- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blacika
tag
válasz
Johnny Cage #175 üzenetére
p5b-vm pár ezerrel olcsóbb de g965-ös, ami egy integrált intel gput jelent, egyébként szakasztott mása, talán -1sata port, de egy asusm2n-e(kb25e) és egy a64X24000+ért odadaom a p5b+core2e6300-at és így nyertél 12000 forintot
-
blacika
tag
válasz
Ne vegyél core 2 rendszert, mert a cikk egy nagy kamu, a proci a gyári hűtőjével 45-50 fokról indul és 400mhz-en induláskor 83 fokos, én sajnos bevettem a cumit p5b alaplapom van e6300 800mhz ram és sok gépet állítottam már össze, az utóbbi időben a legjobb választás egy sima3500+ meg az asusm2n-e nincs jobb ja és 34 fokon megy, de ha gondolod én szivesen odadom, az enyémet egy ilyenért, 5 napja vettem
-
MegalodonS
őstag
válasz
En P5B hasznalok a 2.4Ghz @ 3.0Ghz vigan megy benne.En azert valasztottam ezt a lapot mert semmi extra igenyem nincs ugy mind neked.Lehet hogy meg menne 400Mhz tobbet de nekem nem igazan kell akkora sebesseg.Kulonben majd rajossz alap sebessegen is eleg lessz,meg a legkissebb valtozat is a C2D!
-
Johnny Cage
addikt
Most állok egy C2D rendszer épitése előtt. Van jelenleg a teszthez használt Asus P5B-hez hasonló kategóriás, jól tuningolható alaplap Core 2 Duo processzorokhoz? Nekem egy gyors és megbizható alaplap kell, semmi extra igényem nincs (esetleg SLI, de nem szükségszerű), sem hálózat, sem integrált video, csupán egy winchester lesz rákötve. Valaki tud ajánlani ilyen igényekhez igazitva egy ennél olcsóbb lapot esetleg?
-
Csiborbogár
őstag
Gratula! Nagyon tetszik a teszt! (Ismét)
Kicsit meg is nyugodtam, hogy azért nem kell eldobni az Athlon 64-esemet. -
-szabi-
addikt
Hello
Köszönet a cikkért.
Amit még el tudtam volna képzelni az AMD x2 4200+ és a 4600+ procik a tesztben.
Mivel a 4200+ és a C2D 6300 egy árban vannak.
Az AMD 4600+ viszont azért lett volna jó, mert egy C2D 6300 plusz alaplap párosítást ugyanazon az áron lehet megvenni, mint 4600+ és a hozzá való alaplap. Igy érdekes lett volna látni ugyanannyi pénzért melyik mit tud.
Üdv
szabi -
Tcc
csendes tag
Lécci csináljatok egy 1 magos vs 2 magos tesztet is.
Pl Athlon64 3.8 vs core2 duo E6300. -
törölt tag
A PH!-nak van reklámszerződése egy-két kereskedővel (neveket inkább nem említek), tőlük lehet árat kérni. De ez csak egy hülye ötlet.
A kiskerárak.hu meg egyáltalán nem mérvadó, mint ahogy a depo.hu sem. A rajtuk szereplő árak és a valóság sokszor ég és föld.
Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen tesztet egyébként sem két perc megcsinálni. Nem meglepő, hogy ilyen dolgokra már nem fordítotok időt. Valószínűleg én sem tenném. -
fLeSs
nagyúr
válasz
#65675776 #167 üzenetére
az a probléma, hogy mi nagykerektől kapjuk a cuccot, és van amikor az egyikben 10k-val drágább egy vga, mint a másikban (csak egy példa volt), ráadásul az átlaguserek kiskerben vásárolnak amiből mégtöbb van mint nagykerből, nézd meg egy proci árát a kiskerarak.hu-n, szted melyik bolt árát vegyük figyelembe? ezt így nem lehet.
amikor a konklúzióba az árat is beleviszem akkor általában intervallumon belüli árat jelölök meg, azzal viszont nem lehet ft/fps-t számolni. -
törölt tag
Egy szóval sem mondtam, hogy akkor nem számított. Egyértelmű volt, hogy az AMD fejlettebb kétmagos technológiája/architektúrája irreális áron volt elérhető. Persze megtehette az AMD, mert így is el tudta adni mindet. Gyanítom az intelre sem szárad rá a C2D készlet, bármennyibe is kerül.
slayer006:
''amit viszont nem lehet kivitelezni, mert ahány bolt, annyiféle árcédula
by fLeSs''
Ez nem teljesen elfogadható indok. Egy helyről kell beszerezni a termékeket és akkor ez nem probléma. Viszont ha egyetértünk a fenti kitétellel, akkor miért szerepel tesztekben bárminek is az ára?Ugyanúgy összevethetetlen.
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
válasz
Yushchenko #160 üzenetére
Felőlem lehet HUF/FPS is. Ezzel ki lehetne fejezni az ár/teljesítmény arányt.
Vinyók esetén sem csak a kapacitás számít, mégis az 1GB árát szokták feltüntetni. -
rolko
őstag
Akkor csinálhatnátok olyat hogy ''A Core 2-es rendszer megmérettetik 2. rész'' és kiegészítenétek clock2clock dram2dram eredményekkel is, a C2D-t és az X2-t azonos órejelre hozni és a DDR2-es frekit és alap memória időzítéseket is a lehető legközebb állítani egymáshoz és úgy megnézni mit teljesítenek
-
dokar
addikt
grat, tetszett a cikk, de kíváncsi lennék clock2clock dram2dram eredményekre is, azaz a 3 procit (legalább a C2D-t és az X2-t) azonos órejelre hozni és a DDR2-es frekit és alap memória időzítéseket is a lehető legközebb állítani egymáshoz és úgy megnézni mit teljesítenek és a grafikonon %-os különbségeket feltüntetni. nagyon vad ötlet?
-
rogers
aktív tag
Érdekes cikk, bár én is azok közé tartozom akik már letették a voksukat a Core 2 Duo mellett, augusztus vége óta - és nagyon elégedett vagyok - igaz én nem az ''economy'' kategóriában indultam gépépítéskor.
Amit meg kéne jegyezni a cikkel kapcsolatban:
1. Azt hiszem teljesen nyilvánvaló, hogy amikor ár/teljesítmény összehasonlításba megyünk egy vadonatúj (Core 2 Duo) és bejáratott termékek között amik esetleg egy két apró módosításon estek át akkor a pillanatnyi helyzetből messzemenő következtetést levonni nem szabad. Az Intel elég okosan árazta be az új cuccot de a piac még messzen nem futott fel és én úgy várom, hogy az árak is fognak még mozdulni. Aki újat és frisset akar annak mindig meg kell fizetni egy kis ''extrát''.
2. Ami nagyon érdekes, hogy a Core 2 Duo megjelenéssel -szerintem- a piac egyéb szegmensei is, legfőképp az ALAPLAP piac is új lendületet kapott. Eddig mi volt? A legtöbb ''csúcsfejlesztés'' és high-end cucc AMDre jött ki előszőr. Gondoljunk például az nVIDIA 590SLI-re aminek máig sincs meg a teljes Intel verziója.
Sok év után most előszőr VÁLASZTHAT aki nagy teljesítményű (mondjuk játék) gépet akar építeni. A processzor itt van hozzá Intel oldalról, az egyéb kellékek még nem teljesen - van kis késleltetés mig az összes tajvani gyáró rááll, hogy mostmár Intel-hez is lehet (kell!) nyomni erősebb cuccokat.
Érdemes lesz mondjuk egy év múlva megnézni a ''csatateret'' és akkor készíteni egy ár-érték elemzést... -
Myers
senior tag
Frankó, akkor kilyukadtunk oda, hogy mégsem kell nekünk a nagy teljesítmény.
Jó a cikk, csak néha kicsit furcsa mondani valókat találok benne.
Idáig az volt a baj, hogy az Intel drágán ment lassan. Most meg az a baj, hogy drágán megy gyorsan. -
marcee
addikt
Szuper hasznosan jött most nekem ez a cikk, mert éppen váltani készülök core2-re, de nem tudtam, hogy a memóriát nem lehet eléggé visszaosztani és 667Mhz-esben gondolkodtam spórolásilag. Akkor ezt most hirtelen revidiálni kell.
Feszemeléssel sem ment többet a 6300-as? -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Johnny Cage #144 üzenetére
De azt se felejtsd el h a p4-ek arat miert csokkentette az intel
-
DeSanto
őstag
válasz
Johnny Cage #144 üzenetére
Igen.
El volt szallva kicsit az arral az AMD.
Ugy tunik olcsobban is elo lehet allitani azt az X2-es procit -
AtG
aktív tag
Nem rossz tuning szempontjából ez a sima P5B lap sem. De mindenesetre bebizonyosodott, hogy jövő év elején váltok Core 2 Duo-ra.
-
DeSanto
őstag
Jo tesz en is azt mondom de egy kicsit elfogultnak tartom mar ezt a C2D alazas nevu teszteket.
Igaz hogy nagyon gyorsak de anno nem zengtek odak mikor az X2 alazta a Pentium D t -
Csapi007
veterán
Gratula, jó kis teszt. -
Gergo_pet
aktív tag
De jó, hogy enyire ismered az intel felesztőlaborjában futó dolgokat és már tudod is milyen lesz a 4 magos proci, kösz az infót, akkor azt hiszem megyek inkább veszek egy K8L-t, mert te már az AMD laborjában is kémkedtél és azt is tudod, hogy az bealázza majd a C2-t, szeretnék én is ilyen fontos nemzetközi kém lenni, egy félisten vagy komlyan mondom.
-
slayer006
addikt
csak egy tipp volt
egyébként legköltséghatékonyabb csak 1 van, míg a cikkben 3 konfig szerepel, ergo nem is olllyan rossz címnek
de nem is erről van szö, hanem a végső következtetés nem passzol a címhez(szvsz)
a többi conreo (allendale) -s cikket meg felejtsük el?
azokban egy kicsit más volt a tónus meg az értékelés is (szvsz) -
rolko
őstag
Szép teszt gratula!
Ebből méginkább lejött hogy váltok Core2 e6300-ra, de várok vele október végéig addig lentebb mennek az árak talán és addig is gyűjtök normális RAM-okra -
Ősember
őstag
mint mondtam itt a forumon lehet kapni, nem kiskerben. keresd Hammon Serra kollegát és ö eligazithat az árakkal kapcsolatban (proci is de e témában talán Mikádó volt per pill a legolcsobb, de erre csak haloványan emlékszek). nem tuti hogy nála volt 37.5k a ds3, de nála sem lehet tul nagy eltérés. a konkrét c2d lap a gigabyte 965p-ds3... ramot meg vegyél nálam, 2*1g 533 geil ultra 49k
mod: az emlitett gigabyte lapban az fsb 500 sem ritka jelenség
[Szerkesztve] -
3P
tag
Hát ezek túlzottan is jó árak, de azért én ennyiért sehol nem láttam kisker szinten cuccokat. RAM ára meg elég dinamikusan megy fel, ma már a gyengébb 1 GB-s 667-es ramok is 25e+áfa árért vannak, tehát 2 GB esetén az erősen 50e Ft+áfa, azaz 60e Ft. De érdekelne a Te forrásod, s ha ehhez még ajánlanál egy konkrét C2D lapot, amiben 800-ig tuningolhatok is és stabil is marad már el is dől nálam a kérdés.
-
Ősember
őstag
ds3 37.5k ujonnan itt a forumon, proci pl 6300 csakhogy ne legyenek nagyok a számok 46k szintén itt a forumon + ehhez 35k-ért inkább 2x1gb 667 ''gyengébb'' ramot vegyél akár boltban is és garantáltan nem lesz gondod. a leggyengébbek is mennek általában 800-on vagy legalább megközelitik azt és ez is 50% tuning a core 2-nek....
szerintem ennél többet nem tudsz kihozni a pénzedböl
igaz ez megközeliti a 120k-t, de a mostani helyzet szerint gagyi kategoria: intel, erös középmezöny: amd, felsö kategoria: intel.... ezért kell 120k-t kipergetned egy minimális de használhato core 2-ért
[Szerkesztve] -
X@b3e
addikt
Izlés függő, kinek mi jön be alaplap tekintetében...
6400-hoz elvileg, ugye Allendale, a 965-ös lapok jól illenek, így a Giga DS3/DS4 nem lehet rossz választás (árban ~43k/47k).
De az ASUS P5B Deluxe vagy a DH is jó, az Abit AW9-Max meg főleg...
Ram-ügyben nézz be az adott lapok topicjába, mert elégeltérőek a vélemények.
Nem is a modul gyártója, hanem inkább a rajta lévő chip a mérvadó, a Micronokat tartják jónak, azt érdemes..
Szal 1Gb Ram (sztem éredemes 800-asat venni) 30k körül kezdődik, és onnan felfelé... -
lorcsi
veterán
pontosan a cikkben írtak miatt vettem 805
(korábbi tesztekben simán verte a 3800 és talán a 400 x2 is, tuningolva, de általában direkt a tuningpotenciál miatt vesz ilyet a felhasználó) -
REDeath
őstag
konkrétan mennyibe jön ki egy core 2 duo 6400 -as jó alaplappal és rammal? (szóval amelyiket lehet tuninglni rendesen)
-
fLeSs
nagyúr
Kicsit igazítottam a cikk végén, így remélem mindenkinek világos lesz, hogy mit is akartunk mondani.
-
X@b3e
addikt
Néhány embernek itt komoly gondjai vannak a szövegértéssel, vagy a felfogása problémás... Csak azt érteném, hogy mi értelme így fórumozni. Totál lehangoló, benéz az ember egy topicba, és ezerrel bizonygatják a hülyeségeket, csak mert az egyik AMD Lajos a másik meg Intel Béla
-
Johnny
senior tag
válasz
CriticalHit #76 üzenetére
Hülye példát én is tudok írni
De ha megnézed a linket - itt ismétlem magamat - látni fogod, NEM lassabb DDR1-el a Core2, mint DDR2-vel. Ez mindösszesen azért lényeges, mert alaplap és procicserével összehozható egy teljesítményben csúcs rendszer.
-
IstexI
tag
Jó a cikk és milyen igaz! Azért van 1-2 gondolat ami nem olyan 1xerű, hogy ez drágább de gyorsabb ez meg lasabb de olcsóbb. Ha 1 egész konfig árát és tejjesítményét hasonlítjuk össze akkor más képet kapunk. Szvsz nagy átlagba ugyanannyi pézér ugyanakkora tejjesítményt kapunk x2vel is és c2d-vel is (itt-ott esetleg nagyobb eltérés mindekettő proci javára). Erre lehet azt mondani, hogy a c2d-k gyorsabbak de ne felejcsük, hogy 1 30%-al gyorsabb c2d drágább is 30%-al vagy még többel! Ha jobb procit veszük akkor ez kezd eltűnni, hiszen a proci ára változik csak. Highend prociknál pl a konfig áráank a felét csak a proci teszi ki. Itt már kevésbé számít az, hogy pl jóval drágábbak a c2d alá való deszkák, hiszen 1 300 rugós konfig árában már kevesebbet számít +20-30k. Belépőszintű x2es rencert viszont már 120ból össze lehet rakni ott viszont már nem mind az a +30k c2d esetén + a proci is drágább...
Szal szentem olcsó dualcore konfig esetén jobban megéri az x2... Fentebb már számolgatni kell. Ami viszont vitahatatlanul nagy előnye a c2d-nek az a sebesség és a tuning. 1 gépnél nemcsak a ár/tejjesítmény mutató számít, hanem a maximális tejjesítmény is. Theát ha valakinek szüksége van 1 bizonyos sebességre akkor semmit nem ér 1 lasabb géppel még akkor sem ha az jobban megéri és csak 1 kicsit lasabb... Pl számolások mind1 mi. Ha 1 gép a 7végi számolással nem végez hétfő reggelre hanem csak hétfő délutánra (az egész folyamat szempontjából nem nagy különbség fél nap) akkor annak ellenére, hogy csak 1 kicsit lasabb nem ér az egész semmit mivel 1 egész munkanapra használhatatéanná válik a gép, továbbá a kis csúszás miatt az eredmény szintén 1 egész munkanapot csúszik. Erre persze nem sok embernek van szüksége és inkább a péz számít akkor meg már nem rossz alternatíva az x2, hiszen a legtöbb embert nem villanyoz fel % inkább fesz belőle 1 job vga-t, nyomtatót vagy fagyit
Tuning... Ebben már vitathatatlanul jobb a c2d, de ugyanaz van vele... az egészhez képest elenyésző kisebbség él vele... A cikkben szereplő 2970mhz azért nem rossz ám, 60%!! Ennél többet már csak szerencsével vagy tuningcucokkal lehet elérni és a cikk nem a wr megdöntéséről szólt... -
SLYM
veterán
érdekes teszt. valaki mutatna nekem egy magyar cikket ahol megérthetem azt az aszinkronhajtást vagy miafenét
amúgy az IL8 és a D805 szerintem elég jó kis párosítás. sokáig megállja még a helyét és ár teljesítményben is a legjobb. bár ha beleveszem a 2x akkora fogyasztást ez már nem olyan biztos
a memekhez visszatérve. ha mondjuk 4000-en járatnám a D805-öt az alap 2666-hoz képest akkor ahoz elég egy 667-es samsung memó? úgyértem ehez az órajelhez/FSB-hez nem kell egy jobb ram?
-
kifu
tag
Egyes egyedül az inteles alaplapok horribilis ára gátolja meg a Core 2 rendszerek abszolút elsőségét.
Ma már sok 667-es DDR2 megy 800-on, és lassan a 800-asok is elérhető árúak lesznek. Az E6300 proci is emberi árú. Egyedül azok a rohadt 50-60 ezres alaplapok, ami miatt az ember elgondolkodik.
Vajon megér 20-30 ezres különbséget pár másodpercnyi illetve pár FPS-nyi különbség? -
Senior tag
aktív tag
Hamár ennyire belemásztunk.
A TDP az egész processzorcsaládra érvényes, amelyikre nem, annak adnak külön adatot. Egy belépőszintű modell ''teljes rendszer'' fogyasztása alapján nem fogsz tudni az eltérő TDP értelmezésre gyakorlati példát mutatni. Mellesleg az Intel féle TDP sem átlagos fogyasztást jelöl.
Olvasd el, amit beidéztem, én arra reagáltam. Tudom, mi az eltérés a TDP értelmezések között, azt is tudom, kb. milyen a tényleges maximális és minimális fogyasztása a két proceszorcsaládnak (kb. ott vannak a sandpile.org-on is). Amivel nem értek egyet, az a cikkben szereplő félrevezető megfogalmazás. -
LSL1337
őstag
ez a várás dolog mndig igaz ki tudja K8L mien lesz majd ha az x2-h9z hozzávágjuk azt a 15-20%ot amivel a 65nm jár majd meg az egyéb újításoakt akkor meg az alázza szénné valszeg a c2d-t
c2d jelenleg a 120 helyett 140FPS esete, akinek ilyen cpu-ja van az élsimítással ilyenekkel játszik ott inkább a VGA a fontosabb
ja hogy te 20 évre előre tervezel, hm... ki gondolta volna h c2d ennyire jó lesz? ennyire bealáz x2-t még iylen árakkal, ki hitte volna januárban hogy nyár végére 50k-ért szerezhet 4200+-t?
szóval most így ennyire előre tervezni én nem tudom_
1 év múlva meg olyan kommentek elsznek hogy jó h nemv ettem c2d-t itt a k8l és bealázza alapfeszen stb...
tudom addigra kentsfield (vagy hogy írják) de az oylan mint az x2 összedrótozott 2 c2d mag, ami meg a 140 helyett 180FPS nah akkor boldog vagy?
aki videótömörítget sokat 3d-ziks tb az röhögve emgveszi majd a c2d-jét de gamere FELESLEGES szvsz
mind1 KICSIT amd boy vagyok de akkor is annyira nem húz a szívem arra
én kis naiv meg arra gondoltam majd november elején veszek x2-t de akkor majd február elején veszek x2-t crysishez -
Zotya84
őstag
Hmmm...
Ezek szerint jól vettem le a szitut már korábban is. Minden vevőmnek pont ezt mondtam amikor PC-ért jött - vagy csak tanácsért: Az egyik drága de b@szott gyors, a másik olcsóbb, de lassab, ellenben a most megvett alaplapjába (előreláthatólag) bele fogja tudni tenni a nextgen (am3) procikat is, ami nagy előny az árával karöltve. Ugye jobb alaplappal (nf570sli) együtt a legkisebb x2 (3600+, 65W - EE) procival együtt sem kóstál többet
Megnyugodtam hogy hülyeséget nem mondtam senkinek... -
venember83
nagyúr
Mivel mar most is keso, tegnap
Inkabb halaszd Karacsony utanra, vagy vedd meg most! Minel tobbet varsz annal dragabban veszed! De januar elseje utan siman minden sokkal olcsobb lesz mint most, ezen mergelodni se eri meg! Angliaban is ajandekszezon jon, szoval ott is varhato az aremelkedes! De arcsokkenes nagyon valoszinutlen, AMD inkabb leallitja pl s939 termeleset, minthogy olcsobban adja
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
válasz
MegalodonS #87 üzenetére
Nálam van lélektani határ (VGA-nál sokáig 40k volt, most 60k), azonban mindenképpen mérlegelni kell. Majdnem bedőltem a marketingnek, és majdnem vettem S939 rendszert, de aztán a Prohardver VGA-CPU párosító tesztje megmutatta, hogy a mindennapokban és a játékokban bőven elég még egy 2400 MHz körüli A64 is, nem kell nagyobb proci.
Majd akkor váltok, ha nagyon olcsón nagyon jót tudok venni, vagy valamiért rászorulok anagy CPU teljesítményre. -
Travelos
őstag
egy átlagos 667-es ddr2, ami nem tuningram, csak valami Samsung pl. mennyire húzható stabilan?
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Sima Windows-os alkalmazások alatt érezhetően gyorsabb a Core2 mint egy tuningolt 920d? -
MegalodonS
őstag
Na a lelektani hatar!
Aldom az eszem amikor x2 4800 procit akartam venni, alaplappal egyutt hogy nem vettem meg, most kivartam a C2D proci es lapra, fele annyibol kijottem es ez a lelektani hatar.
Azt mondtam 300 Font es nem tobb hat ku... jol bevasaroltam(hogy nem az x2 sorozatot vettem meg
)
Hogy ki mivel dobalozik, es mennyi penze van az az o dolga,ha van neki akkor koltse,neha nem ertem miert baj ha valaki 20 - 100k vagdalozik vagy japanbol rendeli a procikat :
Oruljunk hogy leirjak az elovasarlok, mit vegyunk es mit nem.
Vagy nem igy van?? -
CriticalHit
addikt
válasz
Foglalt név #79 üzenetére
Mindez azt bizonyitja, hogy el kell dönteni mire kell a gép.
-
Dare2Live
félisten
a tesztet még énis kiegészíteném annyival, hogy lehet venni 15Kért alaplapot c2d alá ami ráadásul megy egy 300as fsbt, és ígymár más az x2 leányzó fekvése.
-
DeadMeat
nagyúr
me kell minden szarba belekotni? de x2bol is van nagyobb,gyorsabb,es akkor megint ott vagyunk ahol...Persze ha milliomos vagy megveszed a legjobbat nem ugy akkor nem?Es ha arrol van szo h a legkevesebb penzbol a legjobbat?akkor?Vagy ha meghatarozott osszeg van a cuccra?Nem kell mindig abbol kiindulni h mindenki megveszi ami jobb.Ami raadasul szerintem annyival nem jobb mint amivel dragabb. (legalabbis nekem sok a 20K difi a tobbletteljesitmenyert)
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
válasz
CriticalHit #76 üzenetére
Akkor már inkább a Ferrarival is be lehet tartani a kressz szabályait.
Nekem pl. gyári intel lapom van. Ez nem nyújt lehetőséget a tuningra, ellenben stabil és megfizethető árú. Ha veszek bele egy c2d-t akkor ugyan a tuning lehetőségét elvesztem, viszont olyan árban, mint egy x2 van egy gyors és megbízható!!! rendszerem. Ugyanis sokan írták, hogy dolgoznak vele és megéri. Aki dolgozik vele kétlem, hogy tuningol. Nekem pl. nincs lelki erőm, hogy hetekig prime-ot futassak ellenben, ha 300 megás mátrixokkal dolgozok, akkor nem díjaznám, ha több órás-napos futási eredményeket kéne a kukába dobni, feltételezve, hogy észreveszem a hibát. -
Raymond
titán
válasz
Senior tag #57 üzenetére
Ad fogyasztas es TDP:
Mit nem ertesz ezen? A ket ceg mas-mas adatot ad meg a 65W es a 95W altal. Erre akart fLeSs ramutatni, mert sokszor itt is es mas forumokon is azzal dobaloznak az emberek hogy ''a C2D 30W-at kevesebbet fogyaszt!''. Kozben meg arrol van szo hogy az Intelnel a szam egy atlagfogyasztast jelent a csaladba tartozo CPU-knal az AMD-nel pedig a max fogyasztast amit a csalad legnagyobb (leggyorsabb) tagja elerhet. Erre mutat ra a teszteredmeny is - 65W vs. 95W megis ugyanannyit eszik mindket proci az alaporajeles tesztben terheles alatt. Semmi koze a C&Q es EIST-hez.
[Szerkesztve] -
Johnny
senior tag
Csak egy dolgot tennék hozzá a dologhoz. Igaz, nem tuningra, de lehet venni Core2 rendszert akár agp-vel és ddr-el is, nem lassabban a ddr2-höz képest: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2813 vagy http://users.telenet.be/oiges/
-
#gab_
őstag
érdekes
nálam pl a F.E.A.R a haver 2.9ghzs A64X2jével gyorsabban futott mint az én 2.5Ghzs sima A64emen
(x1900xt) pedig elvileg vga limit volt
(1280*960 4*aa 16*aff max graf )
igenis számit a proci még vga limitnél is. -
#gab_
őstag
''De aki evvel keresi a kenyeret az altalaban nem tuningol Szal itt mar megint elveszik a core2 nagy elonye x2-vel szemben. (ugye mert tunDe aki evvel keresi a kenyeret az altalaban nem tuningol Szal itt mar megint elveszik a core2 nagy elonye x2-vel szemben.''
lol ugye ezt nem gondolod komolyan ?
c2d böl nem csak 6300as van.. aki nem akar tuningolni és szeretné a lehet legjobb procit vesz 6600-t vagy 6700-t... -
Gergo_pet
aktív tag
Sziasztok, nagyon ugyes kis tesztet sikerült idevarázsolni, bár gondolom nem a manók csinálták.
Szóval klafa. Orbano, a te aláirásod a legjobb a PH-n azt kell mondjam, nagyon jó. Na ennyit a hizelgésről.
Az utolsó mondat tényleg nagyon igaz, elég nehéz a választás, a hozzászólásból idézve pedig még jobb, akinek nincs pénze vegyen X2-t akinek van az vegyen C2D-t. Teljesen egyetértek.
Mondjuk nekem nincs pénzem, mégis C2D-t fogok venni, csaképpen részletre.Miért? Mert én gondolok a jövőre is, és valószinűleg szeretnék majd játszani a Crisissel is.
Egyébként tényleg sok 20 rugó, ha éppen egy vasad sincs, azonban ha az ár/teljesitmény értéket nézem, szerintem az a 20 rugo éppen lefedi azt, amivel többet tud a C2. Egyébként meg fölösleges vitázni a memoriakon, sajnos az tényleg zsákbamacska. De mondjuk nemrég teszteltetek Goodramokat, amik meg kell mondjam prima kis áruk és olcsók is. Az is lehet alternativa. Ráadásul szerintem a 667-es ramokkal húzva is sokkal gyorsabb lesz a C2, mint az X2. Igen, igaz, hogy nem lehet 3 giga fölé cibálni, de azért már 2,6-on is elég jól szaladgál az a proci, és mondjuk már ott is alázza vagy 15%-al az X2-t. Ha meg majd az a tuning kevés lesz, mondjuk olyan 2007 vége, akkor majd veszek 800asokat bagóért.
Az egyedüli nagy problem szerintem még mindig az alaplap, sajnos, bármennyire fáj is elismernem az AMD-s alapok sokkal olcsóbbak. Persze C2-höz is lehet venni 25rugóért alapot, de azok felszereltsége sajnos messze elmarad az előbb emlitettekétől.
Na mind1, sok itt a tényező az biztos, de összefoglalva a gondolataim: Szerintem sokkal érdemesebb kicsit többet belefeccelni (na most ezt nem biztos hogy igy kell leirni sry) egy C2-es rendszerbe, mert azért azzal eggyetértek agressziv vitatársunkkal, hogy elég nehezen sikerült megmagyarázni, hogy az X2 még mindig alternativa lehet, 2 honap mulva meg már biztos, hogy meg se lehet magyarázni, mind1. Szóval ha okosan állitja valaki össze a C2-es rendszerét és nem vesz csiribiri alapllapot meg ramokat, akkor bőven jól jár, ugyanis lesz egy időtálló procija alapja, ramot majd vesz ha akar, vidkarit ugyis fel evente cserelni kel, szóval az nem szamit, és teljesitményre sokkal jobban jár, főleg ha még tuningolni is akar.
Még egy utsó mondat aztán abbahagyom.Szóval annyi csak, hogy az is biztos hogy egyre többen akarnak tuningolni, főleg azok, akik nem elégedettek a teljesitménnyel, de nincs penzuk ujat venni. Ezek legtöbbje kiskutya próbálkozás, aztán mikor meglátja a bios beállitásokat (a mostani alaplapokat nem is mernem nekik megmutatni, mert egy het mulva is ott bolyonganank) egyből fel is hagy a gondolattal. Tehát a tuningos része a dolognak kb 30-40 %-át érinti a felhasználóknak, durva becslés ne kövezzetek meg pls, abból is kb 5 %, akinek valóban szüksége is van rá. Szóval ezt a szempontot megnézve egyértelműen az X2 a jobb alternativa, mert ugysem fog tuningolni, akkor meg hülyeség a drágábbat venni, aki azonban ért egy picit a tuninghoz (és szeret mókolni), annak inkább érdekes alternativa lehet a C2. Azért mondom, hogy ért is hozzá, mert akkor ő tudni fogja mit vegyen, mi az ami megéri a pénzt és nem csak az ''iránymikrofon'' miatt kerül 10 rugóval többe. Szóval ő ugyis ki tudja majd gazdálkodni azt a legjobbat amit a pénzén vehet.
-
siriq
őstag
Angliaban meg nem veszes. Igazabol itt meg lehet olcsobb lesz a cucc. Nem tudom. Kicsit varok. Amcsiban karacsony utan 1 hetel csak ugy dobaltak utannad fel arert a dolgokat. Remelem itt is hasonlo lesz.
szerk: Ha valaki tud pontos infot angliaban hogy alakulnak az unnepekkel az arak szoljon!. Koszi!
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Ebben a tesztben elsimítások NINCSENEK bekapcsolva, direkt, hogy CPU limites legyen, és látszódjon a CPU-k közti különbség.
Másik tesztből pedig idézek:
''A FEAR-t először 1280x960-as felbontásban teszteltük 4x-es élsimítással. Előző tesztünkben élsimítás nélkül a FEAR még vegyeslimites volt, míg az élsimítás bekapcsolásával VGA-limitessé vált...''
Remélem mostmár érthető. -
Pietrosz
addikt
Számolgattam kicsit szigorúan a ti áraitok alapján.
Procikat ugyannyinak vettem, ti is ezt írtátok. A ramok szintén ugyanazok, én mezei 667-es adatákat néztem.
Különbség akkor az alaplap áraknál van, egy DS3 legyen mondjuk 40k, és akkor már sokat mondtam. Ez tehát 15 ezer forint.
A teszteket a 6300 az A64 ellen 22:3-ra nyeri ALAP órajelen... Mindezt 15k pluszt jelent.
És akkor még a tuningot fel sem hoztam, ami már csak ''ajándék'' . És ne legyen 900, legyen csak 800-ra tuningolva a ram, már ez is 2800MHz, bőven alázza az összes X2-őt.
Ezek után ezt leírni:
''Összességében még a végén kiderül, hogy a Core 2 nem is olyan vonzó alternatíva...''
Meg ilyet:
''Úgy gondoljuk, hogy a Core 2 Duo azok számára lehet vonzó megoldás, akiknek a minél magasabb teljesítmény fontosabb az árnál, illetve az ár/teljesítmény mutatónál, mert a Core 2 Duo azonos órajelen gyorsabb, mint az Athlon 64 X2, de ha az összképet nézzük, akkor egy Core 2-es rendszer ára kb. megegyezik egy ugyanolyan gyors X2-essel szerelt rendszerével.'' X2 esetén szó sincs jobb ár/teljesítményről, olcsóbb ugyan, de érezhetően lasabb is.... -
siriq
őstag
-
Yutani
nagyúr
Az dobálózik 20k forintokkal ide-oda, aki nincs tisztában a való élettel és annak költségeivel, vagy pedig annyi a pénze, hogy vasvillával forgatja a padláson, nehogy berothadjon. Bármelyikhez tartozol is, te nem tudhatod, hogy ki hogyan gondolkodik. Te minden bizonnyal magadból indulsz ki.
Mindenkinek megvan a saját takarója, ameddig nyújtózkodhat. Ezenkívül van egy olyan dolog, hogy lélektani határ. Hallottál már róla? -
Travelos
őstag
az egy dolog, hogy a teszt miről szól, de az eredményeknek hasonlóknak kell lennie.
én gépvásárlás előtt vagyok, de már fogalmam sincs mit vegyek, mert a belinkelt tesz alapján egy X1900XT mellé, amit venni szeretnék, elég egy lassabb athlon, de az új teszt alapján már 70%-al jobb egy core2.
[Szerkesztve] -
Senior tag
aktív tag
1. A feltételes mód a 667-es modulok használatára vonatkozik, ne állj neki még nyelvtanból elásni magad.
2. Mit kellene megmagyaráznom? Idle működéskor nyilván számít az eltérő energiagazdálkodási metódus, és nyilván egyik értelmezésű TDP-nek sincs jelentősége. A TDP vagy maximális terheléskor (AMD) vagy egy átlagos erős (Intel) terheléskor figyelembe veendő fogyasztást jelöl. Működő CnQ és EIST esetén elég egyértelmű, hogy ezek befolyásolják leginkább a fogyasztást, hiszen a működési frekvenciát (szorzón keresztül) és a működési feszültséget csökkentik.
3. Elég furcsa eset, hogy alapfeszen megy valameddig, és onnan egy MHz-et se tovább, bármilyen feszt emel. Persze ettől megeshet, de én nem a procira gyanakodnék.
Mielőtt még lelkiismereti problémát csinálsz ebből a pár apróságból: A cikkk egyébként jó. -
dragonfx
veterán
Hiába próbáljátok menteni a menthetőt a süllyedő hajóról az x2 javára, a core 2 duo szétaláz mindent, még alapórajelen is ugyanolyna gyors mint a másik 2 tuningolva gémekben.
Lehet nem is annyira fontos hogy 3.2ön 3.4en menjen eza core duo hisz egyre több tezst rávilágít hogy sdacc. per kb már 2.6 gigán sem tudja megfogni semmilyen más rendszer.De 2.8on ez szinte garantálható, és azért én még nem hallottam olyan core2ről ami ne vinné a 400as fsb-t. Ja és lap is elég kevés van ilyen ami ezzel nem birkozik meg.
Gyakorlatilag értelmetlen 6400est venni meg 6600ost bármelyik drágább core 2öt mert amennyivel drágább annyiből megkapod a e6300as-hoz azt a jó ramot amit esetleg a másik tuningjához nem kell annyira, igaz 1 szorzó enm sokat ér, de mégis ha már itt tartunk.
[Szerkesztve] -
Hun'reeth
őstag
Jó cikk
csak egy dolgot hiányolok vagy nem vettem észre?! A Core2-t feszemeléssel nem próbáltátok túlhajtani???
Mert mint kiderült a lap ment volna tovább is. Egyébként örülök, hogy épp a P5B került be a tesztbe. -
Ribi
nagyúr
-
polip
addikt
hogy a fenébe értek el ilyen memória késleltetést?
nekem E6400-el sosem sikerült 60ns alá menni -
MasOyama
őstag
[link]
Ebben a tesztben egy 7900GT nél nem volt szinte semmilyen változás pl.: FEAR alatt. Akkor itt hogy van? -
fLeSs
nagyúr
Nos, az 50 vs 70e ft szted nem számít, a fórumozók és ismerősök, akikkel beszélni szoktam, azok szerint viszont igen. Elég ha beleolvasol 1-2 topikba. A cikk azoknak szól, akik egy új rencert szeretnének venni, de nem tudják, hogy melyiket vegyék meg. A memóriát azért hoztam fel, mert te úgy beszélsz a 667-esekről, mintha már egy egész vagonnyit leteszteltél volna, és megállapítottad, hogy az összes megy 900-on meg mitomén mennyin.
A cikk verdiktje a következő: ''Úgy gondoljuk, hogy a Core 2 Duo azok számára lehet vonzó megoldás, akiknek a minél magasabb teljesítmény fontosabb az árnál, illetve az ár/teljesítmény mutatónál, mert a Core 2 Duo azonos órajelen gyorsabb, mint az Athlon 64 X2, de ha az összképet nézzük, akkor egy Core 2-es rendszer ára kb. megegyezik egy ugyanolyan gyors X2-essel szerelt rendszerével. Összegezve: a gyártók gondoskodtak róla, hogy ne legyen könnyű vagy egyértelmű a választás... ''
Itt ki kell emelni, hogy egy komplett rendszerről van szó (CPU+alaplap+RAM) és nem csak a prociról.
Nemtom sikerült-e ezt neked felfogni, mert nem úgy tűnik. Azt írom, hogy ha két azonos sebességű rendszerről van szó, akkor az ár megegyezik. Ha kevés pénzed van, vegyél X2-t, ha van lóvéd, vegyél C2D-t. -
a totál légbőlkapott vádaskodást vagy
- alátámasztod érvekkel, bizonyítékokkal,
- abbahagyod,
- vagy repülsz a fórumról átmenetileg a stílusod és főleg a totál alaptalan rosszindulatod miatt.
tiszteld meg mások munkáját, ha már elvárod, hogy a ''véleményedet'' tiszteljék. és egyáltalán, rugdosás és vádaskodás helyett viselkedj normálisan, érvelj, javasolj, vitatkozz, de ne személyeskedj.
köszönöm. -
kowk
tag
kicsit olyan ez, mintha a homokba dugnad a fejed.
a cikked eleve egy igen-igen szuk retegnek szol, aki gepet akar venni, dual core-t, de nincs ra 40+30e ftja, hogy jobbat vegyen, ezert 30+20ert vesz egy gagyibbat. az oke, hogy nem elunk joleti tarsadalomban, de 50e es 70e ft kozott 20e ft a kulonbseg. ezt egy jozan esszel gondolkodo ember rohogve hozzateszi, inkabb koplal egy kicsit, nem akarmit kap erte (es nem egy vagy ket honapra szol..). foleg ha a tesztek koze becsusszant kis 3dsmax is..
tehat a cikked azoknak szol, akik vagy ********* es nem latjak be, hogy neha megeri ratenni azt a keveset valami sokkal jobbert; azoknak akik _tenyleg_ el vannak gatyasodva (akkor miert akar dc-t?) es azoknak akik total amd fanatikusok es ezen 'nehez idokben' is kitartanak a ceg mellett.
most pedig a memoriarol beszelsz, ugy kezeled a 900mhz-s ddr2 memoriat, mintha aranybol lenne, enelkul a core2 egy rakas ***** lenne, stb. hol elsz? oem piacra is pc2-8000-t, ugye?
mindez persze nem baj, ennek a retegnek is kell talalni valamit, DE... ahogy talalod az _nagyon_ nem megfelelo! a cikk verdiktjebol egyertelmuen az derul ki, hogy tobb korulmenyt figyelembe veve az amd 64 x2 jobb valasztas, mint az intel core 2 duo. a problema onnan kezdodik, hogy ezt a csoringerek szentirasnak tekintik, lasd picit feljebb, ''hű pedig mar majdnem vettem egy core2t, de jo hogy megirtad ezt a cikket!''. ennek fenyeben lehet akar azt is mondani, hogy megteveszted az embereket.
na persze mint ahogy azt pedzegettem ennek hattereben vszeg az allhat, hogy a ph! tamogatoinal felgyult az M2 keszlet, es nincs kire rasozni. ez igy sznted korrekt?
%csillagozva - kalandor% -
fLeSs
nagyúr
az alaplap nem tudja annyira visszaosztani (végig aszinkronról van szó, mivel ha szinkronról lenne szó, akkor a 400-as fsb-hez 1600-as ram kéne), szóval ebben az esetben a 667-es ramod 800-on fog menni, már ha bírja. ha nem bírja, akkor nem fog annyin menni, de a rendszered sem.
-
Travelos
őstag
várjunk már egy kicsit, valamit nagyon nem értek a cikkben..
miért kellene nekem egy 400MHz-re tuningolt provi mellé 800MHz-es RAM?? és mi van ha én 667-est teszek bele, és nem szinkronban nyomom. nem sok különbség lesz szerintem. -
orbano
félisten
azért jó látni, hogy annyira nem borította fel az egyensúlyt a core 2 duo. ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy milyen lezs a K8L, ha azt vesszük, hogy a 2.7-es X2 és a 2.9-es c2d között olyan egetverően látávnyosan nagy különbség, akkor érdekes lehet a majdani sebességnövekedés, amit AMDéknél a 65nm és az omptimalizált K8 mag hoz majd...
szerintem jövőre szép kis csata lesz
-
dilipok
veterán
így van, viszont ésszerű határokon belül gondolkodva nem is olyan nagy durranás a dolog, ha hasonló költségekből össze lehet hozni 1 hasonló teljesítményű nem vacsi új inteles rendszert is. Akinek meg kell ez a fajta plusz teljesítmény, annak szinte mind1 hogy milyen drága, mert úgyis meg kell vennie...
-
T-bag
tag
Mit lehet várni az év végén debütáló 65nm-es x2-esektől ? Alacsonyabb fogyasztás jobb tuning ?
-
kowk
tag
nem t'om milyen p4 volt nalad de valamit nagyon csunyan elneztel. azokban az alkalmazasokban amiket felsoroltal a jatek kivetelevel mindenhol dobbenetes sebessegnovekedest lehetett erezni, nem csak a64-el szemben, hanem pl pentium m-el szemben is; es nem csak dc procival, hanem mar hyper threadinggel is. nem az ujjambol szopom, 2 honapig kellett meloznom egy 1.7es dothan magos pentium m-en (photoshop, rendkivul magas felbontasu fileokkal es vegas), rettenetes volt, minden secondary alkalmazas hasznalhatatlanna valt a folyamatos szamolas miatt, marpedig egy 1.7es dothan igencsak egy lapon emlitheto egy 3000+ a64-el.
na persze ez a ph!-hoz hasonlo lapok tesztjeibol nem derult ki, mert -habar fless ilyenkor rendkivul szubjektiv- akkoriban nem a gyorsulasi erzest elemeztek hanem a quake3 fps-t l0l -
Trak
addikt
Így van, de a legelső szériát szépen lassan le fogják váltani a következők
Dare2Live: ''aki pl evvel keresi jól a pénzt annak megéri aki meg word,excel, film, zene, internet... ra használja annak egy 3000+/3ghzes amd/p4 is bőven sok.''
Ez az egy mondat elég is ide, a többi hsz.-t tötöljük -
-
-
DeadMeat
nagyúr
Hat volt mar nekem is par config, A64 es p4-is,de erezheto gyorsulast most az x2-vel tapasztaltam.Amire en hasznalom,(jatek,filmszerkesztes,neha kis cadrajzolas,es egyeb altalanos felhsznalasok)nem lenne egetrengeto a kulonbseg,ami nekem megerne a tobbletkoltseget,ami a core2-re valtas eredmenyezne
Amire nekem talan szuksegem volna az a gyorsabb hdd,es esetenkent 2gb ram
Ezek meg kb egyarban vannak itt is ott is
Szal en ezek alapjan gondoltam ki,h nekem semmi ertelme nem volna a valtasnak -
Reinhardt
őstag
...míg a Core 2 Duo alapórajelen hozta a 2,97 GHz-et...
alapórajelen nem az alapórajelet kéne hoznia? -
Pietrosz
addikt
Abbahagyom, mindenki azt vesz amit akar
-
-
Trak
addikt
Háát nem tudom...
Végigjártam az utat:
3000+
3500+
3700+@2850Mhz
4200+@2500Mhz
4400+@2600Mhz
2x512 tuningram, és 2x1gb sima ram is volt a gépben, de az X2-eseknél nem tapasztaltam túl sok gyorsulást a 2750-en járatott (2850-en csak keveset ment) 3700+-hoz képest (kivéve persze az egyszerre több program használatát, amikor a két mag miatt valamivel jobb volt), ezért mindent el is adtam.
Most Asus P5B Deluxe, Core 2 6400 és az első alkalom, hogy érezhetően gyorsabb a rendszer napi használat közben is (windows, játék, néha kép-, videószerkesztés, stb)!
Alapon is nagyon jól megy (2130Mhz), de már 2500mhz-es nem túl nagy órajel növelésnél is más volt, mint a régi AMD-s rendszeren, és akkor még nem beszéltem a 3Ghz-ről. Ez valakinek soknak tűnhet tuningban, de nem az, alapfeszen megy ennyit, nem sokkal melegszik jobban (pár fok), mint az X2-esek.
Szóval összességében örülök az új rendszernek, minden nagyon jó, minden nagyon gyors, nagyon jól tettem, hogy váltottam. -
Pietrosz
addikt
De ha a következtetésnél nem veszed figyelembe a tuningolást, akkor felesleges belerakni a tesztbe a tuningolt eredményeket...
2,9Ghz-es vagy gyorsabb Core2-őt még a szénné húzott X2 sem éri utól. És a 667-es ramok is mennek 900 felett kis szerencsével, szóval nem értem a dolgot.
[Szerkesztve] -
moma
őstag
Mondjuk az érdekes a teszt alapján, hogy annak aki nem szokott tuningolgatni, azaz a számítógép tulajdonosok meglehetősen nagy hányadanak, teljesítményben nem túl sok pluszt nyújt egy core 2 es rendszer, viszont több pénzből lehet összerakni
Egyébként mit jelent a Core 2 nevében a ''2''? -
3P
tag
Először is a cikk nagyon jó lett. Köszi!
Én is váltás előtt állok és hát komoly a dilema...
Az első kérdésem amin még vívódom, hogy SC, vagy DC proci legyen. Az igényeim a SC felé húznának, viszont a DC-nek lesz előbb-utóbb jövője...
A következő kérdés ha DC, akkor C2D, vagy AM2-es AMD? A C2D mellett sól a jobb architektúra, de erősen ellene szól a magas költség, főleg a memória, mivel abból 2 GB kell nekem, s elég szépen elindultak fel a memória árak, s így már rettentő drága mulatság lenne akár egy 800MHz-es DDR2-es ram is.
Lehet, hogy marad az AM2 foglalatú rendszer, s a kérdés akkor is nyitott vegyek 1 magos 3800+ -t, vagy 10e Ft-tal drágábban egy kétmagos 3800+-t? Ha jól tudom a Dual magos AM2-es dobozos (BOX) változatához jár egy hőcsöves hűtő. Az a hűtő viszont mennyire elég egy 2GHz-es proci 2,4-2,5-re való tuningjához, s ha nem akkor milyen hűtő legyen, ami azért nem is túl hangos, sőtt inkább hallk...
Nemtudom, de számomra nehéz a döntés, de talán az árak végett sokkal inkább az AM2 jöhet szóba egy egyszerűbb alaplappal pl. ezzel: Gigabyte GA-M55PLUSS3G (nekem nem kell dual VGA), s 2 GB 667 MHz-es DDR2-es RAM-mal. Remélem ezzel is menne egy ilyen 2@2,4-2,5-ös tuning. Azt azért nem bánnám, ha az AMD segítene némi árcsökkentésel döntenem.
Akinek van dobozos dual magos AM2-je azoktól kérdezném, hogy a gyári hűtő tényleg hőcseves-e, mennyire hangos, s lehete vele még tuningolni is, ha nem úgy mit ajánlotok hozzá?
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
''de ha az összképet nézzük, akkor egy Core 2-es rendszer ára kb. megegyezik egy ugyanolyan gyors X2-essel szerelt rendszerével.''
Ezt sokadik olvasásra sem értem
Eleve nincs olyan X2-es, ami ugyanolyan gyors, mint egy tuningolt Core2-es proci -
plömplöm
őstag
''akkor vajon nem-e változik meg a kép?''
hejesen írni-e tucc? -
fLeSs
nagyúr
válasz
Senior tag #7 üzenetére
1. elég egyértelmű a dolog, az egész mondatszerkezet feltételes módban van, mivel csak feltételezések vannak benne (3 volna)
2. terhelve ugyanannyit fogyasztott a két rencer, lécci magyarázd meg...
3. te már csak tudhatod. kár, hogy az alaplap 490 mhz-et bírt egy másik procival.a beállítási hiábhoz no komment.
szerk: sorry, alacsony a ch. -
Fori23
őstag
Az azért hozzátartozik a teljes képhez:
a C2D-nak köszönhető, hogy a nemrég még 70-100k-s X2, most 40-50k-ért vesztegetik. -
BobChemistry
őstag
mennyibe kerül az a memória amit a tesztben használtak?
most váltok Socket A-ról s939/AM2-re -
Senior tag
aktív tag
A Corsair memóriapár teljesítette a kitűzött célt, a DDR2-900-as órajelet is bírta, ami, ha a Core 2-es processzorunk jobban húzható lett volna, akkor plusz 180 MHz-et jelentett volna (3150 MHz). Egy DDR2-667-es memóriával kisebb esélyünk lett volna ennek az órajelnek az elérésére.
Ez feltételezésnek tűnik, illene jelölni, mondjuk egy ''valószínűleg'' vagy egy ''talán'' beszúrásával.
Itt jön be a képbe a két gyártó máshogyan értelmezett TDP-jének kérdése. CnQ-val és üresjáratban alapórajelen az Athlon 64 X2 még tuningolva is kevesebbet fogyasztott a Core 2 Duo rendszernél, igaz a különbség nem túl nagy.
Ennek nem sok köze van a TDP-hez, annál inkább az eltérő energiagazdálkodáshoz.
kicsit többet vártunk tőlük (főleg a Core 2-től)
vs.
a Core 2 Duo alapórajelen hozta a 2,97 GHz-et
Valamilyen beállítási hiba, vagy alaplapi korlát (NB fesz?) okozhat ilyet, nem a proci miatt nem ment feljebb az FSB. -
kowk
tag
fu hat eleg nehezen sikerult elmagyarazni, hogy ne rohanjon mindenki core2-t venni
sok m2es lap maradt a tamogatok polcain, nemde?
-
dilipok
veterán
A végszó a legjobb, ilyenkor mindig 1 kicsit megnyuxom, hogy most sincs nagy értelme váltani vmire ami új...
-
DeadMeat
nagyúr
Szep teszt gratula nektek hozza
Es szerencsere vegleg meggyozott engem arrol,h semmi de semmi ertelme nincs core2-re valtanom a jelenlegi cuccomrol.
-
horvathkrisz
addikt
Na végre, egyszer én vagyok az első hozzászóló!
Tuti ilyen rendszerbe fogok beruházni jövőre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest