- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
keccsa
aktív tag
Szia!
Köszönöm a választ!
Akkor szerinted mégis csak maradjak a HCFR-nél?
Csak a White LED beállítást próbáltam, mert hogy technikailag a másik kettő (RGB LED, OLED) szerintem még távolabb áll a QD-től.
A többi program egyikében sincs benne natívan a QD, mint paneltípus?Egyébként a Display Pro még nincs egy éves, és kb. 20 kalibráláson van túl, így reményeim szerint még nem szorul korrekcióra. Vagy de?
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Gondban vagyok. HCFR-rel és i1 Display Proval próbáltam beállítani egy Samsung KS7000-es tévét, amiben a panel 10bites, HDR és quantum dot technológiás. Próbáltam több beállítást is, de vagy a színek lettek szarok (a sárgát pl. be sem tudtam húzni még csak elfogadható szintre sem), vagy a gamma görbe lett piszkosul lekonyuló! Lehet, hogy a HCFR-rel van a gond, mert abban eleve nincs más hasonló kiválasztható, mint fehér LED-es IPS, de ez a panel nagyon nem az!
Eddig az összes (hagyományos LCD technológiás) tévémet sikerült a HCFR-rel (pontosabban az előző verzióval, mert most frissült) nagyon szépen beállítani, de ezzel a QD kijelzővel nem boldogulok...
Szerintetek melyik programmal próbálkozzak?
Köszönöm!
-
keccsa
aktív tag
Szia!
A "szervizmenü" alatt mit értesz? Mert nekem a szervizmenü azt a menürendszert jelenti, amely a júzer előtt rejtve van, speciális módon hívható elő, és nagyon el lehet vele cseszni a tévét...
Nem a "Képbeállítások-ra" gondolsz, mert hogy a képparamétereket ott lehet egyszerűen állítani?
-
keccsa
aktív tag
Szia!
Bocsánat, rutinból ment a linkelés...
Arra gondoltam, hogy az otthoni összes megjelenítőt megpróbálom beállítani, de ezek közül természetesen a tévék (plazma, CCFL és LED háttérvilágítású) a legfontosabbak (mivel nem végzek hivatásszerűen képszerkesztést). De ha azok beállítása a CMD-vel, vagy az i1D3-mal nyűgös (szervizmenüs korrekció only), akkor nem biztos, hogy mégis ez a megoldás!
Csak (vagy főleg) tévék EGYSZERŰ/gyors kalibrálására melyik eszközt ajánlanád?
Köszönöm!
-
keccsa
aktív tag
Szia!
A Colormunki Display-el hogyan lehet tévét kalibrálni úgy, hogy a tévén állítod a paramétereket, és nem a számítógépen színprofilt?
Azért kérdezem, mert szeretnék venni egy olyan eszközt, amelyikkel tudok nem monitorként használt tévét (LED LCD, plazma), illetve monitort (ill. noti kijelzőt) is kalibrálni, és erre a CMD-t néztem ki magamnak.
Szerinted alkalmas erre a CMD, vagy mást kell néznem?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest