- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chase
csendes tag
Wow! Először is köszönöm, hogy ilyen részletesen, screenshotokkal tűzdelve leírtad.
Az egész általad leírt procedúrát már többször is végigcsináltam, de nem hozott eredményt... Eddig!
Ugyanis én sosem nyomtam rá a Reload current calibrations/Aktuális kalibrálások újbóli betöltése gombra.
És e nélkül nem is kezdte el használni a beállított helyes profilt. Most viszont rányomtam és a beállított régi, de jó profilnak megfelelően azonnal változott is a kép és újraindítás után is megmarad a helyes beállítás és megjelenítés.
(A Huey kalibráló ment a fiókba, ha majd lecserélem a monitorokat komolyabbakra, akkor majd veszek vmilyen újabb eszközt is.)
Örömbódottá!
Mégegyszer köszi a segítséget! -
Chase
csendes tag
Igen, akkor is ha SHIFT+DEL-lel törlöm.
A rendszer visszaállítás = system protection? Ha igen, az be van kapcsolva. Angol nyelvű a Windows.
ESET NOD32 Antivirus 8 (paid license)
Ha nem fut a Huey, akkor nem, akkor lehet törölni v. másik profilt beállítani, a gond az, hogy hiába: bármelyik profilt is állítom be, nem érvényesül, nincs semmi hatása a megjelenítésre. -
Chase
csendes tag
Ha a Win indulásakor elindul a Huey szoftvere is, akkor az mindenképpen betölti az őáltala létrehozott profilt. Ha utána manuálisan beállítok egy másik profilt a Color Management-ben, akkor pár másodperc múlva a Huey visszaállítja a sajátját. Ha fizikailag letörlöm a Huey által létrehozott profil file-t a windows\system32\spool\drivers\color folderből, akkor szintén pár másodperc múlva újra megjelenik a file.
Ha kilépek a Huey szoftveréből akkor amit beállítok a Color Management-ben az úgy is marad. És ez így működik a régi és az új telepítésű Windowsban is.
A különbség az, hogy a régiben mindez érvényesül is és változnak a megjelenített képek színei, míg az újban semmi hatással nincs a profil változtatás, mindig ugyanaz a kép. -
Chase
csendes tag
Valóban mások. 100%, hogy mások. Esküszömbecsszó! Állati zavaró munka közben, az időm nagy részét Photoshopban, Illustratorban és InDesignban töltöm és régi Windows-on tökéletes volt, amit a monitoron láttam, az jött ki a nyomdából. Most meg köszönőviszonyban sincsen a kettő.
-
Chase
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja újratelepítettem a Windows 7 x64-et (a régi már majdnem 4 éves volt, voltak vele gondok), hardver, driverek, szoftverek, stb… minden változatlan. (Másik SSD-re telepítettem, így még tudok választani bootoláskor, hogy a régi v. az új induljon.)
Van egy x-rite huey™PRO kalibrálóm, a régi Windowson a szoftvere feltelepve, USB-re csatlakoztatva, kalibrálás végigcsinálva, profilok mentve (2 db tökegyforma Samsumg SyncMaster 2343BW monitorral dolgozom), azóta teszi a dolgát, színhelyes a kép, a külső vényviszonyokhoz alkalmazkodik, minden OK. A beállított walpaper-en jól látszik a Win indulásakor, hogy a helyes színprofil betöltésekor hogy megváltoznak a színek (az ég kék és nem liláskék, a tigris sárgásbarna és nem vörösessárga, stb…) és ez így jó.
Az új Windows-on ugyanez fel van telepítve, kalibrálás végigcsinálva, profilok lementve, mégsem változik semmi, totál színhelytelen (már ha van ilyen szó) a kép, a desktopon is, Photoshopban, Illustratorban, stb… sehol sem jó. A kalibrálási folyamat végén van egy olyan lehetőség, hogy mutaja az előtte-utána állapotot, semmi különbség, ennek megfelelően a Win indulásakor a wallpaper-en is maradnak az eredeti színei. A Color Management-ben az jelzi, hogy a kalibrált-lementett színprofilt használja.
A régi Windows-ról áthoztam az ottani kalibrált-lementett profilokat és bemásoltam a helyére (C:\Windows\System32\spool\drivers\color) de hiába állítom be azokat default-nak, mindig visszaáll az új kalibrálás során mentett helytelenekre. Próbáltam azt is, hogy mégegyszer végigfuttatom a kalibrálást és a profilokat pontosan ugyanazon a néven mentem le mint az régi oprendszeren, majd felülírom őket a helyes profilokkal, de ez sem segít: a file név megmarad, de a file tartalma visszaáll az újabbakra.Mit kellene tennem, hogy vagy a kalibrálás helyes eredménnyel záruljon, vagy az áthozott profilokat használja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Swift PG27UCDM OLED gamer Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync! BeszámítOK
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest