Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz Mr. Y #147 üzenetére

akkor hogy ne érje szó a ház elejét, nem ragadok ki részinformációkat, nem forgatom ki...

" A 20%-os processzorhasználat azért kell, mert így munkában van, de nincs túlterhelve, az 50%-os RAM használat szintén, mert folyamatos 90% fölötti használatnál (ahogy a processzornál is) az élettartam csökken, de most az egységre törekszünk."

alapvetően úgy tévedsz hogy csak részigazságokra építed azt. a processzorban tényleg van a használatból eredő "kopás", csak a varázsszót nem írtad le ami egy "szakértőtől" elvárható lenne. elektromigráció. Ez alapvetően roppant lassú folyamat, és bár az idő az egyik befolyásoló tényező, a félvezetők esetében, de ezzel terveznek, és hatalmas hazugság, ha azt mondod hogy ezt a jelenséget érdemben befolyásolja rövidebb leállás. kiindultunk a nagy mellénnyel állított heti 5 percből, aztán eljutottunk oda, hogy estére leállítjuk. ami alapvetően viszont lehetne jó koncepció, csak megint rossz oldalról ülsz a lovon.

Ezt a jelenség, ami lassan de biztosan kinyírja a félvezetőket, sokkal kevésbé fenyegető mint a kondik száradása, illetve nagyban befolyásolja a csíkszélesség, a processzor kialakítása, a vcore, a hőmérséklet, és maga az anyagi jellemzők mint pl szennyezettség. ez áll a memóriára is.

tehát jól látható talán számodra is, hogy két azonos gépről egyáltalán nem beszélhetsz, mert ha más nem a gyártási körülmények biztosan eltérnek. nincs két ugyan olyan proci, ahogy memória se. lehet elméleti síkon gondolkozni, de ott nincs értelme megfigyelésre alapozni a véleményed,.

"Élettartam;
    Az a számítógép, amely nap-mint nap újra van indítva, megszegi a kikötéseket. Bekapcsolásnál ugyanis egyfelől többet tölt be RAM-ba, mint amennyi lesz benne a rendszer felállása után, másfelől a processzor túllépi a 20%-ot. Ebben az esetben annak a számítógépnek nagyobb az élettartama, amelyik állandóan megy."

ahogy kiderült a félvezetők esetében egyszerűen ez nem igaz ebben a formában. az, hogy napi 5 percre jobban terheled a géped egy ilyen elképzelt szituációban, az kb az a nagyságrend mintha két vinyót tesztelnél úgy, hogy az egyikre naponta 1 bittel többet írsz mint a másikra, és figyeled melyik hal meg előbb. egyszerűen nem lesz mérhető különbség belátható időn belül, vagy ha mégis akad, az nem az írásból fog fakadni.

"Azon számítógép, mely állandóan megy, habár élettartamra hosszabb, viszont külső szemlélőként kevesebbet bír. A különbség lehet hetek, vagy hónapok, a két elhalálozás között, de így nézve a pihenő-idővel-ellátott gép bírja tovább."

ezzel megint az a baj hogy részigazságokra és ferdítésekre épít. egy számítógép nem két alkatrészből áll, és ezekre te egy egységként hivatkozol. általánosságban sem igaz. 1500 dolog függvénye hogy egy gép meddig bírja, és ezek jelentőr része nem tőled függ. pl a leállítás jót tehet egy szarul méretezett, és elhelyezett kondinak, ami a meleg hatására nem 10 év alatt veszít jelentősen a kapacitásából, vagy pl kapcs üzemű tápban pufferkondiként se szeretik annyira. ezért illik elektromos levélnehezék kategóriát meghaladó tápot venni pl. viszont a konstans hőmérsékletű futást meghálálják a bga, csp, qfn tokozású cuccok, szinte minden smd alkatrész, mert ezek a hőingadozást pl szeretik egy darabig. aztán nem.

"Egy táblagépben vagy mobiltelefonban a rendszer fogja feladni előbb. Előbb vagy utóbb lesz olyan program, amely beragad, így többmagos processzorok esetén lehetséges, hogy a magok működése pár pillanatra megborul, de ez az energiahasználaton mindenféleképpen meglátszik."

ez mind felhasználás függő. ezzel te is tisztában kéne legyél. ill hogy mi "futhat a háttérben" /ami ugye megint os függő/ az elég jól szabályozható...

"Egyébként nem találkoztam még olyan eszközzel, amelyen a Wi-Fi ne szórakozott volna 2-3 hónap után maximum!"

furcsa, nekem az eszközeim 99%-a fut otthon 0/24. eddig a wifi egyiken se halt el, restartolni a telefonomat ha update jön kell kb... wifinek semmi baja, hamarabb vacakol be a routerem a zseniális programozók miatt mint a telefonom. mellesleg ez a gázos programozás miatt van, és az élettartamra megintcsak nem fog semmilyen hatással lenni, max az említett akkura. arra viszont megint nagyobb hatással van az 500 huffos töltő, a kijelzőidő, a futtatott programok, a felhasznált anyagok és az összeszerelés minősége.

ha eddig sikerült eljutnod és értelmezni is amit írtam, akkor összefoglalnám: ne csodálkozz ha "szakmai" hozzászólásaidat senki nem veszi komolyan, ha:

-olyan kulcsszavakat nem használsz jelenségek leírására ami elvárható lenne
    -ha az ismert tényekkel úgy mész szembe, hogy azt meg se próbálod indokolni szakmailag (ez a kommented se volt szakmai semmilyen torz szögből sem)
    -tőlünk várod hogy indokoljuk hogy te miért tévedsz
    -hemzseg az írásod az érvelési hibáktól. csak hogy párat írjak: van közte személyes körülményekre hivatkozás/tekintélyre hivatkozás lásd te szakértő vagy. ellenpélda hiányára hivatkozás, mi nem tudjuk cáfolni. elsietett általánosítás, szalmabáb érvelés, és a kedvenc az ok-okozati hibák széles tárháza.

ajánlott olvasmány pl illetve találsz más, google-el kapcsolatos kimutatásokat. jellemzően vinyó, betáp, melegedés hibák vannak, szerveres környezetben az eec memória ugye nem véletlenül van, az extrém terhelés mellé dukál, de sehol se olvasni a google féle felhasználás esetén sem durva mennyiségű processzor "elhasználódásról", pedig aztán ott nem ülnek a seggükön 20%-on soha...

törölt tag

válasz Mr. Y #90 üzenetére

Programozás és rendszergada volt amit írtál joggal feltételeztem hogy duplaztal.... ;]

Én alá tudom forrásokkal támasztani amit állítok te meg azt mondod a tudomány velemenyes, ami a föld lapos szint. Mindenki szembe jön azon a pályán ugye?

Legalább valami összeesküvés elméletet legalább még egy kicsit pls :C komolyan csinalhatnal egy saját standup estet mennék rá :DDD

törölt tag

válasz Mr. Y #84 üzenetére

"A tudomány egy fiktív dolog."

mondod ezt két "diplomával" a hátad mögött? ;]

"Egyedül a saját véleményemet írtam le"

ami a föld lapos szintet ütötte meg, te meg csodálkozol hogy nem értenek veled egyet röhögnek rajta és szórakoztatónak látják. egyébként tényleg az ;)

törölt tag

válasz Mr. Y #75 üzenetére

Ő meg arra hogy az it nem teológia hanem tudomány. A kettő között annyi a difi mint az OKJ meg az egyetem között... ;)

törölt tag

válasz Mr. Y #70 üzenetére

Mert nem kapcsolta ki... ;]

Aktív témák

Hirdetés