- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Keresek ilyen telefont!
Tudja valaki hogy melyik típus volt a legfejlettebb Sony Ericsson cyber shot szériából?
-
Landsmann
addikt
Megjött a hangszóró, ki is lett cserélve. Újra működik.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Landsmann
addikt
Megrendeltem. Az ígért telefont nem találja az illető. Remélem jövőhéten megjön és még karácsony előtt újra hadrendbe vehetem. Most a K700i-t használom. Hát elszoktam tőle 11 év alatt.
-
Landsmann
addikt
Megpusztult szegénykém. Kedden lesz 11 éves. De nem adom fel. A hangszórója adta meg magát. Kihangosítva működik. Kaptam egy tippet, hogy a K790 hangszórója ugyanaz. Ígértek egy donor készüléket. Próbálom abból feltámasztani.
-
Landsmann
addikt
Én mai napig ezt használom. Azt hiszem 10 éves lesz decemberben. Rendben működik, de egy érdekes hibája van, aminek az okára nem tudtam még rájönni. Ha olyan számot hívok, ami se a híváslistában, se a telefonkönyvben nincs, akkor mintegy fél, egy percre lefagy a telefon. Aztán magához tér, de arra az idősre teljesen lefagy. Már próbáltam gyári visszaállítást, a telefonkönyvet töröltem, visszamásoltam, de a hiba mindig megmaradt. Még a SIM kártyát nem cseréltettem, lehet az a probléma forrása. Jópár éve így működik már.
-
Doki16
addikt
válasz Gabi 8906 #5939 üzenetére
Nagyon szerettem és utáltam is egyszerre ezt a készüléket Jól össze volt rakva és a kamerája akkor nagyon tetszett. De szoftveresen pocsék volt. Nem egyszer volt, hogy miatta késtem el a suliból, mert nem ébresztett
Mennyi volt amúgy?A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Gabi 8906
senior tag
Sziasztok!
Lett egy ilyen telom, de a Tmobilos kártyámmal sehogy nem tudom meg oldani hogy legyen a telon net, bármit írok APN stb nek.
Segítséget előre is köszönöm.Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
Lasy
veterán
rossz topic.
[ Szerkesztve ]
+36702778032
-
mrpet
tag
Multimédia szuper, adatkommunikáció egy nagy nulla
-
Benway
csendes tag
Hello Mindenki
k850 telefont vennék illetve keresek olyan személyt aki vállalná egy másik darabon a kijelző cserét
előre is kösz -
zho-lee
addikt
válasz Loco7us #5924 üzenetére
Szia!
Torx T6.
De sajnos belefutottam már T4-es csavarba is, ami az akkufedelet tartja..
Ráadásul nagyon gyárinak tűnt.
Annyira azért nem gáz szétszedni, annak aki már csinálta.
Ha úgy gondolod, biztonságosabb szakira bízni."Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
madstunt
addikt
válasz Loco7us #5924 üzenetére
T5 vagy 6 asszem.
valszeg szimplan csak a mikrokapcsolok haltak be a billen, nem kosz a problemaforras, masreszt a K850-et szetszedni kifejezett horror, es idegtepo folyamat, mivel csak 2 helyen kell csavarozni utanna szet kell fesziteni az oldaso csik menten. En konkretan igy nyirtam ki az exponalogombomat anno -
Loco7us
tag
válasz zho-lee #5906 üzenetére
Szevasz! kösz a segítséget, de úgymond megoldódott azóta a dolog
Közbe meg rájöttem hogy lakik az utcábba egy ilyen szaki úgyhogy a javítást már én is eltudom intézni. Jah és vettem egy SE Live with walkment amivel tökéletesen meg vagyok elégedve egyedül a headset egy kalap kakai hozzá.
Amúgy mivel lehet szétcsavarozni a telót mer a tisztítás az mégtalán nekem is menne, valamilyen torz kulcs?
-
zho-lee
addikt
válasz Sequadon #5922 üzenetére
Helyesbítenék: nem állítólag, hanem tényleg ő a legszakavatottabb a témában.
A kijelző miatt telefonszámot tudok adni, de jövőhét elején leghamarabb -mert nem leszek itthon a hétvégén.
Addigra meg elfelejtem..Légyszi keress meg jövőhéten
"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
Sequadon
tag
válasz SteveJobs #5920 üzenetére
Szia!
Én azóta telefont cseréltem, de nem mondtam le róla, megszerettem nagyon az évek alatt. Nálam odáig fajultak a dolgok, hogy már egyáltalán nem kapcsol be a világítás. Működik minden hibátlanul, PC-re rá is dugtam, lementettem a dolgokat róla, de mindezt vakon. Töltő IC-nek nem tudom mi köze lehet ehhez, én inkább szoftveres gondra vagy hibás kijelzőre tippelek. Nekem ezt javasolta Lasy, állítólag Ő nagy guru a témában. Ha lesz időm akkor majd megpróbálom, de őszintén szólva nem csináltam még ilyesmit, és most már van csere telefonom is, úgyhogy annyira nem vagyok motivált.
A kollégát kérdezném egyel felettem, hogy mennyiért tudna kijelzőt szerezni:
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
-
Sequadon
tag
válasz zho-lee #5912 üzenetére
Nem járt más kezében, úgyhogy trollkodás kizárva. Fényerő sem lehet, mert mikor van világítása, akkor teljesen olvasható, aztán egy pillanat alatt elfeketedik, ahogy lekapcsol a világítás. Mint mondtam a kép ott van fizikailag a kijelzőn, csak ugye a háttérvilágítás nélkül nem látszik.
-
zho-lee
addikt
válasz Sequadon #5911 üzenetére
Én első ötletként írtam le, persze mert nem látom, nem vagyok benne biztos.
Én szétkapnám, ha mechanikus hiba nincs, akkor esetleg a fényerő a menüben?Nem nézlek hülyének, de minap én a droidomon lezártam a képernyőt, fogalmam sincs hogyan. De le volt zárva. Nem lehet, hogy véletlen, vagy más vicce miatt van ez?
-
Sequadon
tag
válasz zho-lee #5910 üzenetére
Voltak természetesen esések, de a legutóbbi is komolyabb is 2-3 hete történt, a furcsaságokat pedig 2-3 napja kezdte produkálni. Szalagkábel szerintem azért nem lehet, mert a kép megvan a kijelzőn, erős fényben látszik, él a telefon, működik, csak éppen világítás nincsen mellé. :S Akksi jó, bírja 5 napot még simán.
-
Sequadon
tag
Sziasztok!
Majdnem napra pontosan 4 éve használom nagy megelégedettséggel a K850-es telómat. A napokban viszont aggasztó dolgokat produkál. Billentyűzár feloldása után 3-5 másodperccel kikapcsol a kijelző. A billentyűzet világítása aktív, de a képernyő sötét. A kép maga rajta van, ha zseblámpával megvilágítom látszik, nem fagy le, csak éppen a háttérvilágítást veszi el. Ha megvárom míg kialszanak a gombok, akkor újra világít, de nagyon bizonytalan, hogy meddig. Van, hogy éppen csak bevillan. Ez pár napja jelentkezett először, de egyre kevésbé tudom használni. Már a telefonkönyven sincs időm kikeresni a megfelelő nevet, sms-ről ne is beszéljünk. Volt vkinek ilyesmi baja már? Mi okozza? Szoftverfrhiba, vagy hardveres gond lesz?
-
senior tag
Nahát, olvasom micsoda aktivitású barkács-szerelő-(p)reparáló emberek vannak itt..
Nekem van egy K850-esem, ami jobb sorsát várja. Vagy alkatrésznek szétbontva, vagy felújítva tovább működő készülékként.Ezesetben a házát és a billentyűzetét kellene cserélni.
Most vagy megcsináltatom - ezesetben mibe kerülne..?
vagy eladom - érdekelne valakit?Tartozékai is megvannak. (doboz, kábel, cd, leírás) és független. (bár lehet, hogy ez ma már nem nagy szám)
-
zho-lee
addikt
válasz Loco7us #5905 üzenetére
Inkább meghalt..
Annó ilyen dolgokat, gyorsan, jó minőségben ildi6300 kolléganőtől szereztem be.
Ha gondolod nézz utána.
Én kb 5 perc alatt kicserélem, ha földrajzilag közel terülünk el egymáshoz..
Persze, nem gsm üzlet vagyok, hanem lelkes amatőr, lehet egy alapos tisztítás is megtenné..
(na ez különböztet meg egy szagembertől)Elcsúszni nem tud, ez a bill egyben van elvileg..
-
Loco7us
tag
Kezd elromlani a billentyűzetem konkrétan a csillag már nem is használható erre valkinek nics valami ötlete Ha szétszedném akkor meg tudnám csinálni esetleg elcsúszott valami?
És ha új telefont vennék mit ajánlatok, mert elég tanácstalan vagyok ez SE live with walkman nem igazán tűnik méltó utódnak.
-
zho-lee
addikt
válasz LEFTHORSE1 #5901 üzenetére
Nem semmi, grat!
-
glutamin
őstag
válasz LEFTHORSE1 #5901 üzenetére
Látványos! A töltőcsatlakozód sem semmi, bár mintha arról már lett volna korábban szó.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
glutamin
őstag
válasz LEFTHORSE1 #5899 üzenetére
Nagyon ráértél Egy fotót dobhatnál ide róla.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
LEFTHORSE1
őstag
válasz Landsmann #5897 üzenetére
Én nemcsakhogy szétszedtem, de fel is tuningoltam az egyik töltőt, a burkolatot kifurkáltam szép egyenletesre és belőlről ráragasztottam egy zöld bicajos mellény darabot, kicseréltem a dugaszig húzódó vezetéket egy borotva gépből örökölt spirál (lásd hagyományos telefonkagylók ) vezetékre
Cseberből vederbe
-
Landsmann
addikt
Megoldottam. Bepattintós volt, de csak feszegetéssel lehetett szétszedni. A 10 V 470 uF-os kondi dugta ki a zászlót. Kicseréltem, most működik.
-
Landsmann
addikt
A töltőt szedte már szét valaki? A kis csavart kivettem, de amásik végén még bepattintós fülek tartják. De nem tudom merre feszítsem, hogy ne törjem el. Vacakol a töltő, mert két telefon is azt írja időnként, hogy Töltési hiba, indítsa újra a töltést. Másik töltővel rendben megy a töltés.
-
LEFTHORSE1
őstag
válasz endruboy1 #5893 üzenetére
Ezekben li-pol akuk vannak, ilyen tipusu akuk még sok SE-ben van, pl W995 W980 T650... ha a kijelzőbe bejut ott csak a fényelosztó prizma fényszórását változtassa meg, még annó az első K750-emet ejtettem bele egy kis patakba, azonnal szétszedtem egy nagy levélre szétteritve egy kis hegyes zsebkés segitségével, a kijelző belseje tocsogott a víztől, kénytelen voltam felfeszíteni a hátát tartó fémkörmöket, elég könnyen szétjött és kiszáradt, az alaplapot lecsupaszítva a kamera helyén levö lyuknál fogva megkötöztem a cipőfűzőmmel és jó erősen megforgattam (kb 5 percig) hogy a centrifugális erő dobja ki a nedvet főleg a joystik-ból, aztán összeraktam és még jó félévet használtam, aztán egy joy cserével elrontottam az alaplapot, de a kamerát csak át kellett rakjam az új K750-be mert.. (hosszú sztori)
Ha tényleg áztatod akkor érdemes jó meleg desztilált vízzel csinálnod kb 10-20 percen át, aztán egy langyos hajszáritózásCseberből vederbe
-
Landsmann
addikt
A kimosáshoz annyit hozzáfűznék, hogy a desztillált víz nem egyenlő az ioncserélt vízzel! Az ioncserélt víz autóakkuba és hűtőrendszerbe jó, de elektronikai készülékek elmosásához nem. Igen, a desztillált víz is korrodál. De alapjában véve nem a korrózióval van a baj, hanem a sima víz, illetve az egyéb belefolyt folyékony anyagok ásványi anyagának tartalmával. A víz idővel elpárolog, korróziót nem tud okozni, viszont a visszamaradt ásványi anyagok, amik feldúsulnak a víz elpárolgása után vegyi reakcióba lépnek a felülettel, amit károsít. De ugyanígy károsítja fizikailag is a panelt azzal, hogy a többrétegű nyák közép befolyt víz ásványi anyagai ott maradnak. A víz elpárolog, az ásványi anyag kristályosodik, ezzel nő a térfogata és valósággal szétfeszíti a lemezeket. Ez nagyon csekély mértékű tágulás, feszítés, de ahhoz elég hogy egy vagy több helyen kontakthibát hozzon létre, ami gyakorlatilag javíthatatlan. Éppen emiatt van az, hogy a vízbe ejtett készülék (ha egyből kikapjuk az akkut, ha tehetjük szétszedjük és szobahőmérsékleten szárítjuk a készüléket napokig) ha túl is éli a vízbeesét, a problémák hónapok múlva fognak jelentkezni. A vegyi reakciók lassan, de biztosan megindulnak és tönkreteszik a készüléket.
-
endruboy1
senior tag
válasz LEFTHORSE1 #5892 üzenetére
Most megnéztem voltmérővel az akkut, meg se rezzent rá. Míg a hasonló akkus K750-ire rendesen mutatta az értéket. Úgyhogy szerintem mégis csak az akku sülhetett ki, ami halálos a Li-ion akkukra. Kéne bele próbálni egy jó akkut, csak sajnos nincs az ismeretségi körömben ilyen telefon. Valószínűleg veszek bele egy újat vagy valami boltban megkérdezem belepróbálhatok-e egy akár milyet hátha van nekik...
-
endruboy1
senior tag
válasz LEFTHORSE1 #5892 üzenetére
Értem ezt lehet hogy majd kipróbálom, de még mindig nem tudtam csavarhúzót szerezni. A desztilált víztől ugyan úgy korrodálódik mint a simától,nem? De kipróbálom, már veszteni nem veszítek rajta. Szerintem talán a kijelzőig nem jutott bele a víz... bár biztosan nem tudom.
Nem is muszáj vízállónak lennie, de jó lenne ha legalább ütés álló lenne mert a gazdája nem bánik kesztyűs kézzel az elektronikával sajnos .
-
LEFTHORSE1
őstag
válasz endruboy1 #5890 üzenetére
Ha szét tudod szedni akkor az alaplapot ki kellene áztatni desztilált vízzel, csakhogy a kamera az alaplapra van forrasztva és abba nem lenne jó ha bejutna bármilyen folyadék mert nehezen távozna és az érzékelőt is szennyezi, a desztilált víz egyáltalán nem vezeti az elektromosságot, ellenben az ivóvíz és minden víz alapu folyadék az ásvány tartalom miatt vezeti és igy képes rövidzárlatot okozni az érzékeny elektronikus áramkörökben, a legnagyobb veszély ilyenkor az ha beindult az érinkezők-csatlakozók oxidálódása vagy elrothadása, pl az N95 kijelzőcsatlakozója 48 óra alatt szétmállott egy csepp víztől
Lenne vizálló mobil, pl az Xperia Active de az Facebook minőségü képeket tud lőni az ő 5MP-évelCseberből vederbe
-
addikt
válasz endruboy1 #5890 üzenetére
Biztos hallottál már a mobil tuningról, ez érintheti a Szoftvert ill. a külsőt is.
Mielőtt nekiesel néz meg előtte ezt a videót: K850 Sony Ericsson szervíz videók-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
endruboy1
senior tag
Hogy-hogy nem gyári dolog? Gyári szoftver van rajta a múltkor frissítettem. Vagy valaki beleforrasztott egy piros LED-et? Jó, hát még azért lehet megpróbálom teljesen szétszedni, csak nem volt olyan kicsi csavarhúzóm.
Nem diák tette ezt vele, ez az egészben a legtragikusabb .
Nincs olyan teló aminek jó a kamerája (ez fontos neki) és csepp, ütés álló? -
addikt
válasz endruboy1 #5887 üzenetére
Ezek a tea és vizes balesetek gyakran végleges károsodást eredményeznek. Nagyban függ, hogy hol és mennyi ideig ázott át, de félő, hogy már sohasem lesz belőle teljes értékű telefonkészülék.
Egyébként a piros LED a bekapcsoló gombnál, nem gyári dolog, valami telefonguru módosítása lehet.
Ha nem ragaszkodsz kimondottan ehhez a modellhez, akkor nem szabad vele sokat szenvedni, tovább kell lépni. Túl sok energiát és időt rabolna el, az anyagiakról nem is beszélve. Sajnos ez van, törődj bele, és vegyél egy másik mobilt.
A tea sok diáknak okozott már gondot, ezért nagyon figyelmesen kell lezárni az üveget, ill. az a legjobb, ha külön rekeszben van a táskában.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Landsmann
addikt
válasz endruboy1 #5887 üzenetére
Ez érdekes. Az enyémnek teljesen átlátszatlan a gombja. Kipróbáltam ki és bekapcsolásnál, de még töltésnél sem villan fel semmi. Még a kapcsoló széleinél sem szűrődik ki semmilyen fény, pedig sötétben próbáltam.
-
endruboy1
senior tag
válasz Landsmann #5886 üzenetére
De van. Maga a gomb világít pirosan. Ezek szerint nem akku lemerülés lesz ha ilyet ennyire nem sűrűn látni rajta. Úgy tűnik meghalt valami benne mert nem segít rajta a töltés. Csak azt lenne jó tudni, hogy csak az akku sült ki vagy a teló kampec...?
Itt van egy vidi róla hogy tud világítani . Csak nekem nem villog hanem folyamatos piros.[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
Üdv, megint én!
Szóval most sikerült leönteni a K850i-t teával, ráadásul nem is lett azonnal kikapcsolva (táskában történt). Az incidens óra amennyire tudtam kiszárítottam. Most feldugtam töltőre és a bekapcsoló gomb folyamatos piros fénnyel világít, de nem kapcsol be a telefon. Ez azt jelenti hogy nagyon lemerült az akku vagy valami más gond van?
Nem az enyém a teló azért nem tudom ez mit jelent. -
LEFTHORSE1
őstag
Nem is jelenik meg az exif infóban az idegen kameradriver.. Ennél a K850-nél mindig kell ügyelni hogy a kameravédő üveg abszolut zsírmentes legyen ha fotózol, én le is operáltam, helyébe meg egy ki-be rakható apró nagyitó lencsét szerkesztettem, van jópár képem feltöltve
Cseberből vederbe
-
nogec
csendes tag
válasz LEFTHORSE1 #5882 üzenetére
töltöttem fel K800-as képeket is ,azért szerintem az viszi a pálmát
-
addikt
Nem, de az exif infójában benne van a kép készítésének időpontja.
A MobyExplorer3.hu.jar java alkalmazást ismered? Az egyik legjobb titkosító és sokoldalú fájl kezelő. Androidon hasonlót sem láttam ez idáig.[ Szerkesztve ]
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
nogec
csendes tag
A többi funkciójával megvagyok elégedve valóba értelmes kis kütyük és szerintem a legáttekinthetőbb menüjük van egyedül konvertert hiányoltam,de azt is találtam hozzá ami jó a k750,k800-hoz is
az SE-t meg ismerem mert volt meg van is pár modellem (T610 ,K550 , K750, K800 ,K850)
a fiamnak meg W910
én a K szériát kedveltem a Cyber-shot végett ,és egészen a k800-ig mindig fejlődött a kamera és ezért is pipultam be a k850-re mert már itt ez nem volt tapasztalható[ Szerkesztve ]
-
addikt
Lasy az egy úr!
Ne felejtsd, hogy a telefon készüléknek is sokoldalú, igaz Wi-Fi nincs benne, de ügyes kis kütyü.Jó neked, hogy csak ezt nem érted a gyártóval kapcsolatban, lép túl rajta, (az üzlet az üzlet) mi ehhez nem értünk. Igaz ők sem, mert most szűnik meg a Sony Ericsson.
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
nogec
csendes tag
Üdv
LASY segítségével feltettem a 9.2-es kameradrivert és most már egész zsír képeket csinál a K850i
Csak azt nem értem ,hogy a gyárnak mért nem érdeke,hogy hozzáférhetővé tegyen ilyen szoftverokat,végül is az ő terméküket tenné minőségesebbé,vagy csak én kerestem rossz helyen eddig?
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
Ez jó kimerítő válasz volt. A W995-ös külsőre is egy igazi csúcskészülék volt. Látszott rajta rendesen, hogy egy drága telefon. Nekem aug környékén lesz esedékes a csere. Addig marad a kis k800-as a k850-em döglődése miatt
-
addikt
válasz glutamin #5874 üzenetére
A K850 után volt egy W995-öm, ekkor még nem tudtam kb. másfél éve, hogy a zárt rendszerű Sony Ericsson utolsók egyik legjobb készüléke volt.
Kiváncsi voltam az Androidra, ezért valami olcsó modellel kezdtem az ismerkedést SE X8. Nagyon sok előítéletem volt az Androiddal szembe. Ma már látom, hogy nem sok perspektíva kínálkozik, az Apple iPhone számomra nagyon drága kütyü, ráadásul a ára nem arányos a tudásával. ( )
Symbián haldoklik!
Windows keresi még mindig önmagát, ha kisül is belőle valami, nekem biztos drága lesz.
Az Androidba látom a legnagyobb fantáziát, évről-évre jobbak, nem véletlenül állt be a Motorola és a Sony is e platform mögé.
Ár és tudás viszonyában a legjobb vétel a hibáival együtt is.A mobil kamera kérdés sohasem izgatott, mindig elég volt az ép aktuális kamera modul, a K850 sem a kamerája miatt szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
Te most milyen telót nyúzol?
Kamerakérdéshez. A Nokia N8-ban 12mp-es van, de külön kiemelik, hogy a szokásosnál nagyobb a szenzor is benne, emiatt egészen jó képeket csinál.
-
addikt
Na ugye kezd alakulgatni a dolog, egy ötlet, nem tudtam, hogy a vakuval szenvedsz. A villanó alatt találsz két eszközt, a baloldali a fény mérő, ha ez bekoszolódik, akkor túl erősen villan a vaku, ezért beég minden közeli dolog.
Kerek fogpiszkáló hegyével vagy valami hegyes, de ne tű legyen, próbáld egy kicsit megtisztítani.
Óvatosan próbáld a kis csavarnak tűnő eszközt megkotorni, hátha ez okozza a problémát.
Majd meglátod, hogy mennyivel jobb vakus képed lesz.
Szerintem sikerülni fog, nekem és sokunknak segített már ez a trükk.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
endruboy1
senior tag
Üdv, gondoltam ide is beírom.
Van egy Sony Ericsson K850i nálam, amivel az történt, hogy tegnap fel lett dugva töltőre, ma reggel lehúzva és azóta nem kapcsol be. Azt csinálja, hogy ha ki/be teszem az akksit és bekapcsolom, hogy rezzen egyet(ahogy szokott) elkezd világítani fehéren a billentyűzet de a kijelző nem kapcsol be és ennyi, ez után nem reagál semmire, még a kikapcsoló gombra sem. Mit lehet ezzel csinálni? -
addikt
Sajnos ez így van mindennel, ez egy remek reklám fogás a MP 3,2 , 5, 8 most már 12 rá mernek írni. Gondold végig más terméket nem így próbálnak eladni, pl. a processzoroknál először a GHz számoltuk, most meg a magokat, hogy mögötte mi rejlik azt az átlag ember nem is tudja, csak azt látja, hogy a 2 több, mint a 1.
Volt szerencsém több SE készülékhez is, valóban sokszor megtévesztő a rajtuk szereplő MP szám, nem arányos a fénykép minőségi különbsége. A W995-nek semmivel sem volt jobb a kamerája, mint a K850-nek, de ez az én tapasztalatom. Szerintem a K800-as képei sem sokkal jobbak, mint a K850-é. Egy átfogó tesztben biztos nem volna ordító nagy különbség a két készülék között, szerintem te egy nagyon kamera hibás darabot fogtál ki.
teszt a kameráról[ Szerkesztve ]
-
nogec
csendes tag
válasz Landsmann #5864 üzenetére
elnézést nem volt szándékomba ordibálni,és nem akartam senkit sem megsérteni,csak felháborít a dolog ha valamit sikerül egyszer jól megcsinálni ,mért kell azt utána lebutítani és még 5mp jelzővel reklámozni,de hát ez nem csak a mobiltelefonokkal van így hanem mindennel,valamikor az ember megvett egy műszaki cikket akkor egy darabig nyugodt volt,hogy az szolgálni fogja,manapság pedig ahogy lejár a garancia szétesik az egész
-
Landsmann
addikt
Akkor én egy jó példányt fogtam ki, mert vasárnap lesz 4 éves és még kifogástalanul működik az eredeti akkuval. Bajban is lennék ha most kellene cserélnem, mert nálam az okostelefonok alapból kilőve, másik hasonló tudású Sony Ericssonban meg nincs. Márkát nem akarok váltani, pedig muszáj lesz, mert jovő nyártól a Sony Ericsson márkanév megszűnik, Sony néven gyártják tovább a mobilokat. Mióta az eszemet tudom Ericssonos voltam, de mivel az Ericsson mobiltelefonokat nem gyárt, nem fog gyártani, így talán a Sony lesz az, amiből kikerül majd az utód, ha lesz olyan, ami az igényeimnek megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Úgy látom, hogy sokszoros képzavarba vagy. A SE K800 és a K850 akármilyen hihetetlen mindkettő telefonkészülék, ami a mai értelemben multimédiás tartalmakkal is bír. Ha csak a kamera a lényeg számodra, akkor valami Samsung készüléket kellett volna venned, ezen a téren talán nekik van a legsikeresebb modellek.
Egyébkén nem ártana, ha egy-két formai szokást te is elfogadnál, a nagy betű használata ORDÍTÁST jelent itt a fórumon. A másik, kinek ordítozol? Használd a válasz opciót, akkor könnyebben tudjuk, hogy kit szólítottál meg.
Nem szerencsés dolog a két készülék összehasonlítása, mert nem egy időben jelentek meg.
A K800-as készülék egy remek darab volt saját korában, de lassan elavult, helyette jöttek az újabb készülékek, mint a K850 is. Mind hardveresen, mint szoftveresen sokat fejlődött a K800-hoz képest.
- szebb és nagyobb kijelző
- flash támogatás
- fejlettebb NetFront böngésző
- fejlettebb java platform
- érintő gombok
- kétféle memória kártya kezelés
- egyedi külső ( kisajtó, billentyűzet)
- fejlettebb médialejátszó
- RSS olvasó
- stb
[K800], [K850]Valóban a K850 sokan kritizálták a kamerája miatt, de nem olyan vészes a dolog, mint ahogy kihangsúlyozod.
A sors iróniája, hogy neked pont a kamera a legfontosabb, pedig a K850 egy sok oldalú készülék, amit egy hozzáértő tulaj remekül ki tud használni. Egy sarkalatos pont van még ezzel a típussal, sok volt a hibás darab. Félő, hogy te is egy ilyet szereztél be, vagy egy leharcolt típust új ruhában.
Nekem a hibái miatt is a kedvenc típusom volt, de ez már a múlt, haladj te is a korral!-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
zho-lee
addikt
Szia!
Annak idején a TopSe orosz oldalon fenn volt minden hozzá, és A2 uploaderrel 2 perc alatt ki lehettt cserélni a kamera, a zene stb szoftverét.
Beírod a keresőbe, hogy K850i, és meg lesz a modded camera soft, és az a2 uploader is, tuti. Az A2 használata.
Nézz utána, és ha nem találod, vagy elakadsz, akkor vedd fel a kapcsolatot Lasy mesterrel.
Segíteni fog, mindenkivel azt teszi."Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
nogec
csendes tag
ÉPEN EZÉRT JÓ A K800,MERT SZINTE OLYAN KÉPEKET CSINÁL MINT EGY PROFI KAMERA,ÉS EZ MINDIG A ZSEBBEN VAN , A K850-T VISZONT VISSZAFEJLESZTETTÉK A K750 SZINTJÉRE AMI 2 MPIX.VOLT.A HÉTEN ELVISZEM A SZERVÍZBE,HOGY TEGYÉK RÁ AZ R1FA035 SZOFTVERT, NEM TUDOM EZ SEGÍT-E .NAGY MARHA VOLTAM AMIKOR MEGVETTEM EZT A SZART,MÉG SZERENCSE ,HOGY NEM ADTAM EL A K800-AT
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Pl. jó képszerkesztő, mint az Adobe Photoshop.
A K850-nek viszont sokkal jobb a kijelzője és fejlettebb technológia van benne, ha annyira fontos a fényképezés, akkor inkább egy profi kamera.
Egyébként régebben még élt a fórum, foglalkoztak kamera driver cserével. Elméletben megoldható, de nem árt hozzá informatikai szakértelem. Nézz szét itt! Alapkérdések kezdőknek - hogyan kezdjek neki mindennek?-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
nogec
csendes tag
nekem is van k850 is meg k800is,de a 850-es az 5megapikszelével közel sem csinál olyan képeket mint a k800-as a3,2mp-vel.Van-e v.milyen szoftver ami feljavítaná a 850-es képeit
-
senior tag
Eladó egy működésben normálisan teljesítő, hálózatfüggetlen, szép kijelzőjű, dobozzal, hozzávalókkal rendelkező - de ház és billentyűzet cserére szoruló - K850-es.
-
Landsmann
addikt
Egyelőre nem akarok váltani. Nem is nagyon lenne miből, mert nálam az okostelefon alapból kizáró ok, szüóba sem jöhet, más alternatíva meg nem ngyon van, főleg ha tovább szűkítem azzal, hogy Sony Ericsson legyen.
-
Landsmann
addikt
válasz Saskakas18 #5854 üzenetére
Én még most is azt használom. Jővő hónapban 4 éves lesz és még tökéletesen működik. Az akku is eredeti benne, elmegy 5-7 napot állandó 3G.
-
senior tag
válasz transmission #5852 üzenetére
Necces, legutóbb (ami nem ma volt) néztem billentyűzet cserét, és 10e Ft-körülre jött ki..
Mi pénzt érhet egy normál állapotú K850? (és még az sem biztos hogy megveszik..)
-
senior tag
válasz zho-lee #5850 üzenetére
Én is eladnám megmaradt, alkatrésznek való K850 esem.
Doboz, kábel, töltő, CD megvan, bekapcsol, működik is, a kijelző ami benne volt nemrég lett cserélve, talán még garanciális is, kb 2 hónapot ment vele, karcmentes. Akkuja is még elmegy pár napot.
Ami baj van vele, az a billentyűzet, az szinte használhatatlan, egyszerre több gomb lenyomódik, szét van esve, talán egy készülékház csere is ráférne.Ezzel együtt eladnám, kinek mit érne meg?
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
Van egy k850-em amit alkatrésznek eladnék. Megmagyarázhatatlan okokból kikapcsolódik. Ellenben billentyűzet, kijelző, fényképező, hangszóró még érdekes lehet belőle valakinek.
-
Landsmann
addikt
Nos, akkor leírom miért úgy van minden, ahogy van. Leszögezem, van rendes drótos netem, úgyhogy nekem a mobilnet tényleg arra van, amire alapvetően kitalálták. Pár oldal megnézése, levelezés, időjárás.
Én nem cserélgetem fél meg egy évente a telefonjaimat, úgyhogy nkem az is fontos, hogy hosszútávon is működőkélpes legyen. Vajon az emlegetett telefonok 3-4, vagy akár 10 év múlva is fognak működni? Ki tudja, az idő majd megmutatja. De bizonyára hallottál már a "Tervezett elavulás"-ról. Miért éppen a telefon lenen kivétel. Na mindegy. Menjünk tovább.
Alapjában véve netre a PDA-mat használtam/om. Abban van wifi. Teghát ha olyna helyen vagyok, akkor nyilván azt fogom használni. Ahol nincs, oda meg kellett egy telefon bluetoothal. Igaz, erre a célra a K850i is tökéletesen megfelelt volna. De nem akartam előfizetni netes szolgáltatásra a számlás K850-re, így inkább fillérekért vettem meg a Naite-ot. Igen, fillérekért, mert 14900 Ft volt az ára, de leadtam egy régi telefont, azzal lejött az árából egy tízes, Beváltottam a bónusz kedvezményt, az újabb -1500, valamint a telefonhoz adtak egy Djuice-os SIM-et 500 Ft lebeszélhetőséggel. Na így már mindjárt kedvező volt az ára. Én viszont nem a multuimédiára hajazok, mert arra ezek a kicsi kijlezők véleméynem szerint alkalmatlanok. Igen, még a PDA is, pedig annak már nagyobb kijelzője van mint az előbb emlegetett újabb gépeknek. Szóval a multimédiára marad a PC. Így mint látható, a Naite árából nerm messzire mentem volna. Hozzáteszem, egyáltalán nem volt létszükséglet a Naite, de olyan áron volt, hogy kár lett volna otthagyni ennyiért. A számlás K850-et nem akartam zaklatni a netcsomag ki/be kapcsolgatásával, ráadásul 990 FT-ért adták azt, amit a Naite-re 490 Ft-ért tudok megrendelni. Valahogy nem túl fair hogy ugyanazt a szolgáltatást 990-ért, másiknak meg 490-ért adják. A 100 mega meg nekem bőven elég egy hónapra. A levelezés dokumentum kezelése sem különösebben izgat, mert PC-n megtudom nézni, ha meg sürgősen írni, válaszolni kell, azt a mobilról megteszem. A Naite meg az Opera minivel tökéletsen megfelel nekem arra, hogy azt a pár fórumot naponta többször megnézzem, olvassam és írjak bele munka közben, vagy ha elutazok valahová.
Szóval nekem tökéletesen megfelel a felállás. A PC-vel sem eswek neki letöltögetni egész estés filmeket. Vannak, akik több 10 gb adatforgalmat generálnak havonta. Most dirtekt megnéztem. PC-n tavaly május 26-tól mindössze 148 gb adatforgalmat generáltm. Ebben benne van a fel és letöltés is.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
addikt
válasz Landsmann #5846 üzenetére
"Ezek az érintőképernyős, meg androidos vackok valahogy nekem nem jöttek be. "
Úgy érzem ez a gyámoltalanságodat véleményezi, nem az új technológiát, de lehet, hogy tévedek.Azt sem nagyon értem, hogy a K850 tudásához hasonló készüléket veszel internetezni, legalább Wi-Fi lenne benne, akkor még megérteném, így csak állok és bámulok.
Ha valaki multimédiára hajaz, akkor nem az internet tarifa fogja eldönteni, hogy milyen teló és melyik szolgáltatónál vesz készüléket. Így csak az ostoba ember cselekszik. Ha kiszámolod, hogy a Naite árából meddig internetezhettél volna. Anno, annak idején, bőven elég volt a K850 40 MB-el, 600 Ft-ért olvasgatásra.
A SE zárt OS nem igazán alkalmas komolyabb dokumentum kezelésre, ebből kifolyólag az e-mail megtekintései is akadályba ütközik, ellenben a "androidos vackok" vagy más okostelefon szoftverre sokkal nagyobb szabadságot biztosít.
Ne utasítsd el azt, amit nem igazán tapasztaltál meg. Igaz, hogy ezek a készülékek már több intelligenciát kívánnak, de tanulhatók. Hidd el, én is hasonlóan éreztem egy évvel ezelőtt, mint te most, de már nem bánom, hogy váltottam.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Landsmann
addikt
Ezért is írtam, hogy jelenleg nincs olyan készülék a kínálatban, ami nekem megfelelne. Ezek az érintőképernyős, meg androidos vackok valahogy nekem nem jöttek be. Való igaz, wapra, netre nem nagyon használom, mert a Start van megrendelve, az meg horror árú. Nem tartok normális ár/érték arányú wap/net csomagot ami nekem megfelelne. havi 100 mega elég lenne, de 1000 Ft-ért az rablás. Így aztán van egy másik telóm, amit netre vettem, egy Naite. Azon ugynazt a 100 megát 490-ért megkapom, mert az Djuice-os tarifás. Így arról használom a wapot. De kipróbáltam a Klikket 3 hónapig, napi 8-10 alkalommal pár fórum megtekintése, írálása mellett úgy is elmelt 5 napig.
-
addikt
válasz Landsmann #5844 üzenetére
"de így is bír 3G-n is 5-7 napot"
Nem rossz, de ez az állapot, csak, akkor lehet valós, ha nem sok mindenre használod.
Maga korában a legjobb zárt OS készülék volt, nagyon szerettem én is a tudása miatt, csak a "kékhalál" árnyékolta be a sikerét.
Sajna már a Sony Ericsson nagyon hanyagolja ezt a hagyományos kinézetű készülék típust. Pedig biztos volna rá még igény.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Landsmann
addikt
No, az enyém decemberben 4 éves lesz. Mikor a Pannonnál megjelent, még azna sikerült megvennem. Azóta is bírja, szervizben sosem volt. Akku is eredeti benne, de így is bír 3G-n is 5-7 napot. Én elégedett vagyok vele, egyelőre nincs is szándékomban cserélni. Gondban is lenniék, mert egyelőre nincs a kínálatokban olyan telefon, ami nekem megfelelne. De a K700-as, is működik még, iagz abban már cseréltem párszor akkumulátort. De ugyanígy működk még a T68i is, pedig az sem éppen mai darab. Ez utóbbiakban is aktív SIM kártya van.
-
nicu71
addikt
szóval,ha már itt jártam, közlöm hogy nekem 2 év használat után is él és virul a kis k850!Igaz az előlap kicsit megereszkedett/egyik oldalon nem fed már 100%ban,kicsit megkoptak a billentyűk,de nem vészes,a headset csatlakozó is néha hajlamos kimozdulni,de amugy kutya baja,és a hangzása legfőképp az erőssége,igaz wlkmanes akusztik softtal használom!
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
addikt
Ha flashelve volt a készülék, akkor A2uploaderrel. Egyébként a Sony Ericsson Update Service, vagy a Sony Ericsson PC Companion hibajavítás funkcióval.
Lehet hardveres gond is, ki tudja, hogy milyen előélete volt a telónak. Érdemes a memória kártyát is rendbe rakni, ez is okozhat fagyásokat. Mentsd le az adatokat, törlés, majd formázás a telóval. Ne rakj vissza minden alkalmazást egyből, lehet, hogy valamelyik bugos, de lehetnek ilyen hibák a média fájlokban is.
Egyébként a K800-as valamivel gyorsabb készülék, de nem számot tevően, ezért türelem. Az érintő panelt ( gombot ), csak érinteni, ahogy a nevében is van, attól nem fog gyorsabban működni a rendszer, ha nyomja az ember, csak elromlik.
Nekem még most is meg van a K850 készülékem, ha nosztalgiából üzembe helyezem, akkor mindig jó érzéssel emlékszem vissza, attól függetlenül, hogy a legproblémásabb telóm volt.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Qbász
aktív tag
Helló! Bátyámnak vettem egy k850i mobiltelefont mivel a k800-asa már eléggé le volt használva. Sajnos az a szomorú tapasztalat ért minket hogy hiába van rajta a legfrissebb szoftver a telefon a k800 után tetves lassú és random fagy, újraindul kikapcsol. Gondolom ez szoftveres gond lesz. Kérdésem hogyan lehetne újrarakni a szoftverjét vagy hogy ez egyáltalán megoldaná a problémát?
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
zho-lee
addikt
Akkor ezek szerint megoldottad..
-
zho-lee
addikt
Szia!
Ha jól emléxem, akkor a W595-ömben ugyanaz az aksi van...
Merre lenne jó?Szerk: bocs, most jutott az eszembe, volt ilyen problémám, kivánom, hogy ne az legyen!
A készülék leesett, kb 1,2 m magasról az alsó részének az élével ért földet.
A töltő kör, ahogy a szerelő mondta meghalt.. nekem tölést mutatott, de nem töltött.
Remélem, nem ez a gond![ Szerkesztve ]
-
Mályki
aktív tag
Szeva srácok!!
Van valaki Pest belvárosábol akinek k850 e van?1 éve nem volt töltve a teló....Már fel sem engedi tölteni a telót.Kipróbálnám egy másik akksival..Nagyon fontos lenne!Köszi a segitséget! 06 30 47 47 143 ha esetleg valaki gyorsban tudna segiteni ! Tenksz
K.M.
-
csabbymtc
tag
Nem tudom, hogy milyen sűrűn olvassátok még ezt a témát, de segítség kellene...
a K850i telefonom internetezés közben hirtelen kikapcsolt, és azóta nem kapcsol be. vagyis pontosabban bekapcsol, de a képernyő sötét, semmi szöveg nincs rajta, maximum a háttérkép. a pin kódot se kéri, de be tudom írni, el is fogadja, és olyankor a fekete képernyőn van egy szöveges sor... na ez mi lehet? ötletek? -
addikt
válasz I. Richard #5827 üzenetére
Rosszul van flashelve a téma.
-
sdd2
veterán
válasz I. Richard #5827 üzenetére
Lehet hibás a téma vagy nem tökéletesen kompatibilis a k850-el
Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15
-
I. Richard
senior tag
Sziasztok,
Valaki tudna benne segíteni, hogy a flash-menüs témáknál a főmenüben nem tudok belépni az almenükbe, és mi lehet a probléma? Az a Shake-it téma, ami a gyári ikonokat használja, az jól működik. A telefon gyárilag független, SEUS szerint legfrissebb szoftverrel.
Köszönöm előre is.
-
Loco7us
tag
hát úgy néz ki a mem kártya problémám megoldódott legalábbis egyelőre, vettem egy 1 gigás M2 est bele és ez eddig bírja mondjuk ugyanúgy kiírta hogy formázzam le mert sérült a cucc, de működik rendesen.
@Mályki szerintem csak le kell tölteni az oldalról aztán meg csak next persze ha erre gondolsz
-
madstunt
addikt
válasz I. Richard #5822 üzenetére
menthető. a bill modult kéne elvileg cserélni
-
Mályki
aktív tag
Sziasztok!!Van itt valaki Bp belvárosában aki csinálna a halott k850 emen egy szoftverfrissítést?Sokszor csinálja ugyanazt és mindig a szoft frissítés teszi helyre!Egyszercsak nem lehet bekapcsolni...Most is ez van, ez egy régi telóm de nem emékszem már hogy kell frissíteni!Előre is köszönöm!Ha megoldható akkor priviben irjatok!Köszi és szép napot!
K.M.
-
I. Richard
senior tag
Sziasztok,
Behasalt a K850i-m középső és bal oldali érintőgombja, a szokásos probléma, nem működik, de ha hozzáérek valahol a billentyűzethez, akkor benyomódik. Sajnos garanciája lejárt, az lenne a kérdésem, hogy ez milyen jellegű hiba )telefon kuka, vagy még menthető), és kb. mennyiből lehet javíttatni.
Köszi előre is a válaszokat
-
glutamin
őstag
válasz Loco7us #5820 üzenetére
k750i-n maximum ledek voltak, nem xenon vaku. Én azt csináltam, még, hogy a gyorsmenübe felvettem a fény funkciót így az jó volt zseblámpának. Mondjuk gyorsgomb az sajnos nem volt hozzá.
-
Loco7us
tag
vaku
a k750i m nél bill zár után csak nyomva tartottam a # gombot és máris bekapcsolt a jó kis xenon vaku ami este elég hasznos a k850i nél nincs rá lehetőség hogy ilyen "egy gombos" megoldással be lehessen kapcsolni?naptár
tudnátok ajánlani valami jobb naptárat csak annyi kéne hogy feltűnőbbek legyenek a találkozók valahogy színezze be vagy nem tudom -
mrlujoak
veterán
válasz Fecogame #5816 üzenetére
...ez már csak eső után köpönyeg!
Mindenki - és Te is - jól tudja, hogy a szenzáció, a nagy hír, mindig is a negatív hangvételő hír.
Mi jut eszedbe a Mercedes Benz A osztályról?
Tuti, hogy nem a széria ESP, a szendvics szerkezet, és a kategóriájában kiemelkedő törésteszteredmény a "bébi benz-től"...
...hanem a felborított első széria, amit újságírók megborítottak egy rénszarvasteszt keretében...
Látod?
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
addikt
válasz Fecogame #5814 üzenetére
Szerintem így ebben a formában nagyon hamis képet nyújt erről a készülékről a saját cikked. Véleményem szerint sokkal jobb lett volna, ha bemutatod a pozitív tapasztalataidat is.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
veterán
K850 hibái ( saját cikk )
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
glutamin
őstag
Sziasztok!
Szarakodik sajnos a k850-em. Olyan baja van, hogy ötletszerűen kikapcsol. Lehet, hogy valami érintkezési hiba lehet, esetleg valamelyik alkatrész egyszerűen elfáradt.
Szervizben meg tudnák ezt érdemben nézni, vagy ne szarakodjak vele. Esetleg alkatrésznek eladnám, de nem tudom így mennyit adna érte valaki. Kijelző, fényképező modul, hangszórók, előlapi kamera stb. Ezek jók benne. A ház az elég kopott.
Ha egy 5-öst érne valakinek akkor az mondom menjen. Az alatt viszont inkább nem szarakodnék vele. Marad a fiókban
-
Loco7us
tag
Hát úgy néz ki a mem. kártya a ludas, mert közbe kipróbáltam egy másik SD és M2 es kártyát amit simán felismer. A "rossz" SD t is tudom használni kártyaolvasóban pendriveként szóval nem értem a dolgot de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Loco7us
tag
Ja igen azt ne mondtam a formázás meg volt (többször is) semmilyen java alkalmazást nem tettem fel, másik telefon felismerte a kártyát meg a kártyaolvasóm is szóval elég érdekes. Ha HW hiba akkor javíttatni amúgy érdemes mert nekem ezt is mondta valaki? mondjuk még azt akarom letesztelni hogy szerzek valahonnan egy m2 es kártyát hogy azzal megy e.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Loco7us #5806 üzenetére
Egy frissítés sohasem árt, de erre típusra nem jött ki mostanában újabb. Inkább a kártyával lesz a gond.
Mentsd le a kártyán lévődolgokat, majd formázd meg újra, csak olyan java alkalmazásokat telepíts amit rendszeresen használsz, sokszor egy sérült fájl vagy egy rosszul írt java alkalmazás is tud ilyen problémákat okozni.
Előfordulhat az is, hogy más készülékbe is használtad a kártyát és összezavarta a fájlszerkezet struktúrát. Én egyszer egy LG készülékbe helyeztem a kártyámat, az meg létrehozta a saját mappaszerkezetét, természetesen engedély nélkül.
Sok problémából adódhat ilyen jelegű gond, lehet, hogy a kártyád adta meg magát stb.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
forintuser
őstag
válasz Loco7us #5806 üzenetére
Szia.Nekem nem dobta el a kártyát egyszer sem.(Kingston 8gb class4).A dátumnak nem szabadna elmennie.De sajnos az én készülékem is kezd megbolondulni.Nagy terhelésnél simán újraindul,és a dátumot meg az idöt mindig be kell állítanom.Ja és én nem sz.rakodtam a kártyával.Kivettem,vissza,restart és semmi baja nem volt.
[ Szerkesztve ]
Holnapkészítést vállalok.
-
Loco7us
tag
pár hónapja vagyok k850i tulaj összeségében tetszik, vettem is hozzá egy micro SD káryát amit körübelül egy hónapig tudtam is használni, de szép lassan elkezdte nem felismerni. Először resetek megoldották a problámát, aztán azóta egyáltalán nem ismerei fel. Én vásrlás után felfrissítettem a legfrisebb driverre, egy ujjab frissítés megoldaná a problámát, mert nekem ez elég HW nek tűnik, hogy csak úgy az egyik napról a másikra nem megy úgy hogy én nem piszkáltam meg a szoftvert.
mem kártyát csak ki kapcsolt állapotban érdemes kivenni?
és ha az aksit kiveszem akkor a dátum mindig újra indul?
-
addikt
válasz nferi90 #5803 üzenetére
Több mint valószínű, hogy azért nem megy SEUS-al, mert már A2uploaderrel megpiszkálták.
Sok sikert, Lazy-nek olvasd el a leírásait, ő valamikor nagy tudor volt a témának.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
nferi90
csendes tag
Köszönöm a hasznos linkeket. Kicsit utánaolvastam a témának, és találtam itt is frissítési problémákkal küzdőket: http://prohardver.hu/tema/re_teszt_sony_ericsson_k850i_nehez_belekotni/hsz_2106-2106.html
Még anno k750-et moddoltam, bátran, de ott sok leírás volt hozzá. Ha sehogy sem jön össze a seus-os frissítás, akkor A2uploaderrel megcsinálom magam. -
addikt
válasz nferi90 #5801 üzenetére
Telo szoftver: R1FA035 firmware, ez a legújabb ami elérhető magyar menüs. Érdemes ellátogatni ide. [link] vagy a frissítés megoldásához ide: [link] Itt szerintem fogsz találni sok hasznos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest