneck-re alkalmat adó megosztott részegység is - ne hozzuk már SMT szintre, annál lényegesen többet tudott.
Az architektúrával a baj nem a magok száma volt, hanem hogy nagy fogyasztás mellett vacak teljesítményt hozott a korabeli alkalmazásokban, és csak a masszívan többszálúsított alkalmazások eljövetelével kapott valamelyest erőre, de addigra meg már eljárt felette az idő.De miért is kell ezt megint előhozni, nem tudom - csak nem azért, mert épp nem ál jól az Intel szénája és valamire kell bezzeg-elni, ha már a Ryzen-ekre nem lehet...?
Az Intel biztonság szempontjából picit összekapta magát, de nem merik hangosan hirdetni, nehogy a paletta többi részén is számon legyen kérve...
Ami miatt inkább meg kéne húzni magát az Intelnek, hogy a 9900KS is olyan, hogy vagy nem megy 5GHz-n, vagy nem tudja a 127W-ot, a kettő együtt nem megy - amennire a *dozer magszáma, annyira ez is fals hirdetés...
-
Duck663
őstag
Na hogy valaki reagáljon a cikkben írtakra is.
Szerintem azért nem beszéltek erről, mert sokaknak lövésük sincs ezekről a biztonsági problémákról. A vásárlók pedig azt feltételezhetnék (teljesen jogosan), hogy a többi processzor nem védett. Így inkább csendben lapítanak. Ez is marketing ám, csak más szempontokat követő marketing!
-
the_mad
aktív tag
válasz
Lacika112 #11 üzenetére
Gondolom akkor is úgy tapsikoltál amikor a 8 magos faildózerekről kiderült, hogy valójában köze sincs a nyolc maghoz, cserébe 220W TDP-vel fűtötte fel a lakást...
Egyet árulj el nekem, nem unalmas minden inteles hírhez ugyanazt felböfögnöd? Csak mert a fórum szerintem marhára unja már.
Vagy ez valami frusztráció, amit itt élsz ki? -
"Azt nehéz megmondani, hogy az Intel miért nem hangsúlyozta ki ezt a fontos szempontot a Core i9-9900KS esetében"
Szerintem kevés i9-9900KS-t fognak eladni, és a biztonsági javítására felhívni a figyelmet összességében rontana a helyzetükön marketing szempontból, mivel onnan már túl könnyű a többi -nagyobb darabszámban elkelő- procijuk hiányosságaira gondolni.
-
Lacika112
aktív tag
off:
Ha a "kékistent" nem isteníti valaki a brutális fogyasztása, biztonsági rések megléte, túlárazás, genenkénti foglalatváltás, kevés mag, kazán jellegű üzemelés miatt akkor az hazudik.....on:
Mikor is ismerte el az intel hogy komoly biztonsági probléma több mint 13 éve a cpuik tervezéséből fakadó hanyagság? SOHA!
Ha most ezzel marketingelnek az egy öntökön lövés lenne amivel elismerik végig hazudtak.
Nézegettem erről a prociról teszteket, 4950-4970 mhz volt az órajele leginkább.
Pár tesztben láttam pillanatokig felugrani 4999 re tehát nem tudja az 5000 et ez se csak szép kerek szám a dobozon (pedig 2 kg léghűtések vagy 360x120 as játékvizek voltak rajta) lehet ipari kompresszor meg egy medence kéne a függöny mögé mint amikor beégtek a hazug promóción. -
tlac
nagyúr
az új steppinges i9-9900K is gyorsul?
-
törölt tag
Mi ez az allando pampogas, ha Abu Inteles cikket ir? Nem vagom, valaki elmagyarazhatna.
-
fotel
aktív tag
?Que?
A Core i9-9900KS már nem egy új Coffee Lake-S steppinget használ, amelyben
-
subaruwrc
félisten
most akkor ez új steppinget használ vagy sem ?
értelmetlen az erre vonatkozó mondat. -
osztraksajt
őstag
Gondolom most az összes intel fanboy durván ledermedt hogy ABU jót írt egy intel prociról, azt hittem mire lekattintom már 30 hozzászólás lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest