Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz FTeR #107 üzenetére

Valóban. A megközelítés teljesen más. A Windows masszában gondolkodik, abban, hogy a user úgysem képes tanulni, gondolkodni. Ezzel semmi bajom, de nem nekem való. Ettől nem lesz rosszabb, csak számomra. (Bár ehhez jön az a - számodra félrebeszélős - véleményem, tapasztalatom, hogy igenis, a butánál is létezik hülyébb felhasználó.)

Van, akinek jó. Van, akinek nem. Nos, tudod, egy ''Linuxost'' (brrr...) ez nem érdekel.

Hoztál tényeket, melyek nagy részét igyekeztem megcáfolni. Érdekes módon azokra sosem reagálsz többet. Elhiszem, hogy Windows alapon benne vagy valamiféle program-fejlesztésben. De az összes eddigi hsz-ed alapján az tűnik számomra nyilvánvalónak, hogy nem értesz és nem érted az Open Source módit. Ezzel semmi gond, de akkor ne mondj róla ítéletet.
    Az elterjedés egyik gátja szerintem a Microsoft dominanciája. Ha valakit éveken át csak ilyenre oktatnak, s számára a szövegkszerkesztő, a lejátszó, minden Windows néven fut, nincs esélyed másra ''szoktatni''.
    Írtál érveket az elterjedés gátjaként. Erre írtam ellenérveket, hogy szerintem egyik-másik miért nem igaz.
    Nem mondtam így direktben azt, hogy a programozók hülyék. Ne emled ki a szövegkörnyezetből. Már csak azért se, mert nem is arra hoztam ellenül, amire te gondolsz.

És még egyszer: 1 driver minden disztriben elfut. Ha nem, annak az az egyedüli oka, hogy pl. nem 2.6-os, hanem 2.4-es kernelt használ. A driver a kernel része, az mindenütt ugyanaz (vagy hasonló). Nem tudom, mire alapozod ezt... Nekem pl. minden kerneles USB driver ugyanúgy ment eddig mindenhol.
    Az, hogy esetleg egy általatok megírt driverről van szó, melyet (merthogy valami ilyesmit írtál) félig user smódban valósítottatok meg, és nem megy... Az nem a kernel vagy a Linux gondja. Eddig én még nem találkoztam ilyen driverrel. A driver ugyanis nem a disztribúció csomagja. Valóban, egy .deb ''driver'' nem fog menni egy Red Hat Linuxon, lévén nem tudod telepíteni. Ahhoz ugyanezen driver RPM csomagja kell.

Egyébként eléggé meglepő módon piszok sok hw-hez létezik driver Linux alá is. Kezdő Linuxos koromban kénytelen voltam hinni sok okos embernek, akik meg akartak győzni róla, hogy a Windows helyett ne használjak mást, mert semmit sem ismer fel.
    Azóta végre tudom használni azokat a ketyeréimet, melyeket Win alatt kínkeservvel, vagy szinte sehogy sem tudtam.

Én nem sírok, hogy mennyire van elterjedve egyik vagy másik rendszer. Nem érdekel, és hasznom sincs belőle. De nem szeretem, amikor hülyeségeket beszélnek róla. Ehhez valamilyen szinten értek, rengeteget turkáltam már. Nem bunkóságból, nagyképűségből mondok ellent: egyszerűen csak nem úgy van.

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák