- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gabor85
őstag
válasz
Thunderzolee #3 üzenetére
Diktafon az gyakori
Dehát az igazság olyan mint a segglyuk; senki sem kíváncsi a másikéra
(Bezzeg manapság)
-
Javaslom Neked is, h nézd meg a Munka Törvénykönyve azon passzusait, ami a munkaidő kezdetére ill. végére vonatkozik.
Lásd: 117. § (1)
a) munkaidő: a munkavégzésre előírt idő kezdetétől annak befejezéséig tartó időtartam, amibe be kell számítani a munkavégzéshez kapcsolódó előkészítő és befejező tevékenység időtartamát. Eltérő rendelkezés vagy megállapodás hiányában a munkaidőbe a munkaközi szünet időtartama (122. §) - a készenléti jellegű munkakör kivételével - nem számít be;Magyarán a szerszámok előkészítése, elpakolása nem munkaidő előtt ill. után kell, h megtörténjen, (mint ahogy azt sok helyen elvárják), hanem a munkaidő kezdetekor. Az esetleges munkaidő előtti eligazításokat, reggeli tornát, stb. is tessék beleépíteni a munkaidőbe, ha annyira fontosnak tartják.
Majd ha 200e nettót keresek, akkor leszek szíves munkaidő előtt bohóckodni.Majd ezt nyomtasd ki, sokszorosítsd, hívd fel a birkák (mármint a többi dolgozó) figyelmét rá, majd a feletteseidét is.
Én is megtettem, azóta nem kell járnom munkaidő előtti meetingekre. A többi birka az jár továbbra is, de az ő dolguk, ha ennyi eszük van, csak járjanak.
Olyan meg nincsen, h "ha nem tetszik, le lehet számolni...". Ezt a lemezt elő se vegyék. Esetleg egy diktafon (felvevős telefon) nem árt a munkaruha felsőzsebében.
-
gabor85
őstag
válasz
Thunderzolee #1 üzenetére
Mindent el lehet intézni?...
És ezt hogy?
5:50es munkakezdésre értem be, pontosabban 5:48at bélyegeztem civilben, meg még át is öltöztem, az kb még 5 perc.
Reggeli mise után (ilyen tájékoztatóféle) odajön főnök és azt mondja.:
-kolléga úr, legyenszíves legközelebb időben érkezni.
-de főnök, a busz megállt a város közepén.
-nem baj, de maga akkor is elkésett...ember, gondoltam magamban... ez most vagy tiszta off, vágy szándékosan idegesít, netán tesztel...
mindegy, röhögtem magamban egyet (ugyebár a főnöknek mindíg igaza van) és továbbmentem. -
Tabi László
(Budapest, 1910. október 7. –- Budapest, 1989. április 28.)
Magyar író, publicista, humorista.Az érettségi után 1932-től a Nemzeti Sport rejtvényrovatát vezette 1939-ig. Miután elbocsátották, a Magyar Rejtvény Újságnál dolgozott. Különböző álneveken szórakoztató regényeket adott közre. 1944-ben munkaszolgálatra rendelték. 1945-től a Ludas Matyi szerkesztője, 1957-től 1976-ig, nyugdíjba vonulásáig a főszerkesztője volt. Kisjeleneteket, kabaréjeleneteket írt, rádió- és tévéműsorokat szerkesztett. Színdarabjait a Madách Színház, a Vígszínház, a József Attila Színház, a veszprémi Petőfi Színház mutatta be. Önéletrajza részletekben jelent meg a Népszabadságban (1977 – 1978). A Magyar Nemzet cikkírója volt (Pardon, egy percre!). Közéleti időszerűségekhez kötött szatirikus-humoros írásainak történelmi dokumentumértéke van.
Díjai:
József Attila-díj (1954, 1962)
Karinthy-gyűrű (1982)Főbb művei:
Humorban pácolva (humoreszkek, Budapest, 1955)
Mesterségem címere (humoreszkek, elbeszélések, színmű, Bp., 1958)
Szigorúan bizalmas (humoreszkek, színművek, Bp., 1962)
Színem-java (humoreszkek, színművek, Bp., 1970)
Címzett ismeretlen (humoreszkek, kisregények, Bp., 1979)
Mondom a magamét (humoros írások, Bp., 1980)
Életem és egyéb ügyeim (válogatott írások, Bp., 1982)
Vígjátékok – Színház és vidéke (válogatott írások, Bp., 1988)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Arch Linux
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest